Kommentarer till Kanelbullar - Sida 7

"Baka klassiska kanelbullar. Mycket goda och saftiga bullar med kanel och kardemumma som är enkla att göra med mitt kanelbullerecept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   nästa sida
penna Skrivet av tahira 2009-02-09 17:21
dt var jättegott följde receptet och blev såm köpta bullar
penna Skrivet av Tahira 2009-02-09 10:43
Mina bullar är i ugnen nu! :D Bytte ut sockret mot sötnigsmedel, då vi har en diabetiker i familjen. Snart ska här ätas bullar!! Jippie! :D
penna Skrivet av Stina Svedberg 2009-02-02 17:17
Följde receptet från punkt till pricka,allt utom kardemumma tog jag i,och det smakade faktiskt gott ändå,på några av bullarna bytte jag kanelfyllningen till äppelmos,gott=)
penna Skrivet av bella 2009-02-02 15:29
asså när jag bakar mina populära kanelbullar så kavlar jag ut degen RIKTIGT tunn och sen brer på fyllningen som består av margarin, mandelmassa, kardemumma, socekr och kanel.
varför jag kavlar ut den tunn och inte så tjock som på bild, är för dom blir mjukare och saftigare och inte så torra :S
penna Skrivet av anonym 2009-01-27 16:22
hahhahaha va kul att din familj tycker om bullar
penna Skrivet av annette hargreaves 2009-01-25 00:43
hade tappat bort mitt recept pa kanelbullar ar bosatt i usa sedan 26 ar tillbaka tack for de jattebra recepten hela min familj alskar bullar
penna Skrivet av Nina 2009-01-24 15:20
Håller på att göra 40 satser av de här receptet nu! Underbart..men slitsamt
penna Skrivet av Marie 2009-01-21 09:52
Mums....goda blev dom...jabadabadooo!!
penna Skrivet av Hästtjej!!!!!!!!!!!! 2009-01-19 19:36
Håller just på att göra degen.
Sen ska den i ugnen!!!!!!!!!!!!!!(MUMS :P)
penna Skrivet av hanna 2009-01-15 17:58
min kanelbullar ligger just nu i ungnen hopas de blir goda (mums) ;)
penna Skrivet av pontus 2009-01-15 14:57
jag har dödat jästen :P jag gjorde ett misstag :D dom är i ungnen och nu ska jag se om dom blir bra .
penna Skrivet av Glad tjej 2009-01-09 17:02
Bullarna blev jätte bra och goda!! :)
penna Skrivet av Susanne 2009-01-06 01:47
Svar till arg mamma: Beskriv gärna mer vad som hände så blir det lättare att reda ut varför så att du lyckas bättre nästa gång. Jäste degen som den skulle?
penna Skrivet av en arg mamma 2009-01-04 18:20
bullarna blev inte som på bilden :O
penna Skrivet av Lars-Erik 2009-01-03 11:54
Funkade ok, ska bli spännande att se hur det blev med Kesella i degen.
penna Skrivet av Anonym 2008-12-26 14:47
dom blev jättebra ju<3
penna Skrivet av Jenna 2008-12-24 01:47
har bakat detta recept fast med mandelmassa i fyllningen och en burk kesella i degen. SJUKT saftiga och mjuka blev dom! och var ite rädd för mandelmassa, det smakar ändå inte det gör bullarna bara ännu mera saftigare.
och vissa brukar ha problem att blanda smör,socker och kanel och bre ut det. jag brukar annars smälta smör och pensla på degen och sen strö socker och kanel över ;)
penna Skrivet av emma 2008-12-22 14:16
de blev jätte bra
och jätte goda
och enkla recept första gången jag lyckades
tack tack !
penna Skrivet av Susanne 2008-12-14 14:31
Svar till Ulrika: Ett par grader hit eller dit gör inte att man misslyckas med receptet. Men är man osäker kan man förstås använda en termometer. Tänk också på att röra om så att man inte mäter högst upp för då kan det vara mycket varmare längst ner mot botten i kastrullen.
penna Skrivet av ulrika 2008-12-14 13:25
dessa ska jag baka! hoppas bara man inte har feber och mäter jästspadet till 39 grader, ujujuj
penna Skrivet av anonym 2008-12-11 18:44
de var jätte goda att jag inte ens smakade på dom!!!
penna Skrivet av lejla 2008-12-10 14:39
Ohh nu ska jag baka igen kanelbullar. har gjort det tidigare med den samma recepten och dom va sååå himla goda! tack för att recepten.se finns med så goda och enkla recept!!!//masssor av kramaar
penna Skrivet av Annakarin 2008-12-07 18:21
tack för receptet nu behöver jag inte höra gnäll av barnen ;)
penna Skrivet av Teres 2008-12-06 19:14
Ha Ha! Första gången jag lyckades. TACK!
penna Skrivet av Susanne 2008-12-05 23:49
Svar till bejar: Gör dubbel sats!
penna Skrivet av bejar 2008-12-05 13:13
om man gör 50 hur gör man då?

