Kommentarer till Kokostoscakaka - Sida 1

"Seg chokladkaka med kokostoscatäcke. Himmelskt god och mycket enkelt recept som bakas i långpanna."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   5   6   nästa sida
penna Skrivet av Jullan 2017-10-12 21:13
Hej! Tack för ett gott recept. Jag tänkte bara delge hur jag gjorde. Jag gjorde detta i en långpanna, en som täcker hela ugnen. Gjorde dubbelsats på receptet. Jag hade "kladdkaka" inne 5 minuter längre än vad som var utsatt för en sats. Det blev någon minut för länge för att den yttersta raden ska bli kladdig. Men det fungerar när man får på "toscan". Bjuder mina jobbkollegor på de inre bitarna i kakan. Blev ca 45-50 kakor som är ca 4x4 cm.=)
penna Skrivet av Victoria 2017-09-25 22:01
Det var så längesen jag använde det här receptet så jag märkte inte att det hade förändrats förrän jag läste de nyaste kommentarerna. För jag tyckte inte alls att det var gott överhuvudtaget nu när jag precis smakade. :/
penna Skrivet av Lidija 2017-09-20 12:46
Hej!
Jag undrar om du skulle kunna skicka det gamla receptet på den här kakan? Har gjort den många gånger, en av mina favoriter. Gjorde den idag med det nya receptet och blev tyvärr besviken. Kommer inte ihåg det gamla.

