Kommentarer till Köttfärspaj

"Ett recept på en mycket god köttfärspaj med en god och enkel pajdeg. Fyllning med köttfärs, lök, champinjoner."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Rosanna
Mycket god paj, har gjort den flera gånger
penna Skrivet av Gunilla
Om jag gör pajen dagen innan hur värmer jag på bästa sätt när jag ska servera? Har gjort din paj många gånger och tycker den är jättegod.
penna Skrivet av Annette
Hej, jättebra recept.
Att degen blev torr TROR jag kan bero på för lite fett el vätska.
'Brukar ha i 2-3 msk kallt vatten.
prova igen//Annette
penna Skrivet av Rickard
Fyllningen blev kanongod. Dock blev något fel med pajdegen. Det vart så torrt och smuligt att det känns som att äta sand. Kommer göra om detta fast med annan pajdeg.
penna Skrivet av Merja
Ännu ett superbra recept, tackar. Suveränt att inte behöva äggstanning. Har inte haft kesella hemma så det har blivit vanlig pajdeg. Skaförsöka komma ihåg att köpa till nästa gång för fler gånger blir det. Har två pajer i ugnen just nu.
penna Skrivet av Sussi P
Hej! Jag vet inte vad som gick fel men när pajen var färdig att äta och vi började skära i den visade det sig att pajskalet var en enda smulhög trots att receptet följdes till punkt och pricka. Vad har jag gjort för fel? Smaken på pajen var annars god.
penna Skrivet av Emilie
Hej! Sitter och knaprar på pajen just nu, den blev jättegod! Men en liten undran; varför skall pajskalet svalna innan man lägger i fyllningen? Är det bara att det inte skall vara direkt från ugnen för att den som skall lägga sig lite, eller skall den vara kall? (passade på att göra fyllningen medan degen var i kylen nämligen).
penna Skrivet av patrik eriksson
Äter nu, den var jättegod, hade hamburgare istället för nötkött och bara mjöl
besökare Svar till Bejb penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om köttfärspajen. Ja visst går det bra med bara vetemjöl också, den blir lite matigare med grahamsmjöl.
penna Skrivet av Bejb
Jätte god paj. Jag använde bara vetemjöl istället för att blanda med grahamsmjöl.
besökare Svar till Annie penna Skrivet av Susanne
Jag håller med dig! :) Det kommer så småningom när jag får tid att fixa det! 
penna Skrivet av Annie
Hej! Skulle vara underbart om du på något sätt skulle kunna fixa så att man kunde "stjärnmarkera" eller "favoritmarkera" så alla ens favorit recept hamna under ett ställe, är ofta som jag inte kommer ihåg vad det var jag hittade som jag ville göra.... Kram!
besökare Svar till Einar penna Skrivet av Susanne
Tack för att du skriver om bra tips! Jo "skriv ut" finns i alla webbläsare. Om inte högerklicka fungerar brukar det finnas under Arkiv i menyn. Bra att tipsa om "Ctrl+F", eller välj Sök som finns under Redigera i menyn på webbläsaren. Det är ju en väldigt bra funktion som jag själv ofta använder! :)
besökare Svar till Martin penna Skrivet av Einar
Om man använder Googles webbläsare Chrome, vilket jag rekommenderar, så är det bara att högerklicka och sen skriva ut. Jag tror även detta är en funktion som i princip alla andra webbläsare har. Har man svårt att hitta sidans funktion för att skriva ut (den gör en utskrift av endast receptet vilket är mycket snyggare) är det bara att söka: Ctrl+F och sen "Skriv ut". Kanske hjälper detta någon annan som har problem att hitta saker och ting.
besökare Svar till Martin penna Skrivet av Susanne
Tack för dina synpunkter!
penna Skrivet av Martin
Det är svårt att hitta "skriv ut" och annat. Du sidan är inte bra ur ett UX-perspektiv. Gör om gör rätt.
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Du kan ta bara vetemjöl om du vill. Det blir lite matigare och nyttigare med grahamsmjöl men du kan byta ut det mot vetemjöl.
penna Skrivet av Anna
kan man bara ha vetemjöl till degen eller måste man ha den andra mjölet också?
besökare Svar till Annika penna Skrivet av Susanne
Jag gör köttfärspajen så som det står i receptet men vill du grädda din kortare tid så får du gärna göra det!
penna Skrivet av Annika
Håller på och göra en köttfärspaj nu, fast har tacokrydda i :) Men 30 min i ugnen när pajskalet redan är förgräddat?? Räcker säkert med 10-15 min! Hoppas det blir gott.
besökare Svar till Tindra penna Skrivet av Susanne
Ja varför inte. Jag tror man gräddar samma tid. Du kan ju alltid kolla andra recept med deg-galler och se deras gräddningstider.
penna Skrivet av Tindra
Kan man lägga över ett sånt "deg-galler" över pajen? Hur lång tid gräddar man då?
penna Skrivet av Pajen
Jättebra recept! Mycket enkel och god paj. Kommer att laga den igen.
besökare Svar till bengan penna Skrivet av Susanne
Nej inte i det här receptet. Men det finns andra pajrecept med ägg om du vill ha pajdeg med ägg och om du vill kan du ju göra en annan pajdeg än i detta recept men sedan göra fyllningen efter detta recept.
penna Skrivet av bengan
ska det inte vara ägg i pajen?
