Kommentarer till Kladdkaka

"Underbart god kladdkaka, en kladdig chokladtårta som är superenkel att göra med detta recept! Perfekt till fikat med en klick vispad grädde."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   nästa sida
penna Skrivet av Hillevi
Denna kladdkaka har jag gjort så många gånger!!
Bästa receptet på kladdkaka.
Blir riktigt god!!
Tack så mycket!!
Hillevi
penna Skrivet av Ifrah Rage
Hejsan, jag gjorde det här receptet igår för familjen. Jag har gjort kladdkaka många gånger tidigare, men när jag följde ditt recept igår steg för steg blev den så mycket bättre än jag nånsin gjort. Kakan blev fin och kladdig samt smakade jättegod. Alla älskade den, så det tackar jag och min familj dig
mycket för.
penna Skrivet av Madde
För mycket socker! Annars bra konsistens. 2 dl eller mindre räcker med socker:)
penna Skrivet av Nina
Jag tillsatte lakritspulver dvs hälften kakao och hälften lakritspulver och den blev jätte god! Alltså till dem som gillar lakrits såklart :).

Tack för recepten.
penna Skrivet av Mary
Hej! Jag är en tjej på 12 år som älskar att baka. Jag hittade denna sida för ca 2 eller 1 år sen och jag vill bara säga att jag älskar den här sidan, jag har själv använt det här kladdkake-receptet mååånga gånger och det blir jätte gott!. Mitt bak och matlagnings intresse har växt väldigt mycket. Det är så enkelt att använda alla recept med hjälp av bilderna som gjör det mycket enklare.
Och jag vill bara tacka dig så mycket för den goda kladdkakan som både jag och min familj kan njuta av!

Kram
penna Skrivet av Linnéa
Riktigt gott att blanda i lakritspulver för dem som gillar lakrits. Mums!!
penna Skrivet av Love
Riktigt god kladdkaka det tackar jag och familjen dig. Ibland blir den gräddade för länge men då är det bara till för att värma den lite så blir den lite mer kladdig har gjort den nu och väntar ivrigt att det ska bli klar. Dubbel smet gjorde jag så nu funderar jag om jag ska kolla den om ca 30 minuter brukar ha den i 40 minuter annars men tycker den blir lite för torr. Men vi får se hur det går tack
penna Skrivet av Celine
Mitt favorit recept! Gjorde den igår och idag, den e fantastiskt god!
Kram
penna Skrivet av Kitty
Hej Susanne!
Ditt recept var god,fantastisk och jätte bra för att ha den när man kopplar av! Jag ska baka den idag igen!! :D
den är sååå god att jag har inga ord att säga till dig!!

Kram //Kitty
penna Skrivet av Kitty
Hej Susanne!
Ditt recept var god,fantastisk och jätte bra för att ha den när man kopplar av! Jag ska baka den idag igen!! :D
den är sååå god att jag har inga ord att säga till dig!!

Kram //Kitty
penna Skrivet av Kitty
Jätte Bra Recept! För min del var det även gott med margarin och vanligt smör (jag gjorde 2 stycken) båda var goda men den som var mest godast tror jag att det var med vanligt smör
:). Förresten var är receptet på grädden? :)

//Majken
penna Skrivet av Bella
Jag har lärt mig att man aldrig ska vispa kladdkaka med elvisp utan förhands , eftersom det kommer in massor av luft i kakan. Och då blir slutresultatet fluffigt.
penna Skrivet av Anja
Bra recept men ni som bakar med margarin? Varför blir ju inte alls gott. Har aldrig ens fattat varför man använder margarin. Extra saltat riktigt smör ska det va.!! har aldrig förstått varför man använder nått annat är uppriktigt nyfiken???:0
penna Skrivet av Heléne
Jätte god! :)
penna Skrivet av Anna
Njä, den vart ok i smaken men inte konsistensen, lite för fluffig...
penna Skrivet av Ling
bakar man med margarin så kom i typ 1 kryddmål salt! det ger en godare smak :)
penna Skrivet av Emma
Bästa receptet på kladdkaka. Aldrig fått den så bra som jag fick med detta recept.
penna Skrivet av Snb
Hej!
Ett fantastiskt recept kan jag börja med att säga. Men det jag undrar, och har undrat länge, är hur caféerna får sina kladdkakor så tjocka/höga och inte tunna som de blir här hemma? Har du svar på detta? :)

Vänliga hälsningar,
Ss
penna Skrivet av Anette Åberg
skulle bara fråga om man kan göra kladdkakan i små portionsformar (aluminium). Med vänlig hälsning Anette
penna Skrivet av Mieke
Jätte god o snapp Kladdkaka, jag lag in saftiga päron, yummmy.
penna Skrivet av Matilda
äter inte socker såjag tog 2 dl kokossocker en msk kaffe och saft från en apelsin och valnötter i och 4 msk kakao istället, det blev jätte gott! kokssockret gav en kola smak.
penna Skrivet av Kitty
Otroligt god! Langtar efter svenska kakor efter manga ar utomlands och bakar ofta - men hade hittills inte bakat en kladdkaka. Gud sa god den blev! Riktigt kladdig! Jag tyckte det lat som mycket socker, sa finhackade mork kvalitetschoklad (85% kakao) och la i med.

Bjod middagsgaster pa kladdkaka med vispad gradde (med vaniljsocker i), och farska jordgubbar och de bad om mer : ) mycket lyckat!
penna Skrivet av Matilda
usch! alldeles för mycket socker i. smakade bara choklad och socker, blev mycket godare att ha i 2 dl socker istället och en msk starkt kaffe
penna Skrivet av Katharina
Hej! Din receptsida är jättefin och inspirerande! Har just haft en trevlig stund med min 6-åring. Han tyckte det var kul att titta på bilderna och känna att han kunde "styra" när vi bakade kladdkaka. Mvh/Katharina
besökare Svar till Emil penna Skrivet av Susanne
Tack! Vad roligt att du tycker så! :) <3
penna Skrivet av Emil
hej jag gjorde din kladdkaka i dag den vart toppen bra tack för alla recept dom är jätte bra och lätta tack så mycket kram
besökare Svar till gäst penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Hoppas det blir bra!
besökare Svar till susnet penna Skrivet av gäst
du har räddat min dag och jag ska baka med en gång. Tack för hjälpen!
besökare Svar till gäst penna Skrivet av Susanne
Det står i receptet. Men du kan ta kortare tid om du vill. Dels är det ju tycke och smak men det beror som sagt även på formen du använder, om den är större eller mindre än den jag angivit i receptet.
Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och du tar för mycket. Försök hälla upp mjölet istället eller väg det. (Det gäller alla recept.)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av gäst
hur länge ska man lägga den i ugnen? 20 minuter över eller.

Men ifall man följer dl mått vetemjöl så blir det nog möjligen torrt
besökare Svar till Mira penna Skrivet av Susanne
Jag tror du tagit för mycket mjöl och/eller haft den i ugnen för länge. Om du har en större form än den jag angivit så förkortas tiden i ugnen. När du mäter upp mjölet så ska det inte vara packat.
penna Skrivet av Mira
Min kladdkaka blev torr som en sockerkaka! Vad hände?
penna Skrivet av Xirius
Tack för ett bra och lättföljt recept! Jag fick i lite för mycket mjöl men det smakade ändå väldigt bra.
besökare Svar till Sussie penna Skrivet av Susanne
Hoppas den blev bra även kall. :) Gräddningstiden kan ju bli annorlunda när man inte har samma storlek på form och smeten ligger i ett tjockare lager, då kan lite extra tid i ugnen behövas. Skriv gärna och berätta hur det blev! :)
penna Skrivet av Sussie
Precis tagit ur kladdkakan i ugnen. Provsmakade o en så länge smakar de gott. Spännande o se hur de smakar när den blir kall. Använde den höga Tupperware silikon formen. Gjorde dubbel sats eftersom formen är så stor.
besökare Svar till Adam penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket för att du delar med dig! Bra att veta!
penna Skrivet av Adam
Minskade på både sockret och smöret, blev fortfarande bra:

1,5 dl socker (130 g)
70 g smör

Chokladsmaken kan gott stärkas om man önskar: från 21 g till 25 g.
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Låter gott, tack för tipset! :)
penna Skrivet av Matilda
serveringstips: vispat grädde med hallon i och mandarin, det blir supergott!
besökare Svar till Rasmus penna Skrivet av Susanne
Mejla mig gärna om sådana frågor så ska jag svara!
penna Skrivet av Rasmus
Är det ok om jag lånar bilden till ett skolprojekt?
besökare Svar till Fuad penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :)
penna Skrivet av Fuad
skit god! tack för receptet.
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Jag hoppas kladdkakan blev god! :)
penna Skrivet av Matilda
Kladdkakan står i ugnen nu. Hoppas att den blir bra
besökare Svar till Sofia penna Skrivet av saili
OH!!!! blev det så dåligt att den kastades?
Jag häller på att baka denna kakan just nu och skulle inte tro det att jag kommer att kasta den
Saili
besökare Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne
Jag håller inte med om att den här kladdkaka blir som en chokladmuffins om man tar den mängd mjöl som står i receptet. Det är viktigt att tänka på att när man mäter upp mjölet att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen så att mjölet packas. Det ska vara "löst" och utan råge. Det bästa är att väga eller hälla upp mjölet. Det är mycket möjligt att du har mätt upp det rätt och det helt enkelt är en fråga om tycke och smak men eftersom det är så många som mäter upp mjölet fel vill jag ändå säga det eftersom det är ett av de vanligaste felen och det gäller alla recept med mjöl. :)
penna Skrivet av Sofia
För mycket mjöl i detta recept. Blev mer som en chokladmuffin tycker jag.

Och då hade jag ändå i den mindre än 20 min. Och min ugn brukar hålla rätt grader.

Så kastade denna å gjorde efter ett recept med mindre mjöl.
besökare Svar till David penna Skrivet av Susanne
Låter gott! Tack för att du delar med dig! :)
penna Skrivet av David
Bytte ut 3 msk kakao mot en smält chokladkaka 86% kakao 100 gram.

Istället för att bröa formen: tunt lager mild olivolja i en engångsform med havreflagor istället för ströbröd.

Till fikat: riktigt kvalitetskaffe från Stockholm Roast alternativt Johan & Nyström.
besökare Svar till Jill Dela Pena penna Skrivet av Susanne
Du får räkna om alla ingredienser. Multiplicera med 1,5. Det blir då 3 dl vetemjöl.
penna Skrivet av Jill Dela Pena
hej
skulle fråga hur många dl mjöl om jag använder 3 ägg..
besökare Svar till Therese penna Skrivet av Susanne
Ta 1,5 ggr så mycket av allt, dvs 150 g smör, 3 st ägg etc.
besökare Svar till Leonardo penna Skrivet av Susanne
Thank you! :)
penna Skrivet av Therese
Jag har en form som är 26 centimeter i diameter. Hur mycket mera "deg" borde jag göra för att kakan inte skall bli för låg?