Mvh Lidija
penna Skrivet av Jessica 2017-09-01 17:35
Snälla du, hur kan du ändra i ett recept och ange de mest märkliga mått, 3-5dl socker?? Och till kokostoscan... Är ju enormt stor skillnad och enorm skillnad för resultatet.. Du vet väl hur kakan ska bli men hur tänker du de som använder dit recept ska kunna få samma resultat? Jag har använt receptet många gånger och ska nu behöva börja experimentera för att jag inte minns receptet i huvudet? Har personer åsikter om hur de upplever kakan kan det få stå för dem alternativt att man kommenterar någonstans i receptet att man kan minska si eller öka så. Som sagt, mycket märkligt och besviken att inte kunna baka min favvokaka som den brukar vara...
penna Skrivet av Nadja 2017-08-22 12:49
Det kanske låter som en dum fråga, men jag är verkligen usel på att laga mat och baka. Jag undrar om hur länge man ska ha kakan i ugnen om man halverar ingredienserna? Är det 1 h eller halverar man tiden också?
person Svar till Stina penna Skrivet av Susanne 2017-08-19 02:29
Ok, smaken är olika, jag har nu ändrat så det står 3-5 dl strösocker i kladdkaksbotten och 1-2 dl i kokostoscan!
penna Skrivet av Stina 2017-08-19 00:52
Hej. Jag har bakat denna kaka två gånger tidigare och de blev jättegoda! Bakade den idag och den blev inte alls god. Varför ändra receptet? Bara 3dl strösocker ?
penna Skrivet av Susanne 2017-08-18 02:30
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder steg för steg och lite minskade sockermängder.
person Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne 2017-08-17 02:27
Tråkigt att det inte blivit bra. Det är nog så att du behöver grädda kladdkaksbotten lite längre tid i ugnen bara. Om du har något annat recept du vill tipsa om så kontakta mig gärna.
penna Skrivet av Matilda 2017-08-12 20:21
Katastrof! Kakan ej klar enligt den tiden som uppges och det hela blir bara en enda soppa när man häller på kokossmeten.. Använd vanlig långpanna och inte enligt måtten som anges!
Eller allra helst, använd ett annat recept. Har bakat kakan tidigare enligt annat recept och varken kakan eller kokostäcket är blir så bra enligt detta. Något som saknas för att den ska bli så god som den kan vara..
person Svar till Lisa penna Skrivet av Susanne 2017-07-19 02:24
Tänk på att gräddningstiden ändras när höjden på smeten ändras. Det är viktigt att kladdkaksbotten gräddas lagom länge för att glasyren inte ska sjunka ner i kladdkakssmeten.
penna Skrivet av Lisa 2017-06-28 12:50
Kan man dubbla receptet och ha i en långpanna om man vill ha en dubbelt så hög kaka? :)
person Svar till Hayat penna Skrivet av Susanne 2017-06-25 02:22
Ja det går att ta 3 dl i kladdkakan och 1 dl socker i kokostoscan, det har jag provat och jag tyckte det blev tillräckligt sött.
penna Skrivet av Hayat 2017-06-23 12:32
Kan jag minska sockret istället för 5 dl använder 4 dl
Och samma sak på fyllningen.
person Svar till Update penna Skrivet av Susanne 2017-06-19 02:20
Jo min form är faktiskt 27x37 cm vid närmare mätning. Och jag har gjort den här kakan ett antal gånger. Men det är väl ett jättebra tips att man känner lite på kakan innan man breder på smeten. Tack för att du delar med dig av dina räddningstips också!
penna Skrivet av Update 2017-06-06 12:16
Uppdatering:
Räddningen blev att skopa ut så mycket av kokossmeten som möjlig, och grädda vidare i 10 minuter till.
Den blev hyfsat bra ändå :-)
/Vidar
Tips: Om ni brukar form på 25*35, kolla noggrant innan ni sprider på kokossmeten, den ska inte vara färdiggräddad, men måste ha en fast yta, annars försvinner kokossmeten ner i kladdkakan.
penna Skrivet av Update 2017-06-06 11:58
Det blev inte alls bra.
Jag läste genom tråden innan, och köpte in en långpanna från Classe på 37*27cm.
Min kladdkaka blev myyycket tjockare en din på bildet, är du säker på storleken du bruker på formen?
Det som sker är att kokos"glasyren" sjunker rakt genom kladdkakan.
Anbefalar att ni tar en sked kokossmet och kollar innan, evt trycker lätt med handen på kladdkakan, min var dallrig som sjokoladpudding.
15 minuter på 200 grader kan omöjligen stämma, med storlek på formen som oppgitt.
/Vidar
person Svar till Emelie penna Skrivet av Susanne 2017-03-19 02:18
Så bra att den blev god och gick att göra även utan mjölkprotein! Tack för att du skrev och delar med dig av det!
penna Skrivet av Emelie 2017-02-27 20:04
Så otroligt god och lätt så det är sjukt! Jag har en sambo som är mjölkproteinallergiker så istället för smör tog jag mjölkfritt margarin och istället för grädde så tog jag den mjölkfria havrebaserade matlagningsgrädden som heter imat, känner ingen skillnad!
Tack för det godaste receptet jag testat hittills!
//Emelie
person Svar till kristin penna Skrivet av Susanne 2017-02-27 19:16
Någon annan som skrivit har provat med crème fraiche och det hade tydligen gått bra.
penna Skrivet av kristin 2017-02-27 17:15
Hej! kan man göra kakan utan grädde?
person Svar till Anders penna Skrivet av Susanne 2017-02-19 02:16
Så trevligt! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Anders 2017-02-01 17:24
Underbart god kaka o den blir kanon varje gång o gästerna älskar dem!
person Svar till Kristina penna Skrivet av Susanne 2017-02-01 02:13
Kakan ska bli ganska mjuk, lite kompakt och lite kladdig. Glasyren också lite kladdig.
penna Skrivet av Kristina 2017-01-31 15:07
Är det inte meningen att han ska svullna lite? Platt som en pannkaka typ å sten hård!
person Svar till Josefina penna Skrivet av Susanne 2016-12-19 02:12
Men vad kul, tack för att du skriver, väldigt roligt att läsa!
penna Skrivet av Josefina 2016-12-01 11:55
Såå lättbakad och sååå god!! Mångas favorit efter första smakprovet!
Hade köpt sån här kaka på jobb ett par ggr och det blev snabbt nr 1 på min favvolista, så när stuggrannen bjöd på en tänkte jag "kan hon så kan väl jag". O det kunde jag; inge svårt att baka + suvve-resultat!
person Svar till Mikaela penna Skrivet av Susanne 2016-11-19 02:11
Så roligt att höra! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Mikaela 2016-11-15 11:42
Jag har bakat den många gången. Jag följde recepten och kakan blev perfekt. Den är en av våra favoriter.
Mvh// Mikaela
person Svar till Linda penna Skrivet av Susanne 2016-10-19 02:08
Det låter konstigt. Hade du rätt antal grader i ugnen? Att kakan blivit torr har aldrig hänt mig och verkar inte ha hänt någon annan heller så troligtvis beror det på något annat än fel i receptet. Tänk även på hur du mäter upp mjölet, se tips i receptet som jag nu lagt till.
penna Skrivet av Linda 2016-10-05 17:28
jag använde en form med måtten 25x35, som angivet i receptet, men efter första omgången i ugnen (15 min) kom kakan ut torr. Lite besviken, så jag tycker tyvärr inte att detta receptet var så jättebra för att hamna högst upp på Google search.
person Svar till Hediel penna Skrivet av Susanne 2016-07-19 02:06
Bra fråga, lite gled min glasyr faktiskt också. Någon som vet?
penna Skrivet av Hediel 2016-07-02 18:36
Hej,

