Korinter smakar och ser ut ungefär som russin fast lite mindre i storleken. Mycket goda kakor som är superenkla att göra om du har en elvisp. Perfekta småkakor till julfikat.
Tid: 35 minuter varav 2x10 minuter i ugnen
ca 50 st
Näringsvärde per kaka (12 g): 58 kalorier, 6 g kolhydrater, 3 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Väldigt goda kakor - inte mycket socker jämfört med många andra recept vilket är bra.
Följer receptet till punkt o pricka och resultatet blir perfekt.
Pålitlig sida tycker jag.
✏️Skrivet av eva
Dessa blev inte bra. .Blev alldeles för torrt fast jag mätte upp varje del. Ska det inte vara bakpulver i dessa kakor?
✏️Skrivet av Anette Orrefalk
Hej och tack för ett gott recept med Korintkakor. jag ska prova att lägga lite vaniljsocker i dem någon gång och har läst om att apelsin skulle vara gott till. Tack detta var jättegott precis som det är också!
⭐
webmaster
💬Svar till
Veronica
✏️Skrivet av Susanne
Bakpulver borde väl göra kakorna mera porösa. Utan bakpulver mer kompakta. När jag googlar så är det ungefär hälften-hälften av recepten på korintkakor som är med-utan bakpulver. Mitt recept på korintkakor kommer från \"Sju sorters kakor\". Om du tror att kakorna blir bättre med bakpulver så kan du ju alltid prova att ta bakpulver, kanske 0.5-1 tsk bakpulver. Jag såg också något recept med bikarbonat. Det fungerar säkert på många olika sätt. Du får prova dig fram för att hitta din favorit.
✏️Skrivet av Veronica
Hej! Mina korintkakor blev väldigt porösa och när jag läser recept på andra sidor står det bakpulver i nästan alla. Jag är säker på att jag inte har haft för mycket mjöl, eftersom degen blev väldigt mjuk och smidig.