Kokande vatten med gelatinpulvet enligt receptet. Men det rinner ut genomskinlig vätska lite tjock i långpannan när det har stått i kylskåpet ett par timmar, vad kan det beror på?
Hälsningar Gudrun
Utrustning:
Dela ägget, endast äggvitan behövs i detta recept.
Häll strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
Blanda lite lätt.
Det vattnet som ska vara varmt går bra att värma i mikron eller i en kastrull. Det ska värmas så det är kokhett.
Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet. Rör tills alla klumpar försvunnit. (Om man inte värmt vattnet tillräckligt och gelatinet inte löser sig så kan du köra det i mikron en stund så det blir varmt och fortsätta röra tills gelatinet löser sig.)
Tillsätt gelatinblandningen till sockerblandningen.
Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en assistent med visp eller en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.
När smeten är färdigvispad ska den vara ganska fluffig och fast.
Gör strösslet: Häll kokos och kakao i en bunke och blanda.
Strö ut en del av strösslet så det täcker botten i en rektangulär form ca 20x30 cm.
Klicka ut smeten ovanpå strösslet.
Bred ut smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.
Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.
Skär smeten i rutor, ca 4x5 cm.
Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.
Förvara kokosmumsen svalt.
Tips & tricks:
Hållbarhet och förvaring:
| Glutenfritt | Godis | Laktosfritt |