Kommentarer till Lasagne - Sida 3

"Jättegod lasagne som är mycket god och enkel att göra med detta recept. God köttfärssås och ostsås som varvas med lasagneplattor."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Jojje 2010-03-28 00:40
Tack Håkan, har provat ditt recept smakar hur bra som helst. TACK!!!
penna Skrivet av Hannah 2010-03-15 19:08
Älskar Lasagne :=) Har precis testat och göra denna nu väldigt enkel, hoppas den är lika god som den ser ut.
penna Skrivet av Hanna M 2010-03-11 13:03
Snälla ta bort att det skulle vara något alternativ för dem som äter LCHF att använda fullkornsplattor till Lasagnen. Fullkorn är inte, enligt vårt sätt att se det något bättre alternativ tvärtom. Den som äter LCHF äter inte mat gjort av mjöl. Varför? För att det innehåller massor med kolhydrater som förvandlas till socker i tarmen och bidrar till insulintoppar.
penna Skrivet av Håkan 2010-02-02 16:18
Gott recept gillas av hela familjen, blandar rivna morötter i köttfärsen istället för lök,använder oliver, tomater och blommkål ibland. Lag 1, plattor, köttfärssås, vitsås, blommkål,skivad ost. Lag 2, plattor, köttfärssås, vitsås, oliver skivad ost. Lag 3, plattor köttfärssås, vitsås, skivade tomater, skivad ost. Pröva!
penna Skrivet av :) 2010-01-03 22:08
kan man använda samma ostsås som man använder till tacos?
penna Skrivet av Marcus 2009-12-07 13:00
Låter kanon, ska absolut slänga i lite vitlök också. För övrigt kan jag rekomendera riven muskot i lasagnen (kokas med i ostsåsen) efter tycke och smak. Låter kanske gammalmodigt och konstigt men passar väldigt bra, t.o.m. barnen tycker det är gott om man låter bli att tala om det, förstås. :)
penna Skrivet av Duoc 2009-12-04 22:26
Gjorde den här idag, blev jättegod! Jag rekommenderar den! Men den är mer får typ endast 3-4 portioner om det är det enda man äter till middag...
penna Skrivet av matvrak 2009-11-06 17:31
Jag gör denna lasagnen så ofta jag kan, supergod! Jag brukar hetta upp mjölken i micron innan jag kokar den så hinner det inte bränna vid, och man slipper röra i evigheter. Sen kryddar jag alltid såsen med salt, svartpeppar och extra mycket ost :) Sen har jag alltid 800 g köttfärs då jag tycker att 400 inte räcker till två matvrak..
penna Skrivet av Åsa 2009-10-07 17:08
har gjort denna flera gånger, använder även en vitlöksklyfta i för mer smak. Och låter den stå och dra sig i ca 10 minuter innan servering! Den blir super
penna Skrivet av maggan från angered 2009-09-24 14:24
gått har lagd i 3 msk ajvar (paprika mos)
penna Skrivet av Matilda 2009-09-23 18:00
Det låter jätte gott ska snart prova det
penna Skrivet av Anna 2009-09-16 11:42
jag använder vanlig och och några skivor cheddar, blir kanon!
penna Skrivet av johanna 2009-09-14 15:01
låter inte så gott med rödvin i..
penna Skrivet av Susanne 2009-09-11 20:46
Svar till Nils: Jag har kört med vanlig ost typ hushållsost men vill man ha lite mer distinkt ostsmak så kan man ta en lagrad ost istället t.ex. Västerbotten. Annars är tipset att ta lite mer salt och lite malen vitpeppar för att få lite mer smak.
penna Skrivet av Nils 2009-09-09 17:13
Vilken ost använder ni? Ostsåsen blev ok men nått saknas, använde bara vanlig hushållsost ...
penna Skrivet av Micke 2009-08-19 17:19
ost såsen va kanon!!Jag rörde om hela tiden för att slippa att den blev bränd.
penna Skrivet av Shila 2009-07-30 00:19
Det blev väldigt gott,tack för receptet.
penna Skrivet av Ramis 2009-07-29 18:52
Se upp med ostsåsen, har bränt vid den ett par gånger
penna Skrivet av amanda 2009-07-22 18:59
Jättegod lasange, ska utan tvekan göras igen !
penna Skrivet av Cicci 2009-07-22 14:19
Lätt att göra och ska göra den flera gånger om!
penna Skrivet av Soffepropp 2009-07-13 17:51
Jag hade lite rödvin i oxå..
penna Skrivet av gott gott 2009-06-18 20:02
Jag använde också detta receptet som min första lasagen, fast jag har champinjoner i också. Det blev så supergott, nu ska jag göra den en gång till!
penna Skrivet av pjerkanN 2009-06-18 15:06
använde också detta recept till min första lasagne
penna Skrivet av Tack 2009-06-06 18:17
mycket god lasagne...för att slippa klumpar lägg i mjölet i mjölken medan den är kall och värm sedan..så brukar jag göra och det funkar hur bra som helst..=)
penna Skrivet av elin 2009-06-01 19:10
Använde mig av ert recept för att göra min första lasange
penna Skrivet av Thea 2009-04-29 20:16
Väldigt god lasagne, även om jag ska göra lite mindre ostsås till nästa gång, fast den gick bra att göra, inte det minsta gryning, körde 5 dl mjölk med mjölet, vispade som sjutton sedan de andra 2 dl, gick hur fint som helst.
