Kommentarer till Kokosmums / Gräddbullar - Sida 1

"Recept på goda klassiska kokosmums eller gräddbullar. Goda, gräddiga och fluffiga. Mycket enkla att göra."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Linda M 2017-09-05 14:32
Gjorde som Annis och använde 6 gelatinblad och värmde allt vatten.
Men använde 2 äggvitor istället för en, då blir de mer som Mumsmums.

Vi brukar kalla dem Gummikaka :)
penna Skrivet av Josefin 2017-04-27 10:14
Hejsan, går det smaksätta smeten med vanilj istället för i kokosen? Tack på förhand
penna Skrivet av Ann Sjölander 2017-04-13 16:46
Om jag vill ta gelatinblad till denna sats, hur många blad ska jag ta då?
penna Skrivet av Kajsa 2017-01-09 18:00
Hej!

Vill prova detta recept, har aldrig gjort gräddbullar förut och heller aldrig använt gelatin. Undrar om måttet på gelatinpulver stämmer då det motsvarar 9 gelatinblad vilket jag tycker låter mycket. Behöver veta för jag vill ha ett vegetariskt alternativ, kan du eller någon annan rekommendera något speciellt märke och mängd som ger ett bra resultat?
person Svar till Simon penna Skrivet av Susanne 2016-12-23 18:43
Jaha vad bra att du kom på felet och tack för att du delar med dig av det! Tack så mycket och jag önskar dig detsamma - God Jul!
penna Skrivet av Simon 2016-12-22 05:40
Hej igen.

Jag kom på felet och det var att jag använde fel mått för gelatin pulvret. Jag hade i för lite så gjorde en ny sats och det blev perfekt.
Tack för receptet och jag hoppas du och familjen har en riktigt god jul nu :)
person Svar till Simon penna Skrivet av Susanne 2016-12-21 18:53
Jag har vispat på högsta effekt med elvisp men kanske inte allra högsta med köksmaskin. Kanske kom inte din bakmaskin åt det som var i botten ordentligt? Kanske prova att stanna den och röra om med en slev för att se att vispen i den verkligen kommer åt det närmast botten också? På så vis hjälper du ju bakmaskinen så att all smet blir vispad. Jag tror det är där felet ligger snarare än hastigheten eftersom du fick korrekt konsistens för övrigt.
penna Skrivet av Simon 2016-12-21 06:07
Hej Hej.
Jag har gjort detta recept tre Jular nu men sist jag gjorde det vart det socker vatten I botten men 95% korrekt konsistens ovanpå (det vart fluff men ju närmare botten ju rinnigare och sen lagret med sockervatten). Vet du vad som kan ha blivit knas? Jag gjorde allt som vanligt men hade bakmaskin. Ska den vispa I hög hastighet för jag hade lägsta.
person Svar till Elise penna Skrivet av Susanne 2016-05-08 14:49
Ja kokosmumsen går bra att frysa! (Det står i receptet.)
penna Skrivet av Elise 2016-05-08 12:16
Går dom att frysa??
person Svar till Cecilia penna Skrivet av Susanne 2015-09-08 14:48
Tack för information. Om du kommer fram till någon variant med agar agar som fungerar skriv gärna och berätta!
penna Skrivet av Cecilia 2015-08-27 12:30
Att ha samma andel agaragar som gelatin stämmer inte. Jag testade med 2,5 msk agaragar och vispade i 40 min, men smeten blev inte fast nog. Jag körde iofs inte vispen på max, så om jag gör om det igen kommer jag ha i 3 msk agaragar och köra på max i 40 min. Då kanske dom kan bli tillräckligt fasta. Nu la jag in dom i frysen istället och så får de ätas som glassrutor^^ Dom är ju fortfarande goda, dock kalla och kladdiga att hålla i.
person Svar till Lars penna Skrivet av Susanne 2015-03-08 14:44
Det ska bli fluff ganska så snabbt, tar bara några minuter. Det är viktigt att ingen del av äggulan kommer i och att bunken du vispar i är ren, framförallt fettfri och torr.
penna Skrivet av Lars 2015-02-17 18:55
Jag har vispat i 40 minuter och det är bara pannkakssmet av alltihop. Var är fluffet?
penna Skrivet av Tinefis 2011-03-31 00:27
Åh, min mamma brukade göra de här varje sommar när jag var liten. Hon tog oxå rån, delade dem på mitten och hade smält choklad på dem. Sen fäste hon kokosmums uppe på det. SÅ gott! =o)