ligger man bara mera saker i eller???????
penna Skrivet av Jenny 2008-11-30 17:24
gott fast det fattas socker i degen
penna Skrivet av Susanne 2008-11-27 22:27
Svar till Lucia: Om man använder pulverjäst så måste man följa instruktionerna för pulverjästen (som står på den förpackningen), det brukar vara så att degvätskan ska värmas till 45-50 grader och så brukar man blanda torrjästen med mjölet.
penna Skrivet av Lucia 2008-11-27 19:38
Jätte bra och lyckat recept,men andra gången jag skulle baka bullar använde jag pulver jäst och det gick helt åt helvete,degen jäste inte och bullarna sjönk ihopp och vart hårda som stenar, så jag tror att jästens sort har en stor betydelse....eller?
penna Skrivet av Emma 2008-11-25 14:36
Väldigt bra och enkla recept
penna Skrivet av PETER 2008-11-24 15:31
Har bakat enligt det här receptet massor med gånger och det blir ALLTID bra. Ungarna älskar dessa bullar.
Men använd SMÖR ist för margarin så blir det mycket godare.
penna Skrivet av Susanne 2008-11-22 21:38
Svar till Merlin: Ja du måste skära upp degen, precis som det står i receptet.
penna Skrivet av Merlin 2008-11-22 21:17
Behöver man skära upp degen eller går det bra att stoppa in allt direkt? (Så att man kan skära bullarna själv efteråt)
penna Skrivet av Marremaräng 2008-11-18 22:01
Löjligt att tjafsa om jäst och värme etc.

Min mjölk och margarin var 50+ och degen jäste hur bra som helst.

Bra recept. Använder det alltid. Man kan göra roliga grejjer med det med.

