Kladdkakecookies

Mycket goda segmjuka kladdkakecookies som smakar som kladdkaka i kakform. Verkligen enkla och goda kakor som går snabbt att göra.
kladdkakecookies
Goda mjuksega kladdkakecookies.
Timglas Tid: 45 minuter (varav 2x13 min i ugnen)
Portioner 24 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka (26 g): 111 kalorier, 13 g kolhydrater, 6 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 12-13 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull på svag värme.

    Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör då och då så att chokladen smälter. Rör till en jämn och fin chokladsmet.

    Låt stå och svalna.

  2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet.

  3. Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

  4. Tillsätt vetemjölet och den smälta choklad- och smörblandningen. Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.)

    Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra kakor. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.

  5. Klicka ut smeten på bakplåtspapper.

    (Låt smeten stå en liten stund och svälla om den skulle vara för lös.)

    Tänk på att ha ganska mycket avstånd mellan eftersom kakorna flyter ut. Till en plåt på 30x40 cm rekommenderar jag att ha 4x3 = 12 kakor.

  6. Grädda kladdkakecookies mitt i ugnen i 175°C i ca 12-13 minuter. (Vill man ha kladdigare kakor kan tiden i ugnen kortas.)

    (När man tar ut dem från ugnen så sjunker de ihop.)

    Låt kakorna svalna på plåten.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Småkakor |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Amanda
Super goda kakor. 🍪 skulle rekommendera att strunta i saltet i smeten utan ta flingsalt på toppen istället 😊
✏️ Skrivet av Björnen sover in
Perfekta
💬 Svar till Lindah ✏️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket! Vad roligt att du tyckte om receptet!
✏️ Skrivet av Lindah
Suveränt upplägg på recept! Barnen kunde nästan helt på egen hand! Stora tummar upp. Dessutom smakade det jättebra!
✏️ Skrivet av gragamel
very good 😘🤩💯🔥♥️👐👏

Visa alla kommentarer