Korv med bröd

Korv med bröd är perfekt när du vill ha mat klar snabbt. Köp gärna en god korv med hög kötthalt av svenskt kött och baka dina egna korvbröd och servera med goda och fräscha tillbehör så blir det inte onyttigt heller!
grillad korv med bröd
Grillad korv med hembakat korvbröd med fullkorn.
Timglas Tid: 15 min
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfri korv och laktosfritt bröd.
glutenfritt Glutenfritt - Ta glutenfritt bröd.

Gör så här:

  1. Stek, grilla eller koka korven. (Nästan all korv man köper är "färdiglagad" och kan ätas rå, men korven blir ändå godast om den är genomstekt så att den är varm rakt igenom.)

    Om du grillar korven: Grilla den på ganska svag värme och rulla den ofta så den får lite färg runtomkring utan att bli bränd men ändå hinner bli genomstekt. (Jag brukar grilla på lägsta effekt på min gasolgrill ca 8 minuter och rulla runt korven varannan minut.)

    Om du steker korven: Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek på medelvärme några minuter först så korven får lite färg, rulla korven så den får färg runtom med jämna mellanrum. Sänk sedan till svagare värme och låt steka ca 10 minuter så den blir genomstekt utan att bli bränd, rulla runt korven lite då och då.

    Om du kokar korven: Koka upp vatten, lägg i korven och ta bort kastrullen från plattan. Låt stå ca 10 minuter med lock. Alternativt kan du naturligtvis lägga i korven direkt i kastrullen innan vattnet kokar upp, men se då till att stänga av plattan eller ta bort kastrullen innan det börjar koka för annars kan korven spricka.

  2. Värm frysta korvbröd i mikron. Även färska korvbröd kan bli godare om man tinar dem lite i mikron så de blir ljumna. Man kan även steka korvbröden eller grilla dem så de får lite färg och blir lite frasiga.

    Servera med korven med bröden, ketchup, senap, gurka, soltorkad tomatsås eller vad du tycker passar.

glödlampa Tips & tricks:

Baka dina egna korvbröd, de blir både godare, nyttigare och billigare än köpta!

GI GI Tips:

Servera utan bröd eller baka egna nyttiga korvbröd med fullkorn. De korvbröd man köper är inte särskilt nyttiga, inte ens de med fullkorn.

LCHF LCHF Tips:

Välj korv med hög kötthalt och servera utan bröd och utan ketchup eller andra söta tillbehör. Servera istället med grönsaker och kanske en klick majonnäs.

Se även dessa recept

| Billigt | Kvällsmat | Snabbt & Lätt |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Simonette de Groot
Jag undrar hur man gör med alla goda korvar som är böjda. Hur får man ytan i böjen snyggt stekt?
Har du något tips?
✏️ Skrivet av Robert
Korven sprack... Tänker inte använda den här hemsidan igen!
✏️ Skrivet av Pehr Kohnkelsson
Hej!
Fin blogg, MEN:
Du skriver " tills korven är genomstekt" . Det är fel.
Nästan all korv som säljs idag är färdigmat. Dvs. den går att äta
precis som den är eftersom den redan är rökt eller kokt. Korv som inte är färdigmat heter ofta "rå" korv och säljs i charkdiskar.
✏️ Skrivet av Merja
Måste säga att jag beundrar ditt tålamod med "lustigkurrarna" som kommenterat ditt förslag på kvällsmat. Jag tycker de är löjliga fjantar!
💬 Svar till Sixten Hjärnholt ✏️ Skrivet av Susanne
Lägg korven åt norr och ät från den södra änden. Det är viktigt att sitta still när du äter! ;-)

Visa alla kommentarer