Brukar fylla med kakaopulver, vaniljsocker, kokos, oboy. Haha. :) Gott.
penna Skrivet av sara 2008-11-15 18:25
toppen recept. ett tips är att byta ut kanelen mot vaniljsocker. hur gott som helst.
penna Skrivet av Sara 2008-11-01 18:36
Riktigt bra recept! Tips: blanda smör och mandelmassa och ha det som fyllning och byt ut pärlsocker mot mandelflagor. Mums!
penna Skrivet av Johan Kronquist 2008-10-25 17:22
Bytade ut smeten i mitten mot bacon ost pizzakrydda. Helt 100
penna Skrivet av lotta 2008-10-22 10:36
supergoda bullar blev det! verkligen lyckat recept!
penna Skrivet av jossie 2008-10-20 19:03
hejsan! de flesta verkar ha lyckats med bakningen!
och jag hoppas att jag lyckas:)
ska baka dom snart ikväll inför skolan imorgon!
penna Skrivet av rickard 2008-10-19 19:28
jag lyckades med mina bullar. toppen recept förstår mig inte på elin hon måste ha gjort nått fel.
penna Skrivet av Anna 2008-10-16 23:04
Mina bullar blev toppen, om Elins bullar inte jäste var det ju förmodligen fel temp på degspadet, för varmt dödar ju jästen direkt, för kallt så blir det inte mycket jäst heller...
penna Skrivet av Susanne 2008-10-14 23:23
Svar till elin: Tråkigt att dina bullar inte blev bra men jag tror faktiskt inte att det är något större fel på receptet eftersom det är så många andra som lyckats bra med det förutom jag själv. Däremot kan säkert receptbeskrivningen förtydligas ytterligare om du har några idéer om vad som gick fel. Läs gärna igenom receptet igen och fundera över vad som kan ha gått fel och återkom gärna med frågor och funderingar. Min ambition är självklart att recepten ska vara enkla att följa och minimera risken för misslyckande. Det här är ett klassiskt recept på vetebullar så det är egentliga inga konstigheter med just det här receptet.
penna Skrivet av elin 2008-10-14 23:16
fy f*n vilket dåligt bullrecept!!!! "bullarna" blev som små mjölklumpar.... jäsa lite mer kanske???? lite mindre mjöl??? äckligaste j*vla bullarna jag smakat. tack recepten.se !!!! tack
penna Skrivet av Sabina 2008-10-11 20:28
Jag hade nutella i mina bullar :) blir jättegott!
penna Skrivet av Susanne 2008-10-08 19:34
Svar till Julia: Ja, självklart ska degvätskan vara 37 grader, jag har aldrig skrivit något annat. Jag håller med om allt du skrivit förutom att du inte tycker att bunken med degen ska stå i rumstemperatur när den jäser. I vilken temperatur tycker du då att den ska stå och hur ser du till att få den temperaturen? Jag brukar alltid ställa den i rumstemperatur med en bakduk över och det tror jag de flesta brukar göra och det fungerar alldeles utmärkt.
penna Skrivet av Julia 2008-10-08 19:00
Svar till Webmaster:
Hej! Jag har inte gjort bullarna själv men är mycket skicklig på bakning.
För det första ska degen som sagt jäsa utan drag.
Sen när man smular i jästen i degspadet ska det vara 37 grader (fingervarmt) och inte ca 20 grader! då fryser jästsvamparna och vill inte jäsa så bra.
Om du smular i jästen när degspadet är över 37 grader så dör jästsvamparna. dvs att jästen inte jäser alls.
Om jästen har fått sitt 37 gradiga degspad vill det hemst järna jäsa under bakduk så att dens värme behålls.
Därför ska det inte stå i ca 20 grader (rumsvarmt)
Hoppas det hjälpte till alla som läser!
penna Skrivet av Susanne 2008-10-06 23:57
Svar till Kim: Nej det är tillräckligt med jäst i receptet. Däremot finns det andra saker som gör att det kan gå fel. Det är viktigt att degen inte står för varmt eller kallt eller i drag när den jäser. Den ska jäsa i rumstemperatur, ca 20 grader. Sedan är det viktigt att man är försiktig när man penslar bullarna med ägg så man inte trycker ihop bullarna. Det är också viktigt att degvätskan (smöret och mjölken) är 37 grader och inte för varm eller för kall när du löser upp jästen i den. Hoppas du lyckas bättre nästa gång! Skriv gärna igen om du kommer på vad du tror att du gjorde för fel så kanske det kan hjälpa någon annan!
penna Skrivet av anna 2008-10-05 16:27
mums!
så gott det ser ut!
dessa ska jag göra med de samma! ;)
penna Skrivet av Kim 2008-10-05 14:33
Mina bullar blev väldigt små och hårda. Vet inte om dom skriver för lite jäst. Men något gick snett. Fast jag följde allting.
penna Skrivet av Hejhopp 2008-10-04 16:46
Det är för lite med en tesked kanel i. Bara så ni vet. Annars var bullarna jätte goda! :)
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   nästa sida