Kommentarer till Kokostoscakaka - Sida 3

"Seg chokladkaka med kokostoscatäcke. Himmelskt god och mycket enkelt recept som bakas i långpanna."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   nästa sida
penna Skrivet av Yvonne 2014-08-25 20:15
Oj,oj vilken kaka, bara så underbart gott
tusen tack
penna Skrivet av Embla 2014-08-13 21:49
Fantastisk kaka, helt underbart god. Tack för ännu ett suveränt recept!
person Svar till Denise penna Skrivet av Susanne 2014-08-11 16:51
Trevligt att kakan uppskattades! :)
penna Skrivet av Denise 2014-08-10 18:32
Mycket uppskattad kaka av alla som kom på festen. Jag skar den i bitar och frös den, lätt o snabb att tina.
person Svar till Hulen penna Skrivet av Susanne 2014-08-06 13:36
Ja den här kakan är sjukt god faktiskt, du måste göra den! :) Ja det finns hur många recept som helst på goda kakor, jag vet faktiskt inte hur lik den kakan är den här. Jag har inte gjort någon sådan variant med sylt. Men skicka gärna receptet om du hittar det! :)
penna Skrivet av Hulen 2014-08-05 15:28
Hej, jag har inte bakat kakan än men den ser sååå god ut, snålvattnet rinner i mungipan ;)
När vi varit på hotell så har de serverat vid frukosten en liknande kaka fast med sylt mellan kakan och kokosen i små trianglar, kan det vara en variant eller finns det en sådan kaka med?
person Svar till Heli penna Skrivet av Susanne 2014-07-22 16:31
Roligt att höra! Tack detsamma!
penna Skrivet av Heli 2014-07-18 10:18
Wow! Vad kakan blev god! Farligt god!! Tack för en jätte bra sida! Hamnar här ofta när jag letar efter recept!
Glad sommar! / Heli
person Svar till Ingela penna Skrivet av Susanne 2014-07-16 00:22
Tack! Kul att du gillar min sajt och kokostoscakakan samt bra att veta att den blev god även med torkade bär och russin istället för kokos! :)
penna Skrivet av Ingela 2014-07-15 10:00
Detta är en fantastisk kaka! Tyvärr, upptäckte jag när jag gjorde toscatäcket, hade jag bara pyttelite kokos hemma. Vad göra?! Tog torkade tranbär, blåbär och russin i istället. :-) De´gick de´me´:-)
Tack för din blogg Susanne! Återvänder ofta hit när jag behöver inspiration!
person Svar till Annette penna Skrivet av Susanne 2014-06-08 12:46
Ja den här kakan brukar bli succé! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Annette 2014-06-06 16:16
Bakade denna till jobbet. OMG vilken succé! Lätt att göra och ska baka den idag igen då barnen o mannen inte kan glömma den:-) Ska dock testa med mindre socker denna gång.....
person Svar till Vicki penna Skrivet av Susanne 2014-06-03 23:45
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Vicki 2014-05-31 15:57
Testade kakan med den mindre mängden socker som föreslogs bland kommentarerna samt med vetemjöl och dinkelmjöl. Blev helt perfekt. Sonen skrek i högan sky av lycka :-)
person Svar till Josef penna Skrivet av Susanne 2014-05-11 13:44
Tack, roligt att höra! :)
penna Skrivet av Josef 2014-05-09 19:05
Jag är så glad idag. Det är mitt första gång, som jag gjorde och det blev perfekt, helt fantastiskt. Tack vare Susannes recept!!!:D
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2014-05-02 23:49
Tråkigt att höra! Vilka mått hade din ugnsform? Ugnsformens mått har avgörande betydelse för att tiden i ugnen ska stämma. Tänk även på att inte ta för mycket mjöl. Häll upp det eller väg det. (Om man gräver med decilitermått i mjölpåsen så packas mjölet och man tar för mycket.)
penna Skrivet av Anna 2014-05-02 19:57
Min kaka blev också katastrof. Halverade smeten och hade mindre form samt korrekta ugnsinställningar. Glasyren smälte dock ner i kakan när jag hällde på den. Den är nu ändå inne i ugnen så vi får se om den går att äta ändå...
person Svar till anonym penna Skrivet av Susanne 2014-04-22 09:27
Tråkigt att höra! Om man tar en mindre ugnsform än angivet i receptet behövs längre tid i ugnen. Så du hade inte behövt kasta kakan, bara grädda lite längre tid.
penna Skrivet av anonym 2014-04-09 23:53
Aldeles för kort tid för kakan, min var bara ren smet. Och tyvärr var det försent att fixa och dum som jag var hade jag inte läst kommentarerna innan. Så den fick åka i sopptunnan.
person Svar till bella penna Skrivet av Susanne 2014-03-21 20:06
Ja du kan ta margarin istället men det blir inte lika gott och nyttigt som smör.
penna Skrivet av bella 2014-03-21 18:44
hej jag undrar måste man ha smör eller går det bra med margarin också? tacksam om du svarar :D
penna Skrivet av sara 2014-02-21 21:34
Tack! Det blev jätte gott och första gången jag gör detta!! fast jag tog istället 3dl rörsocker och hälften grahamsmjöl och 150gr smör istället.. så blev dom perfekta!
penna Skrivet av Elin 2014-02-16 18:05
Det är definitivt för kort tid på första "delen" av gräddningen, min var bara smet så jag hade den inne i fem minuter till och ändå sjönk kokosen igenom..
Har smakat denna innan så god blir den, bara det blir rätt också.
person Svar till Gunilla penna Skrivet av Susanne 2014-02-12 13:43
Ja de är verkligen mäktiga så man kan skära ganska små rutor. Ja det går bra att minska på sockret också! Roligt att höra att du gillar kakan! :)
penna Skrivet av Gunilla 2014-02-10 07:49
Mycket god kaka - blev mycket uppskattat, men den är mäktig - det räcker gott och väl med ett ruta:) Ska ta till mig rådet med att minska på sockret nästa gång..

