Kommentarer till Kokostoscakaka

"Seg chokladkaka med kokostoscatäcke. Himmelskt god och mycket enkelt recept som bakas i långpanna."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Anna-stina
Kakan är helt suverän i sig själv. Servera inte med någonting annat. Jag skär upp och lägger i frysen direkt. Jag gör den även glutenfri. Går hur bra som helst och är den mest populära kakan jag gör. 😀
penna Skrivet av Susanne
Ja den är jättegod med t.ex. hallon till. Något syrligt eftersom kakan är söt. Gärna vispad grädde också.
penna Skrivet av Anna
Kakan låter fantastiskt god. Vi tänkte göra den och bjuda på till efterrätt. Kan du rekommendera något att ha till i form av frukt eller bär?
penna Skrivet av ****.........
När jag tog ut min tigerkaka i ugnen så såg det bra ut De använder en potatis sticka och kollade så Det såg bra ut och det gjorde den men nu en dag senare skulle vi skära upp den och den är inte klar den var kladdig och inte som en sockerkaka kan jag stoppa in den i ugnen en dag efter?
penna Skrivet av malin
Hej, jag testade att baka denna kaka glutenfri och bytte bara ut mjölet mot glutenfri mix. Det blev lite smuligare men lika god!
penna Skrivet av Desirée
Går den att göra glutenfri?
penna Skrivet av LeeSen
Gjorde ett botten 1.5 ggr receptet men minskade lite på sockret (1:1) och kakbottnet blev torrt och inte alls kladdigt som jag hoppats. Gräddade i 200 grader 15 min. Vad gjorde jag för fel?
penna Skrivet av Tommy
Stort tack för receptet! Kakan blir verkligen magiskt god!
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat! Det "gamla" receptet står som vanligt och vill man minska på sockret som jag tycker blir lika bra det med (jag har testat baka båda varianterna) så står det inom parentes. Tidigare hade jag ju skrivit 3-5 dl strösocker respektive 1-2 dl strösocker. Det gamla receptet var alltså 5 dl strösocker respektive 2 dl strösocker och nu hoppas jag detta tydligt framgår i ingrediensförteckningen. Skriv gärna och berätta om ni fortfarande tycker något är otydligt. Annars om du tycker resultatet inte blir helt bra så mät gärna din ugnsform och tänk på att tiderna i ugnen ändras om din form är större än min förkortas tiden i ugnen och om din form är mindre än min så förlängs tiden i ugnen. Jag hoppas nu att receptet är kristallklart och att det passar både de som vill ha det gamla receptet med mycket socker och det nyare med lite mindre socker som blir rätt söt den med. 😊
penna Skrivet av Karolin
Hej, ok jag ser ej era mailadresser. Annars kan jag säga att de tre skillnaderna är att i det gamla receptet var det 5 dl socker i kakan, 2 dl socker i glasyren och mått på ugnsform var 25x35 cm i gamla receptet. Om ni tar högsta måttet på sockret i nya receptet så blir det ju lika bra som er tidigare kokostosca:)
penna Skrivet av Anna
Jag har hemma bara vaniljvisp och orkar inte gå och handla. Kan jag använda den istället till kokostoscatäcke?
penna Skrivet av Anna
Skulle gärna vilja ha det gamla receptet jag med.. misslyckades aldrig förut med denna men de senaste gångerna så blir det inte riktigt bra alltså! 😱😐
penna Skrivet av Ida
Hej!
Hur vet man hur mycket socker det ska vara, då man kan välja allt mellan 3-5 dl? Kommer inte ihåg det gamla receptet, och är ganska förvirrad just nu över hur mycket socker det faktiskt ska vara :/
penna Skrivet av susan
Hej!
Underbart god kaka. jag har bakat denna 1 gång tidigare och nu står andra kakan i ugnen. Du får gärna maila det gamla receptet till mig med :)
penna Skrivet av Lidija
Hej Karolin! ( i kommentaren nedan )

Hade du kunnat maila det gamla receptet till mig också?

MVH Lidija
penna Skrivet av Karolin
Hej Madelen, jag har det gamla receptet utskrivet på papper. Kan fota och maila det till dig om du vill ☺️
penna Skrivet av Madelen
Hej.
Jag skulle också vilja ha det ha det gamla receptet för det här är min favorit kaka och den vart inte som vanligt när jag gjorde den nu 😢
penna Skrivet av Jullan
Hej! Tack för ett gott recept. Jag tänkte bara delge hur jag gjorde. Jag gjorde detta i en långpanna, en som täcker hela ugnen. Gjorde dubbelsats på receptet. Jag hade "kladdkaka" inne 5 minuter längre än vad som var utsatt för en sats. Det blev någon minut för länge för att den yttersta raden ska bli kladdig. Men det fungerar när man får på "toscan". Bjuder mina jobbkollegor på de inre bitarna i kakan. Blev ca 45-50 kakor som är ca 4x4 cm.=)
penna Skrivet av Victoria
Det var så längesen jag använde det här receptet så jag märkte inte att det hade förändrats förrän jag läste de nyaste kommentarerna. För jag tyckte inte alls att det var gott överhuvudtaget nu när jag precis smakade. :/
penna Skrivet av Lidija
Hej!
Jag undrar om du skulle kunna skicka det gamla receptet på den här kakan? Har gjort den många gånger, en av mina favoriter. Gjorde den idag med det nya receptet och blev tyvärr besviken. Kommer inte ihåg det gamla.

Mvh Lidija
penna Skrivet av Jessica
Snälla du, hur kan du ändra i ett recept och ange de mest märkliga mått, 3-5dl socker?? Och till kokostoscan... Är ju enormt stor skillnad och enorm skillnad för resultatet.. Du vet väl hur kakan ska bli men hur tänker du de som använder dit recept ska kunna få samma resultat? Jag har använt receptet många gånger och ska nu behöva börja experimentera för att jag inte minns receptet i huvudet? Har personer åsikter om hur de upplever kakan kan det få stå för dem alternativt att man kommenterar någonstans i receptet att man kan minska si eller öka så. Som sagt, mycket märkligt och besviken att inte kunna baka min favvokaka som den brukar vara...
besökare Svar till Nadja penna Skrivet av Susanne
Det är mycket ugnsformens storlek det  hänger på. Tänk på att det är ytan på formen som ska halveras, så räkna på arean. Då borde tiderna stämma och bli ungefär samma.
penna Skrivet av Nadja
Det kanske låter som en dum fråga, men jag är verkligen usel på att laga mat och baka. Jag undrar om hur länge man ska ha kakan i ugnen om man halverar ingredienserna? Är det 1 h eller halverar man tiden också?
besökare Svar till Stina penna Skrivet av Susanne
Ok, smaken är olika, jag har nu ändrat så det står 3-5 dl strösocker i kladdkaksbotten och 1-2 dl i kokostoscan!
penna Skrivet av Stina
Hej. Jag har bakat denna kaka två gånger tidigare och de blev jättegoda! Bakade den idag och den blev inte alls god. Varför ändra receptet? Bara 3dl strösocker ?
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder steg för steg och lite minskade sockermängder.
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Tråkigt att det inte blivit bra. Det är nog så att du behöver grädda kladdkaksbotten lite längre tid i ugnen bara. Om du har något annat recept du vill tipsa om så kontakta mig gärna.
penna Skrivet av Matilda
Katastrof! Kakan ej klar enligt den tiden som uppges och det hela blir bara en enda soppa när man häller på kokossmeten.. Använd vanlig långpanna och inte enligt måtten som anges!
Eller allra helst, använd ett annat recept. Har bakat kakan tidigare enligt annat recept och varken kakan eller kokostäcket är blir så bra enligt detta. Något som saknas för att den ska bli så god som den kan vara..
besökare Svar till Lisa penna Skrivet av Susanne
Tänk på att gräddningstiden ändras när höjden på smeten ändras. Det är viktigt att kladdkaksbotten gräddas lagom länge för att glasyren inte ska sjunka ner i kladdkakssmeten.
penna Skrivet av Lisa
Kan man dubbla receptet och ha i en långpanna om man vill ha en dubbelt så hög kaka? :)
besökare Svar till Hayat penna Skrivet av Susanne
Ja det går att ta 3 dl i kladdkakan och 1 dl socker i kokostoscan, det har jag provat och jag tyckte det blev tillräckligt sött.
penna Skrivet av Hayat
Kan jag minska sockret istället för 5 dl använder 4 dl
Och samma sak på fyllningen.
besökare Svar till Update penna Skrivet av Susanne
Jo min form är faktiskt 27x37 cm vid närmare mätning. Och jag har gjort den här kakan ett antal gånger. Men det är väl ett jättebra tips att man känner lite på kakan innan man breder på smeten. Tack för att du delar med dig av dina räddningstips också!
penna Skrivet av Update
Uppdatering:
Räddningen blev att skopa ut så mycket av kokossmeten som möjlig, och grädda vidare i 10 minuter till.
Den blev hyfsat bra ändå :-)
/Vidar
Tips: Om ni brukar form på 25*35, kolla noggrant innan ni sprider på kokossmeten, den ska inte vara färdiggräddad, men måste ha en fast yta, annars försvinner kokossmeten ner i kladdkakan.
penna Skrivet av Update
Det blev inte alls bra.
Jag läste genom tråden innan, och köpte in en långpanna från Classe på 37*27cm.
Min kladdkaka blev myyycket tjockare en din på bildet, är du säker på storleken du bruker på formen?
Det som sker är att kokos"glasyren" sjunker rakt genom kladdkakan.
Anbefalar att ni tar en sked kokossmet och kollar innan, evt trycker lätt med handen på kladdkakan, min var dallrig som sjokoladpudding.
15 minuter på 200 grader kan omöjligen stämma, med storlek på formen som oppgitt.
/Vidar
besökare Svar till Emelie penna Skrivet av Susanne
Så bra att den blev god och gick att göra även utan mjölkprotein! Tack för att du skrev och delar med dig av det!
penna Skrivet av Emelie
Så otroligt god och lätt så det är sjukt! Jag har en sambo som är mjölkproteinallergiker så istället för smör tog jag mjölkfritt margarin och istället för grädde så tog jag den mjölkfria havrebaserade matlagningsgrädden som heter imat, känner ingen skillnad!
Tack för det godaste receptet jag testat hittills!
//Emelie
besökare Svar till kristin penna Skrivet av Susanne
Någon annan som skrivit har provat med crème fraiche och det hade tydligen gått bra.
penna Skrivet av kristin
Hej! kan man göra kakan utan grädde?
besökare Svar till Anders penna Skrivet av Susanne
Så trevligt! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Anders
Underbart god kaka o den blir kanon varje gång o gästerna älskar dem!
besökare Svar till Kristina penna Skrivet av Susanne
Kakan ska bli ganska mjuk, lite kompakt och lite kladdig. Glasyren också lite kladdig.
penna Skrivet av Kristina
Är det inte meningen att han ska svullna lite? Platt som en pannkaka typ å sten hård!
besökare Svar till Josefina penna Skrivet av Susanne
Men vad kul, tack för att du skriver, väldigt roligt att läsa!
penna Skrivet av Josefina
Såå lättbakad och sååå god!! Mångas favorit efter första smakprovet!
Hade köpt sån här kaka på jobb ett par ggr och det blev snabbt nr 1 på min favvolista, så när stuggrannen bjöd på en tänkte jag "kan hon så kan väl jag". O det kunde jag; inge svårt att baka + suvve-resultat!
besökare Svar till Mikaela penna Skrivet av Susanne
Så roligt att höra! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Mikaela
Jag har bakat den många gången. Jag följde recepten och kakan blev perfekt. Den är en av våra favoriter.
Mvh// Mikaela
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Det låter konstigt. Hade du rätt antal grader i ugnen? Att kakan blivit torr har aldrig hänt mig och verkar inte ha hänt någon annan heller så troligtvis beror det på något annat än fel i receptet. Tänk även på hur du mäter upp mjölet, se tips i receptet som jag nu lagt till.
penna Skrivet av Linda
jag använde en form med måtten 25x35, som angivet i receptet, men efter första omgången i ugnen (15 min) kom kakan ut torr. Lite besviken, så jag tycker tyvärr inte att detta receptet var så jättebra för att hamna högst upp på Google search.
besökare Svar till Hediel penna Skrivet av Susanne
Bra fråga, lite gled min glasyr faktiskt också. Någon som vet?
penna Skrivet av Hediel
Hej,

