Kommentarer till Köttbullar - Sida 2

"Hemgjorda köttbullar är de godaste! Så här gör du dem enkelt! Även recept på god sås. Jättegoda och perfekt både på julbordet och till vardags."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Ragnar 2010-05-02 10:24
Finns det en möjlighet att kunna göra hemmagjorda köttbullar utan att blanda i ägg, mjölk etc, alltså bara rulla ihop köttfärset till bollar?
Snabbt svar Tack.
person Svar till martin penna Skrivet av Malin 2010-04-20 14:42
Nötfärs enligt mig...
penna Skrivet av Malin 2010-04-20 14:40
Det var lätt att göra. Och jättegott blev det! Aldrig mer halvfabrikat.
penna Skrivet av Marie 2010-04-02 10:04
Bra, recept, kommer helt klart att använda det igen! Jag bytte ut ströbrödet mot 2 mosade potatisar eftersom det är så min mamma brukar göra =). Sen tillsatte jag ett kryddmått vitlökspulver. Tycker att smeten blev lite för lös, så nästa gång kommer jag nog testa att minska mjölkmängden.
penna Skrivet av Kenneth 2010-01-01 16:25
Man kan strunta i ströbrödet och ägg.Jag blandar kryddorna i mjölken och vevar runt med en gaffel.
Ströbrödet och ägget gör att köttbullarna lättare bränns vid.
Lite riven morot frächar upp köttbullarna om man blandar in det i smeten.
penna Skrivet av martin 2009-12-31 08:18
vilken färs är godast att använda? mer smak med bandfärs?
penna Skrivet av juha 2009-12-23 18:08
Blev goda! Prövade 400g nötfärs & 400g älgfärs, blev nästan 80st, samt 2 vitlöksklyftor. Även jag tillaga i ugnen... någon som vet hur många kcal per kötbulle? mamma scan är ca 22/st, mer eller mindre?
penna Skrivet av David 2009-12-22 23:51
Underbara! Tillagade köttbullarna 10 minuter i ugnen på 220 grader, det gick bra det med :)
penna Skrivet av Susanne 2009-12-15 14:48
Svar till Anna: Ja du kan ta annan buljongtärning eller annan fond. Till exempel blir det gott med mörk oxfond eller kött- och vinfond.
penna Skrivet av Anna 2009-12-12 14:59
Kan man istället för köttbuljongstärning ta en vanligt buljong?
penna Skrivet av Kurt Johansson 2009-11-15 14:30
Blanda lite kapris i färsen. Ger god smak - om man gillar kapris.
penna Skrivet av Megan 2009-10-27 17:19
Riven morot är inte fel att ha i smeten.
penna Skrivet av Alice 2009-10-22 18:52
Jag brukar göra såhär som det står i receptet, men det blir ännu godare om man häller i lite citronsaft. MUMS!! Hälsningar Alice 10 år
penna Skrivet av Ann-Sofie 2009-10-05 17:35
Jag har i lite hackade oliver och fetaost. Mums!
penna Skrivet av Alex 2009-10-04 19:52
Vill man ha lite mer smak på köttbullarna går det bra att tillsätta aromat :)
penna Skrivet av maxadhanna 2009-09-30 16:52
köttbullarna blev precis som på bilden!!!
penna Skrivet av anders 2009-09-28 16:11
de var de sämsta receptet jag någonsin gjort fy fan hade ätit hund mat hellre..
penna Skrivet av Cipollina 2009-09-15 17:52
Saftiga och goda blir de - håller på och steker dom nu! :)
penna Skrivet av Maria 2009-09-09 22:24
Blev de godaste köttbullar jag har gort.
Kommer att göra dem igen.
penna Skrivet av Ari 2009-08-29 14:02
Blev goda köttbullar, jag gjorde de lite för stora i början bara, jag förstekte löken också. Tack!
penna Skrivet av aGGe 2009-08-13 09:47
Blev de godaste köttbullar jag ätit.
Kommer aldrig mer köpa färdiga halvfabrikat.
jag gjorde dock 2 kg köttfärs på en gång. stekte upp alla så de fick en liten yta.. sen in i ugnen så att de blev genomstekta.

Tar en förbannat lång tid att göra allt det där.
penna Skrivet av Sara 2009-08-10 15:17
Det blev jätte gott:D
penna Skrivet av Martin 2009-07-30 22:57
Blev bra, men jag la i lite fetaost. blev bättre :)
penna Skrivet av sofie j 2009-07-19 17:37
Blev jätte bra
penna Skrivet av hansome_bad 2009-07-05 15:14
jättegott =)
penna Skrivet av wilma 2009-06-22 18:55
Jättegoda!
penna Skrivet av Linda 2009-06-13 14:20
Blev jattegoda kottbullar!
penna Skrivet av joge 2009-05-18 18:56
totalt smaklösa köttbullar!!
