Kommentarer till Kolagömmor

"Recept på kolagömmor. Underbart goda kakor med dulce de leche och choklad. Enkla att göra. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Viktoria
Hej! Dessa kakor är supergoda och eftersom degen är god som den är, så undrar jag om du tror att man skulle kunna göra småkakor av bara degen? Jag tänkte mig i samma utförande som Kolakakor/Sirapskakor. Tror du att jag skulle behöva ändra gradtal, tid i ugnen eller någon ingrediens för att det skulle funka? Hursomhaver, tack för all inspiration och vägledning! /mvh
penna Skrivet av Anna
Supergoda!
besökare Svar till Ardian penna Skrivet av Susanne
Det är smör, strösocker och farinsocker på bilden. Det bruna är farinsocker.
penna Skrivet av Ardian
Hej jag har en fråga, första stegen på bilden så blandar man med smör och socker. Men det finns mer än det på bilden, brunt pulver? Vet inte var det är?
besökare Svar till Emba penna Skrivet av Susanne
Om du lyckades rulla ut kakdegen till bollar (steg 6) så är mängden mjöl rätt. Om kakorna flöt ut åt alla håll så misstänker jag att din ugn inte haft rätt temperatur när du ställde in plåten. Ugnen ska vara inställd på över- och undervärme och ha uppnått angiven temperatur innan du ställer in plåten. (Skulle du tagit för lite mjöl skulle du inte kunnat rulla ut degen till bollar eller göra en fördjupning i dem, det skulle bara varit en kladdig hög.) Att inte kakorna var färdiggräddade ens efter 15 minuter tyder också på att ugnen inte haft rätt temperatur. Hoppas du provar igen och att det går bättre då! 💕
penna Skrivet av Emba
Eftersom det stod i receptet att man skulle vara försiktig med mjölet så var jag det. Kakorna flöt ut över alla bräddar och verkade inte färdiggräddade ens efter 15 minuter.
besökare Svar till Helena penna Skrivet av Susanne
Ja det borde gå att göra en kakdeg utan ägg kan jag tycka. Jämför med receptet på hallongrottor och ta mera smör och mjöl kanske? 
penna Skrivet av Helena
Hej. Jätte goda kakor. Men jag undrar om jag skulle kunna byta bort ägget i bottensmeten? Jag har en äggallergiker i familjen. Tror du det skulle fungera?
Mvh Helena
besökare Svar till Anneth Winqvist penna Skrivet av Susanne
Ja det är rostfria mått som jag köpte på Clas Ohlson för några år sedan. Vet ej om de säljs fortfarande där.
penna Skrivet av Anneth Winqvist
Var hittar man de rostfria(?) måtten du använder till att göra gropen i kakorna med. Har liknande, gamla och slitna av aluminium och skulle behöva köpa nya.
besökare Svar till Anneli penna Skrivet av Susanne
Det är inget jag provat men det kanske blir någon minut mer i ugnen om det blir mer kakdeg per form. :)
penna Skrivet av Anneli
Dom ser jättegoda ut.☺ Tänkte prova göra dom men jag undrar om man kan göra dom i större formar?
besökare Svar till Kristina penna Skrivet av Susanne
Kul att du och vännerna gillar receptet på kolagömmor! :)
penna Skrivet av Kristina
Hejsan!
Tack för kanonbra recept på kolagömmer bakar för 4 gången, och blir många gånger till tror inte jag tröttnar så omtyckta av vännerna ☺️
besökare Svar till Anette penna Skrivet av Susanne
Vad kul att du börjat baka själv! Jag har faktiskt skrivit en grundläggande guide om vikt och volym med svaret på just detta, så läs gärna den och skriv gärna igen om något fortfarande är oklart! Lycka till i köket! :)
penna Skrivet av Anette
Hej! Har börjat baka mitt fikabröd själv kakor och bullar. Tycker det är jätteroligt att baka, men har ett stort problem. Med olika mått som står i recepten. Hur mycket är 0,75 eller 0,5 dl. Man bakar inte sådana recept för jag vet inte. Kan du hjälpa mig? MVH Anette
besökare Svar till carolina penna Skrivet av Susanne
Ja du kan ta strösocker eller råsocker. Farinsocker ger lite mer kolasmak som du missar men annars blir det bra.
penna Skrivet av carolina
Hej! Undrar om man kan använda något annat än farinsocker i degen?
  1