Mycket goda och enkla kakor som du snabbt bakar med det här receptet på kanelsnittar eller muskotsnitt som de också kallas. Kryddningen med kanel och muskotnöt gör att kakorna smakar lite åt pepparkakshållet.
Tid: ca 40 minuter varav 20 minuter i ugnen
ca 50 st
Näringsvärde per kaka (14 g): 68 kalorier, 7 g kolhydrater, 4 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
175 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Tips & tricks:
Tänk på att inte packa decilitermåttet med mjöl när du mäter upp mjölet. Ta alltid luftiga mått, utan råge. Det bästa är att ta ett litermått när man mäter upp eller ännu hellre att väga mjölet. Tar man för mycket mjöl så blir det svårt att rulla ut, degen ramlar sönder även fast man knådat degen. Man kan då tillsätta lite vatten för att rädda degen.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig minst 2 veckor i en plåtburk i rumstemperatur. Går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Toppentext och toppenbilder. Tydligt och varning och åtgärder för alla fallgropar. Goda dessutom.
✏️Skrivet av Anette
Jättegoda, jag bakade på färskmalet fullkornsvete som jag siktade o hade i nyriven muskot. De ska bjudas på förskolan i morgon när minstingen ska fira födelsedag.
⭐
webmaster
💬Svar till
Marie
✏️Skrivet av Susanne
Nej inget bakpulver. De ska vara kompakta och knapriga.
✏️Skrivet av Marie
Hej,
Inget bakpulver i dessa kakor??
Mvh /Marie
⭐
webmaster
💬Svar till
Linn
✏️Skrivet av Susanne
Tack för bra tips och roligt att höra att kakorna uppskattades! :)