Kommentarer till Kokostoscakaka - Sida 1

"Seg chokladkaka med kokostoscatäcke. Himmelskt god och mycket enkelt recept som bakas i långpanna."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   5   6   nästa sida
penna Skrivet av Matilda 2017-08-12 20:21
Katastrof! Kakan ej klar enligt den tiden som uppges och det hela blir bara en enda soppa när man häller på kokossmeten.. Använd vanlig långpanna och inte enligt måtten som anges!
Eller allra helst, använd ett annat recept. Har bakat kakan tidigare enligt annat recept och varken kakan eller kokostäcket är blir så bra enligt detta. Något som saknas för att den ska bli så god som den kan vara..
penna Skrivet av Lisa 2017-06-28 12:50
Kan man dubbla receptet och ha i en långpanna om man vill ha en dubbelt så hög kaka? :)
penna Skrivet av Hayat 2017-06-23 12:32
Kan jag miska sockret istället för 5 dl använder 4 dl
Och samma sak på fyllningen
penna Skrivet av Update 2017-06-06 12:16
Uppdatering:
Räddningen blev att skopa ut så mycket av kokossmeten som möjlig, och grädda vidare i 10 minuter till.
Den blev hyfsat bra ändå :-)
/Vidar
Tips: Om ni brukar form på 25*35, kolla noggrant innan ni sprider på kokossmeten, den ska inte vara färdiggräddad, men måste ha en fast yta, annars försvinner kokossmeten ner i kladdkakan.
penna Skrivet av Update 2017-06-06 11:58
Det blev inte alls bra.
Jag läste genom tråden innan, och köpte in en långpanna från Classe på 37*27cm.
Min kladdkaka blev myyycket tjockare en din på bildet, är du säker på storleken du bruker på formen?
Det som sker är att kokos"glasyren" sjunker rakt genom kladdkakan.
Anbefalar att ni tar en sked kokossmet och kollar innan, evt trycker lätt med handen på kladdkakan, min var dallrig som sjokoladpudding.
15 minuter på 200 grader kan omöjligen stämma, med storlek på formen som oppgitt.
/Vidar
penna Skrivet av Emelie 2017-02-27 20:04
Så otroligt god och lätt så det är sjukt! Jag har en sambo som är mjölkproteinallergiker så istället för smör tog jag mjölkfritt margarin och istället för grädde så tog jag den mjölkfria havrebaserade matlagningsgrädden som heter imat, känner ingen skillnad!
Tack för det godaste receptet jag testat hittills!
//Emelie
penna Skrivet av kristin 2017-02-27 17:15
Hej! kan man göra kakan utan grädde?
penna Skrivet av Anders 2017-02-01 17:24
Underbart god kaka o den blir kanon varje gång o gästerna älskar dem!
penna Skrivet av Kristina 2017-01-31 15:07
Är det inte meningen att han ska svullna lite? Platt som en pannkaka typ å sten hård!
penna Skrivet av Josefina 2016-12-01 11:55
Såå lättbakad och sååå god!! Mångas favorit efter första smakprovet!
Hade köpt sån här kaka på jobb ett par ggr och det blev snabbt nr 1 på min favvolista, så när stuggrannen bjöd på en tänkte jag "kan hon så kan väl jag". O det kunde jag; inge svårt att baka + suvve-resultat!
penna Skrivet av Mikaela 2016-11-15 11:42
Jag har backat den många gången. Jag följde recepten och kakan blev perfekt. Den är en av våra favoriter.
Mvh// Mikaela
penna Skrivet av Linda 2016-10-05 17:28
jag använde en form med måtten 25x35, som angivet i receptet, men efter första omgången i ugnen (15 min) kom kakan ut torr. Lite besviken, så jag tycker tyvärr inte att detta receptet var så jättebra för att hamna högst upp på Google search.
penna Skrivet av Hediel 2016-07-02 18:36
Hej,

Undrar om ni har också stöt på att kokosröran fästs inte bra på kakan? Har ni nåt tips på hur jag kan göra för att den ska fästas?
penna Skrivet av Ing-Mari 2016-06-26 11:53
Hej!
Denna underbara kaka går att göra på flera sätt. Jag har precis bakat den. Minska ner på både socker och sirap i glasyren och istället för grädde, tog jag creme fraiche. Den blev enligt min smak godare, för jag har alltid tyckt att den varit för söt.
Mvh
Ing-Mari
penna Skrivet av Maja 2016-05-27 05:51
Samma Maja som i förra kommentaren.

