Kommentarer till Korv med bröd

"Att tillaga korv med bröd är superenkelt. Koka, stek eller grilla korven. Servera gärna med hembakta korvbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Merja
Måste säga att jag beundrar ditt tålamod med "lustigkurrarna" som kommenterat ditt förslag på kvällsmat. Jag tycker de är löjliga fjantar!
besökare Svar till Sixten Hjärnholt penna Skrivet av Susanne
Lägg korven åt norr och ät från den södra änden. Det är viktigt att sitta still när du äter! ;-)
penna Skrivet av Sixten Hjärnholt
Hej!

Åt vilket håll ska korven ligga i i brödet?.
Framgår inte riktigt, och jag vill ha bästa resultat.

Tack på förhand!.
besökare Svar till Rickard penna Skrivet av John
Jag är lite av en finsmakare när det kommer till te, och jag kan tala om för dig att du med största sannolikhet tillagar te suboptimalt, så det kanske inte skulle skada om du faktiskt kollade upp instruktioner.
besökare Svar till Stefan penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Stefan
Korv skall kokas med 2st lagerblad samt 5-6 st kryddpepparkorn.
Vill man lyxa till det ytterligare så släng i lite rå lök i skivor i vattnet.

Sen skall man aldrig tina bröd i micron.
Använd ugnen eller så lägger du bröden runt kastrullen på spisen.
penna Skrivet av Göte
I min familj brukar vi lägga i ett lagerblad i spadet, då vet man att det är fest!
penna Skrivet av Ahmed
Jag gjorde som recept för mig och 3 kompisar, men vi blev inte så mätta. Nästa gong kanske lite mer. Men jettegott.
penna Skrivet av Kjelle
var lite osäker på om man skulle ha varmt vatten MED eller UTAN korven i! men nu vet jag. ytterligare tips är att tina korvbröden innan man har i själva korven, de blir helare då
besökare Svar till Danne penna Skrivet av Susanne
Köp maskindiskmedel i pulverform (ej tabletter) och strö på pulvret och varmt vatten och låt stå ett tag. Använd sedan en diskborste och se om det fastbrända lossnar. Om det lossnar en del men inte allt kan du göra om proceduren och strö på nytt maskindiskmedel och låta stå ett tag.
penna Skrivet av Danne
jag har inte kunnat äta stekt korv på månader sedan jag förstörde stekpannan genom att steka blodpudding fel. (jag glömde sänka värmen så det blev rökutveckling och brandlarmet pep). pannan är nu full av fastbränd blodpudding. jag har testat att lägga den i blöt och skrubba med svinto och yes men inget funkar. tips?
penna Skrivet av Susanne

Svar till Anders: Härligt att höra! :-)

Svar till MMM: Provat karamellfärg?