God, kladdkaka. Borde baka den oftare.
penna Skrivet av Leonardo
Thank you very much for all your recipes. Great work with the step-by-step images also.

I'm from Brazil and I'm loving to taste these swedish flavours!

Best regards,
Leonardo.
besökare Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra att du gillar mitt recept och tack för alla tips på varianter på kladdkaka! :)
penna Skrivet av Jenny
Jag har bakat kladdkaka minst 1 gång i veckan varje år. Jag har haft mitt "egna" recept och den har blivit jätte god. Den har till och med varit så god så folk ringer och ber mig komma och göra kladdkaka hemma hos dem. Jag har känt att det kanske går att piffa upp den och av en slump hittade jag till din sida. Läste ditt recept och eftersom jag har gjort kladdkaka så många gånger kan jag via recepten räkna ut vad det kan smaka. Nu har jag gjort efter ditt recept 2 ggr eller ja, jag har lite mer vaniljsocker och kakao, men det är ju såklart efter smak,Första gången blev den väldigt god men jag råkade ha värmen på 200 grader. Idag (nyss) gjorde jag exakt samma men jag hade ugnen på 150 grader i 17 minuter och sen drog jag upp ugnen 175 grader i 4 min och den blev supergod. Min pojkvän tvingar mig nu i skrivande stund att göra en till och skäller på mig för att jag har ätit så mycket på den :) haha
penna Skrivet av Bajen1001
Glömde att smörja. OBS! GÖR INTE DET! GLÖM INTE!
besökare Svar till Frida penna Skrivet av Susanne
Ja formens storlek spelar stor roll. Tar man en mindre form så ligger ju smeten i ett tjockare lager och då blir gräddningstiden längre.
penna Skrivet av Frida
gissar jag vet vad problemet var för den som den inte vart gräddad för. samma hände mig. skar i den och innehållet rann ut. använde mig av engångsformar. dom är mindre än formarna receptet är tänkt för. gjorde dubbelsats och då räckte de till 3 sånna formar och då vart dom bra gräddade:D
besökare Svar till charlotte penna Skrivet av Susanne
Trevligt, hoppas den smakade bra! :) Hälsningar från vinter-Sverige :)
penna Skrivet av charlotte
Nu är min första kladdkaka i ugnen... hoppas den blir god med detta recept! :)
En hälsning från Málaga, Spanien :)
besökare Svar till Florin penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra och tack detsamma! :)
penna Skrivet av Florin
Hej,
tack för det fina receptet. Alltid kul att kunna sprida lite glädje med en svensk favoritkaka även i utlandet :) God jul och hälsningar från Tyskland.
besökare Svar till Annica penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Annica
Tips!
Ha i lite snabbkaffe i smeten för en smaskig kaffesmak!
besökare Svar till Ida penna Skrivet av Susanne
I så fall skulle jag nog kolla om min ugn verkligen håller rätt temperatur. För det låter fysiskt omöjligt att smeten inte skulle bli gräddad överhuvudtaget på 20 minuter om det verkligen är 175°C med över- och undervärme på. Det har verkligen inget med receptet i sig att göra utan oavsett vilket kladdkakerecept du väljer med ungefär samma mängd ingredienser och samma storlek på form så ska smeten bli gräddad på den tiden.
Sedan gäller det förstås att du inte tagit en för liten form än det som står i receptet för då blir förstås gräddningstiden längre, men fortfarande inte helt smetig som du skrev att din blev så jag tror inte att det är därför utan jag fortsätter att envisas med att hävda att detta beror på din ugn på något sätt eftersom du säger att du följt receptet med rätt mängd av ingredienser o.s.v.
Hoppas att du kommer på vad felet var och skriv gärna igen! Det är ju inte roligt när det misslyckas men det beror ju alltid på något och det känns ju alltid bättre om man vet varför. /Susanne
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Ida
Med tanke på att jag ofta bakar, så är jag väl medveten om hur ugnsinställningarna var. Över och undervärme, som alltid när jag använder ugnen vid bakning, och 175 grader precis som det stod på receptet. Jag är väldigt noggrann när jag bakar och följer recept och beskrivningar på nya recept till punkt och pricka.
Men sen kan man ju inte alltid lyckas tyvärr. Bättre lycka nästa gång.
besökare Svar till Ida penna Skrivet av Susanne
Du måste ha haft felaktiga ugnsinställningar, det ska vara över- och undervärme och rätt temperatur i ugnen. Sedan ska den ju vara lite smetig när man tar ut den, men blir bra när den svalnar och stelnar. Men när du säger att det var ren smet då har du definitivt haft fel ugnsinställningar.

Vad gäller smaken så kan man alltid ta mindre socker och mer kakao om man gillar det men att döma av de flesta kommentarer här så gillar de flesta receptet precis som det är liksom jag själv. Smaken är ju förstås olika men i och med att din kladdkaka inte blev gräddad som den skulle så blir ju inte smaken den samma heller, det smakar ju mer sött och mindre kakao när smeten är ogräddad tycker jag iaf. Så tänk på nästa gång att ha rätt ugnsinställningar. Lycka till!
penna Skrivet av Ida
Måste tyvärr säga att jag misslyckades totalt med min kladdkaka. Den var inne i 20 minuter, om inte ytterligare lite till. Tog ut den och möttes av ren smet. Ja, ugnen var på, och kladdkakan var varm. Men alldeles för kladdig. Och jag som älskar kladdkaka blev även besviken på smaken. Alldeles för söt och för lite kakao. Men en läxa lärd till nästa gång.
besökare Svar till Nann penna Skrivet av Susanne
Receptet stämmer men självklart kan man ta mindre vaniljsocker om man vill, det kommer bli gott det med! ;)
penna Skrivet av Nann
Är det sant att det är en matsked vaniljsocker.
Det måste varit fel men jag tänkte inte det så jag lägger 1msk vaniljsocker. :( :( :(
besökare Svar till Filippa penna Skrivet av Susanne
Nej receptet är rätt. Men du kan ta mindre vaniljsocker om du vill. Du kan ta 1-2 tsk vaniljsocker om du hellre vill det. Det påverkar inte så mycket mer än att det blir lite mindre vaniljsmak. 1 msk = 3 tsk.
penna Skrivet av Filippa
Jag vill bara säga att ni har skrivit fel på receptet, det kan omöjligt vara 1 msk vaniljsocker! Ni menar säkert 1 tsk vaniljsocker.
besökare Svar till Josefine penna Skrivet av Susanne
Om du vill ha en högre kaka så kan du ta en mindre form och kanske aningen längre tid i ugnen.
penna Skrivet av Josefine
hehe Susanne jättegod kaka, man får vara noga med tiden när den ska tas ut så den inte blir för torr och jag föredrar en högre kaka, roligt svar till florencia som skrev på engelska och fick svar på svenska hehe. tack iaf för din sida :)
besökare Svar till Florencia penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra!
penna Skrivet av Florencia
I like your recipe so much! I gonna make it tomorrow! Thanks!
besökare Svar till SDI penna Skrivet av Susanne
Gräddningstiden blir längre ju mer smet det är i formen. Du kan förmodligen dubbla gräddningstiden.
penna Skrivet av SDI
hej!
jag undrar hur den blir när man sedan ska ta dubbelsats för den blir rätt tunn faktiskt men kladdig o good, gräddade min i 9 minuter.
så hur blir gräddtiden men med samma panna när man då kör på dubbelsats?
besökare Svar till Tina penna Skrivet av Susanne
Det går förstås bra att ta mer kakao om man vill det. :)
Flytande margarin, jag tror inte det har så stor betydelse för konsistensen däremot blir det ju mycket godare med smör, normalsaltat smör har ju även lite sälta i sig som gör sig bra i kladdkakan, det höjer verkligen smaken av chokladen. Så om man har osaltat smör eller någon form av margarin så är det nog bra att tillsätta ca 0.5-1 krm salt. Men det är vad jag tror för jag har inte provat med flytande margarin, jag använder alltid smör till allt. Det finns ingen form av margarin i mitt kylskåp. :) Tur att den inte gick till spillo iaf, men det ska väl mycket till i fallet med kladdkaka, det brukar ju oftast bli ätbart med ingredienser som smör, socker och kakao. ;)
penna Skrivet av Tina
Jag tyckte själv den var helt ok men föredrar ändå recepten med mera kakao (1dl). Kan det ha betydelse för smak/konsistens att jag använde flytande margarin (milda)? Brukar annars använda riktig smör men nu hade jag inte den hemma. Dottern tyckte däremot att den var god så den gick inte helt i spillo :)
besökare Svar till Tina penna Skrivet av Susanne
Kakan blir kladdig och chokladig som den ska vara även med detta recept om man har den lagom länge i ugnen och följer receptet. Det som jag kan tänka mig gått fel för dig är troligtvis att du använt en större form än jag och då blir gräddningstiden kortare. Man bör också undvika att ta för mycket mjöl, alltså inte gräva med decilitermått i mjölpåsen så att det packas och/eller ta råge. Men det troligaste är att du gräddat kakan för länge i förhållande till ugnsform, då blir den torr och tråkig med vilket recept som helst. Hoppas du tror mig, jag har verkligen gjort det här receptet massor med gånger och det har funnits på nätet i många år och fått massor av positiva kommentarer. Men generellt så blir de flesta kladdkakerecept goda och kladdiga, men det är mest just ugnstiden som är det avgörande. Jag har provat att göra mitt recept med ditt tillvägagångssätt också, men jag tycker det blir bättre textur när man vispar ägg och socker. Men det är väl kanske en smaksak, har dock inget med kladdigheten att göra. :)
penna Skrivet av Tina
Kakan blev en besvikelse, tyvärr! Inte alls chokladig och kladdig som en kladdkaka brukar vara, sonen som älskar kladdkaka ville inte äta upp sin bit :( Varför ska man förresten vispa äggen med socker? Jag brukar göra enligt den klassiska recepten i vanliga fall där man först smälter smöret, tillsätter socker, vaniljsocker o kakao, sen äggen och sist mjölen. Rör bara ihop allt i en smidig smet utan elvisp. Nåväl, smaken är som baken - delad - vi håller oss till den recepten vi alltid gjort :)
besökare Svar till Becca penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :) Kul att höra!
besökare Svar till hiba penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket!! :)
penna Skrivet av hiba
mycket bra och smidigt recept! har länkat till dig på min blogg.
penna Skrivet av Becca
ÄLSKAR detta recept! Enkelt och tar inte en timme i ugnen... Så less på att baka kakor som tar skit lång tid att baka/grädda! denna är snabb och fruktansvärt god! Tack ^^
besökare Svar till fatim penna Skrivet av Susanne
Kolla gärna in receptet på banankladdkaka.
besökare Svar till Heléne penna Skrivet av Susanne
Ja kladdkaka är det mest populära receptet som folk bakar mest i Sverige faktiskt. Enkelt och gott! :)
besökare Svar till Alwa penna Skrivet av Susanne
Hoppas kladdkakan blev god! :)
penna Skrivet av Alwa
Jag är endast 12 år och har precis bakat en kladdkaka med detta bra och enkla recept! Den står just nu i ugnen så vi får väl hoppas att den blir god!
penna Skrivet av Heléne
Kladdkaka är alltid gott. :-)
Har många olika varianter av recept.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av fatim
är det god med banan
besökare Svar till Lisa penna Skrivet av Susanne
Tack, ja det är ett bra tips, håller med om att det blir gott! :)
penna Skrivet av Lisa
Hej! Jag skulle vilja tipsa om att lägga till en gnutta salt, ca ett kryddmått. Det ger ytterligare en smakdimension och är väldigt gott tillsammans med chokladsmaken!

