Kommentarer till Köttbullar - Sida 1

"Hemgjorda köttbullar är de godaste! Så här gör du dem enkelt! Även recept på god sås. Jättegoda och perfekt både på julbordet och till vardags."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   nästa sida
penna Skrivet av Emma Louise 2017-11-04 20:27
Inte de godaste köttbullarna jag gjort. Helt ok! Går lätt sönder och är torra.
Följde receptet till punkt och pricka!
penna Skrivet av Bodil Olsson 2017-07-18 14:21
Jag passar på att göra många köttbullar när det är extrapris på blandfärs. Sådär 100 - 150, styckfryser dem på brickor och lägger dem snabbt i plastpåsar ( jag brukar ha 12 i varje), så att de ligger i ett lager bara och sedan i frysen igen staplade på varandra. Då är de lätta att hitta när de har sin plats. Ta sedan ut efter behov, lägg i micron, en minut på varje sida om de är normalstora och stek som vanligt! Då är de som nygjorda! Klarar minst två månader i frys!
person Svar till lina penna Skrivet av Susanne 2016-12-21 18:44
Jag brukar frysa in dem efter jag stekt dem så är det klart - en mindre sak att göra på julafton. Men de går säkert att frysa in ostekta också, dock är ju hållbarheten på rå färs ca 1 dygn så det gäller att man fryser in dem snabbt och tinar dem snabbt i så fall så de inte hinner bli dåliga. Färdigstekta köttbullar håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
penna Skrivet av lina 2016-12-21 08:29
Hej,
tänkte göra dessa till jul, kan man rulla de dagen innan jul och sedan frysa in? Eller ska man steka de innan man fryser in? Eller ska de vara i kylen?

Tack gör fina recept.
penna Skrivet av Magnus 2015-09-21 22:30
Jag brukar strunta i ströbröd och riva löken
person Svar till Hanna Dymek penna Skrivet av Susanne 2015-08-21 18:43
Vad roligt och vad duktig du är! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Hanna Dymek 2015-08-13 08:18
Hej! Jag testade göra det här receptet till mamma pappa och mina syskon och dom älskade det! PS, jag är 10 år <333
person Svar till Flávia penna Skrivet av Susanne 2015-07-31 14:07
Kul att du uppskattar receptet! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Flávia 2015-07-30 19:47
Tack Susanne för det här underbara recept! Jag lagade det i går och det gick utmärkt. Hälsningar från Brasilien
penna Skrivet av Pernilla Pii 2015-02-21 10:09
superbra recept, go kryddning behövde inte ens korrigera smaksättningen efter provstekningen. Jag tog dock endast hälften av ströbrödet + 3/4 av gräddmjölken och de fick perfekt konsistens.
person Svar till Fanny penna Skrivet av Susanne 2014-12-24 00:10
Grädde är alltid gott, det ska jag också prova nästa gång! :)
penna Skrivet av Fanny 2014-12-22 12:15
Ren delikates det är vad dem är! Min enda rekommendation är att ha i lite grädde i färsen men annars så var dem otroligt goda!
penna Skrivet av Senita 2014-12-02 14:16
Har letat eter ett gott recept på klassiska köttbullar och dessa blir mycket goda. Det kommer jag fortsätta med... tack!
person Svar till Jojo penna Skrivet av Susanne 2014-11-15 23:00
Vad bra! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Jojo 2014-11-14 15:50
Detta recept kommer jag följa varje gång vi ska ha köttbullar. Jättegott!
person Svar till thomas penna Skrivet av Susanne 2014-10-13 00:38
Nej hemgjorda köttbullar är godast! :)
penna Skrivet av thomas 2014-10-09 20:33
första gången jag gjorde egna köttbullar kasta i lite extra vitlök och peppar så det blev lite drag i dom men slutsatsen är då inge mer SCANS färdiglagade tack för mig :)
person Svar till Pippi penna Skrivet av Susanne 2013-12-10 18:34
Nej man behöver förstås inte följa mina recept till punkt och pricka :) Det låter gott med vitlök i!
penna Skrivet av Pippi 2013-12-08 13:29
Jag följer aldrig recept till punkt och pricka. Hade i mer salt och peppar samt 2 finhackade gula lökar och 5 vitlöksklyftor till 1½ kg nötfärs. Kanongoda bullar *tummen upp*
person Svar till Rickard penna Skrivet av Susanne 2013-11-22 16:46
Roligt att höra! Nej det är svårt att få till runda köttbullar, men riktigt goda blir dem tycker jag också! :)
penna Skrivet av Rickard 2013-11-21 18:11
Mina köttbullar blev riktigt bra. Inte så runda och fina, men både jag och barnen älskade dem.
person Svar till Christian penna Skrivet av Susanne 2013-11-13 19:54
Tråkigt att höra! Det är viktigt att man låter smeten stå och svälla eftersom vätskan då sugs upp och binds av ströbrödet. Sedan så kan smeten bli för lös om man använder ett större ägg och olika sorters ströbröd kan svälla olika mycket. Det man kan göra om smeten blir för lös är att blanda i mera ströbröd eller potatismjöl som suger och binder vätskan och så klart kan man även ta mindre vätska från början om du provar receptet igen.
penna Skrivet av Christian 2013-11-07 18:39
Köttbullarna blev helt mosiga och gick sönder. Riktigt dåligt recept detta! 1 timmes arbete åt skogen.
person Svar till Jassa penna Skrivet av Susanne 2013-07-09 00:15
Ja det tror jag.
penna Skrivet av Jassa 2013-06-27 23:53
Kan man göra såsen utan grädde och med laktosfri mjölk?
person Svar till Teresa penna Skrivet av Susanne 2013-04-18 02:42
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Teresa 2013-04-16 19:54
Supergoda köttbullar! De bästa jag nånsin gjort :) Och såsen blev urgod fast jag bara hade mjölk å ingen grädde. Hade i rödvinbärs gelé också.
penna Skrivet av Failodor 2012-10-16 09:17
Jag råkade använda mjöl istället för mjölk Dx
penna Skrivet av Andrea 2011-11-30 20:36
JÄTTEGODA! Och dom trillade inte sönder alls, vilket alltid brukar hända när jag gör köttbullar.
penna Skrivet av Johan Gustafsson 2011-10-28 23:29
Mycket mycket bra recept! Supernöjd! :)
penna Skrivet av Frida 2011-09-11 20:42
Jag brukar alltid koka dom en liten stund innan jag steker för då håller dom sig runda under stekningen!
person Svar till Emil Wiklund penna Skrivet av Susanne 2011-09-11 17:01
Javisst. Så noga med exakta mängder är det inte.
penna Skrivet av Emil Wiklund 2011-09-11 16:39
Går det att slänga i lite extra köttfärs för paketet är på 552g ?
person Svar till David penna Skrivet av Susanne 2011-08-22 01:03
Tack för alla bra tips!
person Svar till susnet penna Skrivet av David 2011-08-21 14:59
Fast det är nog att nästan alltid att rekommendera att ha lite fläskfärs i också, tycker jag (de blir lite saftigare då) om man nu inte har något emot gris.

