Kommentarer till Lasagne

"Jättegod lasagne som är mycket god och enkel att göra med detta recept. God köttfärssås och ostsås som varvas med lasagneplattor."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Teresa
Hej!

Kan jag ersätta krossade tomater med passerade tomater rakt av?

Hälsningar Teresa
penna Skrivet av Carin Carlsson
Vilken god lasagne! Har gjort den 2 gånger. Tack så jättemöe för receptet!
penna Skrivet av Martina
har Hittat ett annat recept som jag jämför med ditt och de har smör i bechamelen.. vilken skillnad blir det utan? Och om jag skulle vilja ha det, hur gör jag då enligt ditt recept? Utan att förstöra allt dvs, hehe!
penna Skrivet av Raili
Jag har precis provat på lasagnereceptet. Gott blev det. Men vad rekommenderar du för ostsort? Jag hade en del Västerbotten och resten vanlig gratängost. Kanske skulle haft någon ost med mera smak?
besökare Svar till Catherine penna Skrivet av Susanne
Vad kul att du tycker om receptet, det är precis det som är mitt koncept - gott och enkelt! Varför krångla till det liksom!😉 Det kanske beror på att jag inte är någon kock utan en helt vanlig människa med begränsat med tid och som gillar när det är enkelt!😉 Hoppas du tycker den smakar bra också! 😊
penna Skrivet av Catherine
Det här låter fantastiskt gott och dessutom lättlagat...! Jag har varit på jakt efter lasagnerecept som är goda utan att innehålla 20 ingredienser och ta halva dagen...det här receptet var precis vad jag letade efter så stort tack!
besökare Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne
Vad glad jag blir att du tyckte om den! 😊 Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Johanna
Det var den godaste lasagne jag någonsin ätit!
Jag har precis lagat den till min familj. Tack för recepet!
besökare Svar till Bernt penna Skrivet av Susanne
Så trevligt att du tyckte om receptet och kul med egen touch! Det är alltid kul att testa att göra lite annorlunda! :)
penna Skrivet av Bernt
Hej, jag följde ditt lasagne recept, Det var mycket bra. Gjorde lite egen touch på det med bl.a Quornfärs.
Bernt :)
besökare Svar till Sanna penna Skrivet av Susanne
Roligt att du tyckte om lasagnen!
penna Skrivet av Sanna
Mmm vilken god lasagne, bra och enkelt recept!
besökare Svar till Annette penna Skrivet av Susanne
Tack snälla du för dina vänliga ord! Jag önskar dig detsamma!
penna Skrivet av Annette
Hej, du har väldigt många bra recept inom olika områden, både mat, bakning mm.
Lycka till i fortsättningen med nya ideér, det behöver vi.
Ha en fortsatt skön sommar
besökare Svar till Gabriella penna Skrivet av Susanne
Oj! Jag tolkar det som ett bra betyg på lasagnen! :)
penna Skrivet av Gabriella
Gott! Men det räckte bara till två personer.
besökare Svar till ifrah penna Skrivet av Susanne
Jo det står i steg 4.
penna Skrivet av ifrah
Hej!

Det står inte i receptanvisningarna när svartpeppar ska in?
besökare Svar till Leyla penna Skrivet av Susanne
Så trevligt att höra, vad glad jag blir!
penna Skrivet av Leyla
Tack snälla. Enkelt att tillaga och god blev det. Har aldrig tidigare lyckats så bra med lasagne.
besökare Svar till Solida SAN penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Vad roligt att du tycker så mycket om dem! 😊
penna Skrivet av Solida SAN
Tack för jätte goda recept och lättlagade 😀👍
besökare Svar till Evelyn penna Skrivet av Susanne
Vad glad jag blir att du tycker så mycket om receptet på lasagne!
penna Skrivet av Evelyn
Det bästa lasagne recept någonsin. Enkel och lätt att laga. Tack!!
besökare Svar till Anne penna Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om receptet! 😊
penna Skrivet av Anne
Håller med alla andra. Perfekt recept och gillar det mycket. Blir nog i alla fall några gånger i månaden för det är så gott. Vuxen fredags mys.
besökare Svar till Helena Wahlund penna Skrivet av Susanne
Så roligt att höra att du tycker så! Är precis det jag har som mål!
