Kommentarer till Lammstek - Sida 1

"Recept på saftig och god lammstek kryddad med rosmarin och vitlök samt en god sås av stekskyn."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Giovana penna Skrivet av Susanne 2017-04-17 14:26
Kul att du tyckte om lammsteken!
penna Skrivet av Giovana 2017-04-16 13:28
Jättegoda! Tack!
person Svar till bella penna Skrivet av Susanne 2016-03-24 23:52
Tack så mycket! :) Jag har skrivit till det!
penna Skrivet av bella 2016-03-23 12:01
Liten varning bara :) idealmjöl är inte glutenfritt!
penna Skrivet av Milad Ghaeny 2011-12-29 03:21
testa gör en buljong med gurkmeja salt svartpeppar vitlök lök tomatpure koka lugnt tills buljongen är fyllig i smaken hacka lammsteks skivorna gärna rosa stekta och lägg in i buljongen
servera med ångkokt basmati ris som du lagar med bondbönor dillkrydda lite färskvitlök butterghee och saffran vill man gå overkill så fixar man skivade potatis klyftor eller en tunnbrödsskiva i olja som botten på riset , servera allt sammans med färska örter och rädisor salladslök myntbasilika och en fet skiva feta ost eller persisk tabriz vitost (den kittlar gommen mer än grekiskan men den grekiska osten fungerar).
person Svar till Pernille penna Skrivet av Susanne 2011-10-14 20:26
Låter jättegott! Tack för recepttipset! :)
penna Skrivet av Pernille 2011-10-06 15:23
Kanongott är också vitkålspuré! Hacka vitkål grovt och koka 10-15 min i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och koka 20 min till i gräddmjölk tillsammans med rejält med vitlök. Kör det i mixern och koka ihop till mos-konsistens. Servera! Yummy...
person Svar till solveig johansson penna Skrivet av Susanne 2010-12-21 03:32
Sallad går bra annars kan jag rekommendera kokta sockerärtor eller haricot vertes. Koka 1-2 minuter i lättsaltat vatten.
penna Skrivet av solveig johansson 2010-12-20 23:57
Tänker servera rökt lammfiol juldagen.Undrar vad servera till förutom potatisgratäng? någon sallad
eller annat förslag.
penna Skrivet av mona 2010-04-02 16:48
glömde att säga att jag även har i frysta provensalska örter i också:) Glad påsk
penna Skrivet av mona 2010-04-02 16:29
när jag gör lammstek lägger jag steken i marinad med olivolja, vitlök,salt,peppar o timjan inte heller att förakta. Allting ligger i en plastpåse och drar med fickor i steken. Detta är "gör gött"
penna Skrivet av Maria 2010-03-20 14:57
Detta verkar lovande! Jag är nybörjare så detta är kul, tack!
penna Skrivet av Flamur 2009-12-31 17:57
Måste säga att det var det bästa lammsteket jag har gjort ngn gång..
Tack tack
Gott Nytt År
penna Skrivet av Karin Pettersson 2009-04-08 19:22
Kanonrecept fungerar perfekt för min smak
penna Skrivet av JR 2009-04-05 15:35
Gjorde nästan som i receptet men satte köttet på galler och en plåt under med rotsaker å vin på och lie vatten som jag öste steken med. När steken var klar mixade jag rotsakerna och spadet och reducerade och gjorde sås på.
penna Skrivet av bonny 2009-02-13 19:41
mycket gott resept och mycket enkelt, sköter sig självt.
penna Skrivet av Robban 2008-12-13 17:12
jaa.... jag prövar väl oxo =) får se hur det blev om 2 timmar!! tack för receptet!!
penna Skrivet av Lilly 2008-11-16 12:52
Vad ska man ha för sås med?
penna Skrivet av Catarina 2008-04-27 10:39
Hur ska man veta åt vilket håll fibrerna går? Syns det tydligt? Om 2 timmar är min stek färdig – jag börjar smörja in den nu!
penna Skrivet av Susanne 2008-03-17 22:44
Svar till Peder och Anneli: Tack för era påpekanden! Jag erkänner gärna att jag inte är någon expert på lamm. Dock smakade det bra även om jag skar åt fel håll. ;)
penna Skrivet av Annelie 2008-03-17 22:15
Ja, jag håller med peder. Ser inte fint ut. Kan "lura" de som inte vet bättre att det INTE skall skäras så. Tvärs över fibrerna som sagt är rätt.
penna Skrivet av Peder 2008-03-17 11:26
Det ser ut som att du skivat steken "fel" väg alltså längst med fibrerna och inte tvärs över. Aja baja :)
penna Skrivet av isa 2008-01-02 17:17
jag tog typ 12 stycken viltkösklyftor om inte mer tycker de blir lite godare då!!
penna Skrivet av Cicci 2007-04-07 17:55
Vad gott det blev :)
  1