En klassisk och god lasagne med krämig ostsås. Det är enkelt men tar lite tid att göra men så blir det gott också! Den goda köttfärssåsen varvas med lasagneplattor och ostsås i en ugnsform. Sedan toppar man med riven ost och gräddar i ugnen. Det här receptet har jag gjort massor av gånger.
Tid: 1 timme
4-6 portioner
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (370 g): 463 kalorier, 43 g kolhydrater, 19 g fett, 30 g protein
225 °C i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter med över- och undervärme
Tillaga lasagne så här:
Serveringstips:
Servera med morötter eller en sallad.
Tips & tricks:
Om man har lasagneplattor som behöver tillagas väldigt länge så kan man även koka dessa före användning så tar det inte så lång tid i ugnen. Läs på lasagneförpackningen.
GI Tips:
Använd fullkornslasagneplattor.
Variationstips:
Byt ur buljongen mot 2 finrivna morötter och en bit finriven rotselleri. Det lyfter köttfärssåsen och man slipper buljongen som tyvärr ofta innehåller olika tillsatser.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven lasagne i kylskåp. Den kan också frysas in och håller sig då minst 3 månader.
Vad glad jag blir att ni tycker om receptet! Tack också för bra tips!
✏️Skrivet av Annica
Detta recept har blivit en vardagsfavorit hos oss! Alla i familjen älskar den, från barn till vuxen. Vi gör den glutenfri med glutenfria lasagneplattor (vi tycker ICAs funkar bäst) och ersätter vetemjölet med majsstärkelse. Funkar fint!
⭐
webmaster
💬Svar till
Paul
✏️Skrivet av Susanne
Det är klart du kan ha smör i ostsåsen om du vill det. Men det behövs inte. Ost innehåller ganska mycket fett.
✏️Skrivet av Paul
Borde det inte vara smör i ostsåsen? Grunden är kanske inte en bechamelsås?