penna Skrivet av Helena Wahlund
Tack Susanne för alla fina bilder och tips. Man kan inte misslyckas! Det blir lasagne enligt ditt recept.
besökare Svar till Joanna penna Skrivet av Susanne
Trevligt! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Joanna
Supergott! Återkommer ofta till det här receptet när det vankas lasagne hemma.
besökare Svar till Peter Thorslund penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet på lasagne! :)
penna Skrivet av Peter Thorslund
Väldigt enkel men en gudomlig lasagne. Toppen.
besökare Svar till Marina penna Skrivet av Susanne
Trevligt att ni tyckte om lasagnen! 
penna Skrivet av Marina
Sååå god! Mamma och 2 hennes flickor
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Tack, bra att veta! Kul att du tycker om receptet!
penna Skrivet av Linda
Jag gör ostsåsen på sojadryck (Alpro brukar jag köpa) och det fungerar alldeles utmärkt istället för vanlig mjölk! Jättebra recept!
besökare Svar till Eveliina penna Skrivet av Susanne
Fungerar det inte med havremjölk eller havredryck (Oatly)? Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Eveliina
Har du något tips på hur man ska göra en lasange ifall det finns en mjölkproteinsallergiker i hushållet? Vanlig mjölk i ostsåsen funkar inte.
besökare Svar till Idiot penna Skrivet av Susanne
Det ska vara 225°C, du måste gjort något annat fel. Kontrollera ugnsinställningarna, det ska vara över- och undervärme och du ska placera lasagnen i mitten av ugnen.
penna Skrivet av Idiot
Tack för att ni skrev att jag skulle ha i lasagnen i 225 grader, nu blev allt bränt och hamnade i papperskorgen istället. Tack igen.
besökare Svar till baagarn penna Skrivet av Susanne
Ja du kan göra din köttfärssås precis som du vill. Smaka av den och testa dig fram. Om köttfärssåsen blir god enligt ditt tycke och smak så blir den även god i lasagnen.
penna Skrivet av baagarn
Hej! kan man ha mer tomatpuré, eller något annat, om det inte finns krossade tomater hemma??
besökare Svar till zara penna Skrivet av Susanne
Tack! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av zara
Mycket mycket gott och enkelt, älskar din recept. Du visar med bild och bra förklaring.
Älskar den här hemsidan.
Med vänlig hälsning
penna Skrivet av Fanny
Mycket gott, det värsta med lasagne är att det är svårt att göra ostsåsen utan att bränna kastrullen men gott är det ändå!
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset!
penna Skrivet av Linda
ett tips är att lägga lasagneplattorna i ljummet vatten först så blir de mjuka och det tar mindre tid i ugnen.
penna Skrivet av Marlina
Det här receptet är bäst! jag använder mig alltid av det då jag lagar lasagne. dessutom blir det färdigt tusen gånger snabbare än vad det står på instruktionerna på lasagneplattorna. :)
besökare Svar till A Ed penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset!
penna Skrivet av A Ed
Enkelt och snyggt. Ett tips är att börja med ett tunt lager olivolja och bolognese, sedan plattor, för att förhindra eventuell fastbränning i formen.
besökare Svar till emir alkasab penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket snälla du! :)
penna Skrivet av emir alkasab
Jag är en nybliven kock av hobby och hunger. Din sajt är en plats jag ofta hamnar på och inte bara är allt du gör är gott men också så bra förklarat och enkelt med bilder på vissa, du är som en ängel gudaskänkt. Tack så jätte mycket för dina goa recept.
penna Skrivet av Hugo
Har testat det här receptet och det är bra! Rekommenderas starkt.
besökare Svar till May penna Skrivet av Susanne
Varsågod, roligt att höra att du gillade lasagne-receptet! :)
penna Skrivet av May
Jätte enkel och god! ska absolut göra om den :)
Tack för dina goda recept Susanne!
besökare Svar till Andreas penna Skrivet av Susanne
Ja man måste inte ha buljong. Man kan salta och krydda som man vill!
penna Skrivet av Andreas
första gången som jag lagade lasagne, Råkade glömma buljongen men blev helt okej ändå.
besökare Svar till Mixi penna Skrivet av Susanne
Det låter gott! Tack för bra tips!
penna Skrivet av Mixi
Jag brukar ha i en morot som jag tärnar i bitar, sen chillikryddor och som en prick över i:et bryner jag allt i olivolja med en smak av rosmarin. Blir riktigt mumma!!
