Kommentarer till Kokoskakor - Sida 1

"Goda kokoskakor gör du snabbt med detta recept! Blanda smör, socker, ägg och kokosflingor. Klicka ut på plåt. Grädda i ugn."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   nästa sida
person Svar till Halimo penna Skrivet av Susanne 2017-04-17 14:27
Du kan göra halv sats i så fall. Ta hälften av alla andra ingredienser också så blir det bra.
penna Skrivet av Halimo 2017-04-15 14:47
Måste man ha 5-6 dl kokosflingor kan man inte ha 2-3 dl :) tacksam för svar
person Svar till Micke penna Skrivet av Susanne 2016-11-17 14:28
Tack för bra tips, låter gott!
penna Skrivet av Micke 2016-11-15 21:10
Blanda i 1 msk kakao-pulver i smeten. Blir fin färg + xtra goda.
person Svar till Alde penna Skrivet av Susanne 2016-10-17 14:29
Ja det blir extra gott om man doppar dem i choklad! Lycka till med din blogg!
penna Skrivet av Alde 2016-10-15 11:59
Jag tyckte att detta recept var super bra och att de här kokostopparna var goda när man till hälften doppade dom i smält blockchoklad.

Jag har en rätt nystartad mat och bakblogg på addresen:

http://www.aldes.se
person Svar till Judith penna Skrivet av Susanne 2016-01-14 13:56
Kul att du tyckte om receptet!
penna Skrivet av Judith 2016-01-13 01:54
Ja tyckte si OCKSÅ OCH så om vad dessa än smakade RIKTIGT BRA recept tack
person Svar till Bodil Brtakander penna Skrivet av Susanne 2015-09-14 13:54
Tack så mycket Bodil, vad roligt att höra! :)
penna Skrivet av Bodil Brtakander 2015-08-18 14:36
Jättegoda! Lätta att baka. Denna recept sajten är helt fantastisk. Nu bakar jag alla mina kakor härifrån o nu lyckas jag vilket jag inte gjort förut. Tack Susanne!
person Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne 2015-06-21 14:06
Roligt att höra! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Sofia 2015-06-19 20:04
Tack så mycket för recepten :) De blev jätte jätte goda!!!!! Tog slut jätte snabbt :) Hela min familj tyckte om dem!!!
person Svar till Jossan penna Skrivet av Susanne 2014-12-21 14:03
ca 35 st, det står i receptet. Men så klart kan man göra som man vill med antalet. Vill man ha större kakor tar man mer smet per kaka och då blir det färre. Då kan det även behövas ett par extra minuter i ugnen.
penna Skrivet av februaritjejen 2014-12-02 10:03
Ska prova göra kokoskakor!
Förresten, tack för att du kommentera mig, jag vill jättegärna ha många kommentarer, just nu så har jag nåt med 30 kommentarer, tror jag!
Vi ses
penna Skrivet av Jossan 2014-02-03 16:55
Ungefär hur många kakor blir det på denna smeten?
person Svar till Annika penna Skrivet av Susanne 2013-12-07 09:35
Ja de är goda! :) Det kan nog bli gott med mandelmassa. Tror även att äggvita kan bidra till den där sega konsistensen. Du får skriva och berätta hur det blev!
penna Skrivet av Annika 2013-12-05 06:33
Satte i mig tolv stycken häromdan. Visserligen är de små men det var på tok för många.

Jag hade i lite vaniljsocker och "en doft" gurkmeja för att ge dem lite färg. Urgoda blev de, och jag hann inte ens doppa dem i choklad för att vi åt upp alla innan det blev av, haha.

Ska testa med lite riven mandelmassa i smeten. Tror att det kanske är det som är det söt-sega i kokostopparna från konditorn som inte är med i dessa.
penna Skrivet av Peyi 2013-11-23 21:55
Persiska kokoskakor, innehåller även lite mjölk och lite vetemjöl, och bara äggvitor. jag testade dina också, de va riktigt goa.
person Svar till Tanja penna Skrivet av Susanne 2013-07-14 17:48
Jag brukar frysa in de jag inte äter upp direkt. Men de håller sig annars minst en vecka i rumstemperatur (troligtvis längre) och flera veckor i kylskåp.
penna Skrivet av Tanja 2013-05-25 19:24
De här är så goda och lättgjorda! Jag undrar hur du tycker man ska förvara dem? I kylskåp eller rumstemperatur? Och ungefär hur länge håller de? (OM man inte mot förmodan får slut på dem direkt....)
penna Skrivet av Gäst 2012-12-09 13:59
Mmmm vad gott det ser ut och jag håller på att baka det.
person Svar till maria penna Skrivet av Susanne 2012-11-30 19:41
Vad bra, trevligt att höra! :)
penna Skrivet av maria 2012-11-26 21:56
Jag har provat och de bilr jätte goda.tack för recept
person Svar till Patricia penna Skrivet av Susanne 2012-06-26 14:35
Eftersom 100 g smör är dubbelt så mycket som 50 g så bör du dubblera alla ingredienser.
person Svar till sara tekin varberga gatan 142 örebro penna Skrivet av Susanne 2012-06-26 14:16
Ja om man gillar choklad! :)
penna Skrivet av Patricia 2012-06-26 13:30
jag råkade lägga i 100 g smör ska jag lägga in ett egg till då
penna Skrivet av sara tekin varberga gatan 142 örebro 2012-06-26 10:03
mmm dom ska jag göra idag men är det godare med smält choklad i botten?
person Svar till Havasi penna Skrivet av Susanne 2012-02-24 01:18

Ja det borde gå men välj bara ett sötningsmedel som tål ugnsvärmen, alla sötningsmedel gör inte det.

Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!

penna Skrivet av Havasi 2012-02-23 22:40
Jag undrar om jag kan använda ett sötningsmedel i stället för vanligt socker. Jag gör låga kolhydrater. Jag ska prova det. Vad tycker du?
penna Skrivet av Mia 2011-12-03 17:50
Kalasbra recept! Har alltid haft smält smör tidigare och fått svälla smeten. Hade nu rumsvarmt smör, men svällde inte och resultaten ändå superbra :o)
person Svar till Baaakligan penna Skrivet av Susanne 2011-11-14 15:40
Jag tror man kan smälta smöret men jag brukar inte göra det. Jag tror inte det spelar någon roll faktiskt.
penna Skrivet av Baaakligan 2011-11-12 18:27
Hej vi står här jag och min vän och undrar om det inte är så att man ska smälta smöret? Har tidigare gjort de när vi bakat kokoskakor och undrar om de påverklar slutresultatet?
person Svar till Klara penna Skrivet av Susanne 2011-11-04 02:02
Låt smeten stå ca 10-15 minuter. Då sväller kokosflingorna och smeten blir mera fast. Detta ska jag lägga till i receptet. Dock så har jag lyckats få till mina utan att det får stå att svälla, kanske är mina kokosflingor snabbare på att suga upp vätskan än andra sorter eller också är jag mer långsam när jag bakar? Men för att kakorna ska bli lyckade för alla varje gång så lägger jag till detta i receptet nu! Hoppas du vill prova igen!
person Svar till Lisa A penna Skrivet av Susanne 2011-11-04 01:48

Ja 200 g kokosflingor är ganska mycket mer än 2 dl. 200 g vatten är 2 dl men som du vet väger samma volym kokosflingor inte lika mycket som vatten och därför blir det betydligt mer, ca 5-6 dl. (Tänk på att olika ämnen har olika densitet. Jämför bly och bomull.)

Men bra att du fick till det och lyckades ändå! Jag ska skriva in måtten i deciliter också så det blir tydligare. Annars brukar man köpa kokosflingor i förpackningar med 200 g så det är nog därför jag inte skrivit i deciliter.

