Kommentarer till Kladdkaka - Sida 1

"Underbart god kladdkaka, en kladdig chokladtårta som är superenkel att göra med detta recept! Perfekt till fikat med en klick vispad grädde."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   5   6   nästa sida
penna Skrivet av Hillevi 2017-11-11 07:19
Denna kladdkaka har jag gjort så många gånger!!
Bästa receptet på kladdkaka.
Blir riktigt god!!
Tack så mycket!!
Hillevi
penna Skrivet av Ifrah Rage 2017-05-25 08:50
Hejsan, jag gjorde det här receptet igår för familjen. Jag har gjort kladdkaka många gånger tidigare, men när jag följde ditt recept igår steg för steg blev den så mycket bättre än jag nånsin gjort. Kakan blev fin och kladdig samt smakade jättegod. Alla älskade den, så det tackar jag och min familj dig
mycket för.
penna Skrivet av Madde 2017-03-27 16:55
För mycket socker! Annars bra konsistens. 2 dl eller mindre räcker med socker:)
penna Skrivet av Nina 2017-03-23 16:27
Jag tillsatte lakritspulver dvs hälften kakao och hälften lakritspulver och den blev jätte god! Alltså till dem som gillar lakrits såklart :).

Tack för recepten.
penna Skrivet av Mary 2016-05-31 18:36
Hej! Jag är en tjej på 12 år som älskar att baka. Jag hittade denna sida för ca 2 eller 1 år sen och jag vill bara säga att jag älskar den här sidan, jag har själv använt det här kladdkake-receptet mååånga gånger och det blir jätte gott!. Mitt bak och matlagnings intresse har växt väldigt mycket. Det är så enkelt att använda alla recept med hjälp av bilderna som gjör det mycket enklare.
Och jag vill bara tacka dig så mycket för den goda kladdkakan som både jag och min familj kan njuta av!

Kram
penna Skrivet av Linnéa 2016-05-06 19:47
Riktigt gott att blanda i lakritspulver för dem som gillar lakrits. Mums!!
penna Skrivet av Love 2016-04-24 20:16
Riktigt god kladdkaka det tackar jag och familjen dig. Ibland blir den gräddade för länge men då är det bara till för att värma den lite så blir den lite mer kladdig har gjort den nu och väntar ivrigt att det ska bli klar. Dubbel smet gjorde jag så nu funderar jag om jag ska kolla den om ca 30 minuter brukar ha den i 40 minuter annars men tycker den blir lite för torr. Men vi får se hur det går tack
penna Skrivet av Celine 2016-03-21 14:37
Mitt favorit recept! Gjorde den igår och idag, den e fantastiskt god!
Kram
penna Skrivet av Kitty 2016-03-17 14:21
Hej Susanne!
Ditt recept var god,fantastisk och jätte bra för att ha den när man kopplar av! Jag ska baka den idag igen!! :D
den är sååå god att jag har inga ord att säga till dig!!

Kram //Kitty
penna Skrivet av Kitty 2016-03-17 14:21
Hej Susanne!
Ditt recept var god,fantastisk och jätte bra för att ha den när man kopplar av! Jag ska baka den idag igen!! :D
den är sååå god att jag har inga ord att säga till dig!!

Kram //Kitty
penna Skrivet av Kitty 2016-03-17 14:14
Jätte Bra Recept! För min del var det även gott med margarin och vanligt smör (jag gjorde 2 stycken) båda var goda men den som var mest godast tror jag att det var med vanligt smör
:). Förresten var är receptet på grädden? :)

//Majken
penna Skrivet av Bella 2016-03-13 09:38
Jag har lärt mig att man aldrig ska vispa kladdkaka med elvisp utan förhands , eftersom det kommer in massor av luft i kakan. Och då blir slutresultatet fluffigt.
penna Skrivet av Anja 2016-03-06 21:03
Bra recept men ni som bakar med margarin? Varför blir ju inte alls gott. Har aldrig ens fattat varför man använder margarin. Extra saltat riktigt smör ska det va.!! har aldrig förstått varför man använder nått annat är uppriktigt nyfiken???:0
penna Skrivet av Heléne 2016-03-03 17:07
Jätte god! :)
penna Skrivet av Anna 2016-02-28 17:20
Njä, den vart ok i smaken men inte konsistensen, lite för fluffig...
penna Skrivet av Ling 2016-01-14 19:16
bakar man med margarin så kom i typ 1 kryddmål salt! det ger en godare smak :)
penna Skrivet av Emma 2015-11-25 19:29
Bästa receptet på kladdkaka. Aldrig fått den så bra som jag fick med detta recept.
penna Skrivet av Snb 2015-11-02 20:01
Hej!
Ett fantastiskt recept kan jag börja med att säga. Men det jag undrar, och har undrat länge, är hur caféerna får sina kladdkakor så tjocka/höga och inte tunna som de blir här hemma? Har du svar på detta? :)

Vänliga hälsningar,
Ss
penna Skrivet av Anette Åberg 2015-10-22 19:27
skulle bara fråga om man kan göra kladdkakan i små portionsformar (aluminium). Med vänlig hälsning Anette
penna Skrivet av Mieke 2015-08-21 21:55
Jätte god o snapp Kladdkaka, jag lag in saftiga päron, yummmy.
penna Skrivet av Matilda 2015-07-05 12:26
äter inte socker såjag tog 2 dl kokossocker en msk kaffe och saft från en apelsin och valnötter i och 4 msk kakao istället, det blev jätte gott! kokssockret gav en kola smak.
penna Skrivet av Kitty 2015-04-26 19:52
Otroligt god! Langtar efter svenska kakor efter manga ar utomlands och bakar ofta - men hade hittills inte bakat en kladdkaka. Gud sa god den blev! Riktigt kladdig! Jag tyckte det lat som mycket socker, sa finhackade mork kvalitetschoklad (85% kakao) och la i med.

Bjod middagsgaster pa kladdkaka med vispad gradde (med vaniljsocker i), och farska jordgubbar och de bad om mer : ) mycket lyckat!
penna Skrivet av Matilda 2015-04-18 17:55
usch! alldeles för mycket socker i. smakade bara choklad och socker, blev mycket godare att ha i 2 dl socker istället och en msk starkt kaffe
penna Skrivet av Katharina 2015-03-28 17:03
Hej! Din receptsida är jättefin och inspirerande! Har just haft en trevlig stund med min 6-åring. Han tyckte det var kul att titta på bilderna och känna att han kunde "styra" när vi bakade kladdkaka. Mvh/Katharina
person Svar till Emil penna Skrivet av Susanne 2015-03-20 13:57
Tack! Vad roligt att du tycker så! :) <3
penna Skrivet av Emil 2015-03-19 22:20
hej jag gjorde din kladdkaka i dag den vart toppen bra tack för alla recept dom är jätte bra och lätta tack så mycket kram
person Svar till gäst penna Skrivet av Susanne 2015-02-13 20:17
Varsågod! Hoppas det blir bra!
person Svar till susnet penna Skrivet av gäst 2015-02-13 09:28
du har räddat min dag och jag ska baka med en gång. Tack för hjälpen!
person Svar till gäst penna Skrivet av Susanne 2015-02-12 20:54
Det står i receptet. Men du kan ta kortare tid om du vill. Dels är det ju tycke och smak men det beror som sagt även på formen du använder, om den är större eller mindre än den jag angivit i receptet.
Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och du tar för mycket. Försök hälla upp mjölet istället eller väg det. (Det gäller alla recept.)
person Svar till susnet penna Skrivet av gäst 2015-02-12 09:54
hur länge ska man lägga den i ugnen? 20 minuter över eller.

