Kommentarer till Korv med bröd - Sida 1

"Att tillaga korv med bröd är superenkelt. Koka, stek eller grilla korven. Servera gärna med hembakta korvbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Merja 2017-08-29 11:35
Måste säga att jag beundrar ditt tålamod med "lustigkurrarna" som kommenterat ditt förslag på kvällsmat. Jag tycker de är löjliga fjantar!
person Svar till Sixten Hjärnholt penna Skrivet av Susanne 2016-05-31 19:51
Lägg korven åt norr och ät från den södra änden. Det är viktigt att sitta still när du äter! ;-)
penna Skrivet av Sixten Hjärnholt 2016-05-31 19:39
Hej!

Åt vilket håll ska korven ligga i i brödet?.
Framgår inte riktigt, och jag vill ha bästa resultat.

Tack på förhand!.
person Svar till Rickard penna Skrivet av John 2014-05-24 11:39
Jag är lite av en finsmakare när det kommer till te, och jag kan tala om för dig att du med största sannolikhet tillagar te suboptimalt, så det kanske inte skulle skada om du faktiskt kollade upp instruktioner.
person Svar till Stefan penna Skrivet av Susanne 2013-08-12 11:14
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Stefan 2013-08-07 22:25
Korv skall kokas med 2st lagerblad samt 5-6 st kryddpepparkorn.
Vill man lyxa till det ytterligare så släng i lite rå lök i skivor i vattnet.

Sen skall man aldrig tina bröd i micron.
Använd ugnen eller så lägger du bröden runt kastrullen på spisen.
penna Skrivet av Göte 2011-09-05 19:43
I min familj brukar vi lägga i ett lagerblad i spadet, då vet man att det är fest!
penna Skrivet av Ahmed 2010-10-28 15:38
Jag gjorde som recept för mig och 3 kompisar, men vi blev inte så mätta. Nästa gong kanske lite mer. Men jettegott.
penna Skrivet av Kjelle 2010-08-26 13:13
var lite osäker på om man skulle ha varmt vatten MED eller UTAN korven i! men nu vet jag. ytterligare tips är att tina korvbröden innan man har i själva korven, de blir helare då
person Svar till Danne penna Skrivet av Susanne 2010-06-27 17:13
Köp maskindiskmedel i pulverform (ej tabletter) och strö på pulvret och varmt vatten och låt stå ett tag. Använd sedan en diskborste och se om det fastbrända lossnar. Om det lossnar en del men inte allt kan du göra om proceduren och strö på nytt maskindiskmedel och låta stå ett tag.
penna Skrivet av Danne 2010-06-23 10:05
jag har inte kunnat äta stekt korv på månader sedan jag förstörde stekpannan genom att steka blodpudding fel. (jag glömde sänka värmen så det blev rökutveckling och brandlarmet pep). pannan är nu full av fastbränd blodpudding. jag har testat att lägga den i blöt och skrubba med svinto och yes men inget funkar. tips?
penna Skrivet av Susanne 2009-11-30 22:39

Svar till Anders: Härligt att höra! :-)

Svar till MMM: Provat karamellfärg?