Mvh, Lisa
besökare Svar till Zahra penna Skrivet av Susanne
Ja det går bra. Kladdkakan har inte så stor volym, det är snarare så att det är formens bottenyta som är det intressanta. Har formen en större bottenyta så blir kladdkakan tunnare och gräddningstiden kortare. Om formens bottenyta är mindre blir kladdkakan tjockare och gräddningstiden längre.
penna Skrivet av Zahra
Hej, jag undrar om det går bra att baka kakan med en form som rymmmer 14dl?
penna Skrivet av Bagaren
hej igen! tog ut kakan efter bara 15 min! den bblev jätte god och kladdig! vill bara säga till dig Sussane att du är grym! puss!! från en nöjd tjej!
penna Skrivet av Bagaren
jätte bra sida med fina bilder och bra förklaringar, just nu står kakan i ugnen så vi får väll se resultatet! men tack för en jätte fin bak-sida Sussane! YOU GO GIRL! sluta aldrig med det du gör! så himla go tjej är du!
Puss o Kram (o lite strul) en NÖJD bagare! are!!
besökare Svar till JB aslong as u love me penna Skrivet av Susanne

För att få en kladdigare kladdkaka är följande två saker viktiga - mängden mjöl och gräddningstid.

  1. Ta inte för mycket mjöl - gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då tar man garanterat för mycket eftersom mjölet packas. Det ska vara löst strukna mått utan råge. Häll hällre upp mjölet i litermått eller väg det.
  2. Ugnar är inte exakta. Grädda lite kortare tid om du vill ha kladdigare.

Lycka till!

 

besökare Svar till Ida penna Skrivet av gäst
Den blev sådär
penna Skrivet av JB aslong as u love me
Dom var goda, men på ett sätt var dom inte kladdig som man köper på ica eller coop och sånt. Eller blir det kladdig för er andra?
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Malin
Byt bara ut vetemjölet mot glutenfritt vetemjöl
besökare Svar till Clary penna Skrivet av Susanne
Googla på glutenfri kladdkaka så hittar du säkert recept på det. Tyvärr har jag inget.
penna Skrivet av Clary
Kan man baka glutenfri kladdkaka utan mjöl.Läste ngnstans att man kan använda blockchoklad.
besökare Svar till Annika penna Skrivet av Susanne
Ja smör innehåller pyttelite laktos så de flesta som är laktosintoleranta tål faktiskt smör, men är man extremt känslig så kan man byta ut smör mot laktosfritt smör eller margarin. Då blir kladdkakan laktosfri och så får du förstås servera med laktosfri grädde eller glass.
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Om kladdkakan blir för hård och torr har du gräddat den för länge. Tänk på att gräddningstiden beror på hur stor form du har och på din ugn. Var också noga med ugnsinställningarna så att det inte är för varmt. Om du tar en större form än angivet i receptet blir gräddningstiden kortare. Så det bästa är att prova sig fram. Det är bara att justera gräddningstiden så prova att ta kortare tid nästa gång!
penna Skrivet av emmi
hej det var ett bra resept jag är 9år och klarade att laga en fin kaka ensam :):):):):):):)
penna Skrivet av Linda
Om jag får vara ärlig är denna kladdkaka för torr och hård. Namnet i sig beskriver att kakan ska vara kladdig, men det blev inte... Besviken.
besökare Svar till nadia penna Skrivet av Susanne
Ok, ja då är det inte det som är felet. Är dina ägg väldigt små? Något med vätska i förhållande till mjölmängd borde ju vara orsaken till att din smet blir för fast. För jag antar du följer receptet. Hoppas du kan komma på vad det kan vara! :) Skriv gärna om du kommer på det! Ha en trevlig helg! :)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av nadia
Fast det gör jag inte. Skakar alltid av så att det inte är med råge och packar det aldrig, utan ser till att det är luftigt. Men försöker med lite mindre mjöl nästa gång och ser om det blir bättre :)
besökare Svar till nadia penna Skrivet av Susanne
Ja du tar kanske för mycket mjöl. Tänk på att inte packa mjölet i decilitermåttet. Det ska vara löst och inte någon råge.
penna Skrivet av Annika
Kan man göra denna kladdkakan laktosfri genom att byta ut smör/margarin mot laktosfritt smör?
penna Skrivet av nadia
Supergott! Dock så blir inte alls min smet så där flytande som den ser ut att vara på bilderna. Den blir ganska stel och jag måste gröpa hur skålen med smeten. Om jag vänder byttan upp och ned så händer inget. Gör jag något fel?
penna Skrivet av anna
jag har gort dena kakan flera gånger och är jätte nöjd:)
besökare Svar till busfröt penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :)
penna Skrivet av busfröt
Älskar verkligen denna kakan!
Tack för en suberbra sida!!!
penna Skrivet av Mamma mia
Hej jag har bakat kladdkaka många gånger och det har alltid blivit bra här är ett tips om du skipar vaniljsockret så blir det godare!!!!! Jag är också bäst i min familj att baka kladdkaka. Dem tycker att den är den bästa som de någonsin har smakat
besökare Svar till amina penna Skrivet av Susanne
Det kan man göra. Det beror på hur lång tid det tar för ugnen att bli varm och hur lång tid det tar för dig att göra smeten. :)
penna Skrivet av amina
ska man ställa in ugnen innan man börjar
penna Skrivet av Ida
jag är 10 år och kan receptet utantill
besökare Svar till julia-seln penna Skrivet av Susanne
Grädda kortare tid i ugnen. Eller ta en lite mindre form. Om formens yta är mindre blir gräddningstiden längre och därmed blir kladdkakan kladdigare inuti. Hoppas tipsen hjälper! :)
penna Skrivet av julia-seln
Jag tycker det här receptet är jätte bra och jätte lätt. Jag bakade det men varför blir det inte kladdit innoti? men annars tycker jag att det är jätte god!
penna Skrivet av Brandis
Jag får säga att förutom det jätte goa receptet i sig tyckte jag att hela upplägget på sajten var fantastiskt bra, och gillade särskilt alla detaljerade bilder som visas. Mycket bra, det finns massor av folk som har kanonbra visuell preception men har svårare att följa skrift, så bilderna gör hela nöjet ännu mer angenämnt. Tack för mycket bra sida!
besökare Svar till viki penna Skrivet av isabelle
ja det går bra med ett ägg men det blir ganska torr och inte kladdig som det ska vara
besökare Svar till viki penna Skrivet av Susanne
Gör hellre en halv sats. Ägg är en viktig ingrediens och det blir inte samma sak med bara ett ägg.
penna Skrivet av ferris
supergott!
brukar alltid andvända mig utav detta recept då jag bakar :D
penna Skrivet av viki
jag har bara 1 ägg hemma går det bra att baka eller 2 ägg är ett måste?
penna Skrivet av Vanessa
Jättejättegod smet! Den godaste jag nånsin ätit. xD
besökare Svar till sara penna Skrivet av Susanne
Ja det är ju jag som gjort alla recept.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av sara
Du finns med på varje grej
penna Skrivet av anonym
blir ju sugen. måste pröva:)
penna Skrivet av elina
det är första gången jag gör kladdkaka. Tack för receptet. Min son Älskade den :D
penna Skrivet av Anonym
Hejj, denna kaka var god men när jag gör kladdkaka så lägger jag i en speciell sak så den blir ännu godare men. Gjorde det inte denna gången. Skulle gärna sakt vad jag lägger i men det är en hemlis ;)
penna Skrivet av bak-master
Nu ligger kakan i ungnen o gräddas! hoppas den blir god och fin, riktigt sugen på choklad! :)
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Det är kakaon som ger kladdkakan dess bruna färg.
penna Skrivet av Sara
Hej när jag gjorde kladdkakan så blev den blek, varför?
besökare Svar till sara penna Skrivet av Susanne
En timme är mer än tillräckligt. Är den rinnig då så har du nog gräddat den för kort tid i ugnen (eller haft för låg ugnstemperatur eller gräddat den för långt ner i ugnen).
penna Skrivet av sara
hej, när jag bakat klart kakan hur långt tid ska den svalna för att ja lät den svalna i en timme men kakan var rinnande??
skulle uppskattat ett snabbt svar och tack för allt du gjort
penna Skrivet av behöver svar sara
hej jag undrar vad ska jag gör för att undvika ägg lukt.de brukar lukta ägg när jag äter

