Kommentarer till Laxfilé med romsås

"Superenkelt och gott recept på Laxfilé med romsås och kokt potatis. Klart på 30 minuter!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder.
besökare Svar till Hatti penna Skrivet av Susanne
Det är majonnäs, en hemgjord som jag gjort med en olja som gav gulare färg, men det beror också på fotot som är fotat under lysrör som ger konstiga färger. Det kommer nya och mycket bättre bilder på det här receptet så småningom!
penna Skrivet av Hatti
Vad är det gula i bild 4?🙂
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Ja det går bra att göra såsen flera timmar innan, du kan till och med göra den dagen innan, förvara den i kylen. Rör om lite före servering.
penna Skrivet av Emma
Hej! Jag undrar ifall man kan göra såsen några timmar i förväg och ha den stående i kylen innan servering? Eller borde man göra såsen precis innan servering?
besökare Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne
Ja det blir ju inte riktigt samma fylliga smak på såsen eftersom crème fraiche är fetare och majonnäs ger en viss smak men förhoppningsvis blir det gott ändå.
penna Skrivet av Magnus
Steka i ugn eller inte är frågan. Jag gillar när det blir lite stekyta på laxen. När det gäller såsen kan man byta majonnäs och creme fraiche mot gräddfil?
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Ja det stämmer. Matlagningsgrädde är en fullkomligt onödig produkt. Du kan blanda precis som du vill. Du kan blanda med mjölk eller vatten. Tar du t.ex. 1 dl vispgrädde (40%) och 1 dl vatten och blandar så får du 2 dl grädde med 20% fett. Sedan behöver man å andra sidan inte vara rädd för att äta fett heller. Vill man tänka på vikten så är det snarare kolhydratintaget man bör se över.
penna Skrivet av Linda
jag läste på mat och baktips,kan man verkligen köpa visgrädde vanlig och exempel när man vill göra potatisgratäng blana vispgrädde med mjölk så blir det som matlaggningsgrädde och inte så fett eller? har man lika delar eller?för det är sant lite dyrt att köpa bägge sorterna.
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Ja det är lättare att få laxen saftig och god i ugnen. Anledningen till att laxen blir torr är om den tillagas för länge och i en stekpanna blir det ju nästan alltid så eftersom du har en stekyta där som värmen fördelar sig ifrån. Vill du ändå steka i stekpanna så skulle det bli bättre om du använde lock på stekpannan och stekte på svag värme under längre tid så att värmen fördelar sig mera jämnt. Sedan gäller det oavsett stekpanna eller ugn att man inte låter den stå för länge. Precis när köttet börjar ramla isär är det klart. Sedan är ett annat tips att köpa färsk laxfilé som brukar vara både godare och saftigare och faktiskt till och med inte ens dyrare alltid. Det kan förstås variera. Jämför kilopris så får du se. Lycka till!
penna Skrivet av Linda
Hej!
en fråga jag brukar steka laxen alltså såna portion bitar man köper 4 stycken jag brukar steka dem i stekpanna är det därför dom blir så torra är det nån skilnad på att laga dem i ugnen istället?
besökare Svar till Milla penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Milla
Man kan också blanda i några droppar chili av nå slag de framhäver smakerna. Tack för att du skriver recept som till å med jag kan laga
besökare Svar till Eve penna Skrivet av Susanne

Ja du har missat något! ;)

Man kan baka potatis i mikro och det tar ca 10 min. Prova receptet så får du se! Men tänk på att använda en tallrik som verkligen tål värme för det blir riktigt varmt!

penna Skrivet av Eve
Hur kan potatisen tillagas i micron på 10 min? :S Har jag missat ngt?
penna Skrivet av Cecilia
Vill bara tipsa om att såsen är även gudomligt god med bara cremé fraische och röd stenbitsrom.

Får man över är det bara att blanda med pasta nästa dag så har man en mättande lunch!
penna Skrivet av Julia
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av nina
Såsen är gudomlig till all fisk
penna Skrivet av nettis
ser så gott ut mmmm
penna Skrivet av Norah
Verkar supergott, ska göra det idag :)
penna Skrivet av Nea
Hacka lite rödlök i små bitar och blanda i såsen - hur gott som helst!
penna Skrivet av gunsan
fast jag har i dill i såsen också och en liten stänk citron
penna Skrivet av gunsan
kul att mitt recept till lax är i omlopp,, den är ju så god, romsåsen alltså
penna Skrivet av Lea
Detta är otroligt gott.och enkelt men jag kör bara creme fraiche och rom,behövs ingen majonäs blir lika gott utan mums
penna Skrivet av Jessica
Gjorde exakt efter receptet plus lite peppar på laxen. Det blev kanongott och det var lättlagat!
En favorit!
penna Skrivet av Andreas Lannö
Underbart recept, verkligen något gott att smaka på! Och så enkelt att laga..
penna Skrivet av Matilda
Ska göra den snart, hoppas det är lika gott som ni säger, för verkar supergott.
ska använda vanlig potatis istället för bakad
penna Skrivet av Cecilia o Mattias
Jättegott! Kryddade laxen med lite citronpeppar också, och vi hade vanlig potatis istället för bakad. Suveränt god sås, men det hade räckt och gjort hälften så mycket sås. Suveränt recept, hur enkelt som helst att göra!
penna Skrivet av Annefrid
Jättegott. Enkelt och bra. Hade citronmajonäs i såsen och det var en fördel.
penna Skrivet av Anneli
Jättegott tyckte hela familjen!
penna Skrivet av Moster Sniffen
Gör ' gött...
penna Skrivet av lill kocken
för att få fram mer smak på laxen. ta fram den ca 40min förre tillagningen. och använd lite salt.
penna Skrivet av staffan
Jättegott
  1