Kommentarer till Kanelbullar

"Baka klassiska kanelbullar. Mycket goda och saftiga bullar med kanel och kardemumma som är enkla att göra med mitt kanelbullerecept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   nästa sida
penna Skrivet av Sabina 2008-10-11 20:28
Jag hade nutella i mina bullar :) blir jättegott!
penna Skrivet av Susanne 2008-10-08 19:34
Svar till Julia: Ja, självklart ska degvätskan vara 37 grader, jag har aldrig skrivit något annat. Jag håller med om allt du skrivit förutom att du inte tycker att bunken med degen ska stå i rumstemperatur när den jäser. I vilken temperatur tycker du då att den ska stå och hur ser du till att få den temperaturen? Jag brukar alltid ställa den i rumstemperatur med en bakduk över och det tror jag de flesta brukar göra och det fungerar alldeles utmärkt.
penna Skrivet av Julia 2008-10-08 19:00
Svar till Webmaster:
Hej! Jag har inte gjort bullarna själv men är mycket skicklig på bakning.
För det första ska degen som sagt jäsa utan drag.
Sen när man smular i jästen i degspadet ska det vara 37 grader (fingervarmt) och inte ca 20 grader! då fryser jästsvamparna och vill inte jäsa så bra.
Om du smular i jästen när degspadet är över 37 grader så dör jästsvamparna. dvs att jästen inte jäser alls.
Om jästen har fått sitt 37 gradiga degspad vill det hemst järna jäsa under bakduk så att dens värme behålls.
Därför ska det inte stå i ca 20 grader (rumsvarmt)
Hoppas det hjälpte till alla som läser!
penna Skrivet av Susanne 2008-10-06 23:57
Svar till Kim: Nej det är tillräckligt med jäst i receptet. Däremot finns det andra saker som gör att det kan gå fel. Det är viktigt att degen inte står för varmt eller kallt eller i drag när den jäser. Den ska jäsa i rumstemperatur, ca 20 grader. Sedan är det viktigt att man är försiktig när man penslar bullarna med ägg så man inte trycker ihop bullarna. Det är också viktigt att degvätskan (smöret och mjölken) är 37 grader och inte för varm eller för kall när du löser upp jästen i den. Hoppas du lyckas bättre nästa gång! Skriv gärna igen om du kommer på vad du tror att du gjorde för fel så kanske det kan hjälpa någon annan!
penna Skrivet av anna 2008-10-05 16:27
mums!
så gott det ser ut!
dessa ska jag göra med de samma! ;)
penna Skrivet av Kim 2008-10-05 14:33
Mina bullar blev väldigt små och hårda. Vet inte om dom skriver för lite jäst. Men något gick snett. Fast jag följde allting.
penna Skrivet av Hejhopp 2008-10-04 16:46
Det är för lite med en tesked kanel i. Bara så ni vet. Annars var bullarna jätte goda! :)
penna Skrivet av MumsMums 2008-10-04 12:14
Jätte gott! håller på att baka nu och kan inte vänta tills dom är klara! det är ju självklart att man ska baka som här bullarna på bullens dag! :)
penna Skrivet av Petra 2008-10-03 14:34
Bakade både kanel och hallonbullar idag. Supergoda! Barnen kan inte sluta äta...
penna Skrivet av William Persson 2008-09-28 15:37
Väldigt bra recept, gjorde den på min Hemkunskap :)
penna Skrivet av Sanna 2008-09-28 07:41
Lagan svenska kanelbullar for australienska banner had I Melbourne! Blev jatte goda och omtyckta!!
penna Skrivet av bagar-ulla 2008-09-26 15:44
Vilket fint recept. Perfekt avvägt. Inte för mycket eller för lite av NÅGONTING. Vi njuter här hemma, jag och Ulf.
penna Skrivet av boråsare 2008-09-23 19:30
ska göra snart hoppas dom blir goda för dom ser ut som att dom är det !:D
penna Skrivet av The Bullbaker 2008-09-18 16:20
Yo, man wazzup? These bulls are the best, eyy!
Yo, man making them now! See ya later alligaterr!
penna Skrivet av agnes 2008-09-14 15:27
De blev jättegoda! Jag granerade bullarna med manbdelflarn innan jag skjutsade in dem i ugnen.
penna Skrivet av Jocke 2008-09-13 18:20
Googla "kanlebullar" så nu blir de bakning :D
penna Skrivet av Albin 2008-09-09 18:03
Kanongoda bullar! Jag kör på dubbelt så mycket fyllning, det blir bara ännu mer kanongott!
penna Skrivet av Vanessa 2008-09-09 13:36
Gud vilka goda bullar det blev :), kan inte sluta att göra dom.
penna Skrivet av natta 2008-09-04 15:18
jättegoda bullar
penna Skrivet av Sanna 2008-09-02 17:25
Supergoda! Använder i skrivande stund detta recept för andra gången på en vecka, så goda är de! :)
penna Skrivet av Louise och sanne 2008-09-01 17:43
Jättegoda, verkligen jättegoda !
penna Skrivet av Susanne 2008-08-17 23:41
Svar till sanne: Tack för ditt tips på fyllning! Det låter jättegott med hallon och mandelmassa! Jag har lagt till det i receptet under Tips.
penna Skrivet av Susanne 2008-08-14 19:26
Svar till Diddi: Ugnen värmer jag upp under tiden så det spelar ingen roll. Däremot så kan man spara tid om man använder en varmluftsugn och gräddar alla plåtarna i ugnen samtidigt.
penna Skrivet av Diddi 2008-08-14 13:59
Webmaster okej...då undrar jag hur länge du håller på med degen om det tar dig en timme med fixandet av degen, utbakningen och gräddning. Men jag respekterar självklart den tid det tar för var och en att göra dessa bullar, tyckte bara att tiden var lite väl lång, varav min förra kommentar.
Sen hänger ju lite på ugn från ugn också..alla ugnar tar ju olika lång tid på sig för uppvärming och hur mycket man hinner med degen under tiden osv.. Menade inget illa med min förra kommentar, utan tyckte tiden var lite lång bara.
penna Skrivet av Tessan 2008-08-14 12:13
Jäääätte goda, men jag tyckte dom smakar lite mycket socker, men iallafall så blev dom supergoda
penna Skrivet av Susanne 2008-08-12 16:25
Svar till Maria: Smör blir godare, men flytande margarin går också bra som Carlos skrev. Flytande margarin är också nyttigare eftersom det innehåller mest omättat fett till skillnad från smör som innehåller nästan bara mättat fett. Själv använder jag nästan alltid smör när jag bakar eftersom det blir godare och smör är ju en naturlig produkt även om det innehåller mycket mättat fett.
penna Skrivet av Carlos 2008-08-12 11:59
jag använder alltid flytande margarin till fyllningen som jag blandar upp med strösocker och kanel. Lätt att smöra ut innan jag rullar ihop degen och skär i bitar.
penna Skrivet av Maria 2008-08-12 06:33
Går det att använda flytande margarin till fyllningen eller är det bäst med vanligt "hårt" smör?
penna Skrivet av Susanne 2008-08-12 05:05
Svar till anita: Nej, smöret till fyllningen ska inte smältas. Jag skriver alltid i receptbeskrivningen om smöret ska smältas. Om det inte står att det ska smältas så ska det inte det.
penna Skrivet av anita 2008-08-11 20:33
vad menar du ska man smälta matfettet till fyllningen eller inte
penna Skrivet av sanne 2008-08-09 08:02
Tycker Diddi är otrevlig! Det tar mej också två timmar :) Testa mina barns favorit med denna fyllning: blanda ihop 50 gram margarin, två dl hallon och 200 gram mandelmassa och ha det som fyllning (riv mandelmassan med rivgärn, det är mjukt men det går)Super gott!
penna Skrivet av Susanne 2008-08-07 12:45
Svar till Diddi: 2 timmar är den totala tiden inklusive jäsning och bakning i ugn. Bara jästiden är en timme och sedan går det åt tid till att göra degen och baka ut den och grädda så 2 timmar tar det för mig i alla fall.
penna Skrivet av Diddi 2008-08-07 09:38
Ehm hur F A N gör du om det tar dig 2 timmar och baka dessa bullar????!!! Har många gånger bakat kanelbullar och kardemummabullar men inte har det tagit mig två timmar att göra dem. Jo en gång, men då körde jag på dubbelsats och det blev en jävla massa bullar att grädda. Då tog det mig lite över 2 timmar att göra bullarna. Men aldrig då jag gjort en sats och det ska göras 25 bullar. Det får ju plats på en plåt dessutom i dagens ugnar då de är relativt stora.
