Kommentarer till receptet på Kokosmums / Gräddbullar - Sida 1

Skriv gärna en kommentar till receptet på Kokosmums / Gräddbullar.

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
 svar  Svar till  elise    kommentar  Skrivet av  Susanne  2016-05-08 14:49
Ja kokosmumsen går bra att frysa! (Det står i receptet.)
   kommentar  Skrivet av  elise  2016-05-08 12:16
Går dom att frysa??
 svar  Svar till  Cecilia    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-09-08 14:48
Tack för information. Om du kommer fram till någon variant med agar agar som fungerar skriv gärna och berätta!
   kommentar  Skrivet av  Cecilia  2015-08-27 12:30
Att ha samma andel agaragar som gelatin stämmer inte. Jag testade med 2,5 msk agaragar och vispade i 40 min, men smeten blev inte fast nog. Jag körde iofs inte vispen på max, så om jag gör om det igen kommer jag ha i 3 msk agaragar och köra på max i 40 min. Då kanske dom kan bli tillräckligt fasta. Nu la jag in dom i frysen istället och så får de ätas som glassrutor^^ Dom är ju fortfarande goda, dock kalla och kladdiga att hålla i.
 svar  Svar till  Lars    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-03-08 14:44
Det ska bli fluff ganska så snabbt, tar bara några minuter. Det är viktigt att ingen del av äggulan kommer i och att bunken du vispar i är ren, framförallt fettfri och torr.
   kommentar  Skrivet av  Lars  2015-02-17 18:55
Jag har vispat i 40 minuter och det är bara pannkakssmet av alltihop. Var är fluffet?
   kommentar  Skrivet av  Tinefis  2011-03-31 00:27
Åh, min mamma brukade göra de här varje sommar när jag var liten. Hon tog oxå rån, delade dem på mitten och hade smält choklad på dem. Sen fäste hon kokosmums uppe på det. SÅ gott! =o)