besökare Svar till Inger penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra att du gillar receptet!
penna Skrivet av Inger
Verkligen jättegott recept. Gör den helt färdig dagen innan och sen bara in i ugnen dagen den ska ätas. Tycker det blir godare när den stått och dragit till sig smakerna i kylskåpet. Tack från Inger
penna Skrivet av Emelie
För ett vegetariskt alternativ kan man byta ut köttfärsen mot sojakross. Smakar i stort sett likadant!
penna Skrivet av Kocken
Enligt eget personligt tycke vart det alldeles för mycket ostsås för min smak testa med 5 dl nästa gång istället tror jag och givetvis minska ner mängden mjöl också pga att den kommer bli för tjock annars.
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Låter gott! Bra också när man vill äta mindre kolhydrater! Tack för bra tips!
penna Skrivet av Emma
Istället för pasta använde jag saltad och sen stekt aubergine. Det blev väldigt gott! Kan rekommendera er att testa. Lite mer jobb men maten känns inte lika "tung" som när man äter pasta. :)
penna Skrivet av Dennis
Nu står den i ugnen och ser riktigt fin ut!
besökare Svar till samyah penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av samyah
super god tack
mina pojkar sa mmmmmmmmmmmmmmm så jätte gott
tack mamma :-)
penna Skrivet av Jonne
Jepp, 500g ost passar jätte bra, inte alltså i såsen men riven, in och utanpå. Krona hela mäktigheten med oliver! Passar mycket bra och ser fint ut:)
penna Skrivet av Daniel
Lägg med då ni lägger ihop allt ännu till 300-400g ost blir jätte gott med nästan ett halvt kilo ost tro det eller ej!
penna Skrivet av Godisgrisen
Jättegott!!!
penna Skrivet av Jörgensen
jag brukar alltid bryna köttfärsen först och ha i löken efterråt... Detta gör att man får en godare löksmak och inte en bränd löksmak!!
besökare Svar till sofie penna Skrivet av Susanne
Mycket bra tips! Tack!
penna Skrivet av sofie
ett tips är att ha i rivna morötter, färsk basilika och rostad lök i köttfärssåsen!
besökare Svar till isabelle penna Skrivet av Susanne
Trevligt att höra!! :)
penna Skrivet av isabelle
supergott!! är sá glad över denna webbsida, allting blir sá lätt att laga och gott, har aldrig varit duktig pá pajer, efterätter etc men nu funkar det!! tack sá mycket för alla recept!!!
penna Skrivet av max
överfint
penna Skrivet av sita
Jättegott blev det! Lätt var det oxå :) Lite för mycket lök tycker jag men annars perfekt! Tack för receptet
besökare Svar till Fredrik penna Skrivet av Susanne
Tack för tipsen! Det låter gott! :)
penna Skrivet av Fredrik
Den absolut bästa lasagnen jag ätit. Jag hade dock i paprikakrydda och färsk chilli också, vilket gjorde hela smaken på lasagnen, tillsammans med basilikan. tack för receptet :)
besökare Svar till Christina penna Skrivet av Susanne
Ja det går bra!
penna Skrivet av Vanja
Har lagat lasagne efter detta recept ett flertal gånger och det har blivit en hit bland både vuxna och barn alla gånger. Jag brukar utöver de krossade tomaterna även blanda i Icas pastasås med ricotta och tomat alternativt mascarpone och tomat, det blir supergott till. Dessutom har jag även minskat köttfärsmängden med hälften och rivit i några morötter istället också, vilket är smarrigt som attan OCH klimatsmart!
penna Skrivet av Christina
jättegod. Kommer att göras flera gånger.Kan man förbereda lasagnen dan innan och ställa i kylskåpet om man ska göra till många Hälsn Tinna
penna Skrivet av Elina
Alldeles för krämig och det hade behövts minst ett till lager med lasagneplattor!
penna Skrivet av naz
jag har lagat denna recept så nu väntar vi på resultatet
penna Skrivet av Tomas
Väntar nu de sista minuterna innan plåten ska ut.. har gjort lasagne med detta recept flera gånger och det har blivit toppen varenda gång! Vill man ha lite krämigare bechamelsås kan man öka mängden mjöl eller klicka i lite vanlig mjukost. Ett halvt paket mjukost om man vill lyxa till det, blir riktigt fint ;)
penna Skrivet av Ingemar
Blev jättegod, godkändes av den stenhårda juryn bestående av en sjuåring, en tioåring och en fru som är jätteduktig på matlagning. Perfekt recept även om man inte är kung i köket.
