Kommentarer till Limefilé - Sida 1

"Limefilé - Recept på fläskfilé i en mycket god limesås med crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja och honung. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
person Svar till Anneli penna Skrivet av Susanne 2017-01-13 00:07
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Anneli 2017-01-10 15:14
Detta recept är något av det godaste jag har lagat på länge, så god sås.
person Svar till Ida penna Skrivet av Susanne 2016-11-13 00:04

Soja är glutenfritt: "Vetemjöl används när soja tillverkas men i slutprodukten så finns inte gluten i detekterbara mängder enligt Livsmedelsverkets och Celiakiförbundets analyser. Enligt experterna ska därför glutenintoleranta kunna äta mat med soja i."

Har inte hört talas om kalvfond med gluten i. Vilka sorter innehåller gluten?

penna Skrivet av Ida 2016-11-09 18:34
OBS!
Denna rätt är bara glutenfri om man använder glutenfri soja och glutenfri kalvfond.
penna Skrivet av Susanne 2016-03-21 00:14
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och lite tydligare beskrivning.
penna Skrivet av mimi 2015-09-19 18:44
så gott
person Svar till Freja penna Skrivet av Susanne 2014-11-05 14:31
Kul att höra! :)
penna Skrivet av Freja 2014-11-04 21:42
jätte gott!! kommer jag absolut göra igen :)
person Svar till Lil penna Skrivet av Susanne 2014-09-11 18:49
Trevligt att höra! :)
penna Skrivet av Lil 2014-09-10 17:56
Vi avnjöt den med fläskytterfilé! Tillsatte 1 dl grädde. Nomnom!
penna Skrivet av Eleonor 2014-05-20 07:04
Himla god maträtt! 10 av 10 får den från mej :)
person Svar till Pia penna Skrivet av Susanne 2014-02-12 13:49
Roligt att höra! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Pia 2014-02-08 12:12
Fick receptet av en väninna som säkert hittat det här hos dig.
Det var supergott o ikväll ska jag prova det igen, men då göra den riktigt "hot". :)
Tack för trevlig receptsida med suveräna beskrivningar!
person Svar till Jessica Gjendahl penna Skrivet av Susanne 2013-05-01 19:06
Trevligt att höra! :)
penna Skrivet av Jessica Gjendahl 2013-04-30 18:24
Super gott! Blivit som en fredags tradition hemma hos mig och min kära sambo =)
penna Skrivet av Sara 2013-04-28 21:18
Grymt gott!!! Denna lär vi verkligen göra igen!
penna Skrivet av Saga 2012-03-09 16:39
Supergott ! Alla som ätit av det har bett om att få receptet :) passar fint till hasselbackspotatis tycker jag.
penna Skrivet av Christoffer 2011-07-08 17:48
Jag provade att göra denna måltid till min kära sambo, och vilken succé!
Kan väldigt starkt rekommendera denna rätt.
Vi provade även att ha i champinjoner, vilket jag tyckte gjorde lite mer viltsmak på den.
Kommer göra om den utan tvekan.
penna Skrivet av Pina 2011-04-13 12:54
Denna rätt har jag gjort ett flertal ggr när jag vill överaska min man med god middag, detta är nämligen hans favorit :-D..
Däremot brukar jag ha i lite champinjoner, purjolök & annat som finns hemma..
Har även provat med kyckling & det var minst lika gott, till det serverade jag med bandspagetti..
penna Skrivet av Lotta 2010-10-15 19:38
Detta är ett av mina favoritrecept när jag vill lyxa till det! Vi brukar äta det med bandspagetti. Nästa gång ska jag nog testa att göra det med kycklingfilé och kycklingfond istället.
penna Skrivet av matilda 2010-09-23 17:42
Gjorde denna rätten. God men för mycket men en lime, hade räckt med en halv. VI täckte över smaken med mellangrädde och sen så la vi till peppar och chilipulver för att få lite mer smak samt så hade vi ingen kalvfong så vi hade köttbuljong istället. Då blev den mycket gott :)
penna Skrivet av JimE 2010-09-13 08:44
Riktigt, riktigt gott. Jag lade till två matskedar rårörda lingon, det gav en lite extra syrlig touch...
penna Skrivet av Gr 2010-08-30 13:42
Helt vansinnigt gott!
penna Skrivet av Ns 2010-08-17 18:29
Tyngaste maträtten! Snabb och lätt att göra (jag kan 0 om matlagning) och sen är den sjukt god också!
