Kommentarer till Kanelbullar - Sida 5

"Baka klassiska kanelbullar. Mycket goda och saftiga bullar med kanel och kardemumma som är enkla att göra med mitt kanelbullerecept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida
penna Skrivet av Elizabeth 2010-01-12 20:04
Nu har jag lagat mina första bullar och det blir att följa allt som står på receptet för att det ska funka :D. dem blev goda!!
penna Skrivet av Gustav 2010-01-09 20:08
Skall tänka på knådningen definitivt! Jag kör inga bullformar dock, har dem på bakplåtspapper, är det ngn skillnad eg? Asbra bullar annars! Man kan göra lite mer fyllning om man vill ha dock :)
penna Skrivet av Susanne 2010-01-09 00:51
Svar till samyah: Om du jäser degen för länge blir den platt, så följ den tid som står i receptet. Om du ser att degen börjar sjunka så har den definitivt jäst färdigt. Helst ska man ta den innan den börjar sjunka.
penna Skrivet av Susanne 2010-01-09 00:47
Svar till samayah och Gustav: Jag har bakat dessa bullar fler gånger än jag kommer ihåg och jag brukar t.o.m. få fler än 25 bullar, oftast 28-30 st. Gör jag bara 25 så jäser vissa över i bullformarna och då använder jag vanliga "Stora bullformar". Tänk på att knåda degen ordentligt efter första jäsningen så man verkligen får ut alla gasbubblor. Sedan när man bakar ut lite av degen i taget så brukar den degen som får ligga och vänta börja jäsa, när du sedan tar den så knåda den en liten stund igen så att du trycker ut gasbubblorna igen. Hoppas dessa tips hjälper annars hade du också väldigt bra tips Gustav!
penna Skrivet av Gustav 2010-01-05 03:36
Samyah: Du kan ha råkat ha för varm degvätska, är den för varm kan du döda jästen. Det är en levande organism, den trivs vid ungefär samma temperaturer som vi. Det gäller även jäsningen, det skall stå och jäsa i en behaglig rumstemperatur, är det för kallt jäser det långsammare. Du kan också ha tagit fel jäst, det skall vara "jäst för söta degar", vanlig jäst tycker inte om socker i den mängd det är i bullar. Men att det skulle bli 25st är skitsnack, det blir färre för mig med, men det är väl dagens lightportioner man får skylla på där. Som när de höjde antalet portioner på nyponsoppan utan att höja mängden pulver i förpackningen, med motiveringen att "portionerna är mindre nuförtiden". :) Jag får ut 17-20 bullar c:a, när det jäst rätt.
penna Skrivet av samyah 2010-01-04 15:16
oj oj dem blev aldrig 25 st ja bara 12
penna Skrivet av samyah 2010-01-04 14:50
oj snälla degen har inte jäst bra degen är platt och det gick mer än en timma
penna Skrivet av samyah 2010-01-04 11:21
jag har bakat dem nu jag hoppas att dem blir goda
penna Skrivet av Susanne 2009-12-15 14:46
Svar till Myzan: Det hoppas jag också! ;) Skriv gärna igen och berätta hur det gick!
penna Skrivet av Myzan 2009-12-15 07:44
Ska baka dessa bullarna med glutenfritt mjöl i stället hoppas de blir lika bra :)
penna Skrivet av Monica 2009-12-06 17:09
Jag har bakat dem.Dem är goda!!!!!
penna Skrivet av martina 2009-12-05 20:20
klickar man i någon matsked kesella blir inte degen så torr;)
penna Skrivet av Susanne 2009-12-01 17:35
Torrjäst går bra, men läs på förpackningen. Oftast krävs lite högre temperatur på degspadet. Jag bakade också mycket när jag var 14 :)
penna Skrivet av nora 2009-12-01 17:14
torrjäst? kan man använda det istället? eller blir det helt fel? (;
& jag är besatt av dina recept! hahah, 14 åring lagar mat (:
tacksam för svar!
penna Skrivet av nina 2009-12-01 14:39
jag kan säga att nästan allt jag bakar gör jag det med mjölk även om det står vatten byter jag ut det med mjölk för min del tycker jag det ger finare färg och smakar bättre. Och till alla som bakar mycket jag råder att använda fiberhusk till precis allting prova så får du se. Degen blir lättare att arbeta med smidig och speciellt till bröd blir den mjukare.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-29 23:09
Svar till anonym: Jag har inte provat att byta ut mjölk mot vatten. Det brukar alltid vara mjölk i vetebullar, eller? Någon annan som vet?
penna Skrivet av anonym 2009-11-29 14:39
kan man använda vatten istället för mjölk ?
penna Skrivet av Susanne 2009-11-24 03:45
Svar till Frida: Jo det spelar roll. Varje plåt måste gräddas enligt receptet. Läs min förra kommentar: "Du kan inte grädda alla bullar samtidigt i ugnen om du inte har varmluftsugn. Har du varmluftsugn kan du köra 1-3 plåtar samtidigt i ugnen. Utan varmluftsugn får du grädda en plåt i taget och det är samma tid och värme för varje plåt."
penna Skrivet av Frida 2009-11-23 22:40
Okeej.. så det spelar ingen roll om hur jag lägger dem på ugnen?? tex. mitt på ugnen elr nåt liknande?
penna Skrivet av Susanne 2009-11-22 01:45
Svar till paulina och Frida: Jag kanske missuppfattade Fridas fråga där så tack paulina! Jag har också gjort dubbel sats och det är bara att dubbla alla ingredienser. Tider för jäsning, temperatur på degspadet, temperatur i ugn och tid i ugn är de samma! Låter gott att strö över kanel!
penna Skrivet av paulina 2009-11-21 13:30
jag har gjort dubbelsats och det är bara köra samma tid och det tar inte ngn längre tid!
brukar även strö kanel över bullarna innan jag stoppar in dom i ugnen!
penna Skrivet av Susanne 2009-11-16 17:04
Svar till Frida: Du kan inte grädda alla bullar samtidigt i ugnen om du inte har varmluftsugn. Har du varmluftsugn kan du köra 1-3 plåtar samtidigt i ugnen. Utan varmluftsugn får du grädda en plåt i taget och det är samma tid och värme för varje plåt.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-16 17:02
Svar till Annie: Det går bra med bara kanel. Det blir minst lika gott det med, tycker jag iaf!
penna Skrivet av Frida 2009-11-16 16:41
Om man ska göra dubbelt så många , ska man du fortfarande ha samma tid och samma värme?
penna Skrivet av Annie 2009-11-15 20:30
Degen står och jäser och jag står och längtar. Hade ingen kardemumma, så jag tog kanel rakt igenom. Hoppas det blir lika gott ändå!
penna Skrivet av Susanne 2009-11-04 03:50
Svar till Mahin: Jag vet inte, men kanelbullar är liksom nästan alla andra bullar och kakor onyttiga så man bör inte äta för många för ofta.
penna Skrivet av Mahin 2009-11-03 18:01
Hur mycket kalori har en kanelbullar?
penna Skrivet av Susanne 2009-10-30 20:45
Svar till zahra: Istället för pärlsocker kan du efter att du gräddat bullarna och de svalnat kan du antingen sikta över florsocker eller också kan du göra glasyr genom att blanda florsocker med lite vatten och breda på en klick på varje bulle.
penna Skrivet av zahra 2009-10-30 17:05
om jag inte har pärlsocker hemma, vad kan jag använda istället? går det bra med lite florsocker?
penna Skrivet av Susanne 2009-10-28 01:41
Svar till Mikaela: Nej man måste inte ha några maskiner, det är bara lite mindre jobbigt och tar lite kortare tid om man har en maskin.
penna Skrivet av Mikaela 2009-10-27 23:10
jag har ingen elvisp eller bakmaskin, hoppas pa att det funkar anda?
penna Skrivet av ava 2009-10-26 13:34
jag håller på att baka just nu undrar hur smaskigt det blir
penna Skrivet av Emelie 2009-10-23 15:13
Super goda bullar!!
penna Skrivet av fräddan 2009-10-21 20:50
jedrans goa bullar på detta recept :D,
penna Skrivet av Mikaela 2009-10-21 16:27
Håller på bakar nu denna recept.
Med min dotter wilja & bonusbarn Tyra är med och bakar.
Detta ska bli spännade och få provsmaka ikväll.
penna Skrivet av Sandra 2009-10-19 15:45
mkt gott recept!!!
penna Skrivet av nesrin & luciano 2009-10-19 12:13
hoppas på att det blir bra bullar
penna Skrivet av marijam 2009-10-17 15:36
dem är jätte goda
penna Skrivet av Lovisa 2009-10-16 11:10
Håller på med bullarna nu! Jag hoppas på ett bra resultat :)
penna Skrivet av från maja nilson 2009-10-11 17:20
de va mycket gott mmm va gott de va
penna Skrivet av Josefin 2009-10-09 22:58
Jättegoda bullar! Det här är andra gången jag bakar dom på en vecka :)
penna Skrivet av jessie 2009-10-05 14:33
Detta är verkligen recepet på världens godaste kanel bullar :) alla som har smakat dessa har älskat dom verkligen så roligt tusen tack från småland
penna Skrivet av Susanne 2009-10-04 23:43

