Kommentarer till Kanelbullar - Sida 1

"Baka klassiska kanelbullar. Mycket goda och saftiga bullar med kanel och kardemumma som är enkla att göra med mitt kanelbullerecept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   5   6   nästa sida
penna Skrivet av Elin 2017-10-13 20:23
Jag vill bara passa på att skriva hur mycket jag uppskattar din blogg. Vilken enormt fin insats du gör för alla oss som gladeligen bakar men inte har tålamod att misslyckas gång på gång innan det blir bra. Jag har av någon outgrundlig anledning alltid lyckats förstöra allt genom att köra bakpulver med elvisp etc. ALLT jag har bakat (för första gången) efter dina recept har blivit perfekt, utan undantag. Alltså bilderna. Du är en klippa! /Elin
penna Skrivet av Karolina 2017-10-04 21:07
Använde mjölkfritt margarin och havremjölk då min yngsta son är allergisk mot mjölkprotein. Bullarna blev jättegoda och man märker inte ens av att dom är mjölkfria..
penna Skrivet av Adam 2017-09-19 14:09
Tjena! Hur många kalorier innehåller varje bulle ungefär?
person Svar till Sarah penna Skrivet av Susanne 2017-02-16 12:40
Trevligt att du tycker om receptet på kanelbullar! :)
penna Skrivet av Sarah 2017-02-13 18:28
Riktigt gott Recept! Gjorde kanel snäckor istället blev riktigt saftiga och goda! Tummen upp för dina recept!
person Svar till Charlotta penna Skrivet av Susanne 2017-02-13 12:39
Härligt att höra! :)
penna Skrivet av Charlotta 2017-02-12 08:08
Första gången jag gör kanelbullar och de blev otroligt goda! Sålänge jag följer dina recept blir allt gott :)
penna Skrivet av Mona löfgren 2017-02-09 12:01
Suveräna !!
person Svar till Enelie penna Skrivet av Susanne 2016-08-13 23:51
Så bra att kanelbullarna blev så goda! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Enelie 2016-08-13 14:28
Inte gjort kanelbullar sedan hemkunskapen i skolan. De blev helt perfekt! Ljuvligt gott!! Tack :-)
person Svar till Mire penna Skrivet av Susanne 2016-07-15 14:43
Jag brukar ju arbeta ihop degen antingen med elvisp med degkrokar eller i assistent och det blir ju automatiskt då att man arbetar degen minst 5 minuter när man tillsätter lite mjöl i taget och tills degen är klar. Gör man det för hand så borde det ju ta längre tid så jag tror det blir minst de tiderna du skrev hur man än gör.
penna Skrivet av Mire 2016-07-14 10:36
I detta recept står det inget om att man ska arbeta degen länge för hand eller i maskin. I många andra recept brukar det stå att man ska arbeta degen i 10 min för hand och 5 min i bakmaskin, innan jäsningen i första steget. Vilket är bäst?
person Svar till Mire penna Skrivet av Susanne 2016-07-10 14:42
Hej Leyla! Tack snälla du!! <3
penna Skrivet av Leyla 2016-07-05 19:32
Hej!
Du är helt underbar,
Använder dina recept ofta.
Har aldrig lyckas så bra med kanelbullar tidigare.
Tack ska du ha.
person Svar till PB penna Skrivet av Susanne 2016-02-20 16:29
Ja det kan man göra. Största fördelen med det är att man kan ta lite mindre mjöl eftersom degen blir lite mindre kladdig. Mindre mjöl leder till saftigare och luftigare bullar (de jäser bättre). Tack för bra tips!
penna Skrivet av PB 2016-02-19 15:28
Goda bullar, ett tips ja fick en gång var att ha i smöret i slutet av processen. Rumstemp. smör allra sist istället för smält i början. Man kör i beredaren tills det har blandats ned. Bullarna blir mjuka och goda på det sättet.
person Svar till Katti och Emma penna Skrivet av Susanne 2015-11-02 14:06
Så trevligt att du gillade receptet! :) 
penna Skrivet av Katti och Emma 2015-10-04 16:36
Hej alla hemma fruar!
Hej! vi tyckte att det blev jätte bra, hela familjen gilla dom :) Ett bra familje recept. Om du är tvåbarnsmamma är det här super. Alla äter mina goda kanelbullar.
person Svar till Mevvan penna Skrivet av Susanne 2015-09-13 23:59
Trevligt att du och din familj gillade kanelbullarna! :)
penna Skrivet av Mevvan 2015-09-12 12:50
Sååååååå goda blev de! Otroligt uppskattad av familjen
person Svar till Naba penna Skrivet av Susanne 2015-07-24 00:35
Tråkigt att höra. I så fall har du nog gjort något fel, kanske tolkat eller mätt upp något mått fel. För mycket degvätska? För lite mjöl?
penna Skrivet av Naba 2015-07-23 11:30
Väldigt besviken på detta recept.. Vanligtvis brukar dessa recept bli väldigt bra men det här receptet var katastrof. Degen var jättekladdig,.
person Svar till wincc penna Skrivet av Susanne 2015-05-10 00:34
1. Tack så mycket! 2. Jo man kan ta mera fyllning!
penna Skrivet av wincc 2015-05-08 09:41
1: Tack för en MYCKET bra site.

