Kräftströmming

Gott och enkelt recept med strömming i ugn.
kräftströmming
Kräftströmming
Timglas Tid: 40 minuter varav 25 minuter i ugnen
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfri grädde och smör.
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

  • ugnsform ca 15x25 eller 20x20 cm (så stor att de ihoprullade strömmingfiléerna får plats och täcker ytan)

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225°C.

    Smörj en form, ca 15x25 cm eller ca 20x20 cm (formen bör vara så stor att de ihoprullade strömmingfiléerna får plats och täcker ytan).

  2. Strö salt och dillfrön jämnt över bottnen av formen.

  3. Skölj strömmingfiléerna och klipp bort ryggfenan.

  4. Rulla ihop varje strömmingfilé med skinnsidan utåt. Lägg dem i formen med skarven nedåt.

  5. Blanda krossade tomater, grädde, ketchup och hälften av dillen.

  6. Häll över strömmingen.

  7. Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 25 minuter tills den fått fin färg och strömmingen är genomstekt.

  8. Ta ut ur ugnen, strö på resten av dillen och servera!

servera Serveringstips:

Nykokt potatis, rivna morötter och finstrimlad vitkål.

LCHF LCHF Tips:

Servera med sallad och grönsaker med lågt GI.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Denna rätt är fri från tillsatser om du köper äkta vispgrädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | GI | LCHF | Lunch |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Giggi
Ska man bara salta botten av formen? Inte fisken eller såsen?
💬 Svar till Jane ✏️ Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
✏️ Skrivet av Jane
Har gjort denna rätt flera gånger. Har blivit en riktig favoriträtt och är enkel att göra! :) Använder dock torkad dill för att det är det jag har hemma och jag skippar dillfrön i botten, men det blir riktigt smarrigt ändå.

Visa alla kommentarer