Sen, när det gäller svenskt fläsk, finns det varken salmonella eller trikinos att oroa sig för idag. Det betyder att man kan, om man vill, låta köttbullarna vara rosa/provsmaka färsen rå utan att oroa sig för smitta.

Det där med att fläsk måste vara genomstekt är något som lever kvar sen gammalt. Allt var inte bättre förr.

(Se www.svensktkott.se/gris)
person Svar till Maja penna Skrivet av David 2011-08-21 14:53
Det är ju också bra att bara frysa in dem ett par timmar innan stekning, för då håller de formen betydligt lättare (och man kan också steka lite fler köttbullar åt gången, utan problem). Men varför ska man koka dem hastigt innan infrysning? Är det bara för att bli av med eventuella bakterier som uppstått?
person Svar till joge penna Skrivet av Amanda 2011-08-16 15:06
Man får kanske tillsätta kryddor då???
penna Skrivet av anonym 2011-06-22 14:30
Ska gör såna här åt mamma när hon kommer hem :D
person Svar till Emelie penna Skrivet av Susanne 2011-06-15 19:58
Stekte du köttbullarna tillräckligt länge?
penna Skrivet av Emelie 2011-06-14 16:44
Jag prövade med timjan i och det var inte gott! :/ Köttbullarna blev även väldigt kletiga inuti...
penna Skrivet av christer 2011-03-16 14:36
Testa detta men kändes underligt mot det jag är van med vet inte om det är mjölken

så mitt betyg blev 5 av 10
inte äckliga men inget man kan äta mycket av
penna Skrivet av Pytt 2011-02-21 13:12
Jättebra tips att skölja händerna då och då, trodde inte att det skulle funka så bra som det faktiskt gjorde! :) Köttbullsreceptet är jättebra också, enkelt och gott, och funkar jättebra att variera efter egen smak. :)
Tack för en bra sida!
penna Skrivet av anna 2011-02-21 12:05
köttbullarna trillade i sönder så rekomenderar inte detta receptet
penna Skrivet av Alexandra 2010-10-10 22:18
Blev riktigt gott, hade även i ett paket med bacon!
person Svar till susnet penna Skrivet av Maja 2010-08-17 16:23
Ja! Allt blir bättre ;)
person Svar till Maja penna Skrivet av Susanne 2010-08-17 14:40

Tack för bra tips! Jag ska prova det!

Tycker du även att köttbullarna blir godare när man gör så?

penna Skrivet av Maja 2010-08-17 11:41
tips!
innan ni steker köttbullarna, lägg ner dem i kokande vatten och ta upp dem så fort de flyter upp till ytan. Då kan du välja, steka dem eller lägga i påsar och frysa in. Perfekt att bara ta upp sen och steka! :)
person Svar till Marina penna Skrivet av Susanne 2010-06-09 13:07
Ja det går bra med vilken färs som helst. Se bara till att de blir helt genomstekta om färsen innehåller fläskkött eller kyckling.
penna Skrivet av Marina 2010-06-08 19:23
kan man göra köttbullarna med vilken färs som helst? ex lammfärs eller annan "sund" färs?
penna Skrivet av Susanne 2010-05-02 16:03
Ja man kan göra köttbullar bara genom att blanda färs och kryddor. Det som kan vara lite svårare är att få det blandat så att kryddorna blir jämnt fördelade så man får röra lite extra.
  1   2   3   nästa sida