2: Jag bakade Kanelbullar för första gången och som tekniker så tog jag fram min febertermometer och mätte upp temperaturen till 37.0°C ( kanske onödigt men...) provade också att använda min muffinsform (belagd med plats för 12st) och de vart riktigt bra, dock skall jag öka mängden fyllning till 1.5 sats till nästa gång.
person Svar till <3 penna Skrivet av Susanne 2014-12-18 00:31
Ja det är ju en smaksak men jag tycker kardemummasmaken är väldigt god och karaktäristisk för bullar och skulle inte göra bullar utan kardemumma, så mitt svar är nej.
penna Skrivet av <3 2014-12-14 15:35
Hej jag har en fråga, blir bullarna lika goda ifall man inte ha kardemumma?
person Svar till Martina penna Skrivet av Susanne 2014-12-12 00:28
Ja de håller sig skapligt, men blir färskare och mjukare om du fryser dem direkt och sedan tinar upp dem. Om du haft dem i rumstemperatur så kan du även då fräscha upp dem genom att köra dem en kort stund på upptining i mikron.
penna Skrivet av Martina 2014-12-11 03:40
Om jag lägger bullarna i en tätt försluten burk, håller dem sig då färska och mjuka till nästa dag ? Vill inte slösa plats i frysen då den redan är överfull :)
person Svar till Rondk penna Skrivet av Susanne 2014-11-15 23:05
Ja men du måste följa instruktionerna för torrjäst då. Läs på förpackningen.
penna Skrivet av Rondk 2014-11-12 15:53
Går det lika bra att ha i torrjäst??
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2014-10-05 01:31
Ser jättegod ut!
penna Skrivet av mats 2014-09-23 18:52
Bästa bullarna!
penna Skrivet av Anna 2014-09-17 22:38
Hej Susanne,

Jag ville bara dela en kanelbullesdesignidé med dig för att inspirera inför Kanelbullens dag den 4e oktober.

Jag gjorde en kanelbullespizza med fyllning.

Hälsningar,
Anna
person Svar till Sofie penna Skrivet av Susanne 2014-09-11 18:46
Roligt att höra! Ja du kan klicka på vetemjöl i ingredienslistan och på den sidan finns en ruta där du kan omvandla till gram. Men jag håller med om att det vore enklare om det stod angivet i själva receptet också. Jag jobbar på en lösning för det! :)
penna Skrivet av Sofie 2014-09-11 14:34
Detta är mina absoluta favoriter, med 1,5 sats fyllning. En fråga, om det är lämpligare att väga mjölet, hur mycket väger 1 dl mjöl? Kanske kan du lägga till vikten i angivelsen så finns både dl och g.
person Svar till Eli penna Skrivet av Susanne 2014-09-08 18:03
Kul att höra! :)
penna Skrivet av Eli 2014-09-08 12:48
Recepten blev succé även i Bryssel! :-)
penna Skrivet av Linnea 2014-07-02 12:25
Jag har testat det här receptet ett par gånger och testade den här gången att göra 1,5 sats fyllning istället. Blev mycket saftigare och godare!
person Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2014-05-08 17:35
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Malin 2014-05-07 11:01
Bakade dessa kanelbullar i helgens, och kan bara säga en sak! Åh fyf*n vad goda dom är! Kommer garanterat använda samma recept nästa gång jag bakar kanelbullar! :)
person Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne 2014-04-02 00:33
Det låter väldigt lite med 10 minuter jäsning. Generellt blir ju bullar och annat bröd godare och bättre om det får jäsa ordentligt. Hoppas bullarna efter det här receptet blev goda! :)
penna Skrivet av Johanna 2014-03-30 15:30
har ett bullrecept i en bok och där står det att degen ska jäsa i ca 10 min. bakade igår! vart helt misslyckat! håller just på att jäsa degen efter det här receptet! ser ut att bli ganska bra resultat. :)
person Svar till Dea penna Skrivet av Susanne 2014-02-23 20:48
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Dea 2014-02-22 14:58
Hej Susanne
Tack så mycket för detta recept. Bullarna blev perfekta :)
person Svar till agnetablomberg penna Skrivet av Susanne 2013-12-16 01:46
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av agnetablomberg 2013-12-12 23:41
HEJ!
Bullarna blev väldigt goda och det jäste bra . :-D
penna Skrivet av Marja 2013-12-12 07:23
Gjorde igår Kanelbullar , verkligen gött ..Sonen älskar och jag med ..
person Svar till agnetablomberg penna Skrivet av Susanne 2013-12-10 18:36
Hoppas bullarna blev goda! Det enda som jag kanske inte rekommenderar är att ta bort allt socker. Dels behövs lite socker för jäsningen och dels för smaken. Hoppas ändå dina bullar blev goda och att de jäste bra ändå?
penna Skrivet av agnetablomberg 2013-12-09 19:21
Har inte bakat kanelbullar på 27 år men just nu så håller jag på med ditt recept. Har tagit bort socker,pärlsocker,kardemumma och ägg. Jag har smält smör och fazers mörka choklad med kanel som fyllning. Ska bli spännande att smaka på dom lite senare. Det är roligt att baka bara man kommer igång. Ska ta med bullarna på Luciafest och till julafton. Äter inte så mycket kakor och bullar men det är roligt att bjuda på.
Tack så hemskt mycket för ditt recept så att jag vet hur jag ska baka bullar. Brukar ofta ändra lite i receptet och det brukar bli bra resultat.
Tack snälla du och många julkramar från mig som tänker baka mer .
person Svar till Martin Nilsson penna Skrivet av Susanne 2013-11-24 21:43
Jag vet inte vad den väger, du kan säkert räkna ut det genom att använda min måttomvandlingsfunktion. Dock har jag svårt att tro att du passerar några gränsvärden och det jag läst om detta så handlar hälsofaran snarare om ifall du öser i dig teskedsvis med kanel varje dag. Då får du äta ganska många kanelbullar och då är det nog snarare mängden vetemjöl och socker och dess effekter på kroppen som är desto farligare. Så här säger Livsmedelsverket.
  1   2   3   4   5   6   nästa sida