Kommentarer till Kondiskakor

"Mycket goda mazarinliknande kakor för den som gillar choklad och mandel. Receptet går fort och är enkelt att göra."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Fanny
Super goda, jag provade med pepparkakor på julafton blev otroligt gott men det är supergoda med Mariekex också!
penna Skrivet av Gun
En ny kaka för mig. Ville baka den direkt.
Jag hade inga Mariekex hemma. Jag tog Digestive.
Minskade sockret till 2 dl. Jättegoda!
penna Skrivet av Nethan
Hejsan!
Har bakat dessa kakorna flera ggr o de är supergoda! :) I julas hade jag i pepparkakor ist för kex o så hade jag på ljus choklad ist, o de blev med mkt goda :) Men jag har ett litet aber med dem... när jag tar ut dem från ugnen, så sjunker de alltid ihop i mitten, så det blir en stor grop :( Vad kan det vara som jag gör fel?

Tacksam för svar o sen vill jag passa på att TACKA för en mkt bra blogg!! :D
besökare Svar till saffe penna Skrivet av Susanne
Ja jag har inte provat något annat och har inget bra förslag just nu. Skriv gärna om du kommer på något bra för jag gillar egentligen inte att ha färdigköpta kex som en ingrediens i kakor. Så jag vill gärna ha förslag!
penna Skrivet av saffe
hej vad skulle man kunna ha istället för mariekex?
besökare Svar till Lotta penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket, verkligen roligt att höra! :)
penna Skrivet av Lotta
hejsan!
vill först och främst tacka så jättemycket för en toppen sida, den är min personliga favorit i mat/baksajtdjungeln. Dels för att den är så lättöverskådlig, med bra bilder och beskrivningar sen gillar jag många av dina recept.
Den här lilla kondiskakan har slagit ner som en bomb hemma hos mig, folk blir som gamar när jag tar fram dom. för enkelhetens skull lägger jag också på en skiva nobless men det är mer en smaksak. Tack! mvh. Lotta
penna Skrivet av Minna
Jag testade att minska på sockret.. på en dubbel sats så minskade jag sockret med hela 2 dl..Det var inga problem! Kakan blev fortfarande god, dock inte lika saftig (kladdig) som innan.
penna Skrivet av Minna
Tycker det känns som väldigt mycket socker när man blandar det med kaksmulor och mandel... Tänkte testa att minska nästa gång... Blandade i krossade pepparkakor i degen och det blev en riktigt god saftig mjuk pepparkaka. (ca. 1 pepparkaka per kaka.)
penna Skrivet av A-K
Älskar när det går undan att baka :-)
Såg riktigt gott ut!
besökare Svar till Therese penna Skrivet av Ollena
Tackar annars måste jag ju sticka fram till affären tänkte bara läsa om det! Nu har jag fått nog på en fråga! ;)
penna Skrivet av Ollena
Hur blir kakorna? Smakar dem mandel? Kramisar Ollena
besökare Svar till Anna B penna Skrivet av Susanne
Ja de är verkligen perfekta att ha i frysen, håller med om de smakar bra halvtinade! Tack för tips om nougat, ska prova det! :)
penna Skrivet av Anna B
Jag hyvlade på nougat istället för choklad, det blev väldigt gott. Dessa kakor är perfekta "ha i frysen ifall det kommer besök" kakor. Bara att ta direkt ur frysen och lägga på kakfatet när kaffet runnit genom bryggaren har de tinat så pass att man kan äta dem utan problem...Tyckte nog nästan de var godare då t.om.
penna Skrivet av Helen Larsson
En god vän tipsade om att läga på noblesse-choklad när kakorna kommer ur ugnen. Det blir riktigt bra tycker jag.
penna Skrivet av Peter
Riktig mörk choklad, inte blocktrams. Hemskt goda!
besökare Svar till Gustav penna Skrivet av Susanne
Kondis brukar man säga istället för konditori.
penna Skrivet av Gustav
Kondis? är inte det slang för...
penna Skrivet av Caroline
Har bara haft i två dl socker. Funkar det med.
penna Skrivet av Felicia
man ska ha marabou, för blockchocklad eller noblessa blir äckligt
penna Skrivet av anonym
Om man lägger en bit Apelsinnobless på blir de mycket godare :D
penna Skrivet av anonym
Dem blir jätte goda när chokladen väl har smält.
penna Skrivet av Therese
Det borde också gå bra att lägga en Noblesse på direkt när men tagit ut dom ur ugnen.
penna Skrivet av Susanne
Svar till saba: Ja du kan ta ljus choklad istället.
penna Skrivet av saba
mycket goda kakor,kan man ta ljus choklad istället?
penna Skrivet av Helena
Hur goda som helst, och jätte enkla att göra!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anonym: Du kan prova att byta ut sötmandeln mot samma mängd hasselnötter. Kanske går det även att byta ut mandeln mot kokosflingor i samma volym som den malda mandeln vilket borde bli ca 2 dl.
penna Skrivet av Anonym
Måste man andvända sötmandel?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Cia: Tack för ditt jättebraiga tips, jag har lagt till det på själva receptet nu som ett tips!
penna Skrivet av Cia
Jättegoda!!!

Om man hyvlar chokladen på de varma kakorna så smälter den. Du behöver inte smälta i mikro eller vattenbad.
  1