penna Skrivet av Anders
ÄNTLIGEN! Som jag har vandrat i okunnighetens avgrund utan att se ens den minsta solstrimma men nu ser jag ljuset.
penna Skrivet av MMM
finns det något man kan tillägga i kastrullen med korven som ger korven lite färg ? Heeeelp
penna Skrivet av Olaus Petri
Jag misslyckades 10 ggr på raken. Sedan fann jag detta recept. Vilken lättnad!
penna Skrivet av NE
Men herregud, ja, receptet kan tyckas svårtolkat (om man är 5 år å inte bott på egenhand någonsin) kor med bröd är bland det godaste och enklaste som finns... hur mkt vatten? spelar ingen roll, så länge som det täcker körven... värme? det ska inte koka, men nära därpå i några minuter... vad gäller bröden kan man antingen lägga FRUSNA bröd i ugnen på 150 grader ett i 5-10 min (känn på bröden lite då och då) å i micron så funkar 1 min om du värmer 5-6 bröd, men känn efter... ofrusna bröd: 1 bröd ca 7 sekunder.. lycka till!!!ps. jag dunkar räksallad, senap, ketchup och bostongurka på mina körvar!! ds
penna Skrivet av JB
Brukar ha i Svartpeppar i vattnet. ger god smak. och om man verkligen är orolig för att korvarna ska spricka kan man alltid "pricka" dem med en gaffel innan.
penna Skrivet av Anna
Jag mindes faktiskt inte om man skulle koka upp vattnet med eller utan korvar i, så receptet hjälpte mig i alla fall...
penna Skrivet av Tummen mitt i handen
det är inte lika självklart för alla hur man kokar korv vill jag påpeka, så tack recepten.se för receptet.
penna Skrivet av Fransosen
Har läst en del kommentarer om att man bara ska ha seriösa recept. Vill då påpeka att på slutet av 1800-talet var detta en delikatess i Frankrike.
För 100 000 tals svenskar och speciellt studenter är korv en ren njutning. Matlagning är en kost! Likaså hur man lagar korv med bröd. Länge leve Korvkokarkonsten!
penna Skrivet av Adam
Jag är nöjd ! : )
penna Skrivet av Rickard
På allvar..... recept på korv med bröd?
Skall söka på en kopp te och se om det finns instruktioner om det också. :-)
penna Skrivet av jones
Detta e grymt! Köpte hem ett paket korv och kom sedan på att jag har ju inte en aning om hur man kokar korv. För pinsamt att ringa mamma för att fråga om "receptet" så google blev min räddning.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Patrik: Jadå, men jag svarar seriöst i alla fall. Att korvbröden blev cement och korvarna exploderade är dessutom inte helt osannolikt. Jag har t.o.m. själv lyckats med det, dock ej samtidigt. Att tina saker för länge eller på för hög effekt i mikron har nog de flesta gjort någon gång. Och att korven spricker är inte så ovanligt det heller. Så jag tycker att det bästa är att ge seriösa svar om inte kommentaren är uppenbart oseriös men oftast plockar jag bort sådana kommentarer eftersom de inte tillför något värde för någon annan att läsa.
penna Skrivet av Patrik
Webmaster, jag hoppas ditt ordförord innefattar, ironi. Nybörjaren var nog inte seriös.
penna Skrivet av Susanne
Svar till nybörjare: Tänk på att tina bröd i mikron på låg effekt, det brukar finnas ett upptiningsläge, och kör inte för lång tid. Vattenmängden spelar inte så stor roll. Se bara till att korven får plats. Om vattnet inte kokar med korven i så brukar inte korven spricka. Men vissa korvsorter har väldigt tunt och känsligt skinn och spricker väldigt lätt.
penna Skrivet av nybörjare..
Det var inte lätt... korvbröden blev cement och korvarna exploderade... Gästerna blev inte imponerade.. hur mycket vatten ska man ha?
penna Skrivet av gorume kocken
värm korvarna i micron supersnabbt
penna Skrivet av Novis
haha står ju inte hur man steker korven;)
men jaja.
men du ska ju ha vatten så att den täcker korven. lr korvarna.
penna Skrivet av tina
Men det står ju inte hur mycket vatten det ska vara i ju?
penna Skrivet av xD
Men sluta nu,, vem kan inte göra korv med bröd utan recept?
penna Skrivet av en amatör
jag lyckas ändå inte fast jag följer detta:S
penna Skrivet av IOS
VADDÅ JAG FÖRSTÅR INTE!? KOKA KORV GÖR VÄL BARA MÄSTERKOCKAR :S SKULLE ALDRIG KLARA DET
penna Skrivet av anonym
men hur steker man korven? hängde inte med riktigt
penna Skrivet av Alex
Kudos för detta recept finns på nätet. Efter ett jävla meck för att inte få spruckna korvar så läste jag detta formidala recepet och nu har jag äntligen kunnat stilla min hunger. Big up för korv med bröd!
penna Skrivet av Joel
Jag brukar köka vatten i vattenkokaren ca 1min hella vatten på korvarna i en skål värma dem ca 0.5 min sedan göra mos på spaet bet brukar ta ca 2-3 min.

