Kommentarer till Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight - Sida 2

"Lyxigt men enkelt recept på mintchokladtårta som är som en kladdkaka med mintsmak från After eight. Mycket god!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av OkeyDokey 2009-10-15 19:32
Hejhej! Du har jättegoda recept!

Men jag undrar bara om du har hittat på alla recepten eller tagit dom från en bok? :o
penna Skrivet av Susanne 2009-09-30 21:32
Svar till Mandeln: Det är bättre du gör receptet på vanlig kladdkaka då. Sök på kladdkaka.
penna Skrivet av Mandeln 2009-09-30 18:44
Kan man hoppa över after eight ? ;D
penna Skrivet av linda olsson 2009-09-26 23:41
jag lät min man prov på att smaka först han tyckte om kakan var jätte god han sa till mig det här är det bästa du någonsin bakat
penna Skrivet av Safa 2009-09-15 20:48
du har så sjuuukt goda recpet. Har lust att baka allt på engång..
Du ska bara veta hur mycket det saftas i munnen just nu..
penna Skrivet av Py 2009-08-28 12:27
Supergo kaka! Den kommer bli en favorit hos oss.

:C)
penna Skrivet av Marcus 2009-08-27 15:55
Det var godare med vaniljglass :)
penna Skrivet av Sofia 2009-07-10 10:09
Min största favorit :) Alla i familjen älskar den så ett stort plus på den (y) Den är bäst dagen efter.
penna Skrivet av Susanne 2009-06-29 17:22
Svar till Annica: Ja det kan du göra. Smält chokladen och rör i smeten. Mängden choklad kan du nog ta så mycket du vill ha, kanske ca 100 g blir bra.
penna Skrivet av Annica 2009-06-26 11:34
Kan man byta ut kakao till blockchoklad?
penna Skrivet av Emmy 2009-06-23 16:55
Himmelskt god!!! Ett stort plus till den här kakan!!! Enkel och alla berömde den mycke! Den va inte alls rinnig bakade precis enligt receptet!
penna Skrivet av Susanne 2009-06-21 17:47
Svar till Emmy: ja du kan egentligen lägga på vilken choklad du vill efter tycke och smak, tänk bara på att om du vill använda tjocka bitar så får du smälta chokladen i mikro eller vattenbad först för då smälter de inte tillräckligt av kakan. Men har du tunna bitar så går det bra. Apelsinchokladbitar tror jag skulle vara gott. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar någon annan variant än mintchoklad.
penna Skrivet av Emmy 2009-06-18 09:31
Kan man lägga nån annans slags chocklad på?

/Emmy
penna Skrivet av Caroline 2009-06-10 22:50
Jättegod! Håller inte alls med er som säger att den ska vara inne längre än receptet säger. Jag hade inne den så länge som det stod, tycker inte alls att den blev kladdig. Gillar man kladdiga kladdkakor så får man nog ta ut den lite tidigare. Men den blev hur god som helst!
penna Skrivet av vanessa 2009-06-08 15:32
Jag åt dn här kakan idag och oj så god den var!
Alla mint och chokladälskare kommer verkligen tycka att den här kakan är bland dem godaste desserterna som finns! :)

