Korv i pinnbröd

Enkelt och uppskattat recept på pinnbröd som rullas runt grillkorv och antingen grillas eller steks i ugnen. De är klara på bara några minuter och det blir jättegott! Det går alldeles utmärkt att ta med sig ingredienserna på utflykten och alla kan hjälpa till att rulla sitt eget bröd runt sin korv. Roligt och väldigt gott att äta brukar både barn och vuxna tycka!
korv i pinnbröd
Korv i pinnbröd serverad med en enkel sallad.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 6-8 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (182 g): 508 kalorier, 39 g kolhydrater, 32 g fett, 18 g protein, 2 g fibrer

Ingredienser:

Pinnbröd:

Korv:

Ugn:

  • ca 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Mät upp vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda.

    (Väg eller häll upp vetemjölet i litermått, gräv inte med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och det blir alldeles för stor mängd mjöl.)

    Till utflykt: Mät upp ingredienserna i en plastpåse och förslut den.

    vetemjöl, salt, bakpulver
    Vetemjöl, salt, bakpulver.
    blandat
    Blandat.
  2. Tillsätt rapsolja och mjölk. Blanda till en jämn deg. Degen ska bli lagom kladdig så att den går att jobba med.

    Det går snabbt och enkelt att blanda ihop med t.ex. en slickepott men man kan förstås även använda elvisp med degkrokar så går det ännu snabbare.

    Om degen inte går ihop eller blir för torr så har du mätt upp för mycket mjöl, se tips i steget ovan. För att rädda en för torr deg, tillsätt mer olja och/eller mjölk.

    Till utflykt: Mät upp rapsolja och mjölk en plastpåse och ta med. Häll sedan ihop detta när det är dags att tillaga och tryck ihop till en deg i plastpåsen.

    rapsolja och mjölk tillsatt
    Rapsolja och mjölk tillsatt.
    pinnbrödsdegen
    Pinnbrödsdegen.
  3. Dela degen i 15 ungefär lika stora bitar (om du gör en sats).

    Rulla ut och dra i varje degbit så den blir ca 35 cm lång.

    Vira degen runt korven och tryck till i varje ände. Degen fastnar lätt på korven.

    korv inrullad i deg
    Korv inrullad i deg.
  4. På grill: Grilla på låg effekt och indirekt värme ca 3 minuter per sida. Se upp så inte brödet blir bränt.

    I ugn: Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 225°C i ca 10 minuter tills bröden fått lite färg.

    grilla på ena sidan
    Grilla på ena sidan.
    grilla på andra sidan
    Grilla på andra sidan.
  5. Servera med grönsaker samt ketchup och senap om man gillar det.

    färdiggrillad korv i pinnbröd
    Färdiggrillad korv i pinnbröd.

servera Serveringstips:

Servera med goda grönsaker, ketchup, senap eller vad du gillar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överblivna korvar i pinnbröd i kylskåp där de håller sig minst 5 dagar.

Se även dessa recept

| Kvällsmat |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer