Kanelglass

Mycket god och enkel glass med kanel och vaniljsmak. Passar extra bra att servera till någon dessert med äpple i.
kanelglass
Kanelglass är god som den är eller att servera med till någon äppeldessert.
Timglas Tid: 15 minuter + tid för frysning (ca 25 min i glassmaskin eller 4 timmar i frysen)
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (113 g): 357 kalorier, 11 g kolhydrater, 33 g fett, 5 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri vispgrädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en bunke och tillsätt florsocker, vaniljsocker och kanel.

    Vispa fluffigt (ca 20 sekunder med elvisp).

  2. Vispa grädden medelhårt (som om du skulle servera den till dessert).

    (Du behöver inte göra rent visparna mellan.)

  3. Tillsätt den vispade grädden till äggsmeten och blanda till en jämn smet.

  4. Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar. Därefter kan du antingen äta glassen direkt eller frysa in den och äta vid ett senare tillfälle.

    Utan glassmaskin: Häll smeten i burk med lock och ställ in i frysen. Rör gärna om en gång i halvtimmen de första 2 timmarna. Låt stå i frysen ca 4 timmar eller längre tid.

    Om du fryst in glassen, låt den stå framme ca 30 min i rumstemperatur innan servering så att den blir lite mjukare.

  5. Garnera gärna kanelglassen med kanelstång.

    Servera gärna kanelglassen till någon äppeldessert t.ex. knäckäppelpaj eller äppeltosca.

relaterade artiklar Läs gärna:

servera Serveringstips:

Servera gärna till dessert med äpplen eller annan frukt som passar bra ihop med kanel.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Glassen kan förvaras i frysen där den håller sig minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glass | Glutenfritt |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Marcel
jättegod glass
✏️ Skrivet av Marcel
Den är supergod glass

Visa alla kommentarer