Se mina video recept här:
http://vimeo.com/tinefis
   kommentar  Skrivet av  bingbing  2011-03-22 13:56
ser så härligt ut men tror inte jag orkar göra allt haha lat idag. men det står på att göra listan .
   kommentar  Skrivet av  Cecilia  2011-03-20 20:48
Åh vilken nostalgitripp!
 svar  Svar till  Maria    kommentar  Skrivet av  Susanne  2011-03-05 14:59
Jag tror att det går. Det borde inte smälta. Skriv gärna hur det blev om du provar!
   kommentar  Skrivet av  Maria  2011-03-05 12:18
Jag undrar om man skulle kunna doppa dessa i choklad och sedan strö kokos på, så det blir som "vanliga" gräddbullar? :-) eller skulle "gräddsmeten" smälta då?
 svar  Svar till  irena    kommentar  Skrivet av  Susanne  2011-03-01 02:11
Ja det är inte samma konsistens som gräddbullar man köper. Så om man förväntar sig det kanske man blir besviken. Dessa ska vara lite \"dallriga\".  Kokosmums är en klassiker, det är många som gillar dessa inklusive jag själv. Jag åt dem ofta på slutet av 80-talet och början av 90-talet då de var väldigt populära iaf där jag växte upp.
   kommentar  Skrivet av  irena  2011-02-27 16:23
Jag och familjen gjorde dessa tydligen mycket uppskattade mums-mumsen idag, men tyvärr blev vi alla lite besvikna. Vi tyckte inte de motsvarade de gräddbullarna vi är vana vid. Barnen tyckte de var som söta sniglar doppade i kokos. Konsistensen är inte den mysigaste...
   kommentar  Skrivet av  Stina Svedberg  2010-01-29 15:22
Bakade dessa igår och följde receptet från punkt till pricka.Tyvärr hade jag inget oboy/kakao hemma så det blev bara kokos som strössel,men det gick lika bra ändå,dem liknande som snöbollar,mycket vackra och fina som dessert eller bara till fika.Frös även in några och imorse när jag skulle kolla hur dem var så var dem inte fryst till is,utan bara kalla.Så kan rekommendera detta till andra,om man får oväntat besök är det bara ta upp dem från frysen,behöver ej "tina" upp innan dem äts.Dem är nog godare med kakao eller oboy,men funkade ändå utan.Mycket sött godis!!!
   kommentar  Skrivet av  Susanne  2009-12-15 02:07
Svar till Gogo: Om du kör i minst 20 minuter med högsta hastighet på din elvisp så blir det säkert bra. Det har alltid gått bra för mig med de olika elvispar som jag kört med. Det är inte någon exakt vetenskap detta så därför spelar det inte så stor roll att alla elvispar inte är exakt likadana. Det gäller ju alla andra recept också.
   kommentar  Skrivet av  Gogo  2009-12-11 01:28
Hur vet man när smeten är fast nog? Alla vispar är ju olika. :/
   kommentar  Skrivet av  lena  2009-10-11 15:31
jätte gott finns inget godare prova så får du se
   kommentar  Skrivet av  stina  2009-09-20 17:07
tycker att dom e super goda. Har gjort dom flera gånger
   kommentar  Skrivet av  meiose  2009-09-01 19:09
kan man lägga nånting annat istället för gelatinpulver? :/
   kommentar  Skrivet av  anna  2009-07-16 19:50
gott!!! men ett tips, iställer för kakao som är beskt så är det godare med o'boy.
   kommentar  Skrivet av  Gunilla  2009-06-22 09:03
mitt tips är att försiktigt värma kokosen tillsammans med kakaon, dels för att det fäster bättre men också för smaken. "Rå" kakaosmak är inte gott! Lycka till
   kommentar  Skrivet av  Anna  2009-06-04 17:15
Den blev suuuuuper god!!
   kommentar  Skrivet av  Veronica80  2009-05-28 19:31
Såg väldigt fina ut. Men kokosen med kakao gav en märklig bismak. Kul att ha testat att göra- men inget jag kommer att göra igen...
   kommentar  Skrivet av  ...  2009-03-14 08:58
dom blev jätte fina men ...
inte goda blääää ,
   kommentar  Skrivet av  Susanne  2009-01-09 00:23
Svar till Tina: Förvara dem i kylskåp. Jag tror de håller sig ett par veckor, minst. De går också bra att frysa, då håller de sig minst 3 månader.
   kommentar  Skrivet av  Tina  2009-01-08 16:57
receptet verkar jättegott. En fråga: hur länge håller de sig fräscha och ska man förvara dem i kylskåp?
   kommentar  Skrivet av  Göran  2009-01-07 16:09
Huvva vad äckliga dom blev ! Jag och min dotter gjorde dom och dom blev jättefina men smakade verkligen inte gott ! Nåt jag inte kommer göra om
   kommentar  Skrivet av  Susanne  2009-01-06 01:45
Svar till Johanna Skogh: Tråkigt om du misslyckades men beskriv gärna vad som gick fel så kanske vi kan komma fram till anledningen och antingen rätta till eventuella otydligheter i receptet eller komma fram till om du själv gjort något fel så att du kan lyckas bättre nästa gång.
   kommentar  Skrivet av  Johanna Skogh  2009-01-05 09:53
Det var de sämstaste recept någonsin gjort.
   kommentar  Skrivet av  Vendela  2008-12-11 15:37
Hej! Tack för tipset om hur mycket gelatinpulvret motsvarar i antal blad!! Har nu precis ställt in i kylen, så det ska bli spännande att se hur det blir!!
Ett tips: Jag rostade kokosen först innan. Sen kan man faktiskt tillsätta kakao/Oboy i efterhand, genom att använda en finmaskig sil. Det går minst lika bra det!
   kommentar  Skrivet av  Susanne  2008-11-04 22:23
Svar till Webmaster-kompisen: Hej Markus! Jag vet inte om man kan använda pektin. Pektin kan man använda till sylt, marmelad och gelé och jag har sett det i innehållsförteckningen till Mums-Mums men där ingår å andra sidan en emulgeringsmedel och konserveringsmedel och lite annat som man inte brukar använda när man bakar hemma (tack och lov).
   kommentar  Skrivet av  Webmaster-kompisen  2008-11-02 17:49
Webmaster skrev:
"Utan gelatin kommer de ej att stelna till en fast massa."