För att få kakorna toppigare så låt smeten stå 10-15 minuter innan du klickar ut den så blir smeten mindre rinnig eftersom kokosflingorna suger upp en del vätska. Sedan när du  klickar ut smeten försöka att toppa till klickarna mera. Jag brukar ta två teskedar och pressa ihop smeten till toppar.

penna Skrivet av Lisa A 2011-11-01 16:37
Hej jag bakade kokoskakorna riktigt goda måste jag säga! men jag hade ingen våg hemma det stod ''200 g riven kokos'' och då tänkte jag det kanske är runt 2 dl jag kanske räknade helt fel vad vet jag? men det räkte inte så jag fick ha i 2 dl till då var den fortfarande jätte rinnig så tog jag i 3 dl då vart den ganska bra fortfarande lite rinnig men det gick men kakorna blev liksom platta :( men dom vart super duper goda //Lisa 13 år
penna Skrivet av Klara 2011-10-30 18:07
Har du något sätt att lösa det?
penna Skrivet av Klara 2011-10-30 18:06
Hej. Jag gjorde dom här kokoskakorna men när jag ska lägga dom på plåten så är smeten för rinig det bara blir som en pöl. :( hur ska jag göra ? Vad har jag gjort för fel?
person Svar till ninna penna Skrivet av Susanne 2010-12-21 04:05

När man bakar brukar man alltid använda smör eller margarin. Jag rekommenderar att du använder smör. Smör är mycket godare och en helt naturlig produkt till skillnad från den kemiska sörjan som margarin är. Smaken på allt du bakar med smör blir så mycket godare än om du använder margarin, särskilt när du gör småkakor!

Annan slags smör? Vad menar du? Typ lätta eller annat bordsmargarin man har på smörgåsen? Jag har inte provat men generellt så fungerar oftast bregott bra just eftersom det är en naturlig produkt med naturlig fetthalt. Samma sak även här: lätta, becel m.m. är margarin och det ger ingen god smak och det är oftast en ännu värre kemisk sörja än vanligt margarin.

Så jag rekommenderar smör och bregott. Valio har även något smör man kan ha på mackan som består av smör blandat med rapsolja tror jag.

penna Skrivet av ninna 2010-12-17 21:20
måste man anvenda smör eller margarin kan man inte an
venda enanan slaks smör??????
person Svar till Abdi UmeÅ!!! penna Skrivet av Susanne 2010-11-08 02:58
Javisst!
penna Skrivet av Abdi UmeÅ!!! 2010-11-07 15:59
Kan man använda 100gr kokos och då göra hälften av allt??;D
person Svar till ika penna Skrivet av Susanne 2010-06-10 01:22
Tack för jättebra tips som jag skrivit in i receptet!
penna Skrivet av ika 2010-06-09 20:42
Tips 1! Riv ner citronskal i smeten, jättegott!
Tips 2! När kakorna är klara och svalnat, doppa botten och liten bit "upp" i smält choklad!
penna Skrivet av älskart ^^ 2010-05-10 15:40
dom var mega goda!! :D
som sagt behöver dom lite mer tid i ugnen,
men annars var dom super! (:
person Svar till valeria penna Skrivet av Susanne 2010-04-10 11:57
Det blir så många kakor som man klickar ut smeten i.
penna Skrivet av valeria 2010-04-09 22:46
Ska det vara 35 stycken?
Jag fick bara 17 och de blev ganska smala..
penna Skrivet av Cathy Smith 2010-03-28 16:38
Hejsan, vilken jättebra blogg. Har nyligen börjat med lchf och börjat baka på kuppen (vilken ju borde vara alldeles galet då man ska undvika bröd, men surdeg kan ju gå i små mängder och kul är det).
Nu undrar jag om man kan ersätta smöret i kokostopparna med kokosfett om man vill försöka undvika mjölk och mejeriprodukter ett tag för att få ordning på magen.

Hälsn
Cathy
penna Skrivet av Julie 2010-01-29 21:12
Mycket lyckat och jättegoda blev dom - trots avsaknad av elvisp, det går bra för hand också :) Dock behövde de 15 minuter i ugnen, inte 12. Fast det varierar säkert lite från ugn till ugn också. Och smetens konsistens.
penna Skrivet av balu 2010-01-15 18:17
tjoo nu ska jag och en kompis göra kokoskakor hoppas dom blir goda... :)
penna Skrivet av hej 2010-01-05 22:44
kakorna blev fantastiska, både fina och goda, hahah vi kunde inte vändta med att smaka så vi åt 1/4 av smeten.. mmmh jätte gott :'D
  1   2   3   nästa sida