Undrar om ni har också stöt på att kokosröran fästs inte bra på kakan? Har ni nåt tips på hur jag kan göra för att den ska fästas?
besökare Svar till Ing-Mari penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Jag håller med om att det går bra att minska sockermängderna!
penna Skrivet av Ing-Mari
Hej!
Denna underbara kaka går att göra på flera sätt. Jag har precis bakat den. Minska ner på både socker och sirap i glasyren och istället för grädde, tog jag creme fraiche. Den blev enligt min smak godare, för jag har alltid tyckt att den varit för söt.
Mvh
Ing-Mari
besökare Svar till Maja penna Skrivet av Susanne
Oj, vad du har bakat! Tråkigt att det inte blev bra men det låter som att du vet vad det beror på och tack för du delar med dig! Även om det är tråkigt när det misslyckas så får man se det som att man lär sig något. Gräddningstiden i ugnen beror ju väldigt mycket på formens storlek. Och sedan så klart så måste kakan svalna ordentligt. Lycka till nästa gång! :) Låter gott även med kladdkakorna du gjorde med choklad på!
penna Skrivet av Maja
Samma Maja som i förra kommentaren.

Kollade kakan efter 4 timmar när den svalnat helt. Då var den jättehård, så mitt tips är - provbaka alltid innan du bjuder på det första gången! :) Eftersom jag gjorde 1,5 sats så kunde den säkert ha körts EN extra 10-minutersperiod, inte tre. Den stelnade ju betänkligt i efterhand, så ha lite is i magen, trots att den ser lös ut när den kommer ut från ugnen.

Själv vaknade jag i tid idag, så jag hann baka 2 "vanliga" kladdkakor nu på morgonen i stället (som jag la på krossad vit och mörk chokad på i efterhand).

Kokostoscakakan kommer jag att bjuda på här hemma i stället, lite värmd i micron... och så kommer jag garanterat att baka en ny snart igen... på "riktigt sätt"! :)
penna Skrivet av Maja
Hjälp! Jag gjorde 1,5 sats och hällde den i en stor långpanna. Vet att jag mätt allt riktigt. Körde den i ugnen 15 minuter, hällde på kokosröran, som kokat 5 min, och körde ytterligare 10 min tills färgen blev jättefin. När den nästan svalnat helt och jag skulle skära upp den märkte jag att botten var jättelös. Har nu kört den längst ner i ugnen med folie på, och med undervärme, i säkert 3 st 10-minuters perioder, men den verkar fortfarande lös. Fattar inte vad dom gick fel. Suck... och jag som ska ha den till jobbet i morgon. :(
Någon som vet vad som kan ha gått fel?
besökare Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du tycker så mycket om den!
penna Skrivet av Jenny
FANTASTISKT GOD!!!!!! ÄLSKAR DEN! DENNA KAKA ÄR DET BÄSTA SOM HÄNT MIG.
besökare Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne
Roligt att du tycker om kakan! Haha, ja precis så är det!
penna Skrivet av Jenny
Ett riktigt toppen recept, enkelt och tydligt! väldigt uppskattad kaka att bjuda på. Min egna favorit, enda nackdelen är att den är så god att den tar slut snabbt!
besökare Svar till Anders Ek penna Skrivet av Susanne
Tack för ditt förslag, det vore bra förstås! Trevligt att du tycker om min receptsajt! :)
penna Skrivet av Anders Ek
Bra recept. Tydligt.Och gott! Ett förslag är att man får välja ("option"/"select"om man vill ha receptet i långpanna som du skriver, eller om man vill välja en större plåt. 48x34 cm är vanligt. Just det måttet förekommer i många recept för t.ex. kärleksmums. Om man ändå tar sig tiden... Det är ju inte precis så att det brukar bli rester som man måste slänga ;-)
Du har en jättebra site!
besökare Svar till Tine penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket! Kul att du tycker om kokostoscakakan!
penna Skrivet av Tine
Den är grymt bra denna kaka, dock gräddade jag den lite mindre. Trevlig matblogg du har.

Mvh. Tine
besökare Svar till Jannica penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du tycker det! :)
penna Skrivet av Jannica
Helt underbar kaka som jag gör ofta, enkla ingredienser och underbart god.
besökare Svar till therese penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat att göra den utan grädde, men kanske fungerar en blandning av smör och mjölk istället för grädde. Roligt att du tycker om kakan!
penna Skrivet av therese
Älskar denna kaka, har gjort den jättemånga gånger men just nu har jag ingen grädde hemma? funkar det att göra utan grädde och byta ut mot något annat?
besökare Svar till Hermella penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om kokostoscakakan!
penna Skrivet av Hermella
Kakan blev jättegod! Dock så ville jag ha själva kakan lite mer kladdig, men annars smakade den toppen!
besökare Svar till Hanna penna Skrivet av Susanne
Tråkigt att kakan sprack, kanske hade du en mindre ugnsform och då blir gräddningstiden längre. Prova grädda lite längre tid nästa gång.
penna Skrivet av Hanna
Väldigt konstigt resultat. Efter att ha gräddat kakan och känt efter så den var klar så sprack den när jag skulle hälla på glasyren och det blev bara en sörja av alltihopa. Tråkigt, den är säkert god om man lyckas :-(
besökare Svar till Alicia penna Skrivet av Susanne
Vit sirap ger inte någon kolasmak, men annars så går det att ta den, men smaken blir alltså inte lika god.
penna Skrivet av Alicia
Hej! kan man ta vit sirap? tacksam för snabbt svar
besökare Svar till Kawther penna Skrivet av Susanne
Ljus sirap och mörk sirap har tyvärr inte samma smak, det blir nog bättre med någon annan sorts ljus sirap, kanske lönnsirap?
penna Skrivet av Kawther
Hej, jag bakade kakan flera gånger, men nu jag har flyttat från Sverige och här jag bor hittar inget ljus sirap, kan jag byta ut ljus mot mörk sirap??
penna Skrivet av Caroline
Linda:
Jag gör alltid kakan glutenfri. Använder mig av finax röda. Tycker den blir bättre än då jag använde vetemjöl. Mycket uppskattad även av de som inte äter glutenfritt.
penna Skrivet av Linda
Undrar om man kan göra kakan glutenfri? Någon som har testat?
besökare Svar till Sofie penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om kakan och min receptsida!
penna Skrivet av Sofie
Mycket god kaka!!
Lätt att göra också. Modifierade något lite, tog en dl mindre socker i chokladsmeten och lade till salt i kokosglasyren också.
Tack för jättefin recepthemsida!!
Kram
besökare Svar till Safana penna Skrivet av Susanne
Jag vet faktiskt inte. Det är möjligt att det går att använda rapsolja istället för smör men tror inte det blir lika gott. Tänk även på att det kan vara gott med lite salt i om du inte använder normalsaltat smör. Kul att du gillar receptet! :)
penna Skrivet av Safana
Hej!
Bakar alltid denna när jag är hemma i sverige underbart recept! men nu bor jag utomlands och hittar inte färdig sirap. Kan jag göra hemmagjord? Hur?
Kan jag använda rapsolja istället för smör?
besökare Svar till Oscar penna Skrivet av Susanne
Kul! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Oscar
Helt j-a underbar! Bakar denna när det är min tur att fixa fredagsfika på jobbet!
besökare Svar till David penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du tycker det! :)
penna Skrivet av David
Godaste jag någonsin ätit.
besökare Svar till zara penna Skrivet av Susanne
Tack, vad roligt att höra! :)
penna Skrivet av zara
Tack så hemskt mycket för väldigt fin hemsida
jag är super nöjd.
Mvh
Zara
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Susanne
Jag brukar frysa in mina, men jag tror säkert de håller sig minst 1 vecka i rumstemperatur och har du dem i kylskåp håller de sig säkert minst 3 veckor.
penna Skrivet av Malin
Ska man förvara kakan i kylskåp, frys eller kan den stå i skafferiet? Självklart i en burk. Och hur är hållbarheten på den i kyl/skafferiet isf? Tacksam för svar! :)
besökare Svar till Lone penna Skrivet av Susanne
Låter gott! Tack för tipsen! :)
penna Skrivet av Lone
Bakar kakan med farin eller muscovadosocker...och så lite lakritspulver i smeten... himmelriket!!!
besökare Svar till Agnes penna Skrivet av Susanne
Varsågod, hoppas du gillar den! :)
penna Skrivet av Agnes
Tack så mycket för det fina receptet! Har inte hunnit smaka än men luktar förföriskt!
besökare Svar till Yvonne S. penna Skrivet av Susanne
Tack för att du delar med dig! Bra att veta att det blir gott även med mindre socker!
penna Skrivet av Yvonne S.
jättegod kaka, men för söt enl. min smak . Tar bara hälften sockermängd.
besökare Svar till Mathilda penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :) Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Mathilda
Det här det bästa min familij vet. Så fort jag frågar vad jag ska baka skriker sambon "TOOOSCAAAA!!!"

Oslagbart i längder.... bästa som finns.
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Jo bottendelen ska bli som en kladdkaka. Tänk på att om du använder en större form än angiven i receptet så bör gräddningstiden kortas. Sedan är det precis som Erika skrev att ugnar kan skilja sig lite. De ugnsinställningar som gäller på alla recept om jag inte skrivit något annat är över- och undervärme.
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Erika
Förmodligen för att du gräddade den för länge. Alla ugnar är olika så man får anpassa efter sin egen ugn.
besökare Svar till Hemlig penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man generellt göra i alla recept men det blir inte lika gott som smör och dessutom är margarin i alla dess former en ohälsosam skräpprodukt som jag inte vill rekommendera någon att äta. (Googla gärna på margarin och läs på och bilda dig en egen uppfattning.)
penna Skrivet av Hemlig
Hej! Kan man använda milda margarin??
penna Skrivet av Sara
Jag trodde att bottendelen skulle bli seg som kladdkaka? Jag följde receptet exakt med temperatur och tid i ugnen men får en torr mjuk chokladkaka med en visserligen god toscatopping på som tyvärr inte riktigt livar upp den tråkiga botten. Förstår ingenting. Vad gick fel? Varför blir den inte seg?
besökare Svar till Marwa penna Skrivet av Susanne
Man kan ta mindre socker, det finns de som provat det (går att läsa bland kommentarerna) och det blev bra. Det du kan tänka på är att det kan hända att det låter mer än vad det är eftersom det blir ganska många kakor. Jämför du med en kladdkaka så är det som en dubbel sats av en kladdkaka. Men om man inte gillar jättesött så kan man absolut minska på sockret!
penna Skrivet av Marwa
Hej
Blir det inte för mycket socker på kakan?
Kan man bara ha t.ex 3 dl socker ??
besökare Svar till Hillevi penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra att du gillar kakan och min receptsajt!
penna Skrivet av Hillevi
Supergod kaka! Jag bakade den till min sons dop och den gick åt! Tack för en superbra receptsite, har precis hittat hit.
penna Skrivet av Lil
En vinnarkaka!! Vi kallar den även Ryttmästarkaka.
penna Skrivet av Yvonne
Oj,oj vilken kaka, bara så underbart gott
tusen tack
penna Skrivet av Embla
Fantastisk kaka, helt underbart god. Tack för ännu ett suveränt recept!
besökare Svar till Denise penna Skrivet av Susanne
Trevligt att kakan uppskattades! :)
penna Skrivet av Denise
Mycket uppskattad kaka av alla som kom på festen. Jag skar den i bitar och frös den, lätt o snabb att tina.
besökare Svar till Hulen penna Skrivet av Susanne
Ja den här kakan är sjukt god faktiskt, du måste göra den! :) Ja det finns hur många recept som helst på goda kakor, jag vet faktiskt inte hur lik den kakan är den här. Jag har inte gjort någon sådan variant med sylt. Men skicka gärna receptet om du hittar det! :)
penna Skrivet av Hulen
Hej, jag har inte bakat kakan än men den ser sååå god ut, snålvattnet rinner i mungipan ;)
När vi varit på hotell så har de serverat vid frukosten en liknande kaka fast med sylt mellan kakan och kokosen i små trianglar, kan det vara en variant eller finns det en sådan kaka med?
besökare Svar till Heli penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Tack detsamma!
penna Skrivet av Heli
Wow! Vad kakan blev god! Farligt god!! Tack för en jätte bra sida! Hamnar här ofta när jag letar efter recept!
Glad sommar! / Heli
besökare Svar till Ingela penna Skrivet av Susanne
Tack! Kul att du gillar min sajt och kokostoscakakan samt bra att veta att den blev god även med torkade bär och russin istället för kokos! :)
penna Skrivet av Ingela
Detta är en fantastisk kaka! Tyvärr, upptäckte jag när jag gjorde toscatäcket, hade jag bara pyttelite kokos hemma. Vad göra?! Tog torkade tranbär, blåbär och russin i istället. :-) De´gick de´me´:-)
Tack för din blogg Susanne! Återvänder ofta hit när jag behöver inspiration!
besökare Svar till Annette penna Skrivet av Susanne
Ja den här kakan brukar bli succé! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Annette
Bakade denna till jobbet. OMG vilken succé! Lätt att göra och ska baka den idag igen då barnen o mannen inte kan glömma den:-) Ska dock testa med mindre socker denna gång.....
besökare Svar till Vicki penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Vicki
Testade kakan med den mindre mängden socker som föreslogs bland kommentarerna samt med vetemjöl och dinkelmjöl. Blev helt perfekt. Sonen skrek i högan sky av lycka :-)
besökare Svar till Josef penna Skrivet av Susanne
Tack, roligt att höra! :)
penna Skrivet av Josef
Jag är så glad idag. Det är mitt första gång, som jag gjorde och det blev perfekt, helt fantastiskt. Tack vare Susannes recept!!!:D
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Tråkigt att höra! Vilka mått hade din ugnsform? Ugnsformens mått har avgörande betydelse för att tiden i ugnen ska stämma. Tänk även på att inte ta för mycket mjöl. Häll upp det eller väg det. (Om man gräver med decilitermått i mjölpåsen så packas mjölet och man tar för mycket.)
penna Skrivet av Anna
Min kaka blev också katastrof. Halverade smeten och hade mindre form samt korrekta ugnsinställningar. Glasyren smälte dock ner i kakan när jag hällde på den. Den är nu ändå inne i ugnen så vi får se om den går att äta ändå...
besökare Svar till anonym penna Skrivet av Susanne
Tråkigt att höra! Om man tar en mindre ugnsform än angivet i receptet behövs längre tid i ugnen. Så du hade inte behövt kasta kakan, bara grädda lite längre tid.
penna Skrivet av anonym
Aldeles för kort tid för kakan, min var bara ren smet. Och tyvärr var det försent att fixa och dum som jag var hade jag inte läst kommentarerna innan. Så den fick åka i sopptunnan.
besökare Svar till bella penna Skrivet av Susanne
Ja du kan ta margarin istället men det blir inte lika gott och nyttigt som smör.
penna Skrivet av bella
hej jag undrar måste man ha smör eller går det bra med margarin också? tacksam om du svarar :D
penna Skrivet av sara
Tack! Det blev jätte gott och första gången jag gör detta!! fast jag tog istället 3dl rörsocker och hälften grahamsmjöl och 150gr smör istället.. så blev dom perfekta!
penna Skrivet av Elin
Det är definitivt för kort tid på första "delen" av gräddningen, min var bara smet så jag hade den inne i fem minuter till och ändå sjönk kokosen igenom..
Har smakat denna innan så god blir den, bara det blir rätt också.
besökare Svar till Gunilla penna Skrivet av Susanne
Ja de är verkligen mäktiga så man kan skära ganska små rutor. Ja det går bra att minska på sockret också! Roligt att höra att du gillar kakan! :)
penna Skrivet av Gunilla
Mycket god kaka - blev mycket uppskattat, men den är mäktig - det räcker gott och väl med ett ruta:) Ska ta till mig rådet med att minska på sockret nästa gång..

mums mums
besökare Svar till Tommy penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips och kul att höra att du gillar receptet!
penna Skrivet av Tommy
Genial kaka! Lätt att sno ihop och supersmaskig! Jag har ett par tips som jag tycker gör kakan ännu smaskigare(och snabbare att göra). 1: Minska tiden i ugnen! Jag kör kakan 10 min i ugnen istället för 15.
2: Minska sockret! Jag kör 3 deciliter i kaksmeten istället för 5.