penna Skrivet av Andreas
Om man vill så kan man även ha en påse Taco krydda i, Och man kan även lägga på lite jelapenjos uppe på! Om man nu gillar lite starkare mat!
penna Skrivet av Nadja
Jag tyckte den blev super goooood!!!
besökare Svar till Cassandra penna Skrivet av Susanne

Formen jag använder är 20x30 cm den skulle dock kunna vara några centimeter kortare för att passa lasagneplattorna perfekt, ca 20x25 cm är nog det perfekta måttet.

Det viktiga är att formen någorlunda passar lasagneplattorna, så att de går att lägga ut bredvid varandra så att de någorlunda täcker ytan, så testa gärna att lägga ut lasagneplattorna i formen innan du börjar för att hitta den av dina formar som passar bäst!

penna Skrivet av Cassandra
Ska prova ditt recept idag hade jag tänkt mig, det ser supergott ut! Funderar bara över hur stor form använde du till denna mängden ingredienser du anger i receptet? ?cm x ?cm på ett ungefär..
besökare Svar till Viktor penna Skrivet av Våfflan
Är han allergisk mot mjölkprotein eller mot laktos?

Testa med soja/havremjölk istället. När det gäller osten så vet jag inte, men du kan ju se om du kan utesluta mjölken helt och använda soja/havregrädde istället.

Om han bara är laktosintolerant så kan du ju se om det finns några alternativ i din matbutik :)
penna Skrivet av Viktor
Alltså min pappa är mjölk allergisk så han kan inte ha ost sås finns det nån annan sås man kan ha?
Svara så snabbt som möjligt ska laga den nu 24/11 kl.12:00!
penna Skrivet av Gabi
Första gången jag gör lasagne idag hoppas att det blir gott och att plattorna passar i formen.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Nathalie
Blev verkligen super gott! Så idag blir det samma till lunch, blev över en del från middagen igår!
besökare Svar till Nathalie penna Skrivet av Susanne
Lycka till! :)  Hoppas du tycker det blir gott! :)
penna Skrivet av Nathalie
Ska laga detta idag :) Så nu blir det att gå till affären och köpa alla ingredienser! Återkommer med ett resultat!
besökare Svar till Hanna M penna Skrivet av Susanne
Ja detta är borttaget sedan länge. Felet var att jag hade både GI och LCHF tips tillsammans först men det visade sig inte vara så bra så jag har separerat dessa tips. Håller med dig nästan i allt du skriver förutom att fullkorn är ändå bättre än vanligt mjöl eftersom insulintopparna inte blir så höga.
besökare Svar till Sarah penna Skrivet av Susanne
Ja man kan göra lasagne med annan sås än ostsås. Du kan ju göra en liknade sås men istället för ost smaksätter du med valfria kryddor.
penna Skrivet av Sarah
mmmmmmmm jag tycker mycket om lasgne men en sak undrar jag om asså ost sås kan man göra den utan ost ?++++++
besökare Svar till Mimmi penna Skrivet av Susanne
Du får multiplicera receptet, kanske 3-4 gånger.
penna Skrivet av Mimmi
hej verkar god ska testa den men jag ska laga för ungefär 17st hungriga barn hur mycket ska jag ändra receptet då?
besökare Svar till lars penna Skrivet av Susanne
Då får du nog börja om.
penna Skrivet av lars
Jag råkade ha i 12 dl mjöl till ostsåsen istället för 12 msk vad göra?????
penna Skrivet av Simon
Nu åkte lasagnen in i ugnen.
