Kommentarer till Knäck - Sida 2

"Koka din egen jättegoda knäck. Ett klassiskt julgodis med smak av kola och mandel eller nötter. Enkelt recept med tydliga instruktioner."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   nästa sida
person Svar till Linda penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 02:10
Tack för ditt svar! Jag trodde att de menade att knäcken skulle tillagas i ugnen! :)
person Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 02:06
Vad är vanlig sirap? Ljus sirap är väl vanligast och det blir godast med ljus sirap.
person Svar till Sanne penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 02:05
Om knäcken blir för hård så kokar du den för länge. Tips: använd en termometer och sluta koka vid 122 grader.
person Svar till susnet penna Skrivet av Linda 2010-12-13 15:13
Man kan visst använda ugnen när man gör knäck. Detta om man inte vill bränna sig och kladda med att få ner smeten i småformar när det är nykokt...
Färdigkokt smet hällerpå bakplåtspapper på en plåt. Låt stelna. Dela i lagom stora bitar (när den svalnat) och lägg i knäckformar. In med det i 100 grader i ugnen till de smält i formarna.
Klart att ta ut! Fin knäck utan kladd och brännskador! :)
person Svar till sabrina penna Skrivet av LimpAn 2010-12-13 13:38
Haha, köpa fler kanske?!
penna Skrivet av Anonym 2010-11-29 13:23
kan man göra knäck med vanlig sirap?
penna Skrivet av Sanne 2010-11-23 17:52
Min knäck blir alltid hård istället för sådär härligt seg :(
person Svar till Karin penna Skrivet av Susanne 2010-11-17 00:00
Konstigt att antalet skiljer så mycket men kanske är det inte exakt samma storlek på alla sorters knäckformar.
penna Skrivet av Karin 2010-11-13 16:04
det blir inte så många som 100 st :( men jag behövde bara 40 former!!
person Svar till smasigt penna Skrivet av Susanne 2010-10-16 17:54
Jag tror det blir lite väl stora bitar då, dessutom kanske det fastnar i pappret. Jag skulle rekommendera att du kollar på receptet för kola istället. Kola och knäck är ju nästan samma sak och du kan ju alltid hacka i lite mandel i kolan om du vill. Kolasmeten häller du upp i en form.
penna Skrivet av smasigt 2010-10-10 10:49
jag har inte hemma knäckformar så går det att andvända muffinsformar??? :D jag vill så ha knäck nu fast det är julgodis :P
penna Skrivet av Susan 2010-08-19 17:44
Hej!
jag har en kompis som är allargisk mot nötter.
så för er andra som är också allargiska då har jag ett supergott recept på knäck som alla kan äta!
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
koka de tillsammans sedan gör kul-testet.
efteråt lägger du 3 msk ströbröd.
då var det klart.
:) knäcken behöver inte vara hård den går att äta mjuk också supergott!,som Daim.
penna Skrivet av hannah 2010-01-06 21:29
mm, supergoda knäck :) det går bara inte att sluta äta! ;)
penna Skrivet av ellen 2009-12-31 14:53
syrran brände knäcken.. men de blev gött ändå
penna Skrivet av anonym 2009-12-27 19:38
godis gott hehe
penna Skrivet av hanna 2009-12-27 14:24
Det blev gott med knäck xD
penna Skrivet av Susanne 2009-12-27 02:32
Svar till ann-britt och Sara: Nej man använder ingen ugn när man gör knäck.
penna Skrivet av Sara 2009-12-26 16:45
ugnen? Man ska väl för all del inte använda ugnen när man gör knäck?
penna Skrivet av ann-britt 2009-12-26 12:20
det står väl inte hur mkt man ska ställa ugnen på ? men den va jätte good :D
penna Skrivet av Desirée 2009-12-23 21:25
mmmm det vart super gott!:)
penna Skrivet av SARA 2009-12-23 19:29
DEN VAR JÄTTE GOOD
penna Skrivet av Millan 2009-12-23 11:28
Jättebra recept och gott var det. Räckte dock inte till 100 st, ca 60 fick jag ut.
penna Skrivet av Johanna 2009-12-22 20:20
Jag kokade i 20 min och de blev stenhårda och min massa var inte ens seg, utan lös...Gör kulprovet ofta!
penna Skrivet av Marre 2009-12-22 20:17
dom blev jätte goa men det borde stå hur lång tid det yar för dom att stelna....
penna Skrivet av Anonym 2009-12-22 11:57
Håller förresten också med om att knäcken blir för feg runt 122 grader. Men smaken är som baken. För mig blir knäck perfekt vid 130 grader. Det är ju inte förrän vid 140 som det blir tokhårt. Det är väl bara att testa sig fram om man inte kokat förut.
penna Skrivet av Anonym 2009-12-22 11:29
Vem det än var som tipsade om att tillsätta 1/2 tsk bakpulver, TACK. Det blev riktigt bra!!!!!
penna Skrivet av Tobbe 2009-12-21 20:01
OK, litar på dig CH! Drar igång årets omgång nu. God Jul önskas hela "knäck-gänget"!!
penna Skrivet av CH 2009-12-20 18:05
Mycket bra recept! Gjorde det förra året och nu står årets omgång på spisen! Brukar bli perfekt vid 122 grader.
penna Skrivet av Lollo 2009-12-19 16:49
God knäck men personligen föredrar jag knäcken lite hårdare så man får den där riktiga "akta tänderna"-känslan. Brukar koka min knäck till 125-130 grader. Det är även bra att tillsätta ett par matskedar smör tycker jag.
penna Skrivet av Evelina 2009-12-18 15:31
Supergott och framförallt enkelt. Till och med en vandrande katastrof som jag lyckades! :P
penna Skrivet av Lollo 2009-12-18 10:09
Alltså dom vart så hiiiiiiimla perfekta.. jättegoda.. vi åt upp alla typ direkt! Kokade mina i ungefär 30-35 min.
penna Skrivet av SmeteN 2009-12-15 15:50
övergott!
penna Skrivet av vickan 2009-12-14 19:53
Underbart recept första gången som jag lyckas knäcken!!
penna Skrivet av kockarna 2009-12-13 17:37
det var´ju ett riktig bra och lätt och riktigt gott blev det
penna Skrivet av Linnea 5 år 2009-12-13 16:50
Supergott, min pappa som inte brukar baka klarade det galant
penna Skrivet av Mmm 2009-12-13 15:58
Väldigt gott!
penna Skrivet av Susanne 2009-12-13 15:22
Svar till Martina: Tänk på att du inte kan göra dubbel sats i en kastrull.
penna Skrivet av Martina 2009-12-12 22:45
Jätte bra recept! Men det blev inte 100 st. Ska använda det nästa gång men får göra en dubbel sats då.
penna Skrivet av Alma & Carina 2009-12-12 16:15
knäcken blev SUPERGOD!!
bra recept
det här receptet ska va använda varje gång vi gör knäck:);)
penna Skrivet av jörgen 2009-12-11 19:02
dom blev jätte bra/////jörgen kanske lite bättre kvfallite:D:D:D:Dannanrs var det kanonn<333
penna Skrivet av Camilla 2009-12-08 21:20
Et riktigt bra recept på knäck! har aldrig gjort knäck i hela mitt liv med lyckades ! =) rekommenderar detta starkt!
penna Skrivet av Knäck älskaren 2009-12-07 18:17
Det blev jätte jätte gott verkligen jätte gott/ Tack tack för receptet
penna Skrivet av linda 2009-12-06 14:52
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Amme 2009-12-06 11:04
Bra recept som blev supergott :)
penna Skrivet av Millan 2009-12-06 02:11
Jag blir genast sugen, ska faktiskt baka
snart
penna Skrivet av Knäckiknäck 2009-12-05 18:56
MMMMMMM
penna Skrivet av Sandra 2009-12-03 17:35
Tack!
De va länge sen jag åt knäck.
Ha en trevlig jul!
penna Skrivet av sabrina 2009-12-02 16:02
har bara två former hemma vad ska jag göra då?
penna Skrivet av frida 2009-12-01 18:24
jag brukar koka knäck i micron... 1dl sirap, 1 dl socker, 1 dl grädde...blanda i en form med lite höger kanter som tål micro...in i ca 10 min sen kan man blanda i mandel eller någon annan nör om man vill o så upp i formar...blir inte mer än ca 30-40 st men går fort så man hinner nog göra 2 satser på 30 min...
penna Skrivet av amanda 2009-11-30 16:33
Jätte goda knäck, helt perfekta blev dom till mig :D
förra sidan   1   2   3   4   5   nästa sida