penna Skrivet av sabina 2009-04-05 21:56
för att få en jämn sås utan klumpar så brukar jag köra den i mixern i 10 sekunder efter den har kokat färdig
penna Skrivet av charlotte 2009-03-27 20:55
Tillaga lasagn med youghurt istället för den vita såsen. Enkelt och lika gott!
penna Skrivet av JB 2009-02-24 14:59
Skulle öven rekomendera att låta den vila ca 20 min innan servering.
penna Skrivet av Lovisa 2009-02-16 17:43
Tack för ett super recept!
penna Skrivet av vill inte skriva 2009-02-11 17:43
Brasida
penna Skrivet av janis 2009-01-20 20:15
Hej, ett tips bara; skippa mjölet till ostsåsen! Jag brukar endast koka upp grädde/mjölk och i med 2 dl ost. Blir supergott och krämigt det med... och nyttigare!
penna Skrivet av Susanne 2009-01-09 00:45
Svar till Johan och Jon: Tack så jättemycket för era tips, jag har skrivit in dem i receptet!
penna Skrivet av Johan 2009-01-06 14:10
Du får läsa på förpackningen hur länge plattorna måste vara i ugnen. I receptet står det 20 min i ugnen men om det står 40 min på förpackningen till lasagneplattorna så får man gå på det.
penna Skrivet av jon 2008-12-30 17:04
Prova att byt ur buljongen mot 2 finrivna morötter och en bit finriven rotselleri. Det lyfter köttfärssåsen och man slipper den tråkiga buljongsmaken.
penna Skrivet av Susanne 2008-12-24 03:35
Svar till albu: Det kan kanske kan bero på lasagneplattorna du använder, att de behöver förkokas kanske? Läs gärna på paketet. Jag har använt Zeta och Barilla lasagneplattor, men det kan finnas olika sorter även inom samma märke.
penna Skrivet av albu(albu_kosova@hot...) 2008-12-23 15:21
jag vet inte vad jag gör för fel, men varje gång jag gör lasange så blir inte plattorna mjuka, dom är fortfarande hårda... aja, jag får väll hålla mig till microlasagne! ;D
penna Skrivet av lina 2008-11-10 19:51
Jätte god lasagne !! Kommer absolut göras fler ggr! Hade även kantareller i köttfärsen, eftersom det är säsong för det :) Blev jätte gott!
penna Skrivet av matvrak 2008-10-19 15:04
två vitlöksklyftor gör den extra god! Riktigt bra recept, numera en favorit hemma hos oss.
penna Skrivet av Susanne 2008-08-06 19:09
Svar till LL: Jag har förtydligat i receptbeskrivningen om att man inte ska låta såsen koka efter att man haft i osten.
penna Skrivet av LL 2008-08-06 14:57
Som Johan har skrivit: Ostsåsen blir grynig.. Jag brukar vänta med att lägga i osten till allra
sist, då smälter den bara under omrörning. Kokar man osten så blir den grynig. Jag änvänder också maizena och det går bra!
penna Skrivet av alexandra 2008-08-05 17:50
Försök att blanda in lite pesto i båda såser och tillägga majs,blommkål och lite till grönt till köttfärsen sen skippar man tomatpastan och då blir denna lasane a la dé italy =)
penna Skrivet av Susanne 2008-08-01 19:48
Svar till Johan: Om såsen blir klumpig av mjölet så beror det nog på att du måste vispa ut mjölet i mjölken ordentligt så att det inte blir några klumpar. Tillsätt bara lite mjölk först när du vispar ut mjölet i mjölken så att det blir lite degaktigt nästan. Tillsätt sedan lite mjölk i taget och vispa vidare tills all mjölk är ihälld. Vispa sedan under uppkokningen också. Då blir det inga klumpar. Ost brukar jag ta det jag har hemma. Gratängost eller prästost, pizzaost, wästgöta kloster, boxholms gräddost... jag har nog provat det mesta.
penna Skrivet av Johan 2008-08-01 16:45
Ostsåsen lyckas nästan aldrig fullt ut för mig. Denna gången använde jag maizenaredning och gratängost i såsen. Såsen blev mjölig/grynig.
Det kanske inte är så bra att använda maizena till såsen?
Vilken ost rekommenderas till såsen?
penna Skrivet av linnea 2008-07-25 23:51
keso är super gott, att lägga i såsen eller mellan plattorna!
penna Skrivet av Mathias 2008-07-06 18:33
Lite riven muskotnöt är väldigt gott att ha i ostsåsen.
penna Skrivet av Rasmus 2008-07-04 20:05
Tips: Gott att smula ner lite fetaost emellan lagren.
penna Skrivet av Johanna 2008-07-03 16:25
Mumsig! jag kryddade lite extra med chili, cayennepeppar o vitlök... och tillsatte även mer mjöl i ostsåsen! Men god blev den iaf och gick hem här hemma också för den delen. :-)
penna Skrivet av charlotta 2008-07-01 20:08
lasagnen är ej god kall..!!!
penna Skrivet av Susanne 2008-06-21 18:43
Svar till Ulla: Den går att frysa gräddad!