Kommentarer till Kladdkaka - Sida 3

"Underbart god kladdkaka, en kladdig chokladtårta som är superenkel att göra med detta recept! Perfekt till fikat med en klick vispad grädde."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   nästa sida
penna Skrivet av Bagaren 2012-10-19 16:03
jätte bra sida med fina bilder och bra förklaringar, just nu står kakan i ugnen så vi får väll se resultatet! men tack för en jätte fin bak-sida Sussane! YOU GO GIRL! sluta aldrig med det du gör! så himla go tjej är du!
Puss o Kram (o lite strul) en NÖJD bagare! are!!
person Svar till JB aslong as u love me penna Skrivet av Susanne 2012-10-13 18:01

För att få en kladdigare kladdkaka är följande två saker viktiga - mängden mjöl och gräddningstid.

  1. Ta inte för mycket mjöl - gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då tar man garanterat för mycket eftersom mjölet packas. Det ska vara löst strukna mått utan råge. Häll hällre upp mjölet i litermått eller väg det.
  2. Ugnar är inte exakta. Grädda lite kortare tid om du vill ha kladdigare.

Lycka till!

 

person Svar till Ida penna Skrivet av gäst 2012-10-13 09:43
Den blev sådär
penna Skrivet av JB aslong as u love me 2012-10-10 17:32
Dom var goda, men på ett sätt var dom inte kladdig som man köper på ica eller coop och sånt. Eller blir det kladdig för er andra?
person Svar till susnet penna Skrivet av Malin 2012-08-28 17:23
Byt bara ut vetemjölet mot glutenfritt vetemjöl
person Svar till Clary penna Skrivet av Susanne 2012-08-09 14:49
Googla på glutenfri kladdkaka så hittar du säkert recept på det. Tyvärr har jag inget.
penna Skrivet av Clary 2012-08-06 13:37
Kan man baka glutenfri kladdkaka utan mjöl.Läste ngnstans att man kan använda blockchoklad.
person Svar till Annika penna Skrivet av Susanne 2012-05-15 12:48
Ja smör innehåller pyttelite laktos så de flesta som är laktosintoleranta tål faktiskt smör, men är man extremt känslig så kan man byta ut smör mot laktosfritt smör eller margarin. Då blir kladdkakan laktosfri och så får du förstås servera med laktosfri grädde eller glass.
person Svar till Linda penna Skrivet av Susanne 2012-05-15 11:16
Om kladdkakan blir för hård och torr har du gräddat den för länge. Tänk på att gräddningstiden beror på hur stor form du har och på din ugn. Var också noga med ugnsinställningarna så att det inte är för varmt. Om du tar en större form än angivet i receptet blir gräddningstiden kortare. Så det bästa är att prova sig fram. Det är bara att justera gräddningstiden så prova att ta kortare tid nästa gång!
penna Skrivet av emmi 2012-05-10 15:09
hej det var ett bra resept jag är 9år och klarade att laga en fin kaka ensam :):):):):):):)
penna Skrivet av Linda 2012-05-06 15:26
Om jag får vara ärlig är denna kladdkaka för torr och hård. Namnet i sig beskriver att kakan ska vara kladdig, men det blev inte... Besviken.
person Svar till nadia penna Skrivet av Susanne 2012-05-04 12:26
Ok, ja då är det inte det som är felet. Är dina ägg väldigt små? Något med vätska i förhållande till mjölmängd borde ju vara orsaken till att din smet blir för fast. För jag antar du följer receptet. Hoppas du kan komma på vad det kan vara! :) Skriv gärna om du kommer på det! Ha en trevlig helg! :)
person Svar till susnet penna Skrivet av nadia 2012-05-04 12:21
Fast det gör jag inte. Skakar alltid av så att det inte är med råge och packar det aldrig, utan ser till att det är luftigt. Men försöker med lite mindre mjöl nästa gång och ser om det blir bättre :)
person Svar till nadia penna Skrivet av Susanne 2012-05-04 12:18
Ja du tar kanske för mycket mjöl. Tänk på att inte packa mjölet i decilitermåttet. Det ska vara löst och inte någon råge.
penna Skrivet av Annika 2012-05-04 10:51
Kan man göra denna kladdkakan laktosfri genom att byta ut smör/margarin mot laktosfritt smör?
penna Skrivet av nadia 2012-05-03 18:39
Supergott! Dock så blir inte alls min smet så där flytande som den ser ut att vara på bilderna. Den blir ganska stel och jag måste gröpa hur skålen med smeten. Om jag vänder byttan upp och ned så händer inget. Gör jag något fel?
penna Skrivet av anna 2012-04-27 22:57
jag har gort dena kakan flera gånger och är jätte nöjd:)
person Svar till busfröt penna Skrivet av Susanne 2012-04-05 13:44
Varsågod! :)
penna Skrivet av busfröt 2012-04-03 18:31
Älskar verkligen denna kakan!
Tack för en suberbra sida!!!
penna Skrivet av Mamma mia 2012-03-29 18:38
Hej jag har bakat kladdkaka många gånger och det har alltid blivit bra här är ett tips om du skipar vaniljsockret så blir det godare!!!!! Jag är också bäst i min familj att baka kladdkaka. Dem tycker att den är den bästa som de någonsin har smakat
person Svar till amina penna Skrivet av Susanne 2012-03-24 19:03
Det kan man göra. Det beror på hur lång tid det tar för ugnen att bli varm och hur lång tid det tar för dig att göra smeten. :)
penna Skrivet av amina 2012-03-23 20:37
ska man ställa in ugnen innan man börjar
penna Skrivet av Ida 2012-03-11 10:56
jag är 10 år och kan receptet utantill
person Svar till julia-seln penna Skrivet av Susanne 2012-03-04 02:39
Grädda kortare tid i ugnen. Eller ta en lite mindre form. Om formens yta är mindre blir gräddningstiden längre och därmed blir kladdkakan kladdigare inuti. Hoppas tipsen hjälper! :)
penna Skrivet av julia-seln 2012-03-01 19:57
Jag tycker det här receptet är jätte bra och jätte lätt. Jag bakade det men varför blir det inte kladdit innoti? men annars tycker jag att det är jätte god!
penna Skrivet av Brandis 2012-02-11 13:41
Jag får säga att förutom det jätte goa receptet i sig tyckte jag att hela upplägget på sajten var fantastiskt bra, och gillade särskilt alla detaljerade bilder som visas. Mycket bra, det finns massor av folk som har kanonbra visuell preception men har svårare att följa skrift, så bilderna gör hela nöjet ännu mer angenämnt. Tack för mycket bra sida!
person Svar till viki penna Skrivet av isabelle 2012-02-05 11:16
ja det går bra med ett ägg men det blir ganska torr och inte kladdig som det ska vara
person Svar till viki penna Skrivet av Susanne 2012-02-01 22:25
Gör hellre en halv sats. Ägg är en viktig ingrediens och det blir inte samma sak med bara ett ägg.
penna Skrivet av ferris 2012-01-30 16:42
supergott!
brukar alltid andvända mig utav detta recept då jag bakar :D
penna Skrivet av viki 2012-01-27 11:32
jag har bara 1 ägg hemma går det bra att baka eller 2 ägg är ett måste?
penna Skrivet av Vanessa 2012-01-21 16:10
Jättejättegod smet! Den godaste jag nånsin ätit. xD
person Svar till sara penna Skrivet av Susanne 2012-01-19 07:12
Ja det är ju jag som gjort alla recept.
person Svar till susnet penna Skrivet av sara 2012-01-18 12:54
Du finns med på varje grej
penna Skrivet av anonym 2012-01-05 20:13
blir ju sugen. måste pröva:)
penna Skrivet av elina 2012-01-05 15:33
det är första gången jag gör kladdkaka. Tack för receptet. Min son Älskade den :D
penna Skrivet av Anonym 2011-12-06 14:52
Hejj, denna kaka var god men när jag gör kladdkaka så lägger jag i en speciell sak så den blir ännu godare men. Gjorde det inte denna gången. Skulle gärna sakt vad jag lägger i men det är en hemlis ;)
penna Skrivet av bak-master 2011-11-02 17:52
Nu ligger kakan i ungnen o gräddas! hoppas den blir god och fin, riktigt sugen på choklad! :)
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2011-09-14 02:00
Det är kakaon som ger kladdkakan dess bruna färg.
penna Skrivet av Sara 2011-09-13 19:34
Hej när jag gjorde kladdkakan så blev den blek, varför?
person Svar till sara penna Skrivet av Susanne 2011-08-20 05:04
En timme är mer än tillräckligt. Är den rinnig då så har du nog gräddat den för kort tid i ugnen (eller haft för låg ugnstemperatur eller gräddat den för långt ner i ugnen).
penna Skrivet av sara 2011-08-19 17:20
hej, när jag bakat klart kakan hur långt tid ska den svalna för att ja lät den svalna i en timme men kakan var rinnande??
skulle uppskattat ett snabbt svar och tack för allt du gjort
penna Skrivet av behöver svar sara 2011-08-10 20:41
hej jag undrar vad ska jag gör för att undvika ägg lukt.de brukar lukta ägg när jag äter

jag behöver svar tack
person Svar till emelie penna Skrivet av Susanne 2011-07-15 23:23
Jag brukar alltid använda elvisp när jag bakar kakor och det går väldigt bra så länge man inte vispar för länge. Man kör några sekunder bara och kanske inte på högsta hastighet och så fort det är blandat så slutar man vispa. Då blir det bra och kakan blir porös. Jag har nog aldrig misslyckats med det vad jag kan komma ihåg och jag har bakat många kakor. Så var inte rädd för att använda elvisp, går dessutom mycket snabbare!
penna Skrivet av emelie 2011-07-14 17:31
man ska inte vispa med elvisp annat än socker och ägg i en kaka.om man vill att kaka ska vara porös
penna Skrivet av Lilla My 2011-07-02 11:44
Håller med! Vitt mjöl och socker ger mycket mer kaloripåslag än smör. Finns recept med olja istället för smör om man är laktosintolerant.
person Svar till catha penna Skrivet av Susanne 2011-06-30 13:30
Ja det är viktigt med smör. Men om du googlar finns säkert fettfri kladdkaka någonstans. Men det blir inte lika gott. Sen så ser jag ingen som helst poäng med att göra en fettfri kladdkaka för den blir inte nyttigare för det. Socker och vetemjöl, framförallt den stora sockermängden i kladdkaka är en betydligt större kaloribomb än den förhållandevis lilla smörmängden.
penna Skrivet av catha 2011-06-29 12:42
är det viktigt med 100 g smör ???
penna Skrivet av catha 2011-06-27 16:14
den ser smarrig ut jag har testat många recept och de var bara den här som lyckades =)
penna Skrivet av Mia 2011-06-22 15:22
Jag bakade en kladdkaka då en väninna skulle komma förbi idag, men då hon ställde in i sista sekunden (eller snarare 40 minuter efter att hon borde kommit hit) så googlade jag på frysa in kladdkaka. Då kom jag till denna sidan. Vad bra att du även har information om detta!
penna Skrivet av iulia 2011-05-27 17:24
Jag provade det här receptet och bakade en jättegod kladdkaka. Det fungerar bra.
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   nästa sida