Svar till Alexandra: Vad bra! Jag misstänkte att du bodde utomlands p.g.a. avsaknaden av å,ä,ö ;) Lycka till med bakandet!

Svar till Monalisa: Varsågod! ;) Roligt att höra att receptet uppskattas och kommer till användning!

penna Skrivet av Monalisa 2009-10-04 23:19
Tusen tack! Världens godaste bullar! De blev riktigt riktigt bra!
penna Skrivet av Alexandra 2009-10-04 23:15
Tack snalla du for hjalpen, jag bor utomlands & har innehaller en pase 7g.... tack an en gang, nu kan jag baka & njuta av alla goda bakverk..
penna Skrivet av Susanne 2009-10-04 22:53

Svar till Alexandra: Ett paket torrjäst innehåller 12 g torrjäst vilket alltså motsvaras av 50 g färsk jäst.

Svar till Natalie och Torbjörn: Ja, kanel kan ersättas med kardemumma.

penna Skrivet av Natalie och Torbjörn 2009-10-04 15:27
Bullarna var supergoda! Men går det att använda kanel istället för Kardemumma?
penna Skrivet av Rudolf och Signe 2009-10-04 15:25
Bullarna vart underbara! Lika goda som när jag var barn! Nu är man 94 år, men kan äntligen njuta av samma goda smak! Utsök! :) / R och S
penna Skrivet av Alexandra 2009-10-04 14:56
Jellie.
tack men hur mamga gram innehaller en paket torrjast, det ar det som ar mitt dilema.
penna Skrivet av marika 2009-10-04 14:55
Ett paket torrgäst motsvarar ett paket (50g) jäst.
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida