Kommentarer till Kladdkaka - Sida 4

"Underbart god kladdkaka, en kladdig chokladtårta som är superenkel att göra med detta recept! Perfekt till fikat med en klick vispad grädde."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   nästa sida
penna Skrivet av Sandra 2011-05-17 09:54
Jag älskar att baka, och hemmagjord kladdkaka slår allt. Men dock har jag aldrig bakat en kladdkaka, Var nyss och köpte dom saknande ingridienserna.. Önska mig lycka till! Tack för receptet!
penna Skrivet av Julie 2011-05-01 19:57
Måste pröva!!!! :) :D
penna Skrivet av Ronja 2011-04-27 16:05
Min smet blev seg så använde en slikepot men den blir säkert god!
person Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne 2011-04-22 22:18
Jag skulle gissa på att dina ugnsinställningar var felaktiga.
penna Skrivet av GÄST 2011-04-22 10:35
hej jag gjorde kladdkakan steg för steg och den blev super duper bra tack för receptet
penna Skrivet av Jenny 2011-04-20 09:25
Receptet var dåligt :( den smakade bara mjöl och socker.... jag hade den i ugnen i 3o min. men den verkade inte klar ???
person Svar till GÄST penna Skrivet av Susanne 2011-04-19 22:16
Vaniljsocker ger vaniljsmak, men man måste inte ha det.
penna Skrivet av GÄST 2011-04-19 11:17
hej jag undrar varför man måste ha vaniljsocker?
penna Skrivet av Cissi 2011-04-12 20:34
Jag tyckte att den var jätte god och det var lätt att göra den XD
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2011-04-03 16:01
Nej den ska fortfarande vara kladdig. Nej man får inte ont i magen av smetig kladdkaka. Om du får ont i magen så beror det i så fall inte på att den är kladdig. Det är nog snarare ogräddat deg med jäst i som man får ont i magen av om det inte är färdiggräddat.
penna Skrivet av Misha 2011-04-02 18:40
Woho, smarrigt!
penna Skrivet av Anneli 2011-03-31 15:11
Jättegott! Tack!
penna Skrivet av RiHF20 2011-03-27 20:45
Thhxz for tips, helped me very many times! :)
penna Skrivet av anonym ni får nt veta 2011-03-27 19:21
mmums det är godare än rullltårta<<33
penna Skrivet av L^a 2011-03-24 20:39
vi testade detta recept, men det var verkligen inte bra! den var degig och smakade bara socker och mjol...
penna Skrivet av Anna 2011-03-23 20:30
Jag vet inte när kladdkakan är klar...
När jag provar med provsticka är den alldeles smetig även fast det gått 20 minuter. Har hört att man får ont i magen av ofärdig gräddad kladdkaka? Iallafall den står ute nu. Är det meningen att den ska stelna?
penna Skrivet av Andreas 2011-03-20 15:52
Blev sjukt god och kladdig när den var inne i 17 minuter!
person Svar till susnet penna Skrivet av susanna 2011-03-20 11:20
jaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
håller med
penna Skrivet av Teresia 2011-03-14 12:57
Gör alltid efter detta recept, blir alltid bra mums :-)
penna Skrivet av anonym 2011-03-12 11:15
Den är så god
person Svar till Gunnar penna Skrivet av Susanne 2011-02-25 22:20
Det låter konstigt. Man kan vispa äggvita och socker med elvisp så blir det vitt och pösigt - det blir marängsmet och smakar mest sött. Det smakar inte alls som grädde.
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2011-02-25 22:16
Tack! :)
penna Skrivet av Gunnar 2011-02-25 21:31
Jag hörde att man kan göra grädde av vita ägget, hur gör man det? svara så snabbt så möjligt tack!
penna Skrivet av Sara 2011-02-24 16:13
Oj vad god den var! jag absolut älskar er hemsida och gillar verkligen steg för steg delen längst ner! ett stort plus!
penna Skrivet av Ulrika 2011-02-18 17:17
Mitt tips är att ha i en extra msk kakao, 50gr mörk choklad och 100gr ljusare choklad, grovt hackad i smeten. Chokladen blandas då i sist med ex. en slickepott.
penna Skrivet av Rob 2011-02-17 15:05
Mycket god, men jag brukar ha den inne i ugnen max 15 minuter, annars blir det mer sockerkaka i konsistens.
person Svar till virginia penna Skrivet av Susanne 2011-02-12 19:34
oboy innehåller både kakao, socker och mjölkpulver så du kanske behöver ta lite mer än mängden kakao och så minskar du på sockermängden. Men jag vet att andra skrivit tidigare att de tagit oboy och det har blivit gott!
penna Skrivet av virginia 2011-02-12 18:07
hej jag undrar om man kan använda oboy istället för kakao?
penna Skrivet av Martin 2011-02-09 22:14
Gjorde min kladdkaka enligt receptet, dock med Milda Culinesse och utan vaniljsocker - resultatet blev en jättekladdig kaka som föll mej alldeles ypperligt i smaken! :)
Tusen tack för receptet!
penna Skrivet av Britt-Marie 2011-01-12 15:46
Det var länge sen jag åt något så gott som det här :)
person Svar till Kladdkaketestare penna Skrivet av dedu 2011-01-01 15:00
du borde gort fel den var as god+kladdig
person Svar till leo penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 02:14
Tack så mycket! Jättekul att du gillar min receptsajt! =D
penna Skrivet av leo 2010-12-10 20:19
Hej just denna sida att hitta recept är bäst.
Jag har hittat det mesta jag tycker om.
Denna sida är bäst, VERKLIGEN BÄST. Tack
penna Skrivet av Sanna 2010-12-09 13:37
Godaste kladdkakan ever! Jag gör en sån här nästan varje vecka, alltid lika god!
penna Skrivet av Gina :D 2010-12-02 13:52
Jo ,Om jag ska va 100procent ärlig så tycker jag faktiskt att kladdkakan var okej , inte världens bästa o inte iheller den sämsta utan den var bland top 10 ! jo det första jag gjorde för några timmar sen letade jag faktiskt efter min kladdkaks recept, det är familje recept , men så tog nån i min familj den när jag hade liten gettogheter partaj! har aningar att det var min svärmor men aa , men så då fick jag söka recept och kom hit till den här sidan , sökte på godaste kladdkakan .. så kom denna först .. jo den här kladdkakan var okej men inte som min vandrar familjs recept :) men tja tja hejdå från sasha!
penna Skrivet av isak 2010-11-28 14:22
oj vad god den va tack så mycket !!!1
penna Skrivet av Kosta 2010-11-17 23:21
Väldigt bra recept däremot borde den inte vara i 20 minuter utan snarare 10-15 min. Om man har den 20 min blir det bara en torr kaka, sockerkaks liknande fast med kakao ^^
penna Skrivet av Sebbe 2010-11-09 20:50
Tänkte också kommentera att ha kakan KORTARE tid i ugnen, 12-15min är bäst!
penna Skrivet av raniah 2010-11-08 18:36
har gjort den flera gånger. mycket god tycker jag.
om man läger det i ugnen kortare tid så blir det godare och kladdigare !!!! mums ska göra en kladdkaka. haha hejdå
penna Skrivet av Matte 2010-11-04 00:07
om du upplever att kladdkakan blir torr kan det vara att du vispat ägg och socker för hårt så det blivit för "fluffigt". ju mindre du vispar. ju mer kladdig blir den.
penna Skrivet av JB 2010-11-03 21:14
Jag gräddade min i ca 12 minuter och tycker den blev helt perfekt!
person Svar till Nimo penna Skrivet av Susanne 2010-11-02 17:08

Grädda den kortare tid i ugnen.

En del hävdar att den blir kladdigare av att röra ihop med slev men jag provade det en gång och jag tyckte inte det.

Hur man gör den perfekta kladdkakan råder det delade meningar om. Eftersom alla har olika smak så är nog det bästa att du provar dig fram helt enkelt. Testa kortare tid i ugnen, testa att röra med slev så får du se vad du tycker blir godast.

penna Skrivet av Nimo 2010-11-01 08:49
Kan du ge tips om hur man får Kladdkakan kladdigare?? ;D
Jag har läst någonstans att om man använder slev går det bättre äre sant? xD
person Svar till Carina penna Skrivet av Susanne 2010-10-28 01:20
Kan bero på för mycket mjöl, att man vispat smeten för länge och/eller för lång tid i ugnen.
penna Skrivet av Carina 2010-10-27 17:01
har gjort kladdkakan men tycker inte den blev kladdkaka det blev en tung tårta!!
den smakar ok men vett ej varför inte den blev kladdig den blev aldeles för torr!
varför??
penna Skrivet av michelle 2010-10-23 13:23
har gjort den 8 gånger! den är såååå god!! jag och min bästis emelie bakar den hela tiden och det blir alltid så gott!!! :)
men ibland istället för kakao tar vi diam oboe. det blir också smarrigt! jag älskar att baka och nu ska jag baka den igen!!
penna Skrivet av Kladdkakan 2010-10-16 11:19
Har gjort det här recpetet två gånger, och jag kan säga att kladdkakan blir väldigt god!
penna Skrivet av Testare 2010-10-13 20:36
Jag använder en stavmixer och ibland utan vaniljpulver. det går utmärk! Den blir perfekt då och om man har lite grädde och ett glas mellanmjölk så blir den ännu godare! :))
person Svar till Kladdkaketestare penna Skrivet av Rashii 2010-09-27 16:07
Jag brukar köra det här receptet, men med dubbelsats, lite längre tid i ugnen, så får man perfekt kladdighet... ändå fast nog för att kunna skära ut en perfekt bit och så blir den heller inte så hård då tjockleken är lite mer en med en sats. Lycka till!
person Svar till Kladdkaketestare penna Skrivet av Susanne 2010-09-21 14:44

Tänk gärna på när du mäter upp vetemjölet att du inte rågar eller packar decilitermåttet. Det är jättelätt att man packar mjölet när man gräver med ett decilitermått i en vetemjölspåse och då tar man för mycket vetemjöl. 

Sedan är det också viktigt att man inte vispar smeten för länge efter att man tillsatt mjölet. Det ska inte röras mer än att det är blandat.

Sedan gäller det också att man inte gräddar för länge i ugnen. Dels är ugnar olika men också så gillar olika personer olika grader av kladdighet på sin kladdkaka. Vill man ha en kladdigare kladdkaka tar man kortare tid i ugnen.

Mer kakao kan man gärna ta om man vill.

Det är alltså många parametrar som spelar roll för resultatet. ;)

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   nästa sida