VÄRT ATT TESTA!
penna Skrivet av Chris 2009-06-04 10:01
Så underbart god kladdkaka!! Behöver dock gräddas ca 30 min innan man lägger på glasyren..
penna Skrivet av Susanne 2009-05-27 23:48
Svar till Emmy: Den håller sig minst 5 dagar i kylskåp. Jag har inte provat att frysa den men jag tror att det går bra att göra det och då bör den hålla sig 3-6 månader. Om du provar skriv gärna hur det blev!
penna Skrivet av Emmy 2009-05-25 19:34
HUr länge håller den?
Kan man frysa in den?
penna Skrivet av Nettan 2009-04-21 16:05
Denna kladdkakan är sååå god!!
penna Skrivet av Karin 2009-04-09 09:05
Jag har bakat den här flera gånger (har samma recept i en bok hemma) och tycker den är helt underbar. Den bör gräddas lite längre än vad som står i receptet, och sen är det viktigt att den serveras väl kyld för att den ska komma till sin rätt. Bakas med fördel 1-2 dagar i förväg för den blir godare om den får stå till sig lite.
penna Skrivet av johanna 2009-04-08 12:15
Ni vet hur det ibland blir alldeles tyst runt bordet för alla njuter av maten!?? Det blev det när jag serverade denna! Underbar! Lagom kladdig! Den ska jag befinitivt baka flera gånger!
penna Skrivet av Chokladälskaren! 2009-03-08 13:44
Ska testa genast!!! =)
penna Skrivet av jenny 2009-03-07 10:50
18 minuter i ugnen blev alldeles för litet då var den jätterinnig.Fick baka den två gånger första ggr så glömde jag bakpulvret... Fast den var iofs helt ok utan det...
penna Skrivet av Ulrika 2009-03-05 13:08
Hade denna på symötet i veckan. Det blev succé! Fick lämna ut receptet direkt. Ingen tyckte den var söt, mintsmaken var lagom. Jag serverade med vispad grädde och till kaffet efter maten, så den räckte till 13 pers...
penna Skrivet av johanna 2009-01-17 15:25
Den va super god.förutom att den vart JÄTTE rinig
penna Skrivet av Cecilia=) 2009-01-12 13:59
Kanon god! Gjorde denna till en fest å den tog slut med en gång.. =)
penna Skrivet av Barbro 2009-01-01 21:24
Delade kakan i bitar före serveringen.Hade den som dessert.Då räcker den till 12 personer.
penna Skrivet av kamilla 2008-12-30 17:12
det ser jätte gott ut ! ska baka den snart... mmmmh
penna Skrivet av Susanne 2008-12-14 21:52
Svar till Carro: Tack, ibland är man blind...
penna Skrivet av Carro 2008-12-14 20:32
Lagade nyss den här MED bakpulver (det stod ju så i receptet), och det blev riktigt gott det också och liknade kladdkaka i konsistensen!
penna Skrivet av Susanne 2008-12-14 14:29
Svar till Eva: Ja du kan grädda den i en pajform. Ja det ska vara bakpulver i.
penna Skrivet av Eva 2008-12-13 09:57
det går bra att grädda i pajform också ska det vara bakpulver i?
penna Skrivet av Susanne 2008-12-09 00:42
Svar till Isabella: Ja det borde gå bra men jag har inte provat. Skriv gärna och berätta hur det gick om du provar. Det enda jag kan tänka mig kan vara ett problem är om man har en jättestor långpanna som är mycket större till ytan än 2 runda formar. Då blir kladdkakan mycket tunnare och då blir tiden i ugnen kortare.
penna Skrivet av Isabella 2008-12-08 07:40
Kan man dubbla satsen och baka i en långpanna, någon som provat??
penna Skrivet av Susanne 2008-12-04 23:31
Svar till PatrikeN: Det går säkert bra om det är tunna chokladrutor (så att de smälter).
penna Skrivet av PatrikeN 2008-12-04 16:08
Borde det inte gå att byta ut after eight mot Creme de Menthe?
penna Skrivet av Susanne 2008-11-22 19:31
Svar till Jojo: Det är ju meningen att kakan ska sjunka ihop så den ser ut som på bilden. Alla kladdkakor sjunker ihop när de svalnar eftersom det inte är bakpulver i och det är meningen att de ska få den sega, kladdiga konsistensen och inte vara som sockerkaka. Det spelar alltså ingen roll om du låter den svalna i rumstemperatur eller kylskåp. Om du vill göra en mer sockerkaksliknande kaka rekommenderar jag chokladsockerkaka eller nötchokladkaka.
penna Skrivet av Jojo 2008-11-21 15:55
Fattar inte. Har gjort den två gånger men när jag tar bort löstagbara kanten så faller skiten ihop..Har låtit den svalna länge... Ställer ni den i kylskåp?
penna Skrivet av Carl / Sofia 2008-11-09 16:53
Verkligen kanon gott. Eller har bara smakat smeten änsålänge, den ligger på gräddning i ugnen.
penna Skrivet av Provsmakarn 2008-09-28 19:47
Hur god som helst om man gillar mintsmak, däremot tycker jag det var lite för mycket mint, men om man skippar glasyren (eller gör mindre glasyr) så blir det mycket bättre!
penna Skrivet av Mikael Kilter 2008-09-20 21:05
Den här kakan är hur kung som helst! Bara att sätta igång och baka =)
penna Skrivet av Ida 2008-09-15 05:34
TIPS!!!
Lägg färska hallon och jordgubbar pa toppen av kakan, och en klick vanilj glass sidan om. Det blir mums.
penna Skrivet av chokladälskar'n 2008-09-03 14:22
perfekt för en regnig dag som denna, nu väntar kakan på att bli klar.. o överraska mina vänner med hembakat!
penna Skrivet av therese 2008-08-17 16:42
för alla choklad älskare =)
penna Skrivet av Jenny 2008-08-14 12:20
Har precis kakan i ugnen och längtar tills imorgon när jag ska bjuda på kakan på jobbet. Den är så underbart god! Svar till Julia: Du kanske glömde sätta in kakan i ca 3 minuter till för att smälta After Eight rutorna som man ska lägga på. För då är det inga problem att stryka ut den smälta chokladen efteråt.
penna Skrivet av malin 2008-08-02 09:34
halverade sockermängden den blev ändå äckligt söt ät after eight som den är istället
penna Skrivet av britt 2008-08-01 15:49
för söt
penna Skrivet av Bakgalen 2008-07-20 22:51
Supergod!! alla här hemma älskar den, lätt den godaste:)
penna Skrivet av Mormor 2008-07-05 10:22
Vilken succe, så jättegod- alla var nöjda och åt
och åt..trodde den skulle vara mäktigare men det tyckte iallfall inte de danska gästerna. Och
barnbarnen älskade den. Serverade med färska
jordgubber o vispad grädde med lite glass i.
UNDERBART GOTT. Det var inte första gången
jag bakade denna! TACK för ett bra recept!
penna Skrivet av Mormor 2008-07-02 13:59
Ska bli mycket spännande att pröva denna -
ska ha danska VIP-gäster till helgen,
Hoppas den blir bra!!