penna Skrivet av Anders 2009-11-30 18:23
ÄNTLIGEN! Som jag har vandrat i okunnighetens avgrund utan att se ens den minsta solstrimma men nu ser jag ljuset.
penna Skrivet av MMM 2009-08-02 16:41
finns det något man kan tillägga i kastrullen med korven som ger korven lite färg ? Heeeelp
penna Skrivet av Olaus Petri 2009-03-08 14:21
Jag misslyckades 10 ggr på raken. Sedan fann jag detta recept. Vilken lättnad!
penna Skrivet av NE 2009-03-05 19:52
Men herregud, ja, receptet kan tyckas svårtolkat (om man är 5 år å inte bott på egenhand någonsin) kor med bröd är bland det godaste och enklaste som finns... hur mkt vatten? spelar ingen roll, så länge som det täcker körven... värme? det ska inte koka, men nära därpå i några minuter... vad gäller bröden kan man antingen lägga FRUSNA bröd i ugnen på 150 grader ett i 5-10 min (känn på bröden lite då och då) å i micron så funkar 1 min om du värmer 5-6 bröd, men känn efter... ofrusna bröd: 1 bröd ca 7 sekunder.. lycka till!!!ps. jag dunkar räksallad, senap, ketchup och bostongurka på mina körvar!! ds
penna Skrivet av JB 2009-02-24 15:19
Brukar ha i Svartpeppar i vattnet. ger god smak. och om man verkligen är orolig för att korvarna ska spricka kan man alltid "pricka" dem med en gaffel innan.
penna Skrivet av Anna 2009-02-08 19:07
Jag mindes faktiskt inte om man skulle koka upp vattnet med eller utan korvar i, så receptet hjälpte mig i alla fall...
penna Skrivet av Tummen mitt i handen 2009-01-29 14:16
det är inte lika självklart för alla hur man kokar korv vill jag påpeka, så tack recepten.se för receptet.
penna Skrivet av Fransosen 2008-12-10 01:07
Har läst en del kommentarer om att man bara ska ha seriösa recept. Vill då påpeka att på slutet av 1800-talet var detta en delikatess i Frankrike.
För 100 000 tals svenskar och speciellt studenter är korv en ren njutning. Matlagning är en kost! Likaså hur man lagar korv med bröd. Länge leve Korvkokarkonsten!
penna Skrivet av Adam 2008-12-01 06:52
Jag är nöjd ! : )
penna Skrivet av Rickard 2008-11-07 20:01
På allvar..... recept på korv med bröd?
Skall söka på en kopp te och se om det finns instruktioner om det också. :-)
penna Skrivet av jones 2008-11-04 19:46
Detta e grymt! Köpte hem ett paket korv och kom sedan på att jag har ju inte en aning om hur man kokar korv. För pinsamt att ringa mamma för att fråga om "receptet" så google blev min räddning.
penna Skrivet av Susanne 2008-10-21 00:11
Svar till Patrik: Jadå, men jag svarar seriöst i alla fall. Att korvbröden blev cement och korvarna exploderade är dessutom inte helt osannolikt. Jag har t.o.m. själv lyckats med det, dock ej samtidigt. Att tina saker för länge eller på för hög effekt i mikron har nog de flesta gjort någon gång. Och att korven spricker är inte så ovanligt det heller. Så jag tycker att det bästa är att ge seriösa svar om inte kommentaren är uppenbart oseriös men oftast plockar jag bort sådana kommentarer eftersom de inte tillför något värde för någon annan att läsa.
penna Skrivet av Patrik 2008-10-12 09:53
Webmaster, jag hoppas ditt ordförord innefattar, ironi. Nybörjaren var nog inte seriös.
penna Skrivet av Susanne 2008-08-12 05:13
Svar till nybörjare: Tänk på att tina bröd i mikron på låg effekt, det brukar finnas ett upptiningsläge, och kör inte för lång tid. Vattenmängden spelar inte så stor roll. Se bara till att korven får plats. Om vattnet inte kokar med korven i så brukar inte korven spricka. Men vissa korvsorter har väldigt tunt och känsligt skinn och spricker väldigt lätt.
penna Skrivet av nybörjare.. 2008-08-10 10:18
Det var inte lätt... korvbröden blev cement och korvarna exploderade... Gästerna blev inte imponerade.. hur mycket vatten ska man ha?
penna Skrivet av gorume kocken 2008-06-20 22:12
värm korvarna i micron supersnabbt
penna Skrivet av Novis 2008-06-18 12:25
haha står ju inte hur man steker korven;)
men jaja.
men du ska ju ha vatten så att den täcker korven. lr korvarna.
penna Skrivet av tina 2008-05-26 09:05
Men det står ju inte hur mycket vatten det ska vara i ju?
penna Skrivet av xD 2008-04-20 20:31
Men sluta nu,, vem kan inte göra korv med bröd utan recept?
penna Skrivet av en amatör 2008-04-01 17:21
jag lyckas ändå inte fast jag följer detta:S
penna Skrivet av IOS 2008-03-24 17:59
VADDÅ JAG FÖRSTÅR INTE!? KOKA KORV GÖR VÄL BARA MÄSTERKOCKAR :S SKULLE ALDRIG KLARA DET
penna Skrivet av anonym 2008-01-14 19:38
men hur steker man korven? hängde inte med riktigt
penna Skrivet av Alex 2007-10-21 22:28
Kudos för detta recept finns på nätet. Efter ett jävla meck för att inte få spruckna korvar så läste jag detta formidala recepet och nu har jag äntligen kunnat stilla min hunger. Big up för korv med bröd!
penna Skrivet av Joel 2007-09-08 13:43
Jag brukar köka vatten i vattenkokaren ca 1min hella vatten på korvarna i en skål värma dem ca 0.5 min sedan göra mos på spaet bet brukar ta ca 2-3 min.

ps: korv ska inte kokas de ska ligga i hett vatten annars spricker de
penna Skrivet av Susanne 2007-08-21 00:21
Hej Pelle! Jag vet inte, men spontant så skulle jag nog steka bratwurst. Du får väl prova och skriva här hur det gick! :-)
penna Skrivet av Pelle 2007-08-20 13:07
Kan man koka bratwurst såhär också?
penna Skrivet av lollo 2007-08-08 00:26
klart det ska vara kvar ;)
penna Skrivet av Susanne 2007-08-01 04:11
Nej, receptet är på riktigt! :) Eftersom flera personer har uttryckt sin önskan att det ska vara kvar så tänker jag låta det vara kvar! Alla är vi på olika nivå i köket och detta recept kan även ses som inspiration vad man kan äta och vill du ha större utmaningar, varför inte baka ditt eget korvbröd?
penna Skrivet av ?? 2007-07-31 21:23
detta recept måste vara ett skämt??
penna Skrivet av haha 2007-06-18 15:31
japp men det är lätt att laga utan recept
penna Skrivet av Sebbe 2007-06-02 18:23
Verkligen tur att det här receptet fanns annars skulle jag fått äta mackor idag Oo
penna Skrivet av Tacksam 2007-05-05 21:55
Detta receptet var verkligen "kick ass" då det gav både goda råd ang. koktid + hur man undviker att korven spricker.
penna Skrivet av Haha 2007-04-05 21:15
vad roligt att läsa alla kommentarer !:P underhållning
penna Skrivet av super mario 2007-04-05 09:40
oj oj oj, här har ni något att bita i
penna Skrivet av Devilishuz 2007-04-04 22:57
*skrattar* mycket lustigt må jag säga ;) Denna läsning förgyllde min dag. TACK!
penna Skrivet av Dan Da Man 2007-04-04 17:10
Wow, detta verkar alldeles för svårt för mig, jag har bara provat att äta korven rå...
penna Skrivet av Susanne 2007-01-05 02:07
Man steker den på medelhög värme i lite matfett tills den fått färg. Superenkelt! :-) Men jag tycker du ska prova baka egna korvbröd så blir det lite mer komplicerat än det här receptet! ;)
penna Skrivet av Marcus 2007-01-03 15:01
Hur steker man korven? Det står bara hur man kokar den... HJÄLP!
  1   2   nästa sida