Återkommer med resultatet
besökare Svar till ema penna Skrivet av Susanne
Beskriv gärna lite närmare vad som gick fel så försöker vi hjälpa dig!
penna Skrivet av ema
jag älskar lasagne men det blev inte gott denna gången heller ,,konstig jag misslykas :)jag tro jag ger upp detta är inget för mig
penna Skrivet av Sii
Har lagt in den i ungnen nu, kryddade köttfärsen extra mycket så det får mer smak, gillar skyddit! Hoppas den blir lyckad nu då .)
penna Skrivet av Erica
Jättegod!
penna Skrivet av fikon
gott
penna Skrivet av Jojje
Tack Håkan, har provat ditt recept smakar hur bra som helst. TACK!!!
penna Skrivet av Hannah
Älskar Lasagne :=) Har precis testat och göra denna nu väldigt enkel, hoppas den är lika god som den ser ut.
penna Skrivet av Hanna M
Snälla ta bort att det skulle vara något alternativ för dem som äter LCHF att använda fullkornsplattor till Lasagnen. Fullkorn är inte, enligt vårt sätt att se det något bättre alternativ tvärtom. Den som äter LCHF äter inte mat gjort av mjöl. Varför? För att det innehåller massor med kolhydrater som förvandlas till socker i tarmen och bidrar till insulintoppar.
penna Skrivet av Håkan
Gott recept gillas av hela familjen, blandar rivna morötter i köttfärsen istället för lök,använder oliver, tomater och blommkål ibland. Lag 1, plattor, köttfärssås, vitsås, blommkål,skivad ost. Lag 2, plattor, köttfärssås, vitsås, oliver skivad ost. Lag 3, plattor köttfärssås, vitsås, skivade tomater, skivad ost. Pröva!
penna Skrivet av :)
kan man använda samma ostsås som man använder till tacos?
penna Skrivet av Marcus
Låter kanon, ska absolut slänga i lite vitlök också. För övrigt kan jag rekomendera riven muskot i lasagnen (kokas med i ostsåsen) efter tycke och smak. Låter kanske gammalmodigt och konstigt men passar väldigt bra, t.o.m. barnen tycker det är gott om man låter bli att tala om det, förstås. :)
penna Skrivet av Duoc
Gjorde den här idag, blev jättegod! Jag rekommenderar den! Men den är mer får typ endast 3-4 portioner om det är det enda man äter till middag...
penna Skrivet av matvrak
Jag gör denna lasagnen så ofta jag kan, supergod! Jag brukar hetta upp mjölken i micron innan jag kokar den så hinner det inte bränna vid, och man slipper röra i evigheter. Sen kryddar jag alltid såsen med salt, svartpeppar och extra mycket ost :) Sen har jag alltid 800 g köttfärs då jag tycker att 400 inte räcker till två matvrak..
penna Skrivet av Åsa
har gjort denna flera gånger, använder även en vitlöksklyfta i för mer smak. Och låter den stå och dra sig i ca 10 minuter innan servering! Den blir super
penna Skrivet av maggan från angered
gått har lagd i 3 msk ajvar (paprika mos)
penna Skrivet av Matilda
Det låter jätte gott ska snart prova det
penna Skrivet av Anna
jag använder vanlig och och några skivor cheddar, blir kanon!
penna Skrivet av johanna
låter inte så gott med rödvin i..
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nils: Jag har kört med vanlig ost typ hushållsost men vill man ha lite mer distinkt ostsmak så kan man ta en lagrad ost istället t.ex. Västerbotten. Annars är tipset att ta lite mer salt och lite malen vitpeppar för att få lite mer smak.
penna Skrivet av Nils
Vilken ost använder ni? Ostsåsen blev ok men nått saknas, använde bara vanlig hushållsost ...
penna Skrivet av Micke
ost såsen va kanon!!Jag rörde om hela tiden för att slippa att den blev bränd.
penna Skrivet av Shila
Det blev väldigt gott,tack för receptet.
penna Skrivet av Ramis
Se upp med ostsåsen, har bränt vid den ett par gånger
penna Skrivet av amanda
Jättegod lasange, ska utan tvekan göras igen !
penna Skrivet av Cicci
Lätt att göra och ska göra den flera gånger om!
penna Skrivet av Soffepropp
Jag hade lite rödvin i oxå..
penna Skrivet av gott gott
Jag använde också detta receptet som min första lasagen, fast jag har champinjoner i också. Det blev så supergott, nu ska jag göra den en gång till!
penna Skrivet av pjerkanN
använde också detta recept till min första lasagne
penna Skrivet av Tack
mycket god lasagne...för att slippa klumpar lägg i mjölet i mjölken medan den är kall och värm sedan..så brukar jag göra och det funkar hur bra som helst..=)
penna Skrivet av elin
Använde mig av ert recept för att göra min första lasange
penna Skrivet av Thea
Väldigt god lasagne, även om jag ska göra lite mindre ostsås till nästa gång, fast den gick bra att göra, inte det minsta gryning, körde 5 dl mjölk med mjölet, vispade som sjutton sedan de andra 2 dl, gick hur fint som helst.
