Kommentarer till Kokosmums / Gräddbullar - Sida 2

"Baka klassiska kokosmums eller gräddbullar. Goda, gräddiga och fluffiga. Mycket enkla att göra med detta recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Susanne 2007-11-14 22:01
Svar till Sara: Jag har själv aldrig provat agar agar så jag vet tyvärr inte hur stor mängd som behövs men skriv gärna här igen om du hittar rätt mängd så kan jag lägga till det i receptet.
penna Skrivet av Charlotte 2007-11-10 10:21
Är det hopplöst att försöka vispa för hand? Jag har ingen elvisp för tillfället, men är ändå väldigt nyfiken på det här receptet.
penna Skrivet av sara 2007-11-09 16:22
jag har gjort dessa med agar agar men de verkar aldrig bli fast vet nån hur jag ska göra
penna Skrivet av Anton 2007-11-04 10:43
Ska man blötlägga gelatinpulvret innan man löser upp det i det heta vattnet?
penna Skrivet av sara 2007-11-04 02:33
jag har provat att göra dom nu 2 ggr men smeten blir aldrig fast jag använder agagar men kaske de ska vara större mängd llr....
penna Skrivet av Anna 2007-11-02 19:57
Gott! Inte så värst jobbigt och resultatet är goá mums.
penna Skrivet av vegeterian 2007-10-28 02:42
hej undrar om man kan använda vegetabiliskt gelatinpulver istället till sånna bakverk
penna Skrivet av Therese 2007-10-17 18:59
Har gjort dessa goa "gräddbullar" i många år till jul, uppskattat av små som stora. Brukar göra två omgångar för dem går åt. Men håller med att visp med ställning är suveränt till dessa.
penna Skrivet av Susanne 2007-10-04 23:24
Agar agar finns i hälsokostaffärer och välsorterade mataffärer.
penna Skrivet av anonym 2007-10-02 16:35
Jo...jag bara undra vart man kan hitta Agar agar?
penna Skrivet av Susanne 2007-09-24 21:48
Svar till Mona: Du kan ersätta gelatinpulver mot samma mängd agar agar.
penna Skrivet av Mona 2007-09-21 21:20
Jag vill inte använda gelatin pga det är från gris. Jo agar agar vet jag men är det samma mängd?
penna Skrivet av En tjej som älskoar dom här!!! 2007-09-20 14:51
Det här ett par JÄTTE goda kokosmums gör dom om du vill för det är det värt!!
penna Skrivet av Susanne 2007-09-18 22:41
Svar till en person: Nej jag tror inte de kommer bli så tjocka och framförallt inte fasta. Varför vill du inte använda gelatin?
penna Skrivet av en person 2007-09-18 18:49
blir den inte som på bilden då?
Eller är det så att den inte blir så tjock och fast?
penna Skrivet av Susanne 2007-09-15 22:04
Utan gelatin kommer de ej att stelna till en fast massa.
penna Skrivet av en person 2007-09-15 17:01
Måste man andvända gelatin?
om inte vad händer?
penna Skrivet av Anna 2007-09-15 16:17
dom blir änu godare om man tar oboy istället för cacao.
penna Skrivet av Ayla 2007-09-12 11:36
Du kan ju prova medchokladströssel kanske.
penna Skrivet av Kajjan 2007-09-08 15:41
Väldigt gott men när jag försökte mig på detta en gång glömde jag kvar elvispen utan tillsyn i skålen med smet i ngn sekund(det tar sjukt lång tid att vispa...)sedan dock var köket VITT och KLADDIGT...tog en stund att städa så var aktsamma!=)
penna Skrivet av Susanne 2007-08-31 00:53
Svar till Alexandra: Det måste ju vara något torrt och lätt som fastnar på den kladdiga smeten. Jag kan tänka mig olika sorts strössel, gärna sånt strössel som är tunnt och platt.
penna Skrivet av Alexandra 2007-08-30 02:48
Om man inte gillar kokos, nån som vet nåt bra att ersätta det med till dessa kokosmumsar?
penna Skrivet av Ellie pellie 2007-08-08 08:24
Jg har prövat receptet och den var väl ganska god men det tog långt tid annars var den ok! :D
penna Skrivet av Susanne 2007-07-17 02:50
Svar till Mona: Det finns något som heter Agar Agar som man kan ersätta gelatin med. Jag har dock inte provat det själv.
penna Skrivet av Mona 2007-07-15 23:40
Om man inte vill använda gelatin , vad kan man annvända då? Någon som vet ?
penna Skrivet av Malva 2006-11-08 21:19
En klassiker på klassfesterna när jag var barn, vi kallade dessa för Slidder Sladder:o) Mkt. goda som jag ska försöka göra och bjuda på i jul.
penna Skrivet av Johanna 2006-10-13 14:50
det här receptet har jag letat efter sen jag var liten. fick smaka hos en bekant och de kallade dom för Dillerdaller :) underbart goda
penna Skrivet av Toppinglan 2006-10-12 15:27
Jättegoda tycker hela familjen, men jag tycker att det tar tid med elvispen, den bästa invensteringen var en elvisp med ställning så kunde den gå där för sig själv.
penna Skrivet av Annis 2006-04-25 09:07
Jag brukar sätta in elvispen på kontoret och stänga dörren, så slipper jag att höra ljudet.
Om man vill använda gelatinblad istället för pulver kan man ta 3 dl kokhett vatten istället och lösa upp 6 gelatinblad i det, sedan gör man som vanligt.
penna Skrivet av Nos 2006-03-14 23:18
Hehe, jag brukar kalla dessa "Dallerfläsk" :)
penna Skrivet av Mari 2006-01-22 18:00
Godare om man tar bort kakaon i strösslet och kör på bara kokos. Och skönt med dörr till köket så att man slipper höra elvispen!