penna Skrivet av Armina
Låter gott testar det ikväll till en middagsbjudning
penna Skrivet av Malin
Supergott!!!!
penna Skrivet av Anonym
hur länge ska pajen vara inne i ugnen sista gången??? det står ju inte någonstans!!!
penna Skrivet av kockdrömmare på 15år
Hittade receptet för en dryg vecka sen och har redan gjort den två ggr.. familjen älskar den! tack för ett mycket gott recept. Och ugnstiden och allt funkade prima för mig iallafall :)
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med tydligare beskrivning och steg-för-steg-bilder!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Se variationstips i receptet.
penna Skrivet av Anna
Vad kan man göra istället för kesella?
penna Skrivet av Trebarnsmamman Jessica
Otroligt god paj! Gjorde det alternativa pajskalet då jag inte hade kesella hemma. Använde en vanlig ungsform då vi saknar pajform och degen sjönk ju ner så det blev bara pajdeg i botten när den var klar. ;-) Hade oregano istället för timjan samt hade i lite extra kryddor. Och ketchup istället för chilisås. Det blev verkligen gott! Kommer definitivt göra om receptet fler gånger! Tack för en bra sajt!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emma: Tack för bra tips. Det finns även recept på Guacamole här om man inte vill köpa färdig kryddblandning.
penna Skrivet av Emma
Ett litet tips är att ha guacamole till, gjord på 2 avokado, en halv burk cremefraiche och en färdigblandad guacamole kryddmix som finns att köpa färdig på ica. Super gott till pajen !
penna Skrivet av Brink
Pajen blev nästintill förstörd av den höga värmen och av att osten fick ta värmesmällen.

Nästa gång har jag den inne 20 min och lägger på folie som mellanskikt i ugnen.
penna Skrivet av Ding vs Däcket
Tack så hemskt mycket, kära lärorika webbsida!
penna Skrivet av Enisa
Tack så hemskt mycket för det goda receptet,har inte ätit godare paj på länge:)
La i lite sambal oelek mmmmmmm....Gott!!
penna Skrivet av Helena
Jag kan rekommendera att lägga i lite fetaost i köttfärsblandningen oxå. Pajen blir lite krämigare och godare med feta ost.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Graham: Som det står i "Variationstipset": Har man ingen kesella kan göra en fetare pajdeg med 2 ½ dl vetemjöl, 125 g margarin och 1 ½ msk vatten istället.
penna Skrivet av Graham
Vad kan jag ersätta kesellan med?
penna Skrivet av Jessica
Gjort denna paj minst 5 ggr och den blir alltid lika underbar :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till tea: Ja barn kan äta den. Hur stark den blir beror förstås på chilisåsen, men om du köper en vanlig chilisås från Felix t.ex. som det inte står extra stark på så blir det inte starkt alls.
penna Skrivet av Tea
med tanke på chilisåsen..kan barn äta den? el för stark?
penna Skrivet av paj ätaren
Jag blir så sugen på den så fort jag ser den!!!
penna Skrivet av mat älskare
helt fantastisk! :D
penna Skrivet av Elina
Har inte testat än, men jag tror den kommer smaka!!
penna Skrivet av Johan
Testade det här receptet. Mycket gott. Man behöver ju inte följa receptet efter noter heller. Men en favorit.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emma: Tråkigt att du inte gillade den, skriv gärna varför också så tillför din kommentar mera värde för mig och för andra som läser. Smaken är ju olika förstås, men det verkar ju som de flesta som kommenterat här gillar den.
penna Skrivet av Emma
Det här var inget jag skulle göra om
penna Skrivet av sara
Mmmm fett goda godare med ost
penna Skrivet av Susanne
Svar till Alina: Jag har inte räknat på det. Det som kostar mest är köttfärsen, osten och paprikan och dessa priser varierar ju ganska mycket. Sedan kostar kesellan ca 10 kr också. Men man får väl ändå säga att det är ganska billig mat.
penna Skrivet av Alina
ungefär vad är priset per portion?
helt underbart god är den!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jenny och Ted: Det är ca 1 dl riven ost överst. Jag har lagt till det i receptet också för tydlighetens skull!
penna Skrivet av ted
Helt sjukt god!
Antog att du hade ost överst så det slängde jag på. Pajdegen blir helnice med kesella i, timjanen i köttfärssåsen är helt sjukt god! etc etc :D
penna Skrivet av jenny
på bilden ser det ut som om det finns ost med, elr?
vad e det som gör att det blir gult?
penna Skrivet av Anette
Klart det godaste vi ätit den här veckan!
penna Skrivet av Millimani
bra att använda fyllingen som fylling till creps!
penna Skrivet av Stephen
Det ser gott ut. Jag vänta och ser vad fam.tycker.
penna Skrivet av Isa
Superbra paj. Ett tips är att lägga lite skivade tomater och färsk basilika på pajen innan man sätter in den i ugnen. Mmmm...
penna Skrivet av Kaka_n
Jättegod ;)
penna Skrivet av Malin
Jättegott =)
penna Skrivet av Madde
Supergod köttfärspaj och ännu godare om man tillsätter lite vitlök i, mums!
penna Skrivet av vonkan
jag älskar köttfärspaj och det är faktiskt godare än godis
penna Skrivet av Alex
Köttfärspaj är godare än godis! rekommenderas starkt
  1