jag behöver svar tack
besökare Svar till emelie penna Skrivet av Susanne
Jag brukar alltid använda elvisp när jag bakar kakor och det går väldigt bra så länge man inte vispar för länge. Man kör några sekunder bara och kanske inte på högsta hastighet och så fort det är blandat så slutar man vispa. Då blir det bra och kakan blir porös. Jag har nog aldrig misslyckats med det vad jag kan komma ihåg och jag har bakat många kakor. Så var inte rädd för att använda elvisp, går dessutom mycket snabbare!
penna Skrivet av emelie
man ska inte vispa med elvisp annat än socker och ägg i en kaka.om man vill att kaka ska vara porös
penna Skrivet av Lilla My
Håller med! Vitt mjöl och socker ger mycket mer kaloripåslag än smör. Finns recept med olja istället för smör om man är laktosintolerant.
besökare Svar till catha penna Skrivet av Susanne
Ja det är viktigt med smör. Men om du googlar finns säkert fettfri kladdkaka någonstans. Men det blir inte lika gott. Sen så ser jag ingen som helst poäng med att göra en fettfri kladdkaka för den blir inte nyttigare för det. Socker och vetemjöl, framförallt den stora sockermängden i kladdkaka är en betydligt större kaloribomb än den förhållandevis lilla smörmängden.
penna Skrivet av catha
är det viktigt med 100 g smör ???
penna Skrivet av catha
den ser smarrig ut jag har testat många recept och de var bara den här som lyckades =)
penna Skrivet av Mia
Jag bakade en kladdkaka då en väninna skulle komma förbi idag, men då hon ställde in i sista sekunden (eller snarare 40 minuter efter att hon borde kommit hit) så googlade jag på frysa in kladdkaka. Då kom jag till denna sidan. Vad bra att du även har information om detta!
penna Skrivet av iulia
Jag provade det här receptet och bakade en jättegod kladdkaka. Det fungerar bra.
penna Skrivet av Sandra
Jag älskar att baka, och hemmagjord kladdkaka slår allt. Men dock har jag aldrig bakat en kladdkaka, Var nyss och köpte dom saknande ingridienserna.. Önska mig lycka till! Tack för receptet!
penna Skrivet av Julie
Måste pröva!!!! :) :D
penna Skrivet av Ronja
Min smet blev seg så använde en slikepot men den blir säkert god!
besökare Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne
Jag skulle gissa på att dina ugnsinställningar var felaktiga.
penna Skrivet av GÄST
hej jag gjorde kladdkakan steg för steg och den blev super duper bra tack för receptet
penna Skrivet av Jenny
Receptet var dåligt :( den smakade bara mjöl och socker.... jag hade den i ugnen i 3o min. men den verkade inte klar ???
besökare Svar till GÄST penna Skrivet av Susanne
Vaniljsocker ger vaniljsmak, men man måste inte ha det.
penna Skrivet av GÄST
hej jag undrar varför man måste ha vaniljsocker?
penna Skrivet av Cissi
Jag tyckte att den var jätte god och det var lätt att göra den XD
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Nej den ska fortfarande vara kladdig. Nej man får inte ont i magen av smetig kladdkaka. Om du får ont i magen så beror det i så fall inte på att den är kladdig. Det är nog snarare ogräddat deg med jäst i som man får ont i magen av om det inte är färdiggräddat.
penna Skrivet av Misha
Woho, smarrigt!
penna Skrivet av Anneli
Jättegott! Tack!
penna Skrivet av RiHF20
Thhxz for tips, helped me very many times! :)
penna Skrivet av anonym ni får nt veta
mmums det är godare än rullltårta<<33
penna Skrivet av L^a
vi testade detta recept, men det var verkligen inte bra! den var degig och smakade bara socker och mjol...
penna Skrivet av Anna
Jag vet inte när kladdkakan är klar...
När jag provar med provsticka är den alldeles smetig även fast det gått 20 minuter. Har hört att man får ont i magen av ofärdig gräddad kladdkaka? Iallafall den står ute nu. Är det meningen att den ska stelna?
penna Skrivet av Andreas
Blev sjukt god och kladdig när den var inne i 17 minuter!
besökare Svar till susnet penna Skrivet av susanna
jaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
håller med
penna Skrivet av Teresia
Gör alltid efter detta recept, blir alltid bra mums :-)
penna Skrivet av anonym
Den är så god
besökare Svar till Gunnar penna Skrivet av Susanne
Det låter konstigt. Man kan vispa äggvita och socker med elvisp så blir det vitt och pösigt - det blir marängsmet och smakar mest sött. Det smakar inte alls som grädde.
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Tack! :)
penna Skrivet av Gunnar
Jag hörde att man kan göra grädde av vita ägget, hur gör man det? svara så snabbt så möjligt tack!
penna Skrivet av Sara
Oj vad god den var! jag absolut älskar er hemsida och gillar verkligen steg för steg delen längst ner! ett stort plus!
penna Skrivet av Ulrika
Mitt tips är att ha i en extra msk kakao, 50gr mörk choklad och 100gr ljusare choklad, grovt hackad i smeten. Chokladen blandas då i sist med ex. en slickepott.
penna Skrivet av Rob
Mycket god, men jag brukar ha den inne i ugnen max 15 minuter, annars blir det mer sockerkaka i konsistens.
besökare Svar till virginia penna Skrivet av Susanne
oboy innehåller både kakao, socker och mjölkpulver så du kanske behöver ta lite mer än mängden kakao och så minskar du på sockermängden. Men jag vet att andra skrivit tidigare att de tagit oboy och det har blivit gott!
penna Skrivet av virginia
hej jag undrar om man kan använda oboy istället för kakao?
penna Skrivet av Martin
Gjorde min kladdkaka enligt receptet, dock med Milda Culinesse och utan vaniljsocker - resultatet blev en jättekladdig kaka som föll mej alldeles ypperligt i smaken! :)
Tusen tack för receptet!
penna Skrivet av Britt-Marie
Det var länge sen jag åt något så gott som det här :)
besökare Svar till Kladdkaketestare penna Skrivet av dedu
du borde gort fel den var as god+kladdig
besökare Svar till leo penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket! Jättekul att du gillar min receptsajt! =D
penna Skrivet av leo
Hej just denna sida att hitta recept är bäst.
Jag har hittat det mesta jag tycker om.
Denna sida är bäst, VERKLIGEN BÄST. Tack
penna Skrivet av Sanna
Godaste kladdkakan ever! Jag gör en sån här nästan varje vecka, alltid lika god!
penna Skrivet av Gina :D
Jo ,Om jag ska va 100procent ärlig så tycker jag faktiskt att kladdkakan var okej , inte världens bästa o inte iheller den sämsta utan den var bland top 10 ! jo det första jag gjorde för några timmar sen letade jag faktiskt efter min kladdkaks recept, det är familje recept , men så tog nån i min familj den när jag hade liten gettogheter partaj! har aningar att det var min svärmor men aa , men så då fick jag söka recept och kom hit till den här sidan , sökte på godaste kladdkakan .. så kom denna först .. jo den här kladdkakan var okej men inte som min vandrar familjs recept :) men tja tja hejdå från sasha!
penna Skrivet av isak
oj vad god den va tack så mycket !!!1
penna Skrivet av Kosta
Väldigt bra recept däremot borde den inte vara i 20 minuter utan snarare 10-15 min. Om man har den 20 min blir det bara en torr kaka, sockerkaks liknande fast med kakao ^^
penna Skrivet av Sebbe
Tänkte också kommentera att ha kakan KORTARE tid i ugnen, 12-15min är bäst!
penna Skrivet av raniah
har gjort den flera gånger. mycket god tycker jag.
om man läger det i ugnen kortare tid så blir det godare och kladdigare !!!! mums ska göra en kladdkaka. haha hejdå
penna Skrivet av Matte
om du upplever att kladdkakan blir torr kan det vara att du vispat ägg och socker för hårt så det blivit för "fluffigt". ju mindre du vispar. ju mer kladdig blir den.
penna Skrivet av JB
Jag gräddade min i ca 12 minuter och tycker den blev helt perfekt!
besökare Svar till Nimo penna Skrivet av Susanne

Grädda den kortare tid i ugnen.

En del hävdar att den blir kladdigare av att röra ihop med slev men jag provade det en gång och jag tyckte inte det.

Hur man gör den perfekta kladdkakan råder det delade meningar om. Eftersom alla har olika smak så är nog det bästa att du provar dig fram helt enkelt. Testa kortare tid i ugnen, testa att röra med slev så får du se vad du tycker blir godast.

penna Skrivet av Nimo
Kan du ge tips om hur man får Kladdkakan kladdigare?? ;D
Jag har läst någonstans att om man använder slev går det bättre äre sant? xD
besökare Svar till Carina penna Skrivet av Susanne
Kan bero på för mycket mjöl, att man vispat smeten för länge och/eller för lång tid i ugnen.
penna Skrivet av Carina
har gjort kladdkakan men tycker inte den blev kladdkaka det blev en tung tårta!!
den smakar ok men vett ej varför inte den blev kladdig den blev aldeles för torr!
varför??
penna Skrivet av michelle
har gjort den 8 gånger! den är såååå god!! jag och min bästis emelie bakar den hela tiden och det blir alltid så gott!!! :)
men ibland istället för kakao tar vi diam oboe. det blir också smarrigt! jag älskar att baka och nu ska jag baka den igen!!
penna Skrivet av Kladdkakan
Har gjort det här recpetet två gånger, och jag kan säga att kladdkakan blir väldigt god!
penna Skrivet av Testare
Jag använder en stavmixer och ibland utan vaniljpulver. det går utmärk! Den blir perfekt då och om man har lite grädde och ett glas mellanmjölk så blir den ännu godare! :))
besökare Svar till Kladdkaketestare penna Skrivet av Rashii
Jag brukar köra det här receptet, men med dubbelsats, lite längre tid i ugnen, så får man perfekt kladdighet... ändå fast nog för att kunna skära ut en perfekt bit och så blir den heller inte så hård då tjockleken är lite mer en med en sats. Lycka till!
besökare Svar till Kladdkaketestare penna Skrivet av Susanne

Tänk gärna på när du mäter upp vetemjölet att du inte rågar eller packar decilitermåttet. Det är jättelätt att man packar mjölet när man gräver med ett decilitermått i en vetemjölspåse och då tar man för mycket vetemjöl. 

Sedan är det också viktigt att man inte vispar smeten för länge efter att man tillsatt mjölet. Det ska inte röras mer än att det är blandat.

Sedan gäller det också att man inte gräddar för länge i ugnen. Dels är ugnar olika men också så gillar olika personer olika grader av kladdighet på sin kladdkaka. Vill man ha en kladdigare kladdkaka tar man kortare tid i ugnen.

Mer kakao kan man gärna ta om man vill.

Det är alltså många parametrar som spelar roll för resultatet. ;)

penna Skrivet av Kladdkaketestare
Inte den bästa kladdkaka jag smakat, smeten blir för "hård", bör vara lite lösare. Det gör att kakan inte blir så kladdig. Man kan också ha i lite mer kakao!
penna Skrivet av kladkaka älskare
mmmuums ska göra den nu .. :D fast jag får aldrig den mjuk och kladdig den blir bara som en vanlig kaka :D tack för att denna sidan finns :D
penna Skrivet av Tim
Kladdkakan får en extra härlig upplevelse ifall man har glass eller grädde med några färska bär på toppen.
penna Skrivet av Annika
Kakans kanter ska ju bli hårda, det är så gott! Har en kladdkaka i ugnen nu :)
penna Skrivet av marabouebba
Jag tyckte att resultatet blev bra.
besökare Svar till Mathias penna Skrivet av Kladdkakan
den ska vara platt, det är det som är kladdkaka!
penna Skrivet av Mathias
Jaha!!!?? och bakpulvret då?! Kagan blidde pladd!
penna Skrivet av Natalie.A
Ok, nu är den färdig.
Jätte bra tycker!!
Nu är det bara att slänga i sig! ;D
(^.^) (Jätte gott)
penna Skrivet av Natalie.A
Jo, jag vet inte om den är god men den är i ugnen just nu. Bara jag ser bilden vill jag äta den!! :d
penna Skrivet av Undrare
Hejsan! Varje gång jag bakar kladdkaka lägger man stor märke till att kakans kanter blir hårda, medan mitten av kakan blir kladdig.
Vad ska jag göra för att kanterna ska bli minst lika bra som mitten av kakan?
Tips eller hjälp?
penna Skrivet av Anudari
MMMMMM!! Det blev jättegott ska baka den igen på min föddseldag!!
penna Skrivet av Yazzman
Tillsätt gärna espresso (ej pulver eller nån slags nes-variant. Riktigt bryggt med tryckbryggare.) om du får en torr kaka, och tulla lite på gräddningstiden.

