Kolasås

Prova att göra din egen hemgjorda kolasås. Den här kolasåsen är mycket enkel med endast 2 ingredienser. Den blir riktigt god, lagom söt och med härlig kolasmak. Det är farinsockret tillsammans med grädden som ger den lena fina söta kolasmaken.
kolasås
Mycket god och enkel kolasås, god att servera till glass.
Timglas Tid: ca 15 minuter
Portioner 8 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (22 g): 83 kalorier, 9 g kolhydrater, 5 g fett, 0 g protein

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp farinsocker och vispgrädde i en kastrull.

    vispgrädde och farinsocker
    Vispgrädde och farinsocker.
  2. Rör om och låt koka upp, sänk värmen och låt koka ca 10 minuter. Rör inte under tiden.

    rör om och låt koka upp
    Rör om och låt koka upp.
    kolasåsen kokar
    Kolasåsen kokar.
    kolasåsen kokar, nästan klar
    Kolasåsen kokar, nästan klar.
  3. Låt kolasåsen svalna. Servera!

    Förvara kolasåsen i kylskåp.

    färdig kolasås
    Färdig kolasås.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara kolasåsen i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor.

Se även dessa recept

| Tillbehör |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till foosiya ✏️ Skrivet av Susanne
Tack! Vad är det?
✏️ Skrivet av foosiya
jag gillar dina recepter kan göra du

ppor
💬 Svar till Ebba ✏️ Skrivet av Susanne
Ursäkta att jag missat svara. Jag har använt farinsocker (bild till höger). Men jag tror det går bra med strö också.
✏️ Skrivet av Ebba
Hej jag undrar likadant som någon annan här. Vilka av farin sockret använder du till kola såsen. Den vänstra eller högra.
✏️ Skrivet av Eva
Tack för din fina sida och dina bra recept!
Använder du Brun farin strö eller Farinsocker? Vad jag förstår har de olika egenskaper.

Visa alla kommentarer