Testa och njut!
besökare Svar till Hussein penna Skrivet av Hassan
om du ville att den skulle bli tjock ska du använda mindre ungsform
besökare Svar till Tomas penna Skrivet av Susanne
Nej, man ska inte vänta. Det låter som att din kaka inte var tillräckligt gräddad. Hade du verkligen rätt ugnsinställningar? Över- och undervärme och rätt temperatur från start i ugnen? Om du har en mindre form än angivet i receptet så kan mer tid i ugnen behövas eftersom smeten då blir i ett tjockare lager och då blir gräddningstiden längre.
penna Skrivet av Tomas
När jag bredde på glasyren så sjönk den rätt igenom kakan, ner på botten. Jag antar att man skulle vänta med att breda på glasyren?
penna Skrivet av Hussein
hej. jag hade ingen sådan ugnsform, så den blev inte så tjock.
besökare Svar till rahma penna Skrivet av Susanne
Nej jag tror du måste ha grädde.
penna Skrivet av rahma
hej jag undrar om man måste ha grådde i glasyren kan man inte bara använda restsen utan de? det skulle vara snällt om du svar fort (:
besökare Svar till nor penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat det men kakor blir generellt godast och bäst med äkta smör.
penna Skrivet av nor
kan man använda 200 g olja istället för smör i kakan ?
besökare Svar till Sandra penna Skrivet av Susanne
Tack för att du delar med dig, jättebra info ifall man vill minska på sockret så man vet att det blir bra!
penna Skrivet av Sandra
Bakade denna idag men minskade ner ganska mkt på sockret. I smeten tog jag 3.5dl och bytte ut vaniljsocker mot ca 1 tsk vaniljpulver. I glasyren tog jag bara 1dl socker.
Blev lagom söt :-)
besökare Svar till Ida penna Skrivet av Susanne
Om det är kokostoscasmet du menar så kan du ju ha den över äpplen, päron eller blåbär och sedan grädda i ugnen i ca 200°C tills det fått fin färg så blir det som en god paj skulle jag tro.
penna Skrivet av Ida
Hej!
Jag fick massa "kokosmet" över, någon idé vad jag kan baka med den? Förutom detta
penna Skrivet av Marianne
Åå. Så god midsommar kaka
Helt underbar. O lätt att göra
penna Skrivet av Tilde:)
Så underbart god kaka! Helt ljuvlig. Tack för ett utmärkt recept!
besökare Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne
Pösigt. Precis som när man vispar till sockerkaka. Jag ska förtydliga det i receptet! Tack! :)
penna Skrivet av Jenny
Hej! Det står att man ska vispa ägg och socker med elvisp. Ska man vispa dem lätt eller tills det blir pösigt?
besökare Svar till cattis penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av cattis
Vill man dra ner på sockret kan man göra det.. Hade endast 4 dl socker i smeten och 1 dl socker i toscasmeten. Tyckte att den blev söt ändå, god! Mer socker behövs inte :)
besökare Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne
Om du ska dubbla receptet så behöver du en långpanna som har dubbelt så stor bottenyta som den angivna i receptet. Annars kommer kakan bli tunnare om din långpanna har mer än dubbelt så stor bottenyta och tar då kortare tid att grädda i ugnen. Om din långpanna har mindre än dubbelt så stor bottenyta så kommer den bli tjockare/högre och tar du lite längre tid att grädda i ugnen.
penna Skrivet av Johanna
Om man ska göra kakan i en stor långpanna ska man dubbla receptet?
besökare Svar till Mia penna Skrivet av Susanne

Alla ugnstemperaturer som står angivna i alla recept om det inte står något annat är för vanlig standardugnsinställning med övervärme och undervärme.

Varmluft är en funktion på ugn. Även en ugn som har varmluftsfunktion kan användas som vanligt med över- och undervärme.

Ja precis som du skriver, några grader lägre och det tar då lite längre tid, några minuter.

Hoppas kakan blev god! :)

besökare Svar till Mirela penna Skrivet av Susanne
Tack! :) Vad roligt att höra!
penna Skrivet av Mirela
Hej,

Vill bara tacka för det här recepten. Gjorde halv sats på smeten (använde mindre form) men hel smet på glasyren. Supergott!

Kan också tillägga att du gjort mina vardagar lättare. Jag har nu lagat mat i 2 veckor efter dina recept. Sitter precis och skall skriva veckomatsedel för veckan som kommer.

Med vänlig hälsning
Mirela
penna Skrivet av Mia
Hej
Ska pröva göra denna imorgon, ser super smarrigt ut. Men 200 gr i ugnen. Varmluft eller vanlig? Brukar väl säga 25 gr lägre med varmluft men är tiden densamma då?
besökare Svar till Marre penna Skrivet av Susanne

Om du behöver dubbla receptet eller inte beror ju på hur stora kakor du vill göra och hur många du tror att dina gäster vill äta. Personligen tror jag en sats räcker. Det blir ju 30-40 st kakor.

Om du vill dubbla så behöver du antingen en dubbelt så stor form (ca 35x45 cm) eller två stycken mindre formar. Jag tror inte ugnstiden förändras nämnvärt så länge du tar en dubbelt så stor form och inte mindre. Kladdkakebottnen ska vara lite kladdig, så det är svårt att testa. Det enklaste är nog att titta på bilderna här i receptet så ser du ungefär hur den ska se ut.

Lycka till!

penna Skrivet av Marre
HEJ!! Tänkte göra den här kakan till mina släktingar, ca (21-25 Pers) behöver jag dubbla receptet kanske? O hur stor form tror du ja behöver ifall jag dubbla receptet?
Och ja förstår isåfall att kladdkakebottnen behöver vara inne längre tid men när man sticker in en kniv så ska den va helt torr då antar jag och inte lite kladdig?
Tacksam för svar!!
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Susanne
Tack! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Malin
Hej, vill bara säga att kokostoscakakan var jättegod. Tog med till fikat på jobbet och alla älskade den. Lätt recept att följa, har du gjort bra. Med vänlig hälsning, Malin Fastland
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne

Nej det blir kortare tider för muffins. Generellt gäller för mindre muffins 10-20 minuter i 180-210°C i mitten av ugnen och större muffins 170-180°C i 15-25 min i mitten av ugnen.

Vill man ha denna information lättillgänglig så rekommenderar jag min app Kökshjälpen.

penna Skrivet av Anna
Jag har gjort denna kaka tidigare och den är otroligt god! Tänkte testa göra muffins, men rekommenderar du att man använder samma tider och värme som för långpanna?
besökare Svar till Albin penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :)
penna Skrivet av Albin
Super god ! Tack för receptet :)
besökare Svar till leo penna Skrivet av Susanne
Varsågod och trevligt att höra!! :)
besökare Svar till Pia penna Skrivet av Susanne
Tack, roligt att höra! :)
penna Skrivet av Pia
Köpte en ljus kokoskaka på vårt stenugnsbageri och ville prova göra något liknande , gjorde denna utan kakao - blev kanon!