Jag brukar även smälta ner några rutor mörk choklad (minst 70%) tillsammans med smöret.
Vet inte varför det smakar mera då, för kakao är väl choklad i sin renaste form, men gott blir det!
penna Skrivet av Arta:)
Den va jätte jätte god(=
penna Skrivet av Jessy
Det var jätte got!
Jag älskar den!
besökare Svar till Älskar detta recept! penna Skrivet av Susanne

Bregott går bra, lätta vet jag inte hur det blir när det gräddas i ugn. Det beror på att bregott är gjort av smör till skillnad från lätta som är gjort av margarin och har även lägre fetthalt. Tänk på att det är skillnad på smör och margarin. Smör är en naturlig produkt medan margarin är ett kemiskt ihopjox.

Smör smakar dessutom mycket godare än margarin och du slipper också alla konstiga ämnen som t.ex. härdat fett, transfetter m.m. som är långt ifrån hälsosamt. Själv använder jag alltid smör när jag lagar mat och bakar.

100 g smör är ca 7 msk.

penna Skrivet av Samuel
Jag brukar göra med samma recept men jag blandar allt i samma bunke som jag smälte smöret i. Resultatet blir oftast bra om man gillar lite extra "kladd".
penna Skrivet av Älskar detta recept!
hejsan, jag bara älskar detta recept på kladdkaka :D skulle vilja baka den igen men har tyvärr slut på margarin. är det okej om man tar helt vanlig smörgås smör som Lätta t.ex.? I sånna fall hur många matskedar är 100 g smör?
penna Skrivet av Daniel
Jag föredrar att använda 3 stora rågade matskedar kakao och grädda i 16 minuter (175 grader, över och undervärme).
Gjort det här receptet många gånger och lyckats fastslå min favorit!
penna Skrivet av gäst
Hej igen det var jag som skrev den innan!
Om ni vill så ska ni böanda grädde och ha bredvid ena sidan grädde ena vaniljsås!
Och så den blir extra god ta Frukt Coctail!
Och gör runt! Smaskens!
Ska göra det!
Kakan är inte klar men spelar roll?
Den får vara där lite extra!
Vaniljsås och grädde?
Faktsit blanda dem!
gud ska pröva i en liten skål ska se hur det blir ses!
Eller så lägger jag vaniljsås över grädden och Kladdkakan!
Har gjort nästan alla era recept!
Igår som sagt, Choklad mousse! Tog slut på 1 sek!
Vi har gäster idag det är därför jag gör detta!
Jag ska gå ner 5 kilo jag äter inte bara familjen vänner och gäster ses!
penna Skrivet av gäst
Hej jag gjorde denna utsökta Kladdkaka den var outhärdigt god!
Den blev inte så kladdig men det spelar ingen roll det är bra om den är god och om familjen och gästerna tycker om den!
Jag är 11 år och fyller år 12 i Agusti! Hoppas alla gör på detta recept för älskar den!
Hoppsan!
Glömde nästan bort den!
Den är just nu i ugnen bara 5 min kvar!
P.s Florsocker över den!
Och om mna vill så tar man också vaniljsås vid sidan om men kom ihåg blanda den lite till så den blir mer krämigare och kramgoare så man njuter!
Ska göra det! ses
penna Skrivet av Julia
herregud, den är helt underbar!
penna Skrivet av Viola
De va de godaste jag har ätit :)
penna Skrivet av villinteskrivanamnet
Guud så good :)<3<3
penna Skrivet av Marie-luoise
Det här var ju gätte gott jag var till och med tvungen att skriva ner receptet =)
penna Skrivet av Karolina
Vill man ha en ännu godare och kladdigare kladdkaka så kan man ha i 100g smält choklad i smeten. Jag brukar ha i Marabou mjölkchoklad eller den med Daim-smak, men det går alldeles utmärkt att ta blockchoklad. Riktigt lyxigt blir det med mörk choklad.
För att kakan inte ska bli för söt så halverar jag sockermängden.
penna Skrivet av Hakån
OMG , den är såååå gudomlig :) KONKURS
penna Skrivet av Kladden
Jag smörjer alltid formen, även om det är teflon. Till kladdkaka strör jag ströbröd och kastar på ett tunt lager med kokosflingor. Tycker att det förhöjer smakupplevelsen!
penna Skrivet av xd
super
besökare Svar till dedu :p penna Skrivet av Emil W
Det är bara att ta dubbla av allting.
penna Skrivet av dedu :p
om man vill göra kladdkakan dubbelt så stor eller hur jag ska säga det, ska man bara dubbla alla ingredienser så det blir dubbelt av portionerna? :)
penna Skrivet av Anonym
Tänker just baka dem
Hoppas dem blir Goda


MMMM
penna Skrivet av Emilia
Jätte god! Men den blev alldeles knölig när jag tog ut den ur ugnen.
besökare Svar till Henok penna Skrivet av Susanne
Ja det går bra och den blir nästan lika god utan vaniljsocker!
besökare Svar till :) penna Skrivet av Susanne
Nej, den blir godare om du gräddar den i ugnen.
penna Skrivet av Anonym?
smeten var ganska fast, inte särskilt rinnig och behövde bres ut i formen
penna Skrivet av :)
blir kladdkakan lika god om man gräddar den i mikron?
besökare Svar till meiose penna Skrivet av Susanne
Ja jag tror någon annan skrivit en kommentar tidigare om de tagit olja istället och det gick bra. Ta 1 dl olja.
penna Skrivet av meiose
kan man lägga olja istället för smör ?

svara så fort som möjligt ღ
penna Skrivet av Johanna
Enkelt å lätt å jätte gott...
penna Skrivet av doris
enkel, snabbakad. 18 min enligt min ugn
penna Skrivet av Bacon
Nu ger vi oss i kast med detta recept, önska oss lycka till :)
penna Skrivet av zainab
as bra recept asså:D
penna Skrivet av Padden
God, men torr om man har den inne full tid.
penna Skrivet av ANONYM
AHH... GUD VAD GOTT!:D
penna Skrivet av FRÅGA
SKA MAN INTE HA BAKPULVER ? OCH VARFÖR DÅ ?

:-)
penna Skrivet av anonym!
Tjena! :D jag blev såå snåål på kladdkaka, så nu börjar jag baka!! :D kommer senare och kommentera om de blev gott! :D
penna Skrivet av bella
den ser jättegod ut! vi har varmluftsugn så hur mycket ska jag sätta på ugnen så kladdkakan inte blir för kladdig eller för torr?
penna Skrivet av <3
oj de va heeeeeeeeeeeeeeeelt underbart! namnamnamnamnamnamnamnam <33
penna Skrivet av Henok
Går det att baka en kladdkaka utan vaniljsocker??
Eller blir den god då?
penna Skrivet av D.A.
den blev jättebra o god.
penna Skrivet av ANONYM
jag bakar inte så ofta på det här receptet... men den blev jättegod...
penna Skrivet av Lena von vander
lägger brun farin socker så det blir extra kladdigt i mitten med massa chokobitar både på & i ! :)
penna Skrivet av moa:)
Jättegod och jättebra ! :D jag gör alltid den här kladdkakan .
penna Skrivet av Henok
Hej jag undrar varför kladdkakan inte blir hård som den ska vara???
penna Skrivet av elliiinnn
jag gör den här jätteofta faktiskt SKITGOD "'maha skit är säkert inte gott menmenmenmenmen ;)
penna Skrivet av fanny
den är riktigt god!
penna Skrivet av fanny
den här kladdkakan är den bästa som finns !!! :D
penna Skrivet av karoline
den blev god men lite bränd i kanten annars var den bra jag gillar när det är lite bränt!!!!!
KRAM
penna Skrivet av anonym
jag har inte prövat att gjort den men den ser extremt god ut!! ska göra den nu hoppas att den blir god nu DÅ!!!
penna Skrivet av patrik
Hur stor form ska det vara ? Hur lång ungstid ska det vara för en 25 cm's form ?
penna Skrivet av hehe
Alla skriver typ.. denm blev inte kladdig.. blabla.. Min kladdar sönder?
säkert fel på den jäklans ugnen,
penna Skrivet av korre
den blev bra tycker jag
penna Skrivet av Johan & Petra
Vi festade till det lite och hade i grädde och apelsinskal/saft =) Det var inte helt fel! Kör på den
penna Skrivet av rasmus
jag älskar att baka chokladkaka om ni vill veta så har jag lätt mig det i hk
penna Skrivet av Maja,Julia
Den kommer bli god!!<3§
penna Skrivet av Bäst e du
Bästa KladdKakan jag har ätit, Tack Så Mycket du ! =)
penna Skrivet av victoria
smarrigt :)
penna Skrivet av sussie
Tack för ett bra recept på kladdkaka den blev supergod thanxx<3
penna Skrivet av daim
tack så mycket , kladdkakan blev jättegod alla gillade den speciellt med lite vispad grädde :)))
penna Skrivet av tjejen
hej , jag har inte smör och magarin , vad ska jag ta istället för dom?
penna Skrivet av Annie
Absolut det bästa receptet jag har sett på kladdkaka, makalöst gott!
penna Skrivet av johan
jag kör samma recept fast med bara 1dl mjöl, eller a vi brukar baka dubbel sats. Så de blir ju 2dl mjöl. Tycker den blir godare då !
penna Skrivet av Nina Ekenblad
Jo det gick superbra! Eftersom min 60 åriga mamma alltid hjälper till :)
penna Skrivet av ooa
jag älskar kladdkaka
penna Skrivet av morsal
fan vad gott det hära var det hära är väldens bästa recept på kladdkaka i like this hela min kök luktade när mamma bakade den
penna Skrivet av Hannelore
Jätte bra recept på kladdkaka=)
Hela köket luktar choklad nu!!!
penna Skrivet av David
Men jag är 10 år också,eller 11 år och jag kunde baka den helt ensam:)!!!
penna Skrivet av terry
jag tar alltid min recept från den här hemsidan och det funkar jättebra varje gång jag bakar här hemma
penna Skrivet av lome
nice!! kladdkaka men var lite för lös för min smak
penna Skrivet av Felicia
jag är tio år och fattade exakt allting !!jag bakade den helt själv när mamma hade migrän.jättebra med bilderna så att man kunde vara säker på att man gjort rätt jag älskar denna hemsidan och kommer bara leta efter recept här<3<3<3
penna Skrivet av Linnea
kladdkaka är det bästa jag vet varje dag äter jag

verkligen det bästa jag ätit.
penna Skrivet av niki
Den var inte så kladig!
penna Skrivet av Mikaela
Bästa receptet på kladdkaka jag har hittat!
penna Skrivet av Janetta
svar till Webmaster Susanne: åhh tack så hemskt mycket, jag vet inte varför, men ja tycker de är äckligt!! Den luktar illa!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Isabella Ostojic: Till gi-chokladmoussen när du vispar äggvitor måste du ha rena (fettfria) vispar och skål och det får inte vara någon bit äggula i äggvitan. Annars går det inte att vispa upp äggvitorna så bra.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Janetta: Smöret går nog att byta ut mot 1 dl olja, se någon tidigare kommentar om det. Kan tänka mig att det också fungerar att byta mot 1 dl ovispad vispgrädde. Varför är smör äckligt?
penna Skrivet av zema
det är väldigt gott! darför att den har en bra smak tycker jag
penna Skrivet av Janetta
Heej på er, jag ÄLSKAR kladdkaka, men smör är de äckligaste för mig, så att jag undrar om någon här har tips på att byta ut smöret/margarinet mot nåt annat så skulle jag bli glad, skriv helst hur mycket.
penna Skrivet av Andréa
Hehe, jag var så sugen på att göra men jag hade ingen kakao, så jag använde oboy och minskade på sockret för att kombinera ;) Det smakade extremt gott :), tack för recepten!
penna Skrivet av Arta Bela
Jag har bakat kladdkaka många gånger. Jag brukar servera kladdkakan med frysta hallon och grädde. Men man ska vispa hallonet med lite socker på innan man serverar det med grädden. Det blir jätte gott, kombination. Ni måste prova!!!!!!!!
penna Skrivet av Isabella Ostojic
Skulle egentligen göra gi-cockladmuossen på dubbelrecept, men äggvitorna ville inte fulffa till sig så jag gjorde kladdkakan på dubbelrecept istället, väldigt god men inte lika nyttigt.
penna Skrivet av <33
Det va as god! <33
penna Skrivet av ....
blir det lika gott om man inte har vaniljsocker?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Marwa: Det blir nog inte lika gott men det fungerar säkert. Ta en vanlig matolja som brukar vara relativt smaklös. Du kan ta 0.8 dl olja och 20 g smör.
penna Skrivet av Marwa
Kan man använda matolja istället för smör? vi har endast ca 20g smör hemma så kan man ha i både lite smör och matolja och hur mycket olja ska man ha i då?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jessica: Om den blev torr och trist så hade du den nog i ugnen för länge. Det står ju 20 minuter i receptet och du hade 25 minuter. Alla har olika tycke och smak och alla ugnar är inte exakt lika, man får prova sig fram.
penna Skrivet av Jessica
Blev sådär.. Ganska torr och trist.. Vi har en ny ugn och vi hade den inne i 25 minuter innan den var klar och då var den fortfarande kladdig i mitten som den ska va. Så ha den i ugnen så länge som du tycker och allas tips om tider går inte att följa..
penna Skrivet av dietrich
Vad är lagom kladdig? I Tyskland känner man ingen kladdkaka. Kladdig kakor är här bara bra för sop. Jag skulle pröva den här kakan och kommentera efter smakprovet.
penna Skrivet av Juliette
det godaste och bästa receptet . jag bakar alltid med det här receptet hela familjen älskar den! ;)
penna Skrivet av pietro
mums filibabba<3 o slurp på köpet.
Vi hade en mysig pojkkväll med pojkarna och kladdkakan ;)<3
Puss på er...
penna Skrivet av Niki
Kladdkaka är den godaste kakan i hela värden!
penna Skrivet av Tjejen som gillar kladdkaka
Heej alla asså när ja bakade min kladdkaka så blev de som '' klumpar'' eller den blev ganska hård så att när ja skulle hälla ner den i formen så var ja tvungen att ta en sked å ta å sätta i formen va e de för fel ja gjort ;( ?
penna Skrivet av Anna-lena
Jag har bakat kladdkaka flera gånger , Men Jag går aldrig riktigt efter receptet ,utan gör om det lite .. det blir Myycket godare . LYCKA TILL ! :)
penna Skrivet av anonym
när jag bakar denna kladdkakan så blir det fel. kakan blir inte kladdig. vad är det jag gör som blir fel?
penna Skrivet av Linda
Jag tar alla ingredienser och häller i en bunke och vispar med en slickepott. Häller sedan smeten i den smorda formen och in i ugnen. HUUUUR PERFEKT som helst! Håller inte på o vispar ägg o socker pösigt osv.. blir en perfekt kladdkaka ändå! =)
penna Skrivet av Chocolate
Ha endast i 1 dl socker. Det blir mycket godare. Om man går efter receptet och har i 2,5 dl socker blir det alldeles för sött!
penna Skrivet av karre<3
den goddaste kladdkaka är BÄST!!!!!!! jag kallar den gladdkaka<33333XD
penna Skrivet av Susanne
Svar till lisa: Jag använde en teflonform med löstagbar kant. Sedan brukar jag nog oftast servera direkt ur formen, jag tar bara bort kanten och ställer formbottnen på ett fat och serverar med en plastkniv som inte skadar teflonbottnen. Annars tror jag man kan lyfta över kakan om man använder två stekspadar till ett annat fat, för kakan håller ihop ganska bra. Man kan annars göra kladdkakan i en pajform som man serverar direkt ur, jag tror de flesta gör så.
penna Skrivet av lisa
jag undrar hur du fick kladdkakan ur plåten utan att den förstrdes
penna Skrivet av sandra arskovska =) xD <3<3
detta var första gången jag har bakat nåt så gott jag tackar så det var så gott!!
penna Skrivet av mr bing
hej, en mycket god kladdkaka! MEN en liten parantes..att vispa med elvisp gör så att du får ett hårt "skal" på kakan, så jag råder nu dig att använda ballongvisp eller liknande, bara du inte vispar med elvisp:) och ett stort plus i kanten för bilderna! well done. tack så mycket, hej!
penna Skrivet av yasmin
det var super bra
penna Skrivet av Salome
Första gången jag bakade kladdkaka, jättegott tyckte alla!! Vi tackar så mkt!
penna Skrivet av Bertil Bertilsson den andre
hej mitt namn är bertil bertilsson och jag har bakat världens godaste kaka med hjälp av detta receptet! :)
penna Skrivet av Johanna
ÅÅåå nu ska jag sätta igång med min första kladdkaka ever! Men ville bara berömma upplägget av bilderna som både är inspirerande med framförallt lättförstådda!!
penna Skrivet av linda danielsson =)
den här kladdkakan är farligt good !! =)
penna Skrivet av Hannah
Jag bakade den härom dagen, idag så bad mamma mig att baka den igen. Underbart god och kladdig!
penna Skrivet av amanda.johanson
den är jätte god.
penna Skrivet av Susanne

Svar till nanna, daniel, Linnea, Lina och Emilia: Receptet kommer ni till om ni klickar antingen på receptbilden eller på någon av de fyra länkarna i texten som har fet stil och lite ljusrödare färg och heter något med kladdkaka.

Jag förstår verkligen inte hur ni inte kan hitta till receptet? Berätta gärna för mig hur jag ska ändra så att ni hittar receptet!

penna Skrivet av Linnea , Lina och Emilia
Finns det inge recept ??!
penna Skrivet av daniel
var e receptet???!
penna Skrivet av nanna
Var e receptet??
penna Skrivet av Magnus
Jag har gjort denna kladdkaka och gjorde så att jag lade i en väl mogen banan och den blev super god ...
penna Skrivet av Erika
Jag har gjort denna kladdkaka många gånger och den går hem hos alla =). Farligt god!!
penna Skrivet av sara
det är en av det bästa receptet jag har smakat
penna Skrivet av Susanne
Svar till skorpion: Det låter som att du inte har rätt ugnsinställningar. Kontrollera att du satt på över- och undervärme (standardinställning) och rätt grader. Ugnen ska vara varm när du ställer in kakan.
penna Skrivet av skorpion
Det tog nästan 40 minuter i ugnen, efter 20 min var det nästan flytande. Vad har jag gjort för fel?
penna Skrivet av :)
hej jag och min klass tänkte baka den här, är den god ? :)
penna Skrivet av camilla
den är super god
penna Skrivet av Nadja
Det är väldigt gott tack för det goda receptet!
penna Skrivet av Antonia
Tog precis första tuggan av min kladdkaka och jag älskar den!
penna Skrivet av Alexandra
Älskar denna kladdkaka! Lagar den varje gång jag ska baka kladdkaka , och alla älskar den! <3

Det brukar vara lite lite för lite kakao! Brukar sätta i en halv sked till så blir det perfekt! (Y)
penna Skrivet av Ksenia
Tack för en fin recept, men jag tänkte bara ge dig ett tips. Om man först vispar äggen och sen häller på lite socker i taget under vispningen kommer det att bli mycket finare, pösigare och bättre. Sockret löses även upp mycket bättre då.
Annars är det toppen. Tack ännu en gång!
penna Skrivet av Mia
Jag försökte baka kakan och hittills har det gått jätte bra! Just nu är den i ugnen och den ser utsökt ut. Tack för hjälpen !
penna Skrivet av Naomi och Jenny
Vi lade till en matsked oregano, mycket gott !Blev lite pizzaaktigt men som italienare tyckte vi mycket om det !!
penna Skrivet av Susanne

Svar till Lollo: Ta kortare tid i ugnen så blir den kladdigare.

Svar till Carro: Tänk på att grädden ska vara kall när du vispar den och det tar längre tid ju lägre fetthalt det är.

penna Skrivet av Carro
Jag och min kompis tyckte att den var super god. Men grädden gick inte att vispa utan den var rinnig hela tiden så vi slängde den!
penna Skrivet av Arjanda
ett toppen recept man förstod exakt allting.:D
penna Skrivet av Lollo
Den var underbar, men om man kunde göra den lite kladdigare..., så skulle det vara godare
penna Skrivet av Matilda
bra recept, man förstod allt., väldigt gott också.!! :)helt toppen alltså.. ;) :D
penna Skrivet av ffg
mmm den var jättegod och snab att göra
penna Skrivet av dk
jätte lätt recept! =)
penna Skrivet av elin
Hej jag värkligen älskar kladdkaka och jag skrev av detta recept och jag bakar jämt!! älskar detta recept :D
penna Skrivet av Jasmine
Världens godaste kladdkaka! Har ätit många olika kladdkakor i mitt 16-åriga liv, men ingen har varit så god som denna!! ;D
penna Skrivet av john persson
detta är den godaste kladdkaka jag vet ;)
penna Skrivet av Fanny
Det här den godaste kladdkakan i hela världen! Jag tycker värkligen om den här kladdkakan;)
penna Skrivet av Anna
Av alla kladdkakor jag har ätit så är detta den godaste! Jätte bra recept med både bilder och text. Tummen upp.
penna Skrivet av felix
Jag glömmde att säga att det är enkelt att förstå receptet,bra beskrivning.
penna Skrivet av felix
Av alla kladdkakor jag har smakat så har den hära varit den bästa. Jag tycker att den är jättegod :). Jag brukar alltid ta ut den lite tidigare så att den blir extra kladdig!
penna Skrivet av Emma
Jag testar lite olika recept , och jag tycker kakan blir så mycket godare om man har lite blockchoklad i istället, så jag minskade lite på kakaon och hade i chokladen istället, vart jätte mumsigt (:
penna Skrivet av Kladdkakeälskaren <3
Gott! Jag blev mätt efter en halv bit! Så himla god, tack för receptet!

Tips: Om du ska servera med grädde, häll inte på grädden på tårtan innan den har svalnat, då smälter grädden. =) Jag gjorde så, man lär sig (och andra i mitt fall) av sina misstag.
penna Skrivet av huanji
Jag använde 1 tsk bakpulvar som min vän rekommenderade.Väldigt gott! Mjukare o vackrare!
penna Skrivet av jessy
det är jätte gott
penna Skrivet av :) Melissa
Jätte God kladdig kaka :D
Tydligt recept också, tacktack (:
penna Skrivet av de du:)
Mm den ser god utt jag ska baka det imorn:)) hoppas att den blir god! =)
penna Skrivet av Iman
Mycket bra recept men EXTRA bra med bilder! De är verkligen tll nytta, så fortsätt med det! Härligt jobbat!
penna Skrivet av Sanne
Mmmm smeten är godast! hihi :)
penna Skrivet av sabina
väntar på att den ska bli klar :) tog lite för myckte smör men det gör nog inget
penna Skrivet av Susanne

Svar till annlie: Tack för ditt recepttips på Majsbröd!

Svar till Filippa: Ja muffins är också gott. Det finns annars ett särskilt recept på kladdmuffins men visst kan man göra muffins även av detta recept.

penna Skrivet av Filippa
jag gjorde muffins utav smeten det tycker jag är godare.
penna Skrivet av En människa ( Tjej)
Heej hej Kladdkaka är jättegott väntar på när det är klart HEHE ....
MUMSS:......
penna Skrivet av anneli, 56 år
hej,hej jag vill bara dela med mig av ett underbart majsbrödrecept som min mamma bakade när jag var liten. Detta recept har under många år varit mitt favorit recept och det är det fortfarande. det kommer nedan.

1 paket jäst.
6 dl mjöljk.
5 dl mjöl.
1 tsk salt.
3 dl vatten.
350 g mosad majs.

rör ihop degen och knåda. gör degen till bullar och lägg ut på en plåt. Stoppa i ugnen och låt jäsa i 30-40 min. tag ut när bröden får en gyllenbrun färg.
lyca till
penna Skrivet av malin
really, really good recepiet
penna Skrivet av kiiida
this is the best recipe ever
penna Skrivet av Kladdkaketjejen :)
Hejjsvejjs!
Min kladdkaka står nu i ugnen :) längtar!
har bakat kladdkakan så länge jag kan minnas, minst 50 gånger!
ska då sätta mej i soffan med kladdkaka & en kopp varmchoklad med vispad grädde, MUMS! <3
ha det gött!
penna Skrivet av personen som undrar
får man lägga in receptet på sin egen blogg om man skrivet att det egentligen tillhör recepten.se
penna Skrivet av Christine
Fins ett bättre recept på arla.se. Kolla där istället.!. Ni får mindre att diska också..
penna Skrivet av Susanne
Svar till Matilda: Du får klicka på bilden eller på länken till receptet som finns i texten så kommer du till själva receptet.
penna Skrivet av matilda
ni måste ha en lista på det man behöver!! det är så himmla dåligt annars
penna Skrivet av Jennifer Och Sanne!:)<3
Vi är två 12 åriga tjejer som har tänkt starta ett cafe/Resturang! Detta recept kommer defenitift finnas med i listan!<3
Men bara det att vi bytte ut 2 saker!

Kramar Från Oss!:)<3

Skrivet av oss!<3
GAAALET GOD SMEEET!<3
Snart ska det mummsas på god KlAdDkAkA!:)<3
penna Skrivet av hon som mysslyckas
jag skulle baka den här hemma hos mamma men den var inne för länge i ugnen så det blev ingen kladdkaka men god ändå

tips; om det händer samma sak för er (att den blir inne för länge i ugnen) så kan man göra glasyr med kakao i och ha på, det blir gottigottgott :)(det räddade dagen :))
penna Skrivet av Stina som fyller år idag
hej! Jag fyller år idag och jag älskar kladdkaka, och vi hittade inget recept hemma så då är det perfekt och pröva detta receptet! hoppas på att det är lika gott som vanligt :)
penna Skrivet av Sarah
Jag har aldrig gjort kladdkaka men det e jätte gott
penna Skrivet av ellinhh
måste bahh säga att SMETEN äe galet god asså ;dd!
kakan är i ugnen;p
penna Skrivet av Alina
verkar gott ska baka den ikväll. hoppas den är god!
penna Skrivet av Annie
Åh, vill baka det någon gång.. Kanske som överraskning till mamma eller nått!
penna Skrivet av Violette
Ska baka den ikväll. Men bakade "Kladdmuffins" igår kväll, de va jättegoda. Mmm<3
penna Skrivet av Juliette
goodaste kladkakan bakade den nu:D
penna Skrivet av Sara
Det här är den enda sidan jag gör kladdkaka på!
penna Skrivet av alice
kladdkakan var jättegod senast jag bakade den!
ska baka den ikväll också, jättbra recpet!
penna Skrivet av malin
jätte gott inget kan vara godare
penna Skrivet av Stephanie och Elin
jättegod! Inget recept är så gott som det här! Mumms<3
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hani: Man kan äta kladdkakan både varm och kall eller ljummen. Det är en smaksak. Jag tycker den är godast ljummen när den är nygräddad, sedan förvarar jag det som eventuellt blir över i kylskåp och äter det sedan kallt med vispgrädde.
penna Skrivet av Sofia 11 år
HAha, I LOVE KLADDKAKA
penna Skrivet av Hani
Ska den ätas varm eller kall?
penna Skrivet av Robin
jag är bäst på att göra kladdkaka!! Måste smakas! :D
penna Skrivet av Krilleman ;)
Efter man gjort ca 100 kladdisar minst. Så glömmer jag likförbannat bort ngt. Då är denna sidan super. tack så mkt :D
penna Skrivet av Anonym
jag har aldrig gjort kladdkaka hoppas det smakar gott!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till hanna: Tänk på att oboy innehåller kakao, socker och mjölkpulver (och lite andra tillsatser) så om du vill göra med oboy istället för kakao så kan du även minska på sockermängden och ta lite extra oboy jämfört med mängden kakao.
penna Skrivet av hanna
kan man göra den med vanlig oboy??
penna Skrivet av Marina, 13
Kladdkakan blir skitbra!! Jag brukar laga den rätt ofta och sen säljer min pappa det i sin restaurang.
penna Skrivet av Färjan-Ruth
KLart att Roberts stora kladdkaka funkar. Jag har gjort den en massa gånger!!!!Receptet finns på min Båtpastors blogg!boatpastor.wordpress.com. Kram. Båtpastor, Färjan-Ruth
penna Skrivet av ebba
men den var god endå
penna Skrivet av ebba
hej den var väl god fast min egna är godare men de som gjorde felet är att den är för svag i smaken! Tro mig jag är kock.
penna Skrivet av Christine
liksom smulan bor jag ocksa i Tyskland..:-))
Det är härligt att kunna baka ett paar saker fran "därhemma"!
penna Skrivet av Smulan
jag tittar ofta här,fast ja bor i tyskland ;)
glömde receptboken i sverige...
penna Skrivet av anonym
jävla bra recept tack!!!
penna Skrivet av anonym
bra recept =D!!
penna Skrivet av anonym
Bra recept ... när jag ska baka så tittar jag alltid på denna sidan!:)
penna Skrivet av bra bar
god
gooood
penna Skrivet av sara sandra maja
hej! kladkaka är jätte gott!