Men ifall man följer dl mått vetemjöl så blir det nog möjligen torrt
person Svar till Mira penna Skrivet av Susanne 2015-02-09 13:44
Jag tror du tagit för mycket mjöl och/eller haft den i ugnen för länge. Om du har en större form än den jag angivit så förkortas tiden i ugnen. När du mäter upp mjölet så ska det inte vara packat.
penna Skrivet av Mira 2015-02-08 14:27
Min kladdkaka blev torr som en sockerkaka! Vad hände?
penna Skrivet av Xirius 2014-12-24 10:50
Tack för ett bra och lättföljt recept! Jag fick i lite för mycket mjöl men det smakade ändå väldigt bra.
person Svar till Sussie penna Skrivet av Susanne 2014-11-10 17:40
Hoppas den blev bra även kall. :) Gräddningstiden kan ju bli annorlunda när man inte har samma storlek på form och smeten ligger i ett tjockare lager, då kan lite extra tid i ugnen behövas. Skriv gärna och berätta hur det blev! :)
penna Skrivet av Sussie 2014-11-07 19:31
Precis tagit ur kladdkakan i ugnen. Provsmakade o en så länge smakar de gott. Spännande o se hur de smakar när den blir kall. Använde den höga Tupperware silikon formen. Gjorde dubbel sats eftersom formen är så stor.
person Svar till Adam penna Skrivet av Susanne 2014-11-04 00:40
Tack så mycket för att du delar med dig! Bra att veta!
penna Skrivet av Adam 2014-11-01 15:58
Minskade på både sockret och smöret, blev fortfarande bra:

1,5 dl socker (130 g)
70 g smör

Chokladsmaken kan gott stärkas om man önskar: från 21 g till 25 g.
person Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne 2014-10-31 11:57
Låter gott, tack för tipset! :)
penna Skrivet av Matilda 2014-10-30 20:55
serveringstips: vispat grädde med hallon i och mandarin, det blir supergott!
person Svar till Rasmus penna Skrivet av Susanne 2014-10-08 19:48
Mejla mig gärna om sådana frågor så ska jag svara!
penna Skrivet av Rasmus 2014-10-08 09:14
Är det ok om jag lånar bilden till ett skolprojekt?
person Svar till Fuad penna Skrivet av Susanne 2014-08-18 23:07
Varsågod! :)
penna Skrivet av Fuad 2014-08-17 20:03
skit god! tack för receptet.
person Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne 2014-08-15 23:32
Jag hoppas kladdkakan blev god! :)
penna Skrivet av Matilda 2014-08-15 20:13
Kladdkakan står i ugnen nu. Hoppas att den blir bra
person Svar till Sofia penna Skrivet av saili 2014-07-04 17:00
OH!!!! blev det så dåligt att den kastades?
Jag häller på att baka denna kakan just nu och skulle inte tro det att jag kommer att kasta den
Saili
person Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne 2014-06-13 02:21
Jag håller inte med om att den här kladdkaka blir som en chokladmuffins om man tar den mängd mjöl som står i receptet. Det är viktigt att tänka på att när man mäter upp mjölet att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen så att mjölet packas. Det ska vara "löst" och utan råge. Det bästa är att väga eller hälla upp mjölet. Det är mycket möjligt att du har mätt upp det rätt och det helt enkelt är en fråga om tycke och smak men eftersom det är så många som mäter upp mjölet fel vill jag ändå säga det eftersom det är ett av de vanligaste felen och det gäller alla recept med mjöl. :)
penna Skrivet av Sofia 2014-06-13 02:17
För mycket mjöl i detta recept. Blev mer som en chokladmuffin tycker jag.

Och då hade jag ändå i den mindre än 20 min. Och min ugn brukar hålla rätt grader.

Så kastade denna å gjorde efter ett recept med mindre mjöl.
person Svar till David penna Skrivet av Susanne 2014-05-27 23:33
Låter gott! Tack för att du delar med dig! :)
penna Skrivet av David 2014-05-27 21:33
Bytte ut 3 msk kakao mot en smält chokladkaka 86% kakao 100 gram.

Istället för att bröa formen: tunt lager mild olivolja i en engångsform med havreflagor istället för ströbröd.

Till fikat: riktigt kvalitetskaffe från Stockholm Roast alternativt Johan & Nyström.
  1   2   3   4   5   6   nästa sida