Mycket enkel och supergod, mycket bra "arbetsbeskrivning"
penna Skrivet av leo
Jag har gjort denna recept säkert 10 gånger o har lyckats varje gång. blir godare o godare för varje gång. Tack för den goda receptet:-)
penna Skrivet av Izabella
Min kaka blev också heeeeeeelt misslyckad, men antagligen för att jag valde fel form, men då vet jag det till nästa gång! ;)
besökare Svar till Jessan penna Skrivet av Susanne
Ja receptet stämmer. Tråkigt att det misslyckades. Skriv gärna vad som gick fel så kanske jag eller någon annan kan hjälpa dig att analysera varför.
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :)
penna Skrivet av Jessan
Totalt misslyckad kaka. Stämmer verkligen ingredienserna???
penna Skrivet av Matilda
Jag vill tacka så mycket för det här receptet, det är bland det godaste jag ätit och den försvinner snabbt när man bjuder på den. :)
Jag har en i ugnen just nu - underbart!
penna Skrivet av Linnea
Jag vill bara säga att det är det absolut godaste fikabröd jag ätit! Har alltid tyckt att något fattas på kladdkaka men inte nu längre =) Tack så himla mycket för receptet =)
besökare Svar till Elenor penna Skrivet av Susanne
Jo det är klart man kan men då blir det svårt att skära rutor, blir många bitar med konstig form. :)
penna Skrivet av Elenor
Måste man göra i en långpanna? Går det inte i en rund form? :)
penna Skrivet av Karin
Supergod kaka!
Tyckte nästan den blev ännu godare när den var fryst. Riktigt seg och god!
penna Skrivet av maryam
Den har kakan min favoritkaka älska den här kakan loveeeeee
besökare Svar till Hej penna Skrivet av Susanne
Tar du för lite smör så blir kakan lite sötare, men förstås är detta ändå en väldigt söt kaka, ungefär som kladdkaka så tycker man kladdkaka är för sött så bör man även tycka att denna kaka är för söt.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Hej
Jag hade inte alls mycket farinsocker hemma (och inget strösocker heller) och inte tillräckligt mycket smör heller, så det var mycket som saknades. Och trots det blev kakan ändå väldigt söt, så söt att jag blev proppmätt efter bara två tuggor. Men efter att ha haft den i kylskåpet under natten så blev den betydligt mindre söt, och mycket godare. Dock är det ingen kaka jag bakar igen.
besökare Svar till Titti penna Skrivet av Susanne
Japp det har jag också provat och inte en smula fick jag med mig hem! ;)
penna Skrivet av Titti
Sjukt goda kakor! Bakade till jobbet o de försvann i ett nafs! :-)
besökare Svar till Hej penna Skrivet av Susanne

Jag har inte provat med farinsocker så jag vet inte hur det blir men det borde väl gå, blir lite annan smak om inte annat. ;)

200 g kokosflingor är ca 5-6 dl och jag har skrivit in det i receptet!

Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar med farinsocker! :)

penna Skrivet av Hej
Kan jag använda farinsocker istället för strösocker?
Och hur många dl är 200 g kokosflingor? :)
besökare Svar till Malin Bergman penna Skrivet av Susanne

Japp den är riktigt god! :)

Ta gärna en form med mindre yta om du vill ha en lite högre kaka. Gräddningstiden kan då bli något längre.

penna Skrivet av Malin Bergman
Har nu testat denna supergoda relativt enkla kaka, blev riktigt bra om än lite platt, mums!!
besökare Svar till sara penna Skrivet av Susanne
frp betyder förpackning. Men jag ändrar i receptet så det bara står vikten i gram, det blir tydligare, även om det är ganska vanligt att en påse kokosflingor väger just 200 g, men alla gör ju inte det så det blir bättre utan. Tack för en bra synpunkt och fråga!
penna Skrivet av sara
vad betyder ''frp à 200 g kokosflingor'' ? är det ett slags mått? tacksam för svar!
besökare Svar till Helena penna Skrivet av Susanne
Ja det tror jag. Ta en ugnsform som har dubbelt så stor yta då. Om den inte har dubbelt så stor yta så kan gräddningtiderna skilja sig.
penna Skrivet av Helena
blir kakan bra om man gör den i dubbel sats? Har en större ungsform hemma.
besökare Svar till Nattis penna Skrivet av Susanne
Nej, man kan använda margarin men det blir mycket godare med smör. Detta gäller alla bakverk. Dessutom är smör en naturlig produkt fri från härdat fett och transfetter. Jag rekommenderar att alltid använda smör. Läs mer om margarin.
penna Skrivet av Nattis
Måste man Använda smör eller går det bra med margarin?
penna Skrivet av Marika
Helt UNDERBART god kaka! Även jag har förlängt tiden något under den första gräddningen. Bjöd på kakan på jobbet = fått skicka länken då fler ville kunna baka denna smarriga godsak.
besökare Svar till Sasoo penna Skrivet av Susanne

Ja, grädda kakan längre tid, prova ca 20 minuter. Är kokossmeten klar så vänta tills kakan blir klar, håll den på svag värme och håll koll på den och rör runt i den. 

Om du gör kokossmeten efter att kakan är klar så hinner temperaturen sjunka en del och det blir inte riktigt samma sak. Så gör kokossmeten under tiden istället precis som det står i receptet.

besökare Svar till Katariina penna Skrivet av Susanne

Tänk på att om man tar en mindre form än vad som står beskrivet i receptet så behöver ugnstiderna ökas några minuter.

Konsistensen på kakan ska vara att den ser gräddad ut över hela kakan, den ska ha en torr yta, som på bild 8. Som sagt så ska ju inte glasyren blanda sig med resten av smeten. 

I ditt fall skulle jag prova med 20 min eller kanske några minuter till.

penna Skrivet av Katariina
Har gjort denna kaka två gånger. Smaken är det ingen fel på men för mig blir det precis som för många andra, att kakan inte är klar efter 15min och att kokosen sjunker ner i mitten och blandar sig lätt med kakan. Har haft rätt inställningar på ugnen och testat göra hela satsen med rätt storlek på formen och en halva satsen i en springform.

Jag tror det helt enkelt har att göra med att olika ugn har olika effekt. Vet att tider för vanlig kladdkaka skiljt sig från ugn till ugn i de olika lägenheterna vi bott i.

Nu till min fråga: Vad vill jag uppnå för konsistens på kakan innan jag lägger på kokosen?
Vill ju inte att de resterande tio minuterna gör kakan helt torr ifall jag haft i den för länge i början.

Katariina
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Sasoo
jag hade ugnen rätt inställd, men samma sak hände mig :(
penna Skrivet av Sasoo
Jag har gjort denna kaka en gång förut, men med ett annat recept. Den gången lyckades jag, tyvärr inte denna gång.
Jag har sådan lust att prova igen, men har en fråga innan jag ger mig på detta igen.
Om kokossmeten är klar, men inte kakan efter 15 min, kan man då vänta tills kakan blir klar eller blir kokossmeten förstörd då? hur ska man göra annars? Kan man göra kokossmeten efter att kakan är klar kanske?
besökare Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne
Du måste ha haft fel ugnsinställningar. Kakan kan inte ha blivit gräddad om den blandat sig med glasyren. Kontrollera att du har ugnen inställd på över- och undervärme (standardinställning) och rätt temperatur.
penna Skrivet av Anonym
Jag gjorde precis ett försök till att göra den här kakan... Men usch vad besviken jag blev :( Efter att ha haft inne kakan i 15 minuter tog jag ut den och skulle bre på tosca glasyren... den rann ihop med kakan och blandades till en inte så aptitlig smet... Gick inte överhuvudtaget att bre ut den. Jag vart så glad när jag hittade receptet för har ätit en sån här kaka tidigare och jag tyckte den var sååå god. Men så nu blev det såhär. Bara att kasta :(
besökare Svar till Madeleine penna Skrivet av Susanne
Ja det låter som en god variant! :)
penna Skrivet av Madeleine
Jag tog bort kakaon, ökade på mjölet med ca 1/2dl, hackade 100g vit choklad och smälte ihop med smöret och petade ner blåbär i kakan. det blev supergott!
besökare Svar till Sune penna Skrivet av Susanne
Nej, jag tror du bör använda vispgrädde eftersom glasyren blir som en kolasmet och då behövs fettet.
penna Skrivet av Sune
Kan man använda mjölk istället för grädde i det här receptet?
penna Skrivet av britt
Väldigt gott men alldeles för mycket socker!! Jag minskade ner till hälften i både kakan och glasyren, det blev perfekt tycker jag.
penna Skrivet av mona
Om man ska göra i muffins formar, gör man likadant då? Fyller med smet och in i ugnen och sedan fyllningen och in igen? Sväller den mycket?
penna Skrivet av Amanda
Görgoda! Jag gjorde i en för liten form med höga kanter, vilket resulterade i en kladdigare kaka som dagen efter gör sig perfekt som bakelese.
besökare Svar till Linn penna Skrivet av Susanne
Tänk på att om du gör halv sats så behöver du en form med hälften så stor yta. Annars stämmer inte ugnstiderna då kakan blir mycket tunnare.
penna Skrivet av Linn
Varnar er att INTE göra halv sats! det blev helt misslyckat och knappt ätvänlig! Väldigt synd!
penna Skrivet av k.h
GUD SÅ GODA! :)
penna Skrivet av tinna
Gotti gotti. Akta första gräddningstiden bara. Om man har en större ugnsform och smeten alltså inte blir så hög, så är 15 min för lång tid!
besökare Svar till Marianne penna Skrivet av Susanne
Ja det går säkert bra.
penna Skrivet av Marianne
Hej kan man ersätta vanlig grädde med matlagningsgrädde`?
besökare Svar till Nathalie penna Skrivet av Susanne
Jag vet inte. Det är ju ganska många ägg i kakan så inte helt lätt. Läs mer här: Vad man kan ersätta ägg med
besökare Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Jag skriver in det i receptet!
penna Skrivet av Sofia
Kanongod kaka!
Kan tipsa om att ½ receptet blir 12 st muffins (1 plåt alltså) och att det funkar kanon!
penna Skrivet av Nathalie
Skulle det gå att göra den äggfri? Vore verkligen toppen om det skulle kunna vara ett alternativ.
penna Skrivet av Carina
måste säga att den är min och alla som fått smaka på den kakan så är den en favorit!!

men jag tillsätter mörkchoklad i botten kakan!!
minnskar 2 dl socker från bottenkakan!
parfekt blir den mycket godare och smaskigare!!