Kollade kakan efter 4 timmar när den svalnat helt. Då var den jättehård, så mitt tips är - provbaka alltid innan du bjuder på det första gången! :) Eftersom jag gjorde 1,5 sats så kunde den säkert ha körts EN extra 10-minutersperiod, inte tre. Den stelnade ju betänkligt i efterhand, så ha lite is i magen, trots att den ser lös ut när den kommer ut från ugnen.

Själv vaknade jag i tid idag, så jag hann baka 2 "vanliga" kladdkakor nu på morgonen i stället (som jag la på krossad vit och mörk chokad på i efterhand).

Kokostoscakakan kommer jag att bjuda på här hemma i stället, lite värmd i micron... och så kommer jag garanterat att baka en ny snart igen... på "riktigt sätt"! :)
penna Skrivet av Maja 2016-05-27 00:14
Hjälp! Jag gjorde 1,5 sats och hällde den i en stor långpanna. Vet att jag mätt allt riktigt. Körde den i ugnen 15 minuter, hällde på kokosröran, som kokat 5 min, och körde ytterligare 10 min tills färgen blev jättefin. När den nästan svalnat helt och jag skulle skära upp den märkte jag att botten var jättelös. Har nu kört den längst ner i ugnen med folie på, och med undervärme, i säkert 3 st 10-minuters perioder, men den verkar fortfarande lös. Fattar inte vad dom gick fel. Suck... och jag som ska ha den till jobbet i morgon. :(
Någon som vet vad som kan ha gått fel?
penna Skrivet av Jenny 2016-04-27 08:36
FANTASTISKT GOD!!!!!! ÄLSKAR DEN! DENNA KAKA ÄR DET BÄSTA SOM HÄNT MIG.
penna Skrivet av Jenny 2016-04-25 14:44
Ett riktigt toppen recept, enkelt och tydligt! väldigt uppskattad kaka att bjuda på. Min egna favorit, enda nackdelen är att den är så god att den tar slut snabbt!
penna Skrivet av Anders Ek 2016-04-16 00:18
Bra recept. Tydligt.Och gott! Ett förslag är att man får välja ("option"/"select"om man vill ha receptet i långpanna som du skriver, eller om man vill välja en större plåt. 48x34 cm är vanligt. Just det måttet förekommer i många recept för t.ex. kärleksmums. Om man ändå tar sig tiden... Det är ju inte precis så att det brukar bli rester som man måste slänga ;-)
Du har en jättebra site!
penna Skrivet av Tine 2016-02-09 13:47
Den är grym bra denna kaka, dock grädde jag den lite mindre. Trevlig matblogg du har.