penna Skrivet av Caisa 2009-02-14 17:48
Ett litet tips som jag lärde mig i storkök är att om man gör många köttbullar så kan man steka på lite högre värme och vända ofta så de får fin färg och sen lägga dem i en ugnsform i ugnen på ca 150 grader i 30-45 min beroende på storlek. Köttbullarna blir då mjuka, saftiga och fina!
penna Skrivet av Susanne 2009-02-14 00:11
Svar till kaka: nej det står faktiskt i receptbeskrivningen om du läser noga.
penna Skrivet av kaka 2009-02-13 19:03
Du glömde bort att skriva när man ska lägga upp soyan.....
penna Skrivet av Alexandra 2009-02-13 15:28
Jag måste i alla fall alltid steka mina minst 6 minuter...och då är inte mina speciellt stora. Men det här receptet är verkligen kanon bra! Till och med jag lyckas med det!
penna Skrivet av Daniel 2008-12-23 21:46
Det blir julköttbullar av det här :-)
penna Skrivet av Peter 2008-12-23 21:31
Kung på julbordet igen. Tack!
penna Skrivet av Lisa 2008-11-26 11:40
Gjorde dom här köttbullarna igår kväll och dom var helt underbara! Såsen var fenomenal, garanterat något jag kommer fortsätta göra. Tack!
penna Skrivet av Sanna 2008-11-20 16:50
Bra tips om man har svårt att få jämn storlek på köttbullarna: ta lite kött och stoppa det i rummet mellan tummen och pekfingret när du formar dom till en ring.
penna Skrivet av Romma 2008-09-04 17:11
Brukar stoppa i en två till tre vitlök klyftor oxå. Smaskens!
penna Skrivet av Susanne 2008-08-01 04:16
Svar till Abdullah: Du kan ta köttbuljong. Kalvfond är koncentrerad flytande buljong från kalv. De brukar stå i affären i små flaskor inte långt ifrån buljongtärningarna. Kalvbuljong finns på tärning också. Men det är inte så noga vilken sort du tar, det är en liten skillnad i smak. Fördelen med fond eller flytande buljong är att det är lättare att ta olika mängd av den jämfört med att skära av bitar av en tärning när man vill smaka sig fram till rätt mängd buljong.
penna Skrivet av Abdullah 2008-07-30 13:32
i såsen måste man ha kalvfond elr kan man ha köttbuljong där också? vet inte vad kalvfond är :S
penna Skrivet av Kerstin Hammarin 2008-03-21 10:14
Jag njuter av varje "bulle"
penna Skrivet av Patrik W 2008-03-03 20:18
Yes tack för receptet, mkt goda blev dom
penna Skrivet av Siv Wärnström 2008-01-19 16:16
DENHÄR receptsidan tycker jag om. Väldigt lätt att hitta vardagsgott som inte ens blir dyrt.
penna Skrivet av Camilla 2008-01-09 07:51
Jag har provat många köttbullerecept, men inget slår de här! Vääärldens godaste!! Gör många för de går åt!!
penna Skrivet av Sandra 2007-12-14 14:50
Det här är iaf de godaste köttbullarna jag ätit!
penna Skrivet av Linda 2007-07-31 09:40
Ta lite socker i köttbullarna, det förhöjer smaken och blir sååå mycket godare!
penna Skrivet av Linda 2006-12-30 19:48
Får jag ge ett enkelt receptråd angående köttbullar? Jag gör så att jag blandar i en påse med franslöksoppepulver per 400g köttfärs, samt ett ägg för att hålla i ihop bullarna bättre. Inget annat behöver tilläggas i smeten, och de blir supergoda. Alla älskar dem!
penna Skrivet av Susanne 2006-12-30 18:59
Maria: Använd vispgrädde, men ta mindre och ersätt med mjölk. Jag tycker det går bra att värma köttbullar i micron.
penna Skrivet av Jürgen Hundt 2006-12-28 21:56
Uteslut ägg och ströbröd till köttsfärsdeg!Det är gammalmodigt att använda dessa ingredienser, som hör hemma på 1700-talet, då man inte kunde mala kött, utan bankade sönder det!
Är köttfärsdegen för lös, knåda den så att den blir fast. Är den för fast, spåd med mjölk eller grädde!Forma därefter köttbullarna och lägg dem i kallt vatten, som får koka upp. Efter 5 minuter tar man upp köttbullarna, torkar av dem och steker dem som vanligt därefter! Har man en skvätt cognac eller whiskey över kan man yttreliga flambera dem för bättre smak! HÄPP!
penna Skrivet av Maria 2006-12-21 03:05
hej igen - undrar om du vet vad for gradde man kan anvana har i USA istallet for'matlagningsgradde'. Undrar ocksa, hur man bast varmer upp kalla kottbullar - i micron kanske?
penna Skrivet av carina 2006-12-19 11:18
jag lagar mina såhär : 500 g köttfärs,en lök , krydd o vitpeppar,salt,ett ägg,en dl matl.grädde , lite ströbröd och lite potatismjöl .
de blir godare !