Kommentarer till Julskinka

"Enkelt och klassiskt recept på ugnsbakad julskinka och en senapsgriljering. Enkelt och gott!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Thomas penna Skrivet av Susanne
Så trevligt att du tyckte om receptet och att du är nöjd med resultatet!
penna Skrivet av Thomas
Tack för ett fantastiskt bra recept, skinkan blev perfekt. Och till er som inte begrep det gällde okokt skinka innan receptet ändrades. Färdigkokt betyder den är färdig, bara att griljera. LOL
besökare Svar till Niklas penna Skrivet av Susanne
Oj vad tråkigt! Jag har inte varit medveten om att det gått att missuppfatta tidigare, det var först nu igår jag fick denna feedback från dig och Sandra. Jag ska uppdatera receptet så att det blir omöjligt att göra detta misstag! God Jul! ❤️
penna Skrivet av Niklas
God Morgen,
Har gjort samma misstag i all stress. Borde naturligtvis själv tänkt efter själv. Men hur svårt är det att uppdatera receptet med ”för kokt och okokt”? Receptet är väl trots allt till för att hjälpa och inte skjälpa!
God jul från Wien,
Niklas
penna Skrivet av Sandra
Det vore bra om du skrev i början av receptet att det gällen en okokt skinka, jag följde stegen fr steg 1 och upptäckte sedan bland kommentarerna att man ska börja fr steg 4 om man har en kokt skinka..
Jag är så besviken!
besökare Svar till Jon penna Skrivet av Susanne
Det är bara att följa receptet, du börjar då på steg 4 eftersom din skinka redan är kokt! Ugnstemperatur och tid står i receptet, det är samma även om du har en kokt skinka.
penna Skrivet av Jon
Hei Susanne! Jeg har kjøpt en "ferdigkokt juleskinke" som jeg vil griljere. Hvor lenge skal jeg ha skinken i ovnen (og hvilken temperatur) før jeg begynner med griljering? Takk. Jon.
besökare Svar till Hannah penna Skrivet av Susanne
Jag har alltid över- och undervärme i alla recept om jag inte skrivit något annat. Men det blir kanske bra med varmluftsfunktionen också, det är dock inget jag har provat. Skriv gärna hur det blev.
penna Skrivet av Hannah
Hej. Julskinkan är nu inne i ugnen på 110 grader men jag blev osäker. Har varmluftsfunktionen på men skall det hellre vara över och undervärme ?

Tack för bra recept och fina bilder.
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Låