Kommentarer till Kassler- och rislåda

"Recept med kassler som tillagas i ugn. Med ris, purjolök, grädde, chilisås och majonnäs. Denna goda rätt går att förbereda."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Mona
Blev lite smaklös. Ökade mängden chilisås och chilipasta så blev den godare
penna Skrivet av Nisse
Ser sååå gott ut !
Måste prova.
Tack !
penna Skrivet av Johan
Äntligen någon som förstår hur man skriver ett recept..
Toppenbra pedagogik
penna Skrivet av Anna
funkar denna med kycklingbitar också tro?
penna Skrivet av Annison
Gå in på www.kostbevakningen.se och lägg in HELA rätten och tryck på beräkna. Då får du fram vad rätten innehåller i kolhydrater, energi, fett mm.
En superbra sida när man vill veta vad en enstaka rätt innehåller eller en hel middag.
penna Skrivet av Fia
Nån som har räknat om denna till Points?
(Viktväktarna)
penna Skrivet av Bertil
Det är omöjligt att säga hur många Kcal en portion innehåller.
Använder man en mager ost, matlagningsgrädde, lättmajonäs o s v, blir det lägre kalori-innehåll.
Men jag skulle tro att en normalportion, på vispgrädde, gratängost, vanlig majonäs o dyl innehåller ca 600- 650 Kcal.
besökare Svar till Thereza penna Skrivet av Susanne
Tyvärr vet inte jag det då jag inte brukar räkna kalorier, men kanske kan någon annan räkna ut det?
penna Skrivet av Thereza
Hej
Nån som vet hur många kcal/100gr det är i denna middag?
besökare Svar till Gloria penna Skrivet av Susanne
Det är inget jag provat men jag skulle tror att det går bra!
penna Skrivet av Gloria
Det är en jättegott recept, min familj tycker om mycket det. Jag har en fråga får man ersätta grädde för till exempel gott i maten (havre cream) som kallas nu planti creamy cooking.
penna Skrivet av Susanne
Kul att ni är så många som gillar receptet! :) Tack för att ni skriver alla vänliga ord! <3 Tack även för tipset om dijonsenap, låter gott!
penna Skrivet av sofie
supergott och var poppis även hos våra små barn!
penna Skrivet av Nina
Har testat att göra den här rätten två gånger nu och det blir jättegott. Idag när jag lagade det hade jag i ca 1,5 msk dijonsenap i såsen och det rekommenderar jag verkligen att prova.
penna Skrivet av Mirva
Det här receptet på ris & kassler låda är i ugnen och gratineras just nu :)
Ser jättegott ut så det ska bli spännande att smaka.
I övrigt så gillar jag din sida skarpt.
Superbra när det även är bilder på hela tillagningsprocessen...och många goda recept har man hittat och lagat.
Tack för en bra sida !
penna Skrivet av micke
herregud va gott. kommer o göras många gånger. stort tack för receptet
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Irene
Tack för tipsen Susanne!
besökare Svar till Irene penna Skrivet av Susanne
Låter gott! :) Ett tips om du vill spara pengar och slippa tillsatser är att blanda vispgrädde med mjölk eller vatten till önskad fetthalt! :)
penna Skrivet av Irene
Jättegott! Jag tog 4% 'grädde' och extra paprikor och ananas! En höjdare! Tack!
besökare Svar till anna nilsson penna Skrivet av Susanne
Så bra! Hoppas det blev gott om du provade receptet! :) Det finns även en mobilapp att ladda ner gratis för både iPhone och Android.
penna Skrivet av anna nilsson
såg inte beskrivningen ordentligt när ja satt via mobil men nu såg ja de:)
penna Skrivet av anna nilsson
Ska man ha i riset i själva ugnsformen?
penna Skrivet av Johan
Väldigt gott.

Gjorde ett litet fel, saltade i röran. Blev liiiite för salt, få inte för er och göra likadant som jag!
besökare Svar till Julita penna Skrivet av Susanne
Ja det blir säkert bra!
penna Skrivet av Julita
Hej!
Läste detta recept och ser jätte gott ut men ska laga mat på lör till killen och mig, undrar bara, kan man ta korv istället för kassler?