i fyllningen övanpå har jag 3 dl vispgrädde!
och bara 1 dl socker!
1 dl houng sååå blir den parfekt!!!

jag kan bara säga tack för dinna underbara recept!!
sen bryckar jag självklart alltid prova mig fram så jag får min önska uppfylld!!

tack
besökare Svar till Carina penna Skrivet av Susanne
Det borde gå! Du får prova! :)
penna Skrivet av Mirelle
Inte så svårt, det är bara att ställa plåten längre upp i ugnen. Är den i mitten och den blir torr så är det pga att den är för nära värmen ;)
penna Skrivet av Carina
undrar om man kan lägga i bottenkakan mörkchoklad
i smeten eller om man anvender receptet på fransk
chokladtårta på din sida som jag hitta och sedan lägger på kokossmäten och gräddar det 10 minu??
besökare Svar till Carina penna Skrivet av Susanne
Det är väldigt svårt att veta ifall min kaka blev kladdigare än din, det kan ju vara en synvilla också. ;) Men det är klart det kan skilja eftersom vi kanske inte har exakt lika stora formar och våra ugnar gräddar inte exakt likadant. Så vill du ha kladdigare kaka kan du ta lite kortare tid i ugnen.
penna Skrivet av Carina
Jag bara älskar den kakan var sååå jävla gooddd
men undrar varför din på bilden ser mer kladdig ut min var inte så kladdig lite torr på botten fast jag följde receptet!!
varför??
men enddååå såå nöjd!!
penna Skrivet av Linnea
En ut av min favoriter! :)
penna Skrivet av Petra
Galet god kaka! Blev bjuden på den i helgen och MÅSTE baka den själv.
penna Skrivet av Liv
den är himmelsk!! farligt god! och väldigt onyttig :-)
besökare Svar till Emmi penna Skrivet av Susanne
Ja den här kakan är riktigt god! Ja precis du får köpa laktosfritt smör och grädde. Om den du ska bjuda inte är extremt laktosintolerant så kan det gå bra med vanligt smör för det är väldigt lite laktos i smör.
penna Skrivet av Emmi
Onödigt god kaka! Jag dreglar bara jag ser den. Om man skulle vilja bjuda en som är laktosintolerant på kakan, är det bara att byta ut smöret o grädden mot laktosfria saker, eller har jag missat nåt? Har inte så stor koll.
besökare Svar till Agnes penna Skrivet av Susanne

Kul att du gillar kakan!!! Jag håller förstås med om att den är riktigt supergod!:)

Både vetemjöl och kakao står med i beskrivningen och även i bildtexten till steg-för-steg-bilderna så jag vet inte hur du missat det.

penna Skrivet av Agnes
Den var jättegod! Godaste någonsin! REKOMMENDERAR VERKLIGEN!
Men i receptet är det lite fel, ni har glömt skriva mjöl och kakao när det står att man ska hälla i det!
penna Skrivet av Mmm
Denna kakan är bara såå god, om man älskar kladdkaka och kokos ska man verkligen testa denna mättande men ack så goda kaka!!!... =)
penna Skrivet av Carolin
Hej.

På möhippan vi hade i helgen hade brudens ena tärna gjort denna goooooda kladdkaka.
Så till dagens ära...ytterliggare en hippa så har jag nu oxå gjort denna men jag har lagt i 200gr marabou mjölkchoklad. Det blev ännu lyxigare! Man kan lägga i en bit mandelmassa oxå så får man en ännu lyxigare variant. ;)

Lycka till!
penna Skrivet av Christina
Denna kaka var SUPER GOD, tack för receptet :)
besökare Svar till Helén penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips om hur man gör kakan glutenfri! Jag har skrivit in det i receptet!
penna Skrivet av Helén
Bakade denna kakan igår till tjejgänget och den vart superpoppis. Dottern vart lite sur då den inte var glutenfri, men idag så testade jag på att göra den glutenfri och den blev riktigt riktigt god då också. Bytte bara ut mjölet till glutenfritt och lade till 1 tsk Fiberhusk.
penna Skrivet av Gunilla
Vilka kakor!!! Helt suveränt goda! Det räcker inte med en utan det blir gärna flera.
penna Skrivet av sofia
Mycket god kaka. Roligt att den är enkel att göra samtidigt som den känns lyxig att bjuda på.
penna Skrivet av stefan
hur mycket kokos ska man ha? Vad menas med 1 frp à?
penna Skrivet av Jenny
Så himla god! Kommer definitivt att göra om den!
penna Skrivet av Ewa Nilsson
Bakade denna kakan till mitt barnbarns dop..Och den blev jätte populär.Alla ville veta recepten.Så den blev jätte go..Så pröva den.
penna Skrivet av helene
grymt god kaka saftig.riktig munchies
penna Skrivet av Dida
Mmmmm så gooood mums mums
penna Skrivet av Emma, frida, adelina !
MUMS !!! :D :D
penna Skrivet av Erisa
Jag tyckte den var för fet. Speciellt toscasmeten som luktade smörigt.
penna Skrivet av M.A
Så enkel och sååå god kaka. Det här kommer verkligen bli en favorit <3
penna Skrivet av Stina Svedberg
Jättegod kaka som blev uppäten på 3 timmar hos mig. Uppskattas för vuxna och barn, verkligen! godast nybakad men går att frysas, och den är lika god då. Härligt mycket kladd och klet i den och kokosen kompletterar chokladen mycket bra.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Tråkigt att det blev lite misslyckat. Konstigt dock att din kaka var mjuk, det har aldrig hänt mig att kakan inte vara tillräckligt hård efter tiden som står i receptet och jag tror inte någon annan skrivit om det tidigare heller. Kanske att du hade en mindre form för då blir kakan tjockare och tar längre tid att grädda? Du får nog precis som du skriver ha kakan några minuter längre i ugnen nästa gång.
penna Skrivet av Anna
Tyckte det var svårt att få till toscasmeten på kakan. Smeten var ganska tjock, och kakan var ju kladdig så den gick bara sönder när jag försökte smeta ut den. Ungefär som när man försöker bre en mjuk smörgås med alldeles för hårt smör.... Får nog prova att ha den längre i ugnen nästa gång innan jag häller på smeten. Som det blev nu är bara halva kakan täckt med lite kokosfläckar... :-(
penna Skrivet av Ronja ismail
jag har bakat kokostocakakan. den är mycket god. jag vill rekommendera den till alla.
penna Skrivet av Aina
Kär kaka har många namn. Mariakaka, riddarkaka eller detta som kokostoscakaka.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Maria: Ja det tror jag helt klart går eftersom två runda formar med 24 cm i diameter har ungefär lika stor yta som en rektangulär form på 25x35 cm. Om du tar springformar kan du ju spänna fast ett bakplåtspapper i botten. Jag tror faktiskt det lossnar på kanten ändå om du använder teflonform eller smörjer kanten. Lycka till och skriv gärna om du provar hur det blev!
penna Skrivet av Maria
Tror ni att man kan göra den här kakan i runda formar? 24 cm i diameter? Och skära som "tårtbitar"? Borde en sådan här sats räcka till två sådana formar då? (Springformar)

/En som inte är nån hejare på bak men gärna provar
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ikraan: Jag fiick det av en kock i Linköping för ca 6 år sedan.
penna Skrivet av Ikraan
äligt talat den är det godaste kakan jag nånsin smakat..men en fråga vart är kakan ifrån?
penna Skrivet av Evelina
Jag och min syster gjorde dom här och dom är super goda! Tack för ett bra recept. =)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Marwa: Ja det går men det blir inte lika gott med vit sirap. Ljus sirap ger en god kolasmak som man inte får från den vita sirapen.
penna Skrivet av Marwa
kan man använda vit sirap istället för ljus sirap??
penna Skrivet av Michaela
Jag gjorde dessa till min sons 2 års dag och det blev succé! Alla som jag bjudit älskar den =) Också är det underbart med långpannerecept, så enkelt och blir så mycket på en gång! Mvh
penna Skrivet av viktoria
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Paula: Chokladbottnen ska bli lite seg och något segare i kanterna men inte så hård som du beskriver. Hade du kanske en form med större mått än de som står i receptet? I så fall så blir det kortare tid i ugnen och/eller sänk ugnsvärmen något när du gräddar chokladbottnen. Jag använder en vass köttkniv när jag skär upp dem.
penna Skrivet av Paula
Jättegod absolut!
Men...ska den verkligen bli sååå hård, behövde ju ha en vinkelslip till att dela upp kakorna....eller vad gör jag för fel, den blev dessutom ganska bränd i kanterna.... :(
penna Skrivet av fia
åh så sjukt goda!
penna Skrivet av Madde
Dom blir jätte goda:) Nu behöver man inte gå till ett fik för goda kakor:P
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jag: Den ska vara lite kladdig, som en kladdkaka, du ser hur den ser ut på bild 8.
penna Skrivet av Jag
Hur ska kakan se ut efter att den varit i ugnen en gång..? fortfarande lite kladdig eller stel?
penna Skrivet av volvo
goda helt enkelt!!
penna Skrivet av saba
denna kaka är sååååååååååå underbar!brukar göra den ofta,speciellt när jag ska ut på picknick.
helt makalös,det tycker alla i min familj(stora familj)tack för det här receptet.
penna Skrivet av carro
denna kakan kan man äta när den är fryst, den blir lite seg och är jättegod då =)
penna Skrivet av Rose-Marie
De här var ljuvliga och jag fick bara positiva reaktioner när jag bjöd på dem. Tack så mycket!
penna Skrivet av miso
riktigt god kaka, fick bara positiv respons efter jag bjudit på dem...inget man borde äta ofta men efter ett träningspass kan man absolut unna sig en bit ;)
penna Skrivet av anonym
tyckte inte denna kakan var så lätt att göra faktiskt!
penna Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Ja det ska helst vara grädde för att glasyren ska bli kolaaktig i smaken men jag tror nog att man skulle kunna ta mjölk istället, kanske ta lite mindre mjölk och mera smör istället motsvarande mängd.
penna Skrivet av anonyym
måste man ha grädde ???????
penna Skrivet av Fru X
Tack! Precis så sliskig o söt o energirik som det behövs för att orka stå på skullen o ösa hö!
penna Skrivet av Susanne
Svar till saba: Ja du kan ta mindre socker om du vill. Det finns en del tidigare kommentarer från andra som gjort det med lyckat resultat.
penna Skrivet av saba
väldigt god,lite för söt bara.kan man på ngt sätt minska på sockret?
penna Skrivet av saba
låter gott.ska baka den i morgon.
penna Skrivet av ida
kokos tosca är en mycket god kaka, jag bakar den väldigt ofta för den är så himmla god.
penna Skrivet av Kinn
Supergod! Helt underbar!
penna Skrivet av Hashan
MMMMMMMMMMMMMM .... super duper god , rekomenderas såklaaaaart :D , ska göra den igen på söndag efter som på måndag ska jag till lägerskola och vissa skulle baka nåt , och min kommer defenift bli godast :D ;)Taaack såå mkt för receptet :D
penna Skrivet av Emma
Det är fint att skära dem i trekanter också. blir inte lika maffiga då..Min farmor har alltid
gjort så..
penna Skrivet av vicklin
supergod kaka! rekomenderas absolut, gör den gärna tillsammans, då är det X-tra kul ;)
penna Skrivet av emma & madde
enkel att göra, och ett sjukt bra resultat! :D
VI ÄGDE !!!! den blev godast!
penna Skrivet av hatixhe
den är jättegood verkligen
penna Skrivet av Nina
Väldigt enkla att göra och fy fabian vad underbart goda de blev. Bakade dessa till brorsans födelsedag och flera av hans kompisar blev så förtjusta i dem att de ville ha receptet! Rekommenderas varmt!
penna Skrivet av Evelina
Jag tror jag aldrig fatt sa mycket berom som for dessa kakor!
Jag hade inte inne chokladkakan i ugnen sa lange dock, och fick da en helt underbar kladdkak-kansla.
De ar HELT enormt goda! Och speciellt goda ar de om man varmer de lite i ugnen...
penna Skrivet av Mahshid Ostad
Super gott o enkelt att baka..Tackar så mycket
penna Skrivet av Susanne
Svar till Zahra: Ljus sirap har en kola/karamellsmak som vit sirap saknar. Vit sirap är mer bara söt. Därför blir det inte samma sak, det blir sött och gott men det blir inte samma kolasmak. Så svaret är ja, det går men det blir inte samma smak.
penna Skrivet av Zahra
kan man anända vit sirap /baksirap istället för ljus sirap?
penna Skrivet av Mums!
verkligen en god kaka! man blir nästan beroende!! alla som inte testat borde göra det!
penna Skrivet av Madde
Hade denna på dotterns dop och det var flera som frågade efter receptet. Super god kaka som tar slut VÄLDIGT snabbt!!!
penna Skrivet av Malin
Gud vilken god kaka, den här ska jag göra igen :)
penna Skrivet av Chokladfantast
Jag bakade denna härlighet till en fest och den gick hem hos stora som barn! Finns ingen ljus sirap där jag bor så jag använde pankakssirap och bytte ut grädden mot mjölk och det gick alldeles utmärkt det med!

TACK för receptet.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Fredrik: Nej, kakan behöver inte svalna. Men om den svalnar lite så gör inte det något. Bred på glasyren, du behöver inte stressa, stoppa sedan tillbaka i ugnen. Så ta det bara lugnt! ;)
penna Skrivet av Fredrik
Godaste kakan jag vet! hur får man ut kokossmeten bra? Ska man låta kakan svalna innan man brer på kokossmeten? och sedan stoppa in den igen. Jag har skyndade mig att bre på smeten efter jag tog ut den i ugnen och stoppade in kakan igen så fort jag kunde, behöver man inte göra så? Svara fort den som kan, jag är riktigt taggad på att baka den igen =)
penna Skrivet av L-chan
Wah, den var väldigt god! :D Hela familjen gillade den (särskilt pappa), ska ta med några bitar till skolan för att bjuda kompisarna ;)
penna Skrivet av Charlotte
Den här kakan är supergod men lite för söt för mig!! Ta bort en tredjedel av sockret i både kaka och topping=lika gott!
penna Skrivet av nadja
hur god som helst o enkel att göra..
penna Skrivet av Eva
Jag hjälper min mamma med bakning till en begravnig i veckan.Jag tror att hon o dom andra gästerna kommer att bli nöjda.Den här kakan var lätt att göra o GOD! Jag tackar o bugar för ett bra recept. Ps Nu ska jag söka vidare efter goda skorpor till vardag o fest.
penna Skrivet av Twilighter
Denna kakan är verkligen super god! Alla tyckte om den :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till spisrosen: Tack för din kommentar! 25x35 cm som det står i receptet är dock inte någon liten långpanna, det är en långpanna som är nästan lika bred som min ugn som är normalstor, med yttermått 60 cm. Men eftersom ugnar är olika breda så brukar jag försöka uttrycka mig i centimeter. Jag gjorde den här kakan förra veckan med en långpanna med angivna måtten och den blev perfekt tyckte jag. Det tog så lång tid i ugnen som det står i receptet. Men har man en lite större långpanna än angivna mått så går det säkert bra det också! Det är nog bättre att ta en lite större långpanna än mindre om man måste välja.
penna Skrivet av Spisrosen
Jag rekommenderar den större långpannan (den som tillhör ugnen). Med en liten (som receptet anger) så blir kakan för tjock och kräver nästan dubbel tid i ugnen för att bli klar. Fast det varierar säker från ugn till ugn förstås.
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat! Sockret har minskat från 6 till 5 dl och några andra mått har ändrats för att bli mer jämna. Jag gjorde kakan igår och bjöd på den och de hade en minst sagt strykande åtgång! ;) Snart kommer jag även lägga upp nya bilder och steg-för-steg-bilder samt förtydliga instruktionstexten.
penna Skrivet av Susanne
Svar till "Hemma bäst!": Tack för att du skrev tillbaka! Jag har nu lagt in måtten i receptet!
penna Skrivet av Hemma bäst!
Hej. Jag gjorde kakan igår och den blev fantastiskt god. Jag körde med den storleken du nämnde på långpannan och det blev mycket lyckat! Tack för rådet! :)
penna Skrivet av Susanne
Efterlysning: Ni som provar kakan: skriv gärna vilka mått er långpanna hade och om det blev bra så kan jag skriva in det i receptet! (Tyvärr var det länge sedan jag gjorde kakan så jag kommer inte ihåg måtten jag hade.)
penna Skrivet av Susanne
Svar till "Hemma bäst!": Det var ett tag sedan jag gjorde den men jag gissar att ca 25 x 35 cm långpanna borde fungera bra. Sirapen går säkert bra med toffee sirap. Huvudsaken att den är söt med god smak.
penna Skrivet av Hemma bäst!
Hej. Hur lång ska långpannan vara ungefär för långpannor varieras på storleken?!

