Kotletter med champinjoner och timjan
Ingredienser:
- 2 st (ca 500 g) karrékotletter
- ca 25 g smör att steka i
- ca 2 krm salt
- ca 1 krm grovmalen svartpeppar
- 2 st schalottenlökar
- 250 g färska champinjoner
- 1 kruka färsk timjan
- 3 dl grädde
- 1,5 msk kalvfond
- eller 1 st kalvbuljongtärning
- ev. ca 3 tsk idealmjöl
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör.
Stek kotletterna på medelhög värme, några minuter på varje sida så de får lite färg, de ska inte bli genomstekta (det blir de senare). Salta och peppra. Lägg kotletterna på en tallrik.
Hacka lök och skär champinjonerna i skivor. Stek en stund.
Lägg tillbaka kotletterna och häll på grädde. Häll på kalvfond eller smula ner buljongtärningen. Låt småkoka ca 5 minuter. Vänd på kotletterna och småkoka 5 minuter till.
Vill du ha en tjockare sås kan du vispa ner idealmjöl och låta koka någon minut så det tjocknar.
Tillsätt hackad färsk timjan.
Servera med t.ex. kokt ris, kokt bulgur eller kokt pressad potatis och en kvist färsk timjan som dekoration.
Tips & tricks:
Tips för att undvika tillsatser:
| Fläskkött | Huvudrätter | Lunch |
⭐ webmaster
⭐ webmaster