Kommentarer till Kolagömmor - Sida 1

"Recept på kolagömmor. Underbart goda kakor med dulce de leche och choklad. Enkla att göra. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Anna 2018-05-14 20:49
Supergoda!
person Svar till Ardian penna Skrivet av Susanne 2017-08-24 14:44
Det är smör, strösocker och farinsocker på bilden. Det bruna är farinsocker.
penna Skrivet av Ardian 2017-08-24 14:04
Hej jag har en fråga, första stegen på bilden så blandar man med smör och socker. Men det finns mer än det på bilden, brunt pulver? Vet inte var det är?
person Svar till Emba penna Skrivet av Susanne 2017-05-10 01:22
Om du lyckades rulla ut kakdegen till bollar (steg 6) så är mängden mjöl rätt. Om kakorna flöt ut åt alla håll så misstänker jag att din ugn inte haft rätt temperatur när du ställde in plåten. Ugnen ska vara inställd på över- och undervärme och ha uppnått angiven temperatur innan du ställer in plåten. (Skulle du tagit för lite mjöl skulle du inte kunnat rulla ut degen till bollar eller göra en fördjupning i dem, det skulle bara varit en kladdig hög.) Att inte kakorna var färdiggräddade ens efter 15 minuter tyder också på att ugnen inte haft rätt temperatur. Hoppas du provar igen och att det går bättre då! 💕
penna Skrivet av Emba 2017-05-05 10:04
Eftersom det stod i receptet att man skulle vara försiktig med mjölet så var jag det. Kakorna flöt ut över alla bräddar och verkade inte färdiggräddade ens efter 15 minuter.
person Svar till Helena penna Skrivet av Susanne 2017-04-10 01:20
Ja det borde gå att göra en kakdeg utan ägg kan jag tycka. Jämför med receptet på hallongrottor och ta mera smör och mjöl kanske? 
penna Skrivet av Helena 2017-04-08 11:06
Hej. Jätte goda kakor. Men jag undrar om jag skulle kunna byta bort ägget i bottensmeten? Jag har en äggallergiker i familjen. Tror du det skulle fungera?
Mvh Helena
person Svar till Anneth Winqvist penna Skrivet av Susanne 2017-01-01 12:58
Ja det är rostfria mått som jag köpte på Clas Ohlson för några år sedan. Vet ej om de säljs fortfarande där.
penna Skrivet av Anneth Winqvist 2016-12-31 10:26
Var hittar man de rostfria(?) måtten du använder till att göra gropen i kakorna med. Har liknande, gamla och slitna av aluminium och skulle behöva köpa nya.
person Svar till Anneli penna Skrivet av Susanne 2016-07-01 12:56
Det är inget jag provat men det kanske blir någon minut mer i ugnen om det blir mer kakdeg per form. :)
penna Skrivet av Anneli 2016-06-03 16:34
Dom ser jättegoda ut.☺ Tänkte prova göra dom men jag undrar om man kan göra dom i större formar?
person Svar till Kristina penna Skrivet av Susanne 2016-04-07 18:04
Kul att du och vännerna gillar receptet på kolagömmor! :)
penna Skrivet av Kristina 2016-04-03 17:25
Hejsan!
Tack för kanonbra recept på kolagömmer bakar för 4 gången, och blir många gånger till tror inte jag tröttnar så omtyckta av vännerna ☺️
person Svar till Anette penna Skrivet av Susanne 2016-01-02 17:43
Vad kul att du börjat baka själv! Jag har faktiskt skrivit en grundläggande guide om vikt och volym med svaret på just detta, så läs gärna den och skriv gärna igen om något fortfarande är oklart! Lycka till i köket! :)
penna Skrivet av Anette 2016-01-02 17:15
Hej! Har börjat baka mitt fikabröd själv kakor och bullar. Tycker det är jätteroligt att baka, men har ett stort problem. Med olika mått som står i recepten. Hur mycket är 0,75 eller 0,5 dl. Man bakar inte sådana recept för jag vet inte. Kan du hjälpa mig? MVH Anette
person Svar till carolina penna Skrivet av Susanne 2015-12-27 15:21
Ja du kan ta strösocker eller råsocker. Farinsocker ger lite mer kolasmak som du missar men annars blir det bra.
penna Skrivet av carolina 2015-12-27 14:33
Hej! Undrar om man kan använda något annat än farinsocker i degen?
  1