ps: korv ska inte kokas de ska ligga i hett vatten annars spricker de
penna Skrivet av Susanne
Hej Pelle! Jag vet inte, men spontant så skulle jag nog steka bratwurst. Du får väl prova och skriva här hur det gick! :-)
penna Skrivet av Pelle
Kan man koka bratwurst såhär också?
penna Skrivet av lollo
klart det ska vara kvar ;)
penna Skrivet av Susanne
Nej, receptet är på riktigt! :) Eftersom flera personer har uttryckt sin önskan att det ska vara kvar så tänker jag låta det vara kvar! Alla är vi på olika nivå i köket och detta recept kan även ses som inspiration vad man kan äta och vill du ha större utmaningar, varför inte baka ditt eget korvbröd?
penna Skrivet av ??
detta recept måste vara ett skämt??
penna Skrivet av haha
japp men det är lätt att laga utan recept
penna Skrivet av Sebbe
Verkligen tur att det här receptet fanns annars skulle jag fått äta mackor idag Oo
penna Skrivet av Tacksam
Detta receptet var verkligen "kick ass" då det gav både goda råd ang. koktid + hur man undviker att korven spricker.
penna Skrivet av Haha
vad roligt att läsa alla kommentarer !:P underhållning
penna Skrivet av super mario
oj oj oj, här har ni något att bita i
penna Skrivet av Devilishuz
*skrattar* mycket lustigt må jag säga ;) Denna läsning förgyllde min dag. TACK!
penna Skrivet av Dan Da Man
Wow, detta verkar alldeles för svårt för mig, jag har bara provat att äta korven rå...
penna Skrivet av Susanne
Man steker den på medelhög värme i lite matfett tills den fått färg. Superenkelt! :-) Men jag tycker du ska prova baka egna korvbröd så blir det lite mer komplicerat än det här receptet! ;)
penna Skrivet av Marcus
Hur steker man korven? Det står bara hur man kokar den... HJÄLP!
penna Skrivet av Susanne
Koka upp vattnet på högsta värme. Tag sedan av kastrullen från spisen och lägg i korven.
penna Skrivet av pIPPI
mina korvar bara går sönder :((( sänker jag tempen på spisen kommer dom adlrig att bli klara! :O HEELP FORT fett hungrig :((
// pIPPI
penna Skrivet av Einsteins motsats .
Om korven är frusen, hur länge ska man koka den då?
penna Skrivet av mattan
svar till förvirrad: om du tycker koka korv är svårt kommer du nog för evigt att få gå till korvkiosken! haha
penna Skrivet av Tyno
Nej! Ta inte bort receptet!
penna Skrivet av DjUfo
Tack för receptet! Jag har dock en fråga - går det att modifiera receptet efter hur hungrig man är? Om inte, finns det möjlighet att få ett recept på en större portion? Tacksam för svar. :D
penna Skrivet av Y.A
Vi kokar våran korv i en gammal glass pyts i micron i 6 minuter, ca 4 dl vatten. Korvbrödet tar man ur påsen extra sakta så att man har nått att göra medan man väntar på att korven ska bli klar.
penna Skrivet av Rebecka
Nu har jag letat i varje kokbok för att få veta hur länge man kokar en korv. Det fanns ingenstans! Vad bra att jag hittade det här. Och att man ska ta av kastrullen från plattan dessutom, det är ju omöjligt att veta om ingen berättar det. Fast jag undrar lite, ska man ha lock på kastrullen eller inte?
penna Skrivet av Biffen
Man tar ju brödet först så det borde ju bli "bröd med korv" :) Ungefär som att säga en skinka med smörgås istället för en smörgås med skinka.
penna Skrivet av Majsan
Hur kommer det sig att korven alltid e längre än brödet...? E det för att det heter korv med bröd... eller jag vet inte...:)
penna Skrivet av basse
ett annat sätt är att fritera korven i olivolja, MUMS! smakar som en drömm
penna Skrivet av ida
fan va gott!!! jag har alltid undrat hur denna rätten lagas till liksom! gryyyyymt fräsit!
penna Skrivet av Susanne
Till "Förvirrad": Ett tips är att gå till närmsta korvkiosk och köpa maten färdig. :-)
penna Skrivet av Málin
åmen svårt? :P
penna Skrivet av Förvirad
Nu e ja som ett enda frågetecken.
jag är verkeligen ingen gorm'e kock och jag har verkeligen stora problem med detta.

finns det inget enklare alternativ till att laga korv med bröd , finns det inte färdiglag som man stoppar i microvågsungen??

skulle uppskatta om om jag fick ett eriöst svar.

puss på förhand /jocke

ps: maila mig svaret på foojam @ hotmail.com
penna Skrivet av Tomzïlomzzan
äntligen hittade jag detta recept på korv mä brö, takk snälla ni utan er hade jag aldrig klarat av å laga till dä!!!
penna Skrivet av NOOB PÅ MAT
det här är en stor ägodel jag visste iinte hur man skulle koka korv jag e bara 12 år hehe men det gick ganska bra men man ska ha lagerblad i och korven flyter upp så den blev inte riktigt perfekt , lite rå men tack och hej ...korv mä brö
penna Skrivet av haha
Jag är helt seriös nu, Jag sökte faktiskt efter hur man skulle koka korven:D Jag behövde faktiskt receptet. haha :) tack så mkt!!
penna Skrivet av Linda
Det här är det bästa receptet någonsin i alla kategorier. Men jag skulle oxå vilja ha en bild.
penna Skrivet av Susanne
Jag kanske ska flytta detta recept med kommentarer till min humoravdelning istället, haha!
penna Skrivet av Zunken
Måste man öppna korvpaketet innan man stoppar den i vattnet ? *ASG* :-D
penna Skrivet av Leonberger
Tack!

Ta absolut INTE bort receptet! Detta är en liten receptskatt. Finns ju ingen annanstans!
penna Skrivet av Susanne
Ni är roliga ni!! =) Det här receptet ska mer ses som förslag på vad man kan äta mer än att läsa själva receptet. Det var tanken när jag la in det i databasen för över 2 år sedan. Men eftersom detta verkar missuppfattas så kanske jag ska ta bort det eller ändra till något lite mer avancerat.
penna Skrivet av Vänsögården
Nu har vi följt receptet till punkt och pricka, men korven sprack. Vad bör man i framtiden tänka på för att undvika detta problem?
penna Skrivet av Mattias Jansson
Om man vill ha fler än 2 korvar, hur går man tillväga då?
penna Skrivet av Kocken
Hur många grader ska man koka/steka korven på? Receptet är lite luddigt.
penna Skrivet av Sälen-Pizzan
Jag tycker receptet är lite svårt att följa, en bild kanske skulle förklara processen bättre?
  1