Vi ska baka en idag!
penna Skrivet av anonym
hemst bra recept bah att man lära ha de längre i ugnen !
penna Skrivet av lisa
väldigt bra recept ! jag älskar de och barnen med ! de vart en hitt hemma hos mig ! älskar receptet ! tack så mycket !
penna Skrivet av Niklas
Bästa receptet som finns :O
penna Skrivet av ricardo
skittttttt gott :D
penna Skrivet av Stephanie
Jag bakar alltid kladdkaka efter det här receptet! Det är så gott. Mums <3
penna Skrivet av Susanne
Svar till halla: Den är chokladbrun, ganska mörk. Hur ljus den ser ut beror lite på hur man fotograferar, hur man efterbehandlar bilden i bildprogram och till sist kvalité på dataskärmen och inställningar på den.
penna Skrivet av halla
ee den såå ljus?:)
penna Skrivet av atti
mycket god tack för ditt recept
penna Skrivet av mari
den var jättegod!<3
penna Skrivet av saba
mums!helt underbar.och så enkel att göra.brukar göra den när barnen blir sugna på ngt sött.alltid lika uppskattad.
penna Skrivet av linda
den här var super god, blandade i choklad bitar oxå.... super gott
penna Skrivet av Susanne
Svar till musa: Kladdkaka utan kakao är inget jag skulle rekommendera om man inte smälter ner choklad och blandar i istället. Annars blir det ju ingen chokladsmak.
penna Skrivet av någon som ville kommentera den här kladdkakan
den var väldans god, den! =P MUMS!!
penna Skrivet av musa
den var goaste jag har gjort men en fråga måste man ha caco....för att jag hade inte det hema så att jag tog det uttan caco men den blev go en dån jag önskar er alla som inte har gjort den KLADDKAKAN kan få prova på för den vbar faktist go och inte så jobbigt så att jag önskar er alla som inte har gort kan få göra det från idag!!!
penna Skrivet av vanessa
gott??? men lite jobbigt att baka det
penna Skrivet av Maria
jag tycker kladdkaka är underbart, speciellt när den är riktig kladdig och nybakad med en klick grädde, den bästa kladdkaka som jag har ätit är en som jag och min pojkvän bakade, vi hittade receptet på denna sidan, den innehöll after eihgt choklad i receptet och smakade underbart. Det är nog det mest lyckade recept som jag har bakat någonsin! ett bra tips til alla som vill baka någon enkelt men som ändå är så himla gott =)
penna Skrivet av Anastasia Eschricht
Jag brukar ha hackade mandlar i denna , och för att få den kladdig har jag den ca 16 minuter i ugnen.
Då blir den verkligen perfekt!
penna Skrivet av Lejla
det är jättegott. speciellt om det är jättekladdigt! då brukar jag till och med äta utan grädde!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Linda: Ja, du kan även grädda kladdkakan i mikrovågsugn om du har bråttom. Det tar 6-8 min (700W).
penna Skrivet av KLADDKAKKAAAAA :)
kan man ta något annat istför vaniljsocker ?
penna Skrivet av tack
tack lätt att göra första gången och jag lyckas ska göra ofta
penna Skrivet av Linda
Hej!
Kan man inte ställa den i mikron istället för i ugnen ??
Snälla vill ha svar :D
penna Skrivet av sofia
det är så himla gott med kladdkaka :M <3
penna Skrivet av Emma :)
det är superdupergott ju! men jag får alltid ont i magen om man har grädde till.. men jag älskar det !
penna Skrivet av Martina=)
Det är ju jätte gott=)
penna Skrivet av Susanne
Svar till sara: Prova att ta kortare tid i ugnen eller ta en form som har mindre diameter.
penna Skrivet av sara
Kladdkakan smakar skit gott, men blir alltid hård den blir aldrig kladdig..
Vad gör jag för fel ? :/
penna Skrivet av kladdkaka älskare<3
Kladdkaka är nog det bästa jag vet! När jag har alla ingredienser hemma gör jag alltid det!
penna Skrivet av KladdKakeÄlskaren! <3
Den här kladdkakan är supergod! Har gjort den otroligt många gånger! Det här receptet äger ! rekommenderas , såklart!
penna Skrivet av robin
nam nam kladdkaka
penna Skrivet av nina
kladdkakor är skit gott!!! mmm va gii
penna Skrivet av Mimmi
Denna kaka är kanon, men jag har den inne i 25-30 min istället, annars blir den inte klar. efter 30 min är den lagom kladdig :) men det är väl olika ugnar kan jag tro..
penna Skrivet av susanne
fyfaaaan vad gott det skall bra att baka lite kladdkaka var skit länge sedan och denna ser extra GOOOD ut ;)<3<3
penna Skrivet av sofie
mm kladkaka =)
penna Skrivet av kalle
kladkaka e fett gott ju
penna Skrivet av elin
MJAA, INTE SÅ GOOOD :)
penna Skrivet av Mattias
Väldigt god kladdkaka, gjorde ett experiment en gång, Jag blandade i ca 100gram mjölkchoklad. Blandade mjölkchokladen med mjölet.
penna Skrivet av Evana// coolt namn;)
så himla gott alltså!! och mättande, men det är ju bra för den delen, annars äter jag ju upp hela!!:D
penna Skrivet av bella
klart bra recept.men om man har kakan i typ 15 min så blir den kladdigare och goare :D
penna Skrivet av Krissi
Jag tycker att den blir extra kladdig och god om man inte vispar med elvisp utan med gaffel! Jag vill att min kladdkaka ska va riktigt kladdig..måste ju leva upp till namnet!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till jag: Det låter jättekonstigt. Jag har inte hört talas om någon sorts kakao som skulle ha så dålig kvalitet. Så jag vet inte varför det inte lyckades för dig. Du är en av ytterst få som skrivit något negativt om det här receptet så därför är det extra konstigt att det misslyckades om du följde receptet.
penna Skrivet av jag
den blev inte så värst god. Vi följde receptet men den e blev ljus o smaka ingenting.
penna Skrivet av otto ottson
Helt klart ett av mina favo recept! kladdkakan är ju sjukt god! :)
penna Skrivet av linnea ooch martina söderfalk
kladdkaka är det BÄSTA som finns ++++chokladbollar MUMMMMMMMMMMMS!!!!xD
penna Skrivet av sabina
mmm den blev jätte god måste göra det här nån mer gång!!! <3
penna Skrivet av HANZO
kladkaka det är det bästa som finns MUMS
penna Skrivet av Anonym
Det är den godaste kladdkakan ever!!!!
penna Skrivet av Emoflikkan som är bäst på att baka kladdkaka! :D
Hejhej :3 jag har gjort denna kladdkakan många gånger nu och jag blir bara bättre & bättre. Alla tycker den är jätte god och att den ser bra ut. Jag testade även att lägga i chokladbitar som sedan smälte och det var jättegott! Jag hade även hallon & blåbär som dekoration. Kladdkakan går fort och är god och perfekt när man är deppig eller bara vill ha kul med kompisarna. Ska defenetift göra denna många mer gånger. (Har gjort den ca 15 ggr nu x3) men jag är inte fet för det.
penna Skrivet av Jonas
Blev inte kladdig. Testa med 150 g smör och 1 dl mjöl istället.
penna Skrivet av yasmin alirakia
jag tycker att det är jettä gått



tack
penna Skrivet av Jesus
Mycket god, rekommenderas.
penna Skrivet av Melina m. Familj.
Extremt gott och lätt :)Bildvisningen är tummen upp .
penna Skrivet av Jennifer
Kladdkaka , det godaste som finns ! :D
penna Skrivet av Kevin Och Felicia
Står i ungnen nu och smeten var god :M..

Jag tycker att detta är besta receptet då det finns bilder. Mycket bra +++++.
penna Skrivet av mathilda agnes
vi är 12 är och tycker att den äger
penna Skrivet av Ana
Jag är tretton år och bakade denna nyligen, måste sägs att det är extremt lätt för till och med mig, som är ganska trög annars :D
penna Skrivet av Elin i Eskilstuna
Bästa reseptet på kladdkaka, underbart god!!
penna Skrivet av Hejsan!
Oj, detta var den bästa kladdkakan jag någonsin ätit jag ger 10 / 10!..
penna Skrivet av Sofie
Jag bakade denhär kakan i en smörad & bröad ugnsfast glasform, och den blev helt perfekt! Jag gjorde 1,5 sats, eftersom jag inte var säker på om ytan i min form var större än den på bilden.

Kakan blev kladdig men ändå kompakt, och idag, dagen efter, så är den supermumsig! Min pojkvän gav den dessutom 10 av 10, igår när den var nybakad och jlummen.
penna Skrivet av sara
det var den godaste kladdkakan som jag nånsin har ätit
penna Skrivet av Sara
MuMsMuMs !!! Kladdkaka
penna Skrivet av camilla
mumms , den va väldig god ^^
penna Skrivet av Susanne
Svar till \<3kladdis: Följ receptet så blir det säkert bra. Det är svårt att misslyckas med kladdkaka, det är snarare än fråga om mer eller mindre jättegod som den kan bli. :-)
penna Skrivet av Abdalla
jag provade att göra det med matolja ok det blev ganska gott:d
penna Skrivet av <3kladdis
hej:)vi är två tjejer som verkligen älskar kladdkaka men vi är rädda för att den ska bli misslyckad. vad ska vi göra?
kram från kladdis tjerna
penna Skrivet av jessica
jag älskar kladdkaka
penna Skrivet av Susanne
Svar till tina: Jag tror det fungerar men det blir godare smak med smör. Skriv gärna hur det blev om du provar.
penna Skrivet av tina
Är det ok att ha i matolja istället för smör?
penna Skrivet av Tokio Hotel <3
Kladdkakkan blev jättegod och lyckad.
Bjöd på den till många personer som tyckte den var undebar. Har gjort detta receptet ca 10 ggr nu och kommer defenetift göra den idag när jag gör era chokladmuffins :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Elaaaacko: Man kan utesluta vaniljsocker.
penna Skrivet av Elaaaacko
om man inte har vaniljsocker.. finns det något annat som man kan ha istället?
penna Skrivet av Emma
Jag lyckades för första gången baka en kladdkaka. toppenrecept! :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till ":)": Se receptet på kladdmuffins istället.
penna Skrivet av :)
Kan man ha i muffinsformar ist ?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nicole: Det finns en del som provat att köra i mikron och skrivit kommentarer om det. Ett par har misslyckats men det finns några som kommenterat som tyckte det fungerade bra. Nu är det väldigt många kommentarer att läsa igenom men jag lovar att de finns där.
penna Skrivet av :D
OMG FETT GÖTT
penna Skrivet av mavish
den var fett god!!!!!
penna Skrivet av haha
jag e en mat kritiker och detta är det absulut bästa recept någonsin
penna Skrivet av agnes
jag älskar den! jag försöker att lära mig att gilla någonting avanserat, fint och läckert. men vad jag än testar har jag kommigt fram till att en vanligt kladdig hedelig kladdkaka, ändå är det bästa!
penna Skrivet av Ida
Bildspelet är jättebra gjort! Och kakan blir som bäst på kortare tid för den blir helt underbart kladdig och god
penna Skrivet av haijam
Jag älskar kladdkaka den ar jätte god
penna Skrivet av Nicole
Jag undrar bara om det är någon som har testat göra kladdkakan med mikrovågsugn? Vår ugn funkar inte och jag är sjukt sugen på att göra en kladdkaka nu...
Tacksam för svar! :)
penna Skrivet av filippa & sanna
jag älskar kladdkaka :)
penna Skrivet av Elin
jag älskar kladdkaka :D det är det godaste som finns förrutom Kärleksmums :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mia: Ja man kan hoppa över vaniljsockret.
penna Skrivet av Mia
Kan man kanske skippa vaniljsockret? :)
penna Skrivet av Elina
världens godades kladkaka jag höl på att du!!!!
penna Skrivet av UngenMedStil<3
Hejjsään :)
Är en tjej på 10 år :)
Tycker bara att det är otroligt onödigt att skriva att denna kladdkaka är "ogod".
Den ÄGEER!

Allt från UngenMedStil.
penna Skrivet av Elita
Supergod kladdkaka! Jag som är ett fan utav det gör den hela tiden! =)
penna Skrivet av Sebastian
Grymt god Kladdkaka, rekommenderas till 110%!

Har provat att göra större laddning genom att öka ingredienserna med 100% och det funkar super bra, dock 30min istället för 20min.

En av de bästa alla tider!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Monia: Det är bara du gräddar den kortare tid i ugnen så blir den kladdigare. Köpta kladdkakor vet man ju inte riktigt vad de innehåller, ofta kan det vara härdade fetter och lite alla möjliga konstiga ämnen. Sedan tycker jag inget går upp emot en helt nybakad kaka direkt från ugnen. Men smaken är som baken! ;)
penna Skrivet av Monia
Jag älskar kladdkaka men oftast blir det för torrt när man bakar själv. Så jag föredrar köpt.
penna Skrivet av sandie
kladdkaka är det godaste som finns! har inte provat detta recept men ska göra det ikväll!
penna Skrivet av mona
jag älskar kladdkaka! smeten är nästan godare än själva kakan efter den har varit i ugnen ;)
har dock aldrig provat just det här receptet men det är säkert jättegott :)
tack för en jättebra sida!
penna Skrivet av Calle
Jag tyckte att den var äcklig. Jag fick utslag av den!
penna Skrivet av Felicia
hejsan, den där kladdkakan ser riktig god ut! :)
penna Skrivet av Emina
Det är godaste chokladkakan jag nånsin smakat på <3
penna Skrivet av Yasmin
Den var den godaste kladdkaka jag har ätit .
penna Skrivet av Ekéus
Håller med, bästa receptet på chokladkaka som jag har sett, rekomenderas.
  1   2   3   4   nästa sida