Mvh. Tine
penna Skrivet av Jannica 2016-02-08 16:59
Helt underbar kaka som jag gör ofta , enkla ingredienser och underbart god
penna Skrivet av therese 2016-01-08 13:00
Älskar denna kaka, har gjort den jättemånga gånger men just nu har jag ingen grädde hemma? funkar det att göra utan grädde och byta ut mot något annat?
penna Skrivet av Hermella 2016-01-06 14:22
Kakan blev jättegod! Dock så ville jag ha själva kakan lite mer kladdig, men annars smakade den toppen!
penna Skrivet av Hanna 2016-01-05 19:01
Väldigt konstigt resultat. Efter att ha gräddat kakan och känt efter så den var klar så sprack den när jag skulle hälla på glasyren och det blev bara en sörja av alltihopa. Tråkigt, den är säkert god om man lyckas :-(
penna Skrivet av Alicia 2016-01-05 11:28
Hej! kan man ta vit sirap? tacksam för snabbt svar
penna Skrivet av Kawther 2015-11-05 15:12
Hej, jag bakade kakan flera gånger, men nu jag har flyttat från Sverige och här jag bor hittar inget ljus sirap, kan jag byta ut ljus mot mörk sirap??
penna Skrivet av Caroline 2015-10-19 23:33
Linda:
Jag gör alltid kakan glutenfri. Använder mig av finax röda. Tycker den blir bättre än då jag använde vetemjöl. Mycket uppskattad även av de som inte äter glutenfritt.
penna Skrivet av Linda 2015-10-07 11:37
Undrar om man kan göra kakan glutenfri? Någon som har testat?
penna Skrivet av Sofie 2015-09-17 20:03
Mycket god kaka!!
Lätt att göra också. Modifierade något lite, tog en dl mindre socker i chokladsmeten och lade till salt i kokosglasyren också.
Tack för jättefin recepthemsida!!
Kram
person Svar till Safana penna Skrivet av Susanne 2015-09-17 01:06
Jag vet faktiskt inte. Det är möjligt att det går att använda rapsolja istället för smör men tror inte det blir lika gott. Tänk även på att det kan vara gott med lite salt i om du inte använder normalsaltat smör. Kul att du gillar receptet! :)
penna Skrivet av Safana 2015-09-14 14:59
Hej!
Bakar alltid denna när jag är hemma i sverige underbart recept! men nu bor jag utomlands och hittar inte färdig sirap. Kan jag göra hemmagjord? Hur?
Kan jag använda rapsolja istället för smör?
person Svar till Oscar penna Skrivet av Susanne 2015-09-14 00:19
Kul! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Oscar 2015-09-10 17:08
Helt j-a underbar! Bakar denna när det är min tur att fixa fredagsfika på jobbet!
person Svar till David penna Skrivet av Susanne 2015-09-03 14:13
Trevligt att du tycker det! :)
penna Skrivet av David 2015-08-24 22:58
Godaste jag någonsin ätit.
person Svar till zara penna Skrivet av Susanne 2015-08-17 12:13
Tack, vad roligt att höra! :)
penna Skrivet av zara 2015-08-15 19:16
Tack så hemskt mycket för väldigt fin hemsida
jag är super nöjd.
Mvh
Zara
person Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2015-08-05 18:44
Jag brukar frysa in mina, men jag tror säkert de håller sig minst 1 vecka i rumstemperatur och har du dem i kylskåp håller de sig säkert minst 3 veckor.
penna Skrivet av Malin 2015-08-05 10:17
Ska man förvara kakan i kylskåp, frys eller kan den stå i skafferiet? Självklart i en burk. Och hur är hållbarheten på den i kyl/skafferiet isf? Tacksam för svar! :)
person Svar till Lone penna Skrivet av Susanne 2015-07-21 18:43
Låter gott! Tack för tipsen! :)
penna Skrivet av Lone 2015-07-18 15:15
Bakar kakan med farin eller muscovadosocker...och så lite lakritspulver i smeten... himmelriket!!!
person Svar till Agnes penna Skrivet av Susanne 2015-07-09 18:42
Varsågod, hoppas du gillar den! :)
penna Skrivet av Agnes 2015-07-08 12:46
Tack så mycket för det fina receptet! Har inte hunnit smaka än men luktar förföriskt!
person Svar till Yvonne S. penna Skrivet av Susanne 2015-06-12 18:41
Tack för att du delar med dig! Bra att veta att det blir gott även med mindre socker!
penna Skrivet av Yvonne S. 2015-06-11 13:55
jättegod kaka, men för söt enl. min smak . Tar bara hälften sockermängd.
person Svar till Mathilda penna Skrivet av Susanne 2015-05-16 18:37
Roligt att höra! :) Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Mathilda 2015-05-15 18:18
Det här det bästa min familij vet. Så fort jag frågar vad jag ska baka skriker sambon "TOOOSCAAAA!!!"

Oslagbart i längder.... bästa som finns.
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2015-03-31 17:19
Jo bottendelen ska bli som en kladdkaka. Tänk på att om du använder en större form än angiven i receptet så bör gräddningstiden kortas. Sedan är det precis som Erika skrev att ugnar kan skilja sig lite. De ugnsinställningar som gäller på alla recept om jag inte skrivit något annat är över- och undervärme.
person Svar till Sara penna Skrivet av Erika 2015-03-30 11:31
Förmodligen för att du gräddade den för länge. Alla ugnar är olika så man får anpassa efter sin egen ugn.
person Svar till Hemlig penna Skrivet av Susanne 2015-01-26 23:42
Ja det kan man generellt göra i alla recept men det blir inte lika gott som smör och dessutom är margarin i alla dess former en ohälsosam skräpprodukt som jag inte vill rekommendera någon att äta. (Googla gärna på margarin och läs på och bilda dig en egen uppfattning.)
  1   2   3   4   5   6   nästa sida