Se mina video recept här:
http://vimeo.com/tinefis
penna Skrivet av bingbing 2011-03-22 13:56
ser så härligt ut men tror inte jag orkar göra allt haha lat idag. men det står på att göra listan .
penna Skrivet av Cecilia 2011-03-20 20:48
Åh vilken nostalgitripp!
person Svar till Maria penna Skrivet av Susanne 2011-03-05 14:59
Jag tror att det går. Det borde inte smälta. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Maria 2011-03-05 12:18
Jag undrar om man skulle kunna doppa dessa i choklad och sedan strö kokos på, så det blir som "vanliga" gräddbullar? :-) eller skulle "gräddsmeten" smälta då?
person Svar till irena penna Skrivet av Susanne 2011-03-01 02:11
Ja det är inte samma konsistens som gräddbullar man köper. Så om man förväntar sig det kanske man blir besviken. Dessa ska vara lite \"dallriga\".  Kokosmums är en klassiker, det är många som gillar dessa inklusive jag själv. Jag åt dem ofta på slutet av 80-talet och början av 90-talet då de var väldigt populära iaf där jag växte upp.
penna Skrivet av irena 2011-02-27 16:23
Jag och familjen gjorde dessa tydligen mycket uppskattade mums-mumsen idag, men tyvärr blev vi alla lite besvikna. Vi tyckte inte de motsvarade de gräddbullarna vi är vana vid. Barnen tyckte de var som söta sniglar doppade i kokos. Konsistensen är inte den mysigaste...
penna Skrivet av Stina Svedberg 2010-01-29 15:22
Bakade dessa igår och följde receptet från punkt till pricka.Tyvärr hade jag inget oboy/kakao hemma så det blev bara kokos som strössel,men det gick lika bra ändå,dem liknande som snöbollar,mycket vackra och fina som dessert eller bara till fika.Frös även in några och imorse när jag skulle kolla hur dem var så var dem inte fryst till is,utan bara kalla.Så kan rekommendera detta till andra,om man får oväntat besök är det bara ta upp dem från frysen,behöver ej "tina" upp innan dem äts.Dem är nog godare med kakao eller oboy,men funkade ändå utan.Mycket sött godis!!!
penna Skrivet av Susanne 2009-12-15 02:07
Svar till Gogo: Om du kör i minst 20 minuter med högsta hastighet på din elvisp så blir det säkert bra. Det har alltid gått bra för mig med de olika elvispar som jag kört med. Det är inte någon exakt vetenskap detta så därför spelar det inte så stor roll att alla elvispar inte är exakt likadana. Det gäller ju alla andra recept också.
penna Skrivet av Gogo 2009-12-11 01:28
Hur vet man när smeten är fast nog? Alla vispar är ju olika. :/
penna Skrivet av lena 2009-10-11 15:31
jätte gott finns inget godare prova så får du se
penna Skrivet av stina 2009-09-20 17:07
tycker att dom e super goda. Har gjort dom flera gånger
penna Skrivet av meiose 2009-09-01 19:09
kan man lägga nånting annat istället för gelatinpulver? :/
penna Skrivet av anna 2009-07-16 19:50
gott!!! men ett tips, iställer för kakao som är beskt så är det godare med o'boy.
penna Skrivet av Gunilla 2009-06-22 09:03
mitt tips är att försiktigt värma kokosen tillsammans med kakaon, dels för att det fäster bättre men också för smaken. "Rå" kakaosmak är inte gott! Lycka till
penna Skrivet av Anna 2009-06-04 17:15
Den blev suuuuuper god!!
penna Skrivet av Veronica80 2009-05-28 19:31
Såg väldigt fina ut. Men kokosen med kakao gav en märklig bismak. Kul att ha testat att göra- men inget jag kommer att göra igen...
penna Skrivet av ... 2009-03-14 08:58
dom blev jätte fina men ...
inte goda blääää ,
penna Skrivet av Susanne 2009-01-09 00:23
Svar till Tina: Förvara dem i kylskåp. Jag tror de håller sig ett par veckor, minst. De går också bra att frysa, då håller de sig minst 3 månader.
penna Skrivet av Tina 2009-01-08 16:57
receptet verkar jättegott. En fråga: hur länge håller de sig fräscha och ska man förvara dem i kylskåp?
penna Skrivet av Göran 2009-01-07 16:09
Huvva vad äckliga dom blev ! Jag och min dotter gjorde dom och dom blev jättefina men smakade verkligen inte gott ! Nåt jag inte kommer göra om
penna Skrivet av Susanne 2009-01-06 01:45
Svar till Johanna Skogh: Tråkigt om du misslyckades men beskriv gärna vad som gick fel så kanske vi kan komma fram till anledningen och antingen rätta till eventuella otydligheter i receptet eller komma fram till om du själv gjort något fel så att du kan lyckas bättre nästa gång.
penna Skrivet av Johanna Skogh 2009-01-05 09:53
Det var de sämstaste recept någonsin gjort.
penna Skrivet av Vendela 2008-12-11 15:37
Hej! Tack för tipset om hur mycket gelatinpulvret motsvarar i antal blad!! Har nu precis ställt in i kylen, så det ska bli spännande att se hur det blir!!
Ett tips: Jag rostade kokosen först innan. Sen kan man faktiskt tillsätta kakao/Oboy i efterhand, genom att använda en finmaskig sil. Det går minst lika bra det!
penna Skrivet av Susanne 2008-11-04 22:23
Svar till Webmaster-kompisen: Hej Markus! Jag vet inte om man kan använda pektin. Pektin kan man använda till sylt, marmelad och gelé och jag har sett det i innehållsförteckningen till Mums-Mums men där ingår å andra sidan en emulgeringsmedel och konserveringsmedel och lite annat som man inte brukar använda när man bakar hemma (tack och lov).
penna Skrivet av Webmaster-kompisen 2008-11-02 17:49
Webmaster skrev:
"Utan gelatin kommer de ej att stelna till en fast massa."