Aja alla gör vi på vårt sätt...
penna Skrivet av alexandra 2008-08-05 17:21
supergoda!!
penna Skrivet av marcus o Emma 2008-07-22 12:57
Vi blev helt paffa av resultatet...Kan inte smaka bättre!!!!
penna Skrivet av sally 2008-07-09 15:22
mums vad goda de blev !!!
penna Skrivet av Selowan 2008-06-15 22:54
Sinnesgoa bullz. Hade dessa på min student och fyfabian vad gästerna blev crazy. Själv är jag en liten ingerfära-gris så jag körde i ett par matskedar i smeten. Kanske därför alla brudar blev som galna i mig. Det var en liten söt brunett (riktigt snygg) på 15 sommrar, som älskade mitt recept, som jag hookade den kvällen. Den kvällen kom att bli en av de bästa i hela mitt liv, så full jag var. Men ni får ha det finemang alla bakare där ute, nu ska här bakas tills låren börjar skaka!!1 Pözz! <3
penna Skrivet av Magnus 2008-05-21 10:55
Hallå alla bagare, pröva att göra fyllningen gärdig med smör, kanel och mandelmassa och lite vatten. Jag kan lova att detta blir göör gott ..
penna Skrivet av Fisken 2008-05-08 11:24
Jättefina och goda bullar.
Kör alltid detta receptet och alla tycker det är kanongott!
Ska testa med extra kanel jag med.
penna Skrivet av bamse 2008-04-20 22:31
tycker dessa bullar är verkligen kanon goda!
Men ännu godare blir dom om man ökar på både kardemuman och kanelen...
Jag pesonligen har dels kanel i själva degen och då har jag så mycke som 3 tsk och lika mycka kardemuma.
sen till själva fyllningen har jag också dels kardemuma och kanel 3 tsk och 100 gram smör och 50 gram madelsmassa. prova gärna det.
Kan lova att det kommer inte att bli några besvikna miner runt kaffebordet...
penna Skrivet av En som kan baka bullar 2008-04-16 00:59
Haha keff du e andreas, hur svårt är det att göra rakt fram kanelbullar när det står steg för steg hur man ska göra. om du inte ens kan baka bullar hur troru du kan göra scones xD
penna Skrivet av Susanne 2008-04-15 01:20
Svar till Andreas: Tråkigt att dina bullar inte blev fina men de blev säkert goda hoppas jag. Ett tips för att få snygga bullar är att se till att man kavlar ut degen ordentligt, så rektangulärt som möjligt. Skär sedan tunna skivor av rullen och se lägg dem i bullformar, titta på bilden på hur mina ser ut när de ligger i bullformarna innan de gräddats. Använd gärna linjal om man aldrig gjort bullar förr och följ måtten i receptet.
penna Skrivet av Andreas 2008-04-14 22:03
Mina bullar ser ju inte alls ut som på bilden. Alla kan baka bullar? Bullshit! Nästa gång blir det scones...
penna Skrivet av Pamela 2008-04-13 16:23
Tack för receptet! Så enkelt det gick att göra en mindre sats! Prövade min kompis tips att riva ett äpple över fyllningen. Det blev jättesaftiga äppel-kanelbullar. Testa!
penna Skrivet av BULLFARMOR 2008-04-12 16:19
Jäätte goda juuh :]♥
penna Skrivet av Anonym 2008-03-26 15:02
Ett gott och enkelt recept på kanelbullar. Jättegoda! :)
penna Skrivet av Maria 2008-03-26 14:47
Jag gjorde bullarna nyss, mycket goda!!
penna Skrivet av lolo 2008-03-24 18:24
jätte goda bullar
penna Skrivet av Susanne 2008-03-21 13:57
Svar till ermina hajdaerevic: Nej det måste man inte.
penna Skrivet av ermina hajdarevic 2008-03-21 13:41
måste man ha kardemumma?
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   nästa sida