Enkelt och gott recept på kladdkaka, en kladdig chokladtårta som är mångas favorit. Den krämiga chokladkakan är god till efterrätt eller som tårta med en klick grädde till. För att få den perfekta kladdigheten så är det viktigt att ha koll på gräddningstiden. Ju kladdigare kaka man vill ha desto kortare tid i ugnen.
Tid: 15 minuters jobb + 22 min i ugnen + 1-2 timmar att stelna
6-8 portioner
Näringsvärde per bit, beräknat på 8 bitar, inkl. grädde (130 g): 502 kalorier, 39 g kolhydrater, 36 g fett, 6 g protein, 2 g fibrer
Läs receptet igen så ser du att smöret inte alls är bortglömt. Man tillsätter alltså övriga ingredienser till det smälta smöret. Det står i beskrivningen och man ser det också på bilderna.
✏️Skrivet av Hugo
Ni glömde bort smöret så det här var det sämsta recept som jag sett.
✏️Skrivet av Bonnie
Det här receptet gick verkligen hem hos oss. Kakan försvann på nolltid! Saltet behövs för att lyfta fram kakaosmaken, annars smakar det bara vaniljsocker.
Kick-ass kladdkaka. Rekommenderas!
✏️Skrivet av carl henning matting
jag tycker att det smakade lite konstigt fick salmonella