Undrar om ni har också stöt på att kokosröran fästs inte bra på kakan? Har ni nåt tips på hur jag kan göra för att den ska fästas?
person Svar till Ing-Mari penna Skrivet av Susanne 2016-06-29 02:04
Tack för bra tips! Jag håller med om att det går bra att minska sockermängderna!
penna Skrivet av Ing-Mari 2016-06-26 11:53
Hej!
Denna underbara kaka går att göra på flera sätt. Jag har precis bakat den. Minska ner på både socker och sirap i glasyren och istället för grädde, tog jag creme fraiche. Den blev enligt min smak godare, för jag har alltid tyckt att den varit för söt.
Mvh
Ing-Mari
person Svar till Maja penna Skrivet av Susanne 2016-06-19 01:59
Oj, vad du har bakat! Tråkigt att det inte blev bra men det låter som att du vet vad det beror på och tack för du delar med dig! Även om det är tråkigt när det misslyckas så får man se det som att man lär sig något. Gräddningstiden i ugnen beror ju väldigt mycket på formens storlek. Och sedan så klart så måste kakan svalna ordentligt. Lycka till nästa gång! :) Låter gott även med kladdkakorna du gjorde med choklad på!
penna Skrivet av Maja 2016-05-27 05:51
Samma Maja som i förra kommentaren.

Kollade kakan efter 4 timmar när den svalnat helt. Då var den jättehård, så mitt tips är - provbaka alltid innan du bjuder på det första gången! :) Eftersom jag gjorde 1,5 sats så kunde den säkert ha körts EN extra 10-minutersperiod, inte tre. Den stelnade ju betänkligt i efterhand, så ha lite is i magen, trots att den ser lös ut när den kommer ut från ugnen.

Själv vaknade jag i tid idag, så jag hann baka 2 "vanliga" kladdkakor nu på morgonen i stället (som jag la på krossad vit och mörk chokad på i efterhand).

Kokostoscakakan kommer jag att bjuda på här hemma i stället, lite värmd i micron... och så kommer jag garanterat att baka en ny snart igen... på "riktigt sätt"! :)
penna Skrivet av Maja 2016-05-27 00:14
Hjälp! Jag gjorde 1,5 sats och hällde den i en stor långpanna. Vet att jag mätt allt riktigt. Körde den i ugnen 15 minuter, hällde på kokosröran, som kokat 5 min, och körde ytterligare 10 min tills färgen blev jättefin. När den nästan svalnat helt och jag skulle skära upp den märkte jag att botten var jättelös. Har nu kört den längst ner i ugnen med folie på, och med undervärme, i säkert 3 st 10-minuters perioder, men den verkar fortfarande lös. Fattar inte vad dom gick fel. Suck... och jag som ska ha den till jobbet i morgon. :(
Någon som vet vad som kan ha gått fel?
person Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne 2016-05-19 01:57
Trevligt att du tycker så mycket om den!
penna Skrivet av Jenny 2016-04-27 08:36
FANTASTISKT GOD!!!!!! ÄLSKAR DEN! DENNA KAKA ÄR DET BÄSTA SOM HÄNT MIG.
person Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne 2016-04-26 01:56
Roligt att du tycker om kakan! Haha, ja precis så är det!
penna Skrivet av Jenny 2016-04-25 14:44
Ett riktigt toppen recept, enkelt och tydligt! väldigt uppskattad kaka att bjuda på. Min egna favorit, enda nackdelen är att den är så god att den tar slut snabbt!
person Svar till Anders Ek penna Skrivet av Susanne 2016-04-19 01:54
Tack för ditt förslag, det vore bra förstås! Trevligt att du tycker om min receptsajt! :)
penna Skrivet av Anders Ek 2016-04-16 00:18
Bra recept. Tydligt.Och gott! Ett förslag är att man får välja ("option"/"select"om man vill ha receptet i långpanna som du skriver, eller om man vill välja en större plåt. 48x34 cm är vanligt. Just det måttet förekommer i många recept för t.ex. kärleksmums. Om man ändå tar sig tiden... Det är ju inte precis så att det brukar bli rester som man måste slänga ;-)
Du har en jättebra site!
person Svar till Tine penna Skrivet av Susanne 2016-02-19 01:53
Tack så mycket! Kul att du tycker om kokostoscakakan!
penna Skrivet av Tine 2016-02-09 13:47
Den är grymt bra denna kaka, dock gräddade jag den lite mindre. Trevlig matblogg du har.

Mvh. Tine
person Svar till Jannica penna Skrivet av Susanne 2016-02-09 01:51
Trevligt att du tycker det! :)
penna Skrivet av Jannica 2016-02-08 16:59
Helt underbar kaka som jag gör ofta, enkla ingredienser och underbart god.
person Svar till therese penna Skrivet av Susanne 2016-02-08 01:49
Jag har inte provat att göra den utan grädde, men kanske fungerar en blandning av smör och mjölk istället för grädde. Roligt att du tycker om kakan!
penna Skrivet av therese 2016-01-08 13:00
Älskar denna kaka, har gjort den jättemånga gånger men just nu har jag ingen grädde hemma? funkar det att göra utan grädde och byta ut mot något annat?
  1   2   3   4   5   6   nästa sida