Och spelar det nån roll om jag byter ut sveriges sirap mot en toffee sirap för jag försökte hitta en vanlig sirap här utomlands och hittade inget?!
penna Skrivet av josefin och ellen
Den är godast om man har den i frysen och tar ut den och äter den kall! MUMMA! :D <3333
penna Skrivet av Therese
Bland det godaste jag någonsin smakat!
penna Skrivet av Madde!!
Nästan för god :)
penna Skrivet av Elin
Det går jättebra att frysa dem och plocka fram några när man vill ha dem. Rekommenderas eftersom det annars är lätt att alla försvinner på en gång. :)
penna Skrivet av Jennie
Går utmärkt att frysa...
Kakan är underbar!!
penna Skrivet av Ulla
Går det att frysa kakan tro?
penna Skrivet av Therese
Jag tog bara 5 dl socker i självachokladkaka och det blev jättegott. Det går säkert att minska ner ännu mer. Mycket god kaka.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emma: Det går förstås att göra annan sorts glasyr men till den här glasyren så är sirapen en betydande del så jag skulle nog svara ja på den frågan.
penna Skrivet av Emma
Är Sirapen nödvändig?
penna Skrivet av Kristoffer
Ja, den blev smaskig, men väldigt söt, man kanske skulle kunna minska på sockret i chokladkakan.
penna Skrivet av Linda
Mm, de här kakorna ser riktigt goda ut! Blir att handla hem det som saknas idag för att kunna baka dem :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till fia: Jag skulle nog säga att man måste ha kakao till de här kakorna.
penna Skrivet av fia
kan man göra utan kakao? har ingen hemma men kakan låter så god..
penna Skrivet av Linnea
Väntar just nu på att kakan ska bli färdig i ugnen! Älskar denna toscakaka, grymt god är den! Jag brukar bara ta 4 dl socker, det blir ändå lika gott, bara att testa sig fram! :)
penna Skrivet av ¨jessica
Jag har ett annat recept med 4 ägg,4dl socker,3dl vetemjöl,1tsk salt,2tsk vaniljsocker,5msk kakao,150g smör.. :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Majken: Ja det stämmer. Det är mycket socker, men som jag skrev i en tidigare kommentar är det 50% mer än i vanlig sockerkaka. Men man kan säkert minska lite på sockermängden om man vill. Det är dock inget som jag själv har provat, men läs gärna kommentarerna från andra som provat receptet.
penna Skrivet av majken
Så himla mkt socker. Kan det verkligen stämma?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Josefin: Ja det står i beskrivningen.
penna Skrivet av Josefin :P
Mums vad goda... Gäller bara att inte tänka på magen och tandtrollen när man äter ;)
Men står det någonstans hur länge kakan ska vara inne första gången??? :S
penna Skrivet av Rebecka
Man kan minska kokosen eller ta bort den helt så blir överdraget mer knäckigt. Kakan var jätteuppskattad i min kyrka!
penna Skrivet av Anna
Man ehöver inte sätta in kakan en andra gång för att låta glasyren gräddas. In med kakan i frysen istället och det blir minst lika gott.
penna Skrivet av Jennifer
Dom e sjuuuukt goda :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lisa: Ja det är sjukt mycket socker i den. Man kan jämföra med sockerkaka som det brukar vara 1 dl socker i per ägg. Detta är alltså 50% mer socker i än sockerkaka. Det går säkert att minska sockermängden lite.
penna Skrivet av Lisa
God MEN behövs det verkligen så mycket som 6 dl socker! Den var god men jättesöt.
Man bör nog vispa äggen med halva mängden socker annars går det inte att vispa den fluffig. :O)
penna Skrivet av Alexandra
Jag rekommenderar alla som älskar Kladdkaka, att göra denna med kokos på. Mums, Love It!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Johanna: Ja, vispa äggen så det blir vitt och poröst.
penna Skrivet av Johanna
Ska man vispa ägg och socker vitt o poröst? Eller ska det bara röras om?
penna Skrivet av Emma
Dessa var bara såååå underbara :D haha, rekomenderar dem!!
penna Skrivet av theresia
min man och mina vänner gillar kokostoscakaka. idag jag ska baka igen
penna Skrivet av Susanne
Svar till Li: Ja det finns ju olika storlekar på långpannor. Men en ugnsform som är ca 30 x 40 cm blir nog bra. Jag kommer inte ihåg exakt vad jag hade för form när jag gjorde kakan. Det borde jag ha skrivit ner men tyvärr. Så frågan är inte dum alls. Jag provade att googla på receptet för att se om någon annan skrivit det, men alla recept jag hittade är en exakt kopia av mitt komiskt nog... :-) Folk kopierar friskt kan man säga.
penna Skrivet av anniina
Mina arbetskamrater älskar denna kaka! Ska baka den till dem imorgon igen!
penna Skrivet av Elisabeth
Äntligen har jag funnit receptet! Den här kakan är ju så underbart god. Tänker man på sin vikt så baka den bara varannan månad och ät. Men njut då utan dåligt samvete! Jag tänker ta lite mindre socker och sen ska jag frossa. Idag.
penna Skrivet av li
dum fråga kanske...hur många cm är en långpanna..?
penna Skrivet av Sandra
Alltså det här var nästan för sötsliskigt till och med för mig - och det säger en del kan jag tala om :-) Dubbel sats vanlig kladdkaka med en toksöt gegga ovanpå... Men är man godissugen så går det ju!
penna Skrivet av sofia
under gymnasietiden på risbergska sålde mattanterna dennna kaka och den var himmelsk, vilken tur att jag har hittat receptet! ;)
penna Skrivet av Cissi
ljuuuuuvligt...
penna Skrivet av Denize
Sirap heter syrup. Det är möjligt att det går att ersätta med honung men då försvinner ju också lite av den smak sirap har.
penna Skrivet av lina
nagon son vet vad sirap heter pa engelska..? kan man ersatta den med ngt annat? vet inte om det finns har :/
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sissi: Det gäller att ha bra ljus och lägga upp saker snyggt. Bakgrundsfärg som tar fram matens/bakverkens färg. Olika serveringstillbehör som t.ex. hallon, tomater, sallad, färsk örter etc gör också mycket till både utseende och smakupplevelse.
penna Skrivet av Jim
Den är supergod med kokos och blev väldigt populär när dottern sålde fika för sin idrottsförening...men gillar själv att experimentera med recept så jag undrar om någon har provat att byta ut kokos mot hackad mandel? Samma mängd då...dvs 200g skållad och hackad mandel.
penna Skrivet av sissi
hej jag undrar varför det alltid ser så gott ut på alla bilder men när man har bakat den så ser det inte lika god ut!! VARFÖR!!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Amanda: Nej den är inte torr. Den är lagom kladdig tycker jag. Gör den enligt receptet är min rekommendation.
penna Skrivet av Amanda
1.) Jag bara undrar om dne här kakan är kladdig? Vill inte baka den om den är torr.
2.) Om man vill att den ska bli kladdig, hur länge måste man ha inne den då?
penna Skrivet av nilla
Ja tycker den är toppen !
penna Skrivet av nilla
jag håller med emelie ! varför baka kakan när den ej passar ! de är ingen som tvingar någon att baka den !
penna Skrivet av emelie
Jag förstår inte er riktigt. Antingen akar man en kaka och njuter av hur god den är. Eller så struntar i att laga den och köper en morot istället om det nu ska vara så. Man får unna sig lite godsaker ibland. de är inte bara vad man äter utan mest hur mkt man rör på sig.
penna Skrivet av Anna
God smak men jag halverade sockermängden och skippade grädden. De var fortfarande i sötaste laget. Kommer laga dem igen men med ännu mindre socker
penna Skrivet av Susanne
Sara: Ja denna kaka är en riktig kaloribomb. Jag är nog lite av den åsikten att man nog inte ska göra denna kaka alls om man tänker på vikten. Nyttigare efterrätter med lågt GI rekommenderar jag i så fall.
penna Skrivet av sara
jag tycker om denna kaka men kan man inte byta ut t.ex. grädden och sirapen mot något annat? Och så tycker jag att det är för mycket socker i kaksmeten.
penna Skrivet av Susanne

Lisa: Ingredienserna står i den ordning som man tillsätter dem till kakan.

Emmie: I mitten.

penna Skrivet av Emmie
I vilken del av ugnen ska kakan placeras????
penna Skrivet av Lisa
Trevlig kaka men rörigt recept - ingen kronologisk ordning...
penna Skrivet av Jenny
Vilken god kaka! Supergod!
penna Skrivet av mikaela från örebro :)
som sagt den godaste :), praoade på örebro universitet där dom bakade denna kaka, fick tyvärr inte receptet så hittade jag den här :) vart himla glad alltså :)
penna Skrivet av Philippa
Pappas special, himla gott! Alla i min familj älskar den, vi är 10st :D
penna Skrivet av Susanne
Lydia: Det står 200 grader om du läser i texten.
penna Skrivet av lydia
Vilken temperatur ska man ha ugnen på??
Hittar inte där det står!
penna Skrivet av nishte
den var god,men för söt för min smak.den inehåller allt för mycket socker.inget att äta ofta om man vill tänka på vikten
penna Skrivet av sandra
världens godaste kaka !!!!!!!!
penna Skrivet av Linnea
JAG ÄLSKAR DENNA KAKAN! ätes varje dag. OJDÅ!
penna Skrivet av Anna
Nu har jag bakat och bjudit på kakan många gånger och den är alltid väldigt uppskattad. Lättbakad och riktigt godisgod! Vill man göra den mjölkfri funkar det utmärkt med mjölkfritt margarin och havregrädde (oatlys iMat)
penna Skrivet av ninis
min personal på jobbet ääälskar dessa kakor! perfekta att baka till långa möten! supergoda!
penna Skrivet av Annica
Vilken kakor, fantastiskt goda!
Jar har använt detta chokladrecept många gånger till tårtor och efterrätter. Det blir en lite seg chokladbotten som passar utmärkt till tex hallon-mousse. Lycka till
penna Skrivet av Susanne
Ta den grädde du vill t.ex. vispgrädde eller matlagningsgrädde.
penna Skrivet av -.
vadå för sorts grädde? :S
penna Skrivet av Iman
Jag är jätte glad att jag hittade den här hemsidan samt den här receptet.
Jag gjorde den vanliga kokotoscakakan med det var mycket fett i den.
Jag fick ångest när jag åt av den.
=D ska prova den i helgen
penna Skrivet av Sandra
Jag smakade dessa och sen dess har jag letat överallt efter receptet. det absolut godaste jag smakat.
penna Skrivet av Elin C
Oj oj OJ!!! Så goda!! Har man väl börjat ta en så är det svårt att sluta, även om de mättar en del. MUMS! :))
  1