penna Skrivet av sabina
för att få en jämn sås utan klumpar så brukar jag köra den i mixern i 10 sekunder efter den har kokat färdig
penna Skrivet av charlotte
Tillaga lasagn med youghurt istället för den vita såsen. Enkelt och lika gott!
penna Skrivet av JB
Skulle öven rekomendera att låta den vila ca 20 min innan servering.
penna Skrivet av Lovisa
Tack för ett super recept!
penna Skrivet av vill inte skriva
Brasida
penna Skrivet av janis
Hej, ett tips bara; skippa mjölet till ostsåsen! Jag brukar endast koka upp grädde/mjölk och i med 2 dl ost. Blir supergott och krämigt det med... och nyttigare!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Johan och Jon: Tack så jättemycket för era tips, jag har skrivit in dem i receptet!
penna Skrivet av Johan
Du får läsa på förpackningen hur länge plattorna måste vara i ugnen. I receptet står det 20 min i ugnen men om det står 40 min på förpackningen till lasagneplattorna så får man gå på det.
penna Skrivet av jon
Prova att byt ur buljongen mot 2 finrivna morötter och en bit finriven rotselleri. Det lyfter köttfärssåsen och man slipper den tråkiga buljongsmaken.
penna Skrivet av Susanne
Svar till albu: Det kan kanske kan bero på lasagneplattorna du använder, att de behöver förkokas kanske? Läs gärna på paketet. Jag har använt Zeta och Barilla lasagneplattor, men det kan finnas olika sorter även inom samma märke.
penna Skrivet av albu(albu_kosova@hot...)
jag vet inte vad jag gör för fel, men varje gång jag gör lasange så blir inte plattorna mjuka, dom är fortfarande hårda... aja, jag får väll hålla mig till microlasagne! ;D
penna Skrivet av lina
Jätte god lasagne !! Kommer absolut göras fler ggr! Hade även kantareller i köttfärsen, eftersom det är säsong för det :) Blev jätte gott!
penna Skrivet av matvrak
två vitlöksklyftor gör den extra god! Riktigt bra recept, numera en favorit hemma hos oss.
penna Skrivet av Susanne
Svar till LL: Jag har förtydligat i receptbeskrivningen om att man inte ska låta såsen koka efter att man haft i osten.
penna Skrivet av LL
Som Johan har skrivit: Ostsåsen blir grynig.. Jag brukar vänta med att lägga i osten till allra
sist, då smälter den bara under omrörning. Kokar man osten så blir den grynig. Jag änvänder också maizena och det går bra!
penna Skrivet av alexandra
Försök att blanda in lite pesto i båda såser och tillägga majs,blommkål och lite till grönt till köttfärsen sen skippar man tomatpastan och då blir denna lasane a la dé italy =)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Johan: Om såsen blir klumpig av mjölet så beror det nog på att du måste vispa ut mjölet i mjölken ordentligt så att det inte blir några klumpar. Tillsätt bara lite mjölk först när du vispar ut mjölet i mjölken så att det blir lite degaktigt nästan. Tillsätt sedan lite mjölk i taget och vispa vidare tills all mjölk är ihälld. Vispa sedan under uppkokningen också. Då blir det inga klumpar. Ost brukar jag ta det jag har hemma. Gratängost eller prästost, pizzaost, wästgöta kloster, boxholms gräddost... jag har nog provat det mesta.
penna Skrivet av Johan
Ostsåsen lyckas nästan aldrig fullt ut för mig. Denna gången använde jag maizenaredning och gratängost i såsen. Såsen blev mjölig/grynig.
Det kanske inte är så bra att använda maizena till såsen?