Hur är det med Pektin, kan man använda det istället?
penna Skrivet av Susanne 2008-08-19 23:37
Svar till rayan: agar agar kan man använda. Kanske går det även med gelésocker multi.
penna Skrivet av rayan 2008-08-18 20:29
måste man lägga i gelatin pulver eller gelatinblad. finns det nåt annat man kan ta istället.
penna Skrivet av EL 2008-07-11 14:35
Jag bakade dem igår. De blev helt perfekta :D
penna Skrivet av Annanas 2008-02-23 18:48
agar agar finns t ex på hälsokost, men även i de mest välsorterade mataffärerna. =)
penna Skrivet av Susanne 2008-01-06 05:52

Svar till Serena: 1,5 msk = drygt 4,5 tsk gelatinpulver. Det bör motsvara ca 4 gelatinblad. Detta är lite lurigt då det finns gelatinpulver som det står på förpackningen att det motsvarar 2 gelatinblad per tesked och det finns de där det står 1 tesked per gelatinblad. Men sedan är det ju också en smaksak hur fasta man vill ha kokosmumsen. Jag tror säkert att de håller ihop och är goda oavsett om man tar 2 eller 6 gelatinblad. Men jag själv föredrar dem nog lite fastare så åtminstone 3-4 blad skulle jag nog ta.

Ta samma vattenmängd. Blötlägg i det kalla vattnet och krama ur. Värm sedan i kastrull med det varma vattnet tills de smälter.

penna Skrivet av Anonym 2007-12-30 18:35
Jag undrar vart man kan få tag på Agar Agar som är en ersättning av gelatin. Vet någon vart man kan få tag på dom ? NÅGON??
penna Skrivet av Serena 2007-12-21 17:43
Dessutom blir det mer vatten då... eller hur?
penna Skrivet av Serena 2007-12-21 17:42
Kan det verkligen stämma att man ska ersätta 1,5 msk gelatinpulver med 6 gelatinblad?? Det låter väldigt mycket......
penna Skrivet av Ellinor 2007-11-24 09:26
Se till att inte ta för stor form (mät). Då blir bitarna platta och inte alls lika tjocka och fluffiga som man vill. Bara man tar tillräckligt liten form (se receptet) så är det ett bra recept som ger garanterat kladdiga och nöjda barn!

Ett annat tips är förresten att verkligen blanda kokos och kakao innan det används. Försök inte att sprida ut kakao direkt på och sedan kokos.
penna Skrivet av Susanne 2007-11-14 22:02
Svar till Anton: Nej. Svar till Charlotte: Ja jag skulle säga att det är hopplöst att vispa för hand, det kan t.o.m. kännas hopplöst med elvisp om man inte har stativ eftersom det tar så lång tid.
  1   2   nästa sida