penna Skrivet av rickard 2010-05-14 18:16
grym!
person Svar till Cissi penna Skrivet av Susanne 2010-05-05 02:01
Smaken ska bli lite syrlig men det får ju inte bli för syrligt så klart. Antagligen skulle du tagit lite mer kalvfond och/eller salt för att neutralisera smaken. Man kan också i denna rätt liksom de flesta recept tillsätta smör, grädde eller crème fraiche när man vill dämpa syrliga eller kryddiga smaker.
penna Skrivet av Cissi 2010-05-04 18:43
Gjorde jag nåt fel? Tycker smaken blev helskum... Hm, kan jag haft för mkt lime?
penna Skrivet av Emelie 2010-04-09 10:17
Kanongod rätt, jag brukar göra samma recept fast med kycklingfilé. Blir mycket godare =) sen brukar jag även ha i lite mer lime.
Är bland det godaste jag ätit.
penna Skrivet av Tessan 2010-02-27 17:15
jättegott =)
hade dock ingen kalvfond hemma, så jag tog köttbuljong istället, funkar bra det med.
penna Skrivet av Anna 2010-02-05 15:39
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Ingrid 2010-01-22 14:31
Jättegott. Första gången jag tillagade rätten, hade jag ingen Sambal Oelek hemma. Så jag smaksatte med sweet chilisås istället. Blev inte så dumt det heller.
penna Skrivet av Andreas 2009-11-13 20:54
Gjorde detta idag med hasselbackspotatis till, smaka riktigt gott å frugan blev även hon helnöjd
penna Skrivet av Victoria 2009-11-12 16:51
Jättegod sås som är enkel att göra. Jag skippade dock Sambal Oelek då jag inte har det hemma.
penna Skrivet av Susanne 2009-09-29 01:15
Svar till Alexandra: Tack för bra tips, jag skrivit in det i receptet!
penna Skrivet av Alexandra 2009-09-28 13:42
Jag gjorde denna rätten med kyckling istället och så bytte jag ut kalvfonden mot kycklingfond och det blev jätte gott! Så det kan jag absolut rekomendera.
penna Skrivet av Alexandra från Ängelholm 2009-09-27 14:41
Kan man byta ut köttet mot kyckling ist? Kan det bli lika bra?
penna Skrivet av Susanne 2009-08-31 01:10
Svar till Marie: Ja det går säkert bra. Det borde inte vara några problem med att förbereda såsen.
penna Skrivet av Marie 2009-08-28 20:49
Ser gott ut! Kan man göra i ordning såsen innan och ha i kylen om man inte vill stå och göra den inför gästerna? Tacksam för svar.
penna Skrivet av Kenneth 2009-02-21 11:53
Underbart gott å lätt att laga även för mindre erfarna! Vi åt det med både röstipotatis å ris.
penna Skrivet av Nettan 2009-02-15 17:06
Vi brukar vara lite småkräsna och rädda för att prova nya rätter men detta ångrade vi inte, det var supergott och lätt att laga. Till och med barnen gjorde tummen upp. : )
penna Skrivet av Henrik 2009-02-03 11:17
Låter ursmaskigt. Det ska jag prova ikväll!
penna Skrivet av Sylvia & Sune 2009-02-01 22:11
VI fick denna supergoda rätt hos Ulla & Sören i Bålsta i dag. Toppen gott vi kan verkligen rekomendera denna rätt. Stort tack för en god middag och en trevlig eftrmiddag.
penna Skrivet av T & A 2009-01-31 17:51
Det här är något av det godaste vi ätit!! Riktigt härlig smak av lime!
penna Skrivet av fatima 2009-01-11 20:34
jag tycker om den maten den är god
penna Skrivet av Susanne 2009-01-09 00:53
Svar till Anneli: Nej jag skulle inte rekommendera sirap, ta då hellre socker, gärna råsocker.
penna Skrivet av Morgan 2009-01-07 16:56
Super gott, jättelätt att laga om man bara har ingredienserna hemma, behöver inte följa receptet slaviskt.. detta är lite lyx i vardagen!
penna Skrivet av Babsan 2009-01-02 20:08
Hej supergott!!!
hade lite mer fläskfile gjorde det till nyår vart fick mycket beröm för maten tyckte det vart lite tunn sås gjorde reding vart bra.Ska göra igen
penna Skrivet av Anneli 2009-01-01 16:43
Hej!
Kan man ta sirap istället för hånung??
penna Skrivet av anna 2008-12-14 11:08
det var faktiskt riktigt gott, smakade mkt lime;) its a keeper:)
penna Skrivet av Therese 2008-12-05 23:16
Har någon tips på ett bra vin som passar ?
  1   2   nästa sida