Vilken ost rekommenderas till såsen?
penna Skrivet av linnea
keso är super gott, att lägga i såsen eller mellan plattorna!
penna Skrivet av Mathias
Lite riven muskotnöt är väldigt gott att ha i ostsåsen.
penna Skrivet av Rasmus
Tips: Gott att smula ner lite fetaost emellan lagren.
penna Skrivet av Johanna
Mumsig! jag kryddade lite extra med chili, cayennepeppar o vitlök... och tillsatte även mer mjöl i ostsåsen! Men god blev den iaf och gick hem här hemma också för den delen. :-)
penna Skrivet av charlotta
lasagnen är ej god kall..!!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ulla: Den går att frysa gräddad!
penna Skrivet av ulla
går det att frysa lasagnen ogräddad eller gräddad? Blev sugen att testa denna efter all god kritik den fått
penna Skrivet av Patricia
Mina lasagneplattor har aldrig varit hårda och då har jag alltid lagt dem dubbelt!
penna Skrivet av Tea
God! Tänk på att inte lägga dubbla plattor! då blir dem hårda..hinner då inte bli klart på 30min...
penna Skrivet av Susanne
Svar till sussi: Kolla om det är någon speciell sorts lasagneplattor du använde som måste kokas först eller kräver längre tid i ugnen. Läs på paketet.
penna Skrivet av sussi
jag måste ha gjort fel någonstans. lasagneplattorna var fortfarande hårda fastän jag gjorde exakt som recepten.
penna Skrivet av Lillin
Njam njam mums mums, den här blev riktigt bra!! Hade faktiskt i nästan 7 msk mjöl i ostsåsen + lite mer ost, eftersom tidigare kommentarer här har sagt att den kan va för lös. Rekommenderar det här receptet!
penna Skrivet av gott
japp, det ser riktigt gott ut
penna Skrivet av mmmaaa
asså jag lyckades på hårt och det blev så gott. detta är ett bra recept på lasagne. Gör bara som det står så går det super och blir så gööött
penna Skrivet av Gustav
Tips: Jag brukar strunta i att ha i ost i ostsåsen. Låter kanske konstigt, men jag gör en helt vanlig vit sås istället, har möjligt i lite ost. Men sedan skivar jag ost och lägger mellan varje lager, tycker att ostsmaken blir tydligare då. Om man gillar ost..
penna Skrivet av Jacob
DEN BLEV SÅ JÄVLA GOD!
penna Skrivet av Björn
Av erfarenhet säger jag att man bör vispa ihop mjöl och mjölk medan mjölken fortfarande är kall, gärna med bara några deciliter mjölk, när det är en fin tjock smet tillsätter man rästen av mjölken och värmer sedan på under omrörning. Annars brukar det bli klumpar och tunn sås.
penna Skrivet av Niklas
Mycket god, slängde dock i 200G ost i istället, kändes lite blaskigt annars. gott med ost=)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Matilda: Om du vill ha tjockare ostsås kan du ta lite mera mjöl. Prova 6 msk. Se också till att vispa ordentligt så att det inte bränner fast på bottnen. Du kan också göra så att du inte häller på all mjölk på en gång utan späder lite i taget när det kokar upp och tjocknar till önskad tjocklek. Hoppas att det hjälper!
penna Skrivet av Matilda
3: e gången jag gör denna, och ostsåsen misslyckas varje gång, vet inte vad jag gör för fel, men det blir för lös:(
penna Skrivet av johannaosimon
Riktigt gott blev det. Och enkelt. Visst lite mer kryddning så skulle det bli bäst. Tack :D
penna Skrivet av m och c
Vi ska testa denna lasagne till nyårsdagsmiddag....
Återkommer om resultatet =)
penna Skrivet av Första gången
nu ska ja testa den! enkelt recept .
penna Skrivet av Mikro Kocken
Har man ingen ugn går det lika bra i Mikron 350W + Grill i 20 minuter.
penna Skrivet av nashmin
veldigt god lasange!! jag har aldrig gillat lasange ända tills nu!! (^_^)
penna Skrivet av Mamman
Tips: byt ut hälften av mjölken mot grädde, och de krossade tomaterna mot Färdig pastasås, smaskens!!!
penna Skrivet av Freddis
Tredje gången jag gör den här lasagnen. Själv är jag vegetarian men resten av familjen älskar den!
penna Skrivet av Bella
Väldigt god och enkel att laga men gör en morotsallad med apelsin till ^^
penna Skrivet av lillaloeken
Väldigt gott! Men kanske ännu lite bättre om man tar spenatfyllda canneloni istället för lasagnepltterna.
penna Skrivet av poLiSen
Kör alltid med detta recept med mindre modifikation varje gång. Blir gott, fast jag brukar alltid få lasagnen lite för lös/vattnig. Alla man bjussat det på tycker det är riktigt fint. Tack! :)
penna Skrivet av MUMS
Det var jätte gott!Väligt lyckat recept!
penna Skrivet av Bella
Det var verkligen jättegott.
penna Skrivet av Zlatan
Detta är superbt recept.
