Ugnsbakad lammstek under örttäcke med mintsås
En riktig delikatess som passar utmärkt till påsk eller andra högtider! Den till synes enkla mintsåsen smakar fantastiskt gott ihop med lammsteken. Överhuvudtaget är det mycket smak och många olika smaker, fantastiskt gott!
Tid: 2 timmar
8 portioner
Ingredienser:
Lammstek och örttäcke:
- 2 kg lammstek med ben
- eller 1-1,5 kg benfri lammstek
- 0,5 st citron
- eller 1,5 msk pressad citron
- ca 3 msk färsk persilja
- 1 msk timjan
- 1 msk rosmarin
- 1 dl ströbröd
- ca 0,5 tsk salt
- ca 1 krm svartpeppar
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,5 dl olivolja
Mintsås:
- 2 dl färsk mynta
- 3 msk råsocker
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 dl vatten
Laktosfritt
Utrustning:
Ugn:
- 160 °C i nedre delen av ugnen med över- och undervärme
Gör så här:
Serveringstips:
Servera med klyftpotatis och grönsaker.
Hållbarhet och förvaring:
Allt håller sig i kylen i minst 5 dagar. Lammsteken kan frysas.
| Huvudrätter | Påsk |