mums mums
person Svar till Tommy penna Skrivet av Susanne 2014-01-15 15:24
Tack för bra tips och kul att höra att du gillar receptet!
penna Skrivet av Tommy 2014-01-13 08:48
Genial kaka! Lätt att sno ihop och supersmaskig! Jag har ett par tips som jag tycker gör kakan ännu smaskigare(och snabbare att göra). 1: Minska tiden i ugnen! Jag kör kakan 10 min i ugnen istället för 15.
2: Minska sockret! Jag kör 3 deciliter i kaksmeten istället för 5.

Testa och njut!
person Svar till Hussein penna Skrivet av Hassan 2014-01-07 15:33
om du ville att den skulle bli tjock ska du använda mindre ungsform
person Svar till Tomas penna Skrivet av Susanne 2014-01-03 01:57
Nej, man ska inte vänta. Det låter som att din kaka inte var tillräckligt gräddad. Hade du verkligen rätt ugnsinställningar? Över- och undervärme och rätt temperatur från start i ugnen? Om du har en mindre form än angivet i receptet så kan mer tid i ugnen behövas eftersom smeten då blir i ett tjockare lager och då blir gräddningstiden längre.
penna Skrivet av Tomas 2014-01-02 17:53
När jag bredde på glasyren så sjönk den rätt igenom kakan, ner på botten. Jag antar att man skulle vänta med att breda på glasyren?
penna Skrivet av Hussein 2014-01-01 19:24
hej. jag hade ingen sådan ugnsform, så den blev inte så tjock.
person Svar till rahma penna Skrivet av Susanne 2013-12-14 23:18
Nej jag tror du måste ha grädde.
penna Skrivet av rahma 2013-12-14 21:45
hej jag undrar om man måste ha grådde i glasyren kan man inte bara använda restsen utan de? det skulle vara snällt om du svar fort (:
person Svar till nor penna Skrivet av Susanne 2013-11-07 18:24
Jag har inte provat det men kakor blir generellt godast och bäst med äkta smör.
penna Skrivet av nor 2013-11-07 17:51
kan man använda 200 g olja istället för smör i kakan ?
person Svar till Sandra penna Skrivet av Susanne 2013-10-20 12:47
Tack för att du delar med dig, jättebra info ifall man vill minska på sockret så man vet att det blir bra!
penna Skrivet av Sandra 2013-10-19 13:58
Bakade denna idag men minskade ner ganska mkt på sockret. I smeten tog jag 3.5dl och bytte ut vaniljsocker mot ca 1 tsk vaniljpulver. I glasyren tog jag bara 1dl socker.
Blev lagom söt :-)
person Svar till Ida penna Skrivet av Susanne 2013-08-07 10:45
Om det är kokostoscasmet du menar så kan du ju ha den över äpplen, päron eller blåbär och sedan grädda i ugnen i ca 200°C tills det fått fin färg så blir det som en god paj skulle jag tro.
penna Skrivet av Ida 2013-08-06 16:09
Hej!
Jag fick massa "kokosmet" över, någon idé vad jag kan baka med den? Förutom detta
penna Skrivet av Marianne 2013-06-23 10:51
Åå. Så god midsommar kaka
Helt underbar. O lätt att göra
penna Skrivet av Tilde:) 2013-06-22 17:30
Så underbart god kaka! Helt ljuvlig. Tack för ett utmärkt recept!
person Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne 2013-05-15 13:56
Pösigt. Precis som när man vispar till sockerkaka. Jag ska förtydliga det i receptet! Tack! :)
penna Skrivet av Jenny 2013-05-14 15:26
Hej! Det står att man ska vispa ägg och socker med elvisp. Ska man vispa dem lätt eller tills det blir pösigt?
person Svar till cattis penna Skrivet av Susanne 2013-04-21 07:30
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av cattis 2013-04-20 23:14
Vill man dra ner på sockret kan man göra det.. Hade endast 4 dl socker i smeten och 1 dl socker i toscasmeten. Tyckte att den blev söt ändå, god! Mer socker behövs inte :)
person Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne 2013-02-01 17:45
Om du ska dubbla receptet så behöver du en långpanna som har dubbelt så stor bottenyta som den angivna i receptet. Annars kommer kakan bli tunnare om din långpanna har mer än dubbelt så stor bottenyta och tar då kortare tid att grädda i ugnen. Om din långpanna har mindre än dubbelt så stor bottenyta så kommer den bli tjockare/högre och tar du lite längre tid att grädda i ugnen.
penna Skrivet av Johanna 2013-02-01 17:11
Om man ska göra kakan i en stor långpanna ska man dubbla receptet?
person Svar till Mia penna Skrivet av Susanne 2012-12-01 20:27

Alla ugnstemperaturer som står angivna i alla recept om det inte står något annat är för vanlig standardugnsinställning med övervärme och undervärme.

Varmluft är en funktion på ugn. Även en ugn som har varmluftsfunktion kan användas som vanligt med över- och undervärme.

Ja precis som du skriver, några grader lägre och det tar då lite längre tid, några minuter.

Hoppas kakan blev god! :)

person Svar till Mirela penna Skrivet av Susanne 2012-11-25 01:55
Tack! :) Vad roligt att höra!
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   nästa sida