Bon Giorno
penna Skrivet av SolSara
Ska testa detta recept, låter väldigt gott! Brukar ha i lite Dijonsenap i min köttfärssås, blir mycket gott.
penna Skrivet av Surisar
Tycker surisar som Matlust kan hålla sina kommentarer inne. Om du är en super kock så läs inga recept och förslag då. Låt förslagen flöda!! =)
penna Skrivet av Sebbe
Ett tips är att laga lasagnen Kvällen innan man ska äta den, och låta den stå och dra i kylskåp.
Den "sätter" sig mer då och smakerna kommer fram tydligare.
penna Skrivet av Kockan...
Har provat olika lasagne...men denna hörde inte till favoriterna. Var lite blek trots mkt kryddning.
penna Skrivet av gustaf o kalle
hej hopp!
vi har inte testat an men planerar att gora det ikvall, det ska bli jatteroligt!
penna Skrivet av Andreas
Ett tips till hur man får en smarrig köttfärs till sin lasagne är att man har i lite ketchup och en tesked sötstark senap i. Det blir en väldigt rund och fin smak av.
penna Skrivet av Gabriella
Mycket god lasagne, har lagat den flera gånger :)
Nu står den i ugnen och jag o min sambo längtar efter att få sätta tänderna i den ;)
penna Skrivet av Maria
Riktig gott blev det :)
penna Skrivet av Erkka
Vi tillsatte vatten i köttfärssåsen så den blev lite slaskig
penna Skrivet av Thomas
Tack för ett suveränt recept. Blev jättebra!
penna Skrivet av Maria
Mkt mkt gott. Favorit hos sonen! Tack för en bra receptsida! / Maria
penna Skrivet av Matlust
Snälla amatörkockar.. skippa alla superlativ om hur gott och positivt allting blir hela tiden, jag äcklas av att läsa om ert snuskande. Kort och gott räcker!! Låt Stå!
penna Skrivet av kitty
mycket god enkel att göra lätt att variera med olika kryddor rekommenderas blev bra första gången
penna Skrivet av P - igen
Om man vill göra en "lättare" lasagne så kan man byta ut ostsåsen mot följande tips. (och detta blir skitgott!)

Ta en stor burk naturell keso
Köp dig en förpackning färsk bladspenat (babyspenat)
Lägg spenaten i en skål, skölj den först. Ta en sax och klipp ner spenaten i mindre bitar. Blanda i keson. Krydda med salt och peppar. Ta gärna lite muskotnöt och riv över blandningen. Därefter varvar du keso-blandningen med köttfärsen precis enligt receptet..

Det blir mumsigt som tusan!
penna Skrivet av P.
Tips till dig där ostsåsen blev gröt: När det gäller bechamelsås så ska man ju vispa ut en liten del av mjölken med "smör/mjöl"-blandningen i taget. Då undviker man klumpar och såsen blir "len som en barnrumpa"... Lycka till!
penna Skrivet av Anna
go lasange, änne godare och lättare att göra om man köper färdig ostsås...
penna Skrivet av Susanne
Jo sökresultatet visas i spalten till höger.
penna Skrivet av Kom på en grej med...
..det här söksystemet. När man har fått ett receptförslag, kan det då inte medgfölja länkar till andra recept i samma kategori? Ifall att man inte ville laga den föreslagna maten.
penna Skrivet av Susanne
Miclas: Servera med morötter eller en sallad står det. Dessutom är inte mina recept tvingande att följa till punkt och pricka :-)
penna Skrivet av Miclas
riktigt god lasagne!!! Men hatar morötter, men de stod ju att man måste ha med dessa. Fick en allergisk reaktion, bättring!
penna Skrivet av Jessie
håller me att det är en god lasagne.. tar ju inte heller så lång tid o göra :)
penna Skrivet av Pennywise
Mycket god lasagne, även om ostsåsen blev en gröt och stora delar hamnade på golvet. Lasagnen återhämtade sig dock mirakulöst och jag hoppas på bättre stridslycka nästa gång.
  1