Mvh Julita
penna Skrivet av LottisPottis
Snabb tillagning och MYCKET gott ! Alla i familjen gillar detta =)
penna Skrivet av Annie
En favoriträtt hos oss! Enkelt att tillaga och fantastiskt gott. Har gjort den både till vardag och fest. Perfekt att den går att förbereda. Tack för en bra sida. Här hittar jag alltid bra recept för alla tillfällen!
penna Skrivet av Lotta
Har precis lagat detta till mig och mina två barn. Klart godkänt. La även med ananas. Superbt gott. Tack :)
besökare Svar till Moa penna Skrivet av Susanne
Nej det är inget jag rekommenderar eftersom den blir torrare då och du förlorar den goda lite salta köttsaften som rinner ut i stekpannan. Kassler man köper är ju alltid tillagad och kan ätas som den är och behöver alltså inte stekas till skillnad från rått kött. (Kassler är rökt kotlettrad.) Dessutom blir ju kasslern tillagad i ugnen i det här receptet.
penna Skrivet av Moa
Kan man steka kasslern först?
penna Skrivet av Christina
Verkligen jättegott. Lagade denna rätt på jobbet till ca 25 pers. Så bra att den gick att förbereda kvällen innan. Precis allt tog slut ja dom nästan slickade faten.Har fått så många nya favoriter på mat sen jag hittade din sida. Kramar Christina
penna Skrivet av Sanna
Man ska enligt mig vispa grädden med majonäs, riven ost och chilisås då lägger den sig mer som ett täcke ovanför :O)
penna Skrivet av Jonna
Rekomenderar att ha riset vid sidan av, blir inte lika "geggigt" och även att ha mer chillisås och paprika i :)
penna Skrivet av Sara
Supergod! Ett tips är att ha i mer chilisås, annars bli det ganska smaklöst. Jag har i ca 3 dl och sen lite salt!
penna Skrivet av Anna
Jättegott. Perfekt när man är många! Rekommenderar att ha i ananas oxå. Gott!
penna Skrivet av Jenny
SUUUUUUPERGOD!!!=)=) Jag hade i mer grönsaker å sås...Ska göra den snart igen...Mums...=)=)
penna Skrivet av Anna
Superduper god maträtt! Jag brukar ha i en röd paprika och en ananasskiva! En mycket stor favorit! Rekommenderas varmt med paprikan, testa det!
penna Skrivet av En som bjuder ofta på detta
Godare om man tar bearnesesås lite svamp och majs i stället för majonäs och chillin.
penna Skrivet av Linn
Blev tusen gånger godare om man krydda maten.. Räcker med bara allkrydda eller grillkrydda..
penna Skrivet av Peter
Denna rätt är jättegod och enkel att tillaga. Bra bjudmat tillsammans med gott bröd och en ost med smak tex från FalköpingsOst (Lagrad präst)
penna Skrivet av verra
jag bytte ut kassler och ris till fjärilsmakaroner och kycklingfile som jag skar i små bitar.Blev jätte gott!!!
penna Skrivet av Lena
Det blir ÄNNU godare om man lägger en ananasring eller mangoskiva på kasslern! :)
penna Skrivet av Kjell
Ungarna tyckte det var supergott!
penna Skrivet av Tea
Har någon provat detta recept som mjölkfritt?
penna Skrivet av Elisabeth
Denna rätt har jag gjort flera gånger, en favorit!!
penna Skrivet av Annemie
Supergott =)
penna Skrivet av Susanne
så gott var detta.=)
penna Skrivet av Tea
Någon som testat med kyckling i istället?tror jag oxå bli super..
penna Skrivet av Tea
Verkligen supergod! fast godare med lite mer chilisås i.
penna Skrivet av Matmamma
Min gubbe tjatar om denna rätt varje dag, det blev helt klart hans favorit!
penna Skrivet av T&M
Patricia, prova den igen å ha i 1dl chilisås och 1 dl sweet chili, då blir den KANON. Jag tyckte oxå att den verkade lite tam så jag provsmakade gräddblandningen före och hade i "lite" till =)
penna Skrivet av Patricia
Är tyvärr besviken på dne här rätten. Var helt smaklös och kändes väldigt tråkig.
penna Skrivet av Hak
Svar till Webbmaster: Tackar...
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hak: Nu har jag skrivit om beskrivningen så att repeptet ska bli tydligare. Hör gärna av dig igen om du tycker det blev bra eller om det bör förtydligas ytterligare.
penna Skrivet av Hak
I början står det att man skall koka riset och sedan sägs det inget med om riset. Om man då följer logiken känns det som att hela paketet skall toppas med kokat ris men det känns väldigt fel. Men denna tanke får mer kött på benen för kommentaren "Till hit kan du förbereda.". Det tolkar jag som att hit kan man förbereda under tiden riset står och puttrar. Igen, detta känns väldigt fel av någon anledning.

Jag testar på det sett jag tror vad som menas, att riset skall blandas med det förstnämnda i receptet.

(Kanske räta ut frågetecknerna i receptet?)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Daniel: Koka riset på spisen precis som vanligt.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nordin: Gör precis som det står i receptet. Blanda där det står att du ska blanda, inte annars. Häll bara över såsen och strö över ost.
penna Skrivet av Nordin
ska man blanda riset och kasslern och sedan häla på såsen och bland det med eller. sen på med ost eller?
penna Skrivet av M&T
1dl ska det vara, förlåt
penna Skrivet av M&T
Mycket gott, vi tog ganska mycket chili sås för att få mer tryck iden. ca i dl vanlig chilisås och ca idl sweet chili. Kanongott =)
penna Skrivet av lisa
först kokar du ju riset sen slänger du ju ne allt i samma gratäng..!

tycker itne att de är så gott de funkar med nja inget jag gärna gör..
penna Skrivet av Daniel
Jag har en funder kör med riset i ungen med eller? koka man det på spisen.
penna Skrivet av jonny
väldigt god rätt.
jag hade i några stänk med tabasco
penna Skrivet av Louise
Kanongott!! Perfekt att ha som matlådor. En jättefavorit!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till magnus: Ja det går bra med matlagningsgrädde.
penna Skrivet av inger
lättlagad och omtyckt av alla åldrar.........
penna Skrivet av Pernilla
den är mycket god. men jag brukar ha i ananas i bitar med. extra gott då
penna Skrivet av Mimmi
Denna rätten e bara helt underbar!!! Har en väninna som gjorde den för ett tag sedan, men kan bara inte sluta äta//Mimmi
penna Skrivet av Karl von Schalén
Det här är absolut den bästa Kassler- och rislåda jag har ätit. Jag rekommenderar den starkt till alla individer.
penna Skrivet av Linda
Jag brukar göra något liknade det här receptet fast då har jag samboleke i men veldigt lite annars blir det starkt plus att jag har hela skivor kassler som jag varvar med ananas skivor.
det blir jätte gott.
penna Skrivet av magnus
går det bra med matlagningsgrädde?
penna Skrivet av taty
smaka gott, bra mat för vardagar.. men...ganska fet...
penna Skrivet av annika
funkar bra med pasta också!
penna Skrivet av jessi
riktigt uppskattad.. enkel o göra, tar inte alls lång tid.
penna Skrivet av Hanna & Jonas
Den här maträtten har blivit en favorit för oss. Den är super god, och super enkel att tillaga.
Och mycket bra att bjuda på till gäster, räcker till många och dom flesta tycker det är jätte gott.
Ett litet tips. Lägg i lite ananas som vi gör, då blir den extra god :)
penna Skrivet av Anders W
Har skrivit här tidigare.
Tål att upprepas att det blir tok för mycket ris med 6port av ICAs fullkornsris.
Hade ingen purjo hemma men det går säkert lika bra med schalottenlök.
Någon som provat receptet ovan med italiensk arborioris? Sån ris som man brukar ha till riktig risotto alltså. Vitlök har jag alltid i.
Lite cayennepeppar i såsen kan ju inte vara fel.
penna Skrivet av Katarina
Jag bruka kalla de festlig risrätt :D och så bruka jag lägga på ett par ananasskivor (jag älskar annanas )det blir jätte gott Prova :D
penna Skrivet av Susanne
Jag gjorde ett recept som liknar detta väldigt mycket och då hade jag fullkornsris och det blev väldigt bra. Eftersom man kokar riset innan så spelar det ingen roll vilket ris det är.
penna Skrivet av Camilla
Är det någon som har använt fulkornsris i sället???
penna Skrivet av Niklas
mmmmmmm vad gott fantastisk rätt och så gott och mumsigt den var P.s Lätt att göra med
penna Skrivet av Åse
Gjorde en variant av denna, lite vitlöksalt i samt creme freche/sweet chili!

Suvve gott kan jag säga!!
Käkade detta med en sallad med majs, gurka tomater och annanas =)
penna Skrivet av Yngve G
Jag håller med föregående skribent. Det var en riktig festmåltid. E
Ändå är den så enkel.
penna Skrivet av Supergott
Jag hade detta också som en festrätt. Urgott. Jag lade till lite x-tra vitlök
penna Skrivet av Freddann
Mycket bra mat. Min kompis Gustav rekommenderar verkligen denna maträtt.
penna Skrivet av Anders W
Jättegott.
6portioner ris blir lite för mycket. Så jag tog bort 2-3dl av det färdigtkokta riset för få plats i formen. Istället för mer sås så kanske ni ska minska på riset. Håller med om att de tål att öka på lite chilisås. Styrkan kan ju variera beroende på tillverkare. Lite pressad vitlök passar bra.
Grundreceptet är bra och man kan ju variera själv.
penna Skrivet av Toppinglan
Håller med Johanna, dubbel chilisås och vätska så blir det inte så torrt. En favorit rätt hos gamal som ung.
penna Skrivet av JOHANNA
DETTA HAR HELT KLART BLIVIT EN FAVORIT! TA DUBBELT SÅ MYCKET CHILISÅS OCH DUBBLA MÄNGDEN VÄTSKA SÅ BLIR DET INTE SÅ TORRT. DET GÅT LIKA BRA MED MATLAGNINGSGRÄDDE... MUMS!
penna Skrivet av Saga
Jättegott! =)
penna Skrivet av Marie
Helt otroligt gott och lätt att göra!!!Så räcker det länge oxå!!En eloge för detta recept!*L*och väldig bra sida!!
penna Skrivet av Maria
Smidigt och riktigt gott, men det behövdes mer chilisås (kanske dubbelt upp) och en del kryddor. Den blev krämig fast jag skippade majonäsen och använde mindre grädde (2dl vispgrädde + 1 dl vatten). Jag kanske bör tilläga att jag blandade en del av osten i risblandningen. Det här receptet tål att upprepas!
penna Skrivet av Sandra
Detta är pojkvännens favoritmat! Har dock lagat det innan jag sett det här receptet och jag har ingen majonäs i såsen. Istället har jag i lite ketchup för att få såsen rosa-färgad. Superdupergott och enkelt!!!!
penna Skrivet av ajo
Det här var riktigt gott. Fast lite extra sås hade inte skadat. Otroligt bra recept-sida. Alla recept här har varit goda än så länge.
penna Skrivet av Tobbe
Lagade detta första gången 060131
En blivande favorit...så gott och så enkelt.
penna Skrivet av Kine
Jättegott jag bjöd det ocså som en "festrätt" och det uppskattades verkligen, snabbt och bra, man behövde inte stå vid spisen i flera timmar utan man kunde sitta ner och njuta med gästerna
penna Skrivet av Mariah
jag håller med Lena.. snabbt, enkelt och mycket gott!!! :-)
penna Skrivet av Lena
Snabbt enkelt och mycket gott.
En av svärmors favoriter.
penna Skrivet av Kine
Jag bjöd på den som en "festrätt" och den blev väldigt uppskattad. Gott blev det!
penna Skrivet av Sarah
SÅ SNABBT, SÅ SMIDIGT OCH SÅÅÅ GOTT!
GÅR JU ATT VARIERA I DET OÄNDLIGA.....
BRA SIDA!
penna Skrivet av Malin
Super gott men lite salt och peppar behövs
penna Skrivet av Per
La till ananas och permesan. Blev jättegott !!!
  1