Hur är det med Pektin, kan man använda det istället?
   kommentar  Skrivet av  Susanne  2008-08-19 23:37
Svar till rayan: agar agar kan man använda. Kanske går det även med gelésocker multi.
   kommentar  Skrivet av  rayan  2008-08-18 20:29
måste man lägga i gelatin pulver eller gelatinblad. finns det nåt annat man kan ta istället.
   kommentar  Skrivet av  EL  2008-07-11 14:35
Jag bakade dem igår. De blev helt perfekta :D
   kommentar  Skrivet av  Annanas  2008-02-23 18:48
agar agar finns t ex på hälsokost, men även i de mest välsorterade mataffärerna. =)
   kommentar  Skrivet av  Susanne  2008-01-06 05:52

Svar till Serena: 1,5 msk = drygt 4,5 tsk gelatinpulver. Det bör motsvara ca 4 gelatinblad. Detta är lite lurigt då det finns gelatinpulver som det står på förpackningen att det motsvarar 2 gelatinblad per tesked och det finns de där det står 1 tesked per gelatinblad. Men sedan är det ju också en smaksak hur fasta man vill ha kokosmumsen. Jag tror säkert att de håller ihop och är goda oavsett om man tar 2 eller 6 gelatinblad. Men jag själv föredrar dem nog lite fastare så åtminstone 3-4 blad skulle jag nog ta.

Ta samma vattenmängd. Blötlägg i det kalla vattnet och krama ur. Värm sedan i kastrull med det varma vattnet tills de smälter.

   kommentar  Skrivet av  Anonym  2007-12-30 18:35
Jag undrar vart man kan få tag på Agar Agar som är en ersättning av gelatin. Vet någon vart man kan få tag på dom ? NÅGON??
   kommentar  Skrivet av  Serena  2007-12-21 17:43
Dessutom blir det mer vatten då... eller hur?
   kommentar  Skrivet av  Serena  2007-12-21 17:42
Kan det verkligen stämma att man ska ersätta 1,5 msk gelatinpulver med 6 gelatinblad?? Det låter väldigt mycket......
   kommentar  Skrivet av  Ellinor  2007-11-24 09:26
Se till att inte ta för stor form (mät). Då blir bitarna platta och inte alls lika tjocka och fluffiga som man vill. Bara man tar tillräckligt liten form (se receptet) så är det ett bra recept som ger garanterat kladdiga och nöjda barn!

Ett annat tips är förresten att verkligen blanda kokos och kakao innan det används. Försök inte att sprida ut kakao direkt på och sedan kokos.
   kommentar  Skrivet av  Susanne  2007-11-14 22:02
Svar till Anton: Nej. Svar till Charlotte: Ja jag skulle säga att det är hopplöst att vispa för hand, det kan t.o.m. kännas hopplöst med elvisp om man inte har stativ eftersom det tar så lång tid.
   kommentar  Skrivet av  Susanne  2007-11-14 22:01
Svar till Sara: Jag har själv aldrig provat agar agar så jag vet tyvärr inte hur stor mängd som behövs men skriv gärna här igen om du hittar rätt mängd så kan jag lägga till det i receptet.
   kommentar  Skrivet av  Charlotte  2007-11-10 10:21
Är det hopplöst att försöka vispa för hand? Jag har ingen elvisp för tillfället, men är ändå väldigt nyfiken på det här receptet.
   kommentar  Skrivet av  sara  2007-11-09 16:22
jag har gjort dessa med agar agar men de verkar aldrig bli fast vet nån hur jag ska göra
   kommentar  Skrivet av  Anton  2007-11-04 10:43
Ska man blötlägga gelatinpulvret innan man löser upp det i det heta vattnet?
   kommentar  Skrivet av  sara  2007-11-04 02:33
jag har provat att göra dom nu 2 ggr men smeten blir aldrig fast jag använder agagar men kaske de ska vara större mängd llr....
   kommentar  Skrivet av  Anna  2007-11-02 19:57
Gott! Inte så värst jobbigt och resultatet är goá mums.
   kommentar  Skrivet av  vegeterian  2007-10-28 02:42
hej undrar om man kan använda vegetabiliskt gelatinpulver istället till sånna bakverk
   kommentar  Skrivet av  Therese  2007-10-17 18:59
Har gjort dessa goa "gräddbullar" i många år till jul, uppskattat av små som stora. Brukar göra två omgångar för dem går åt. Men håller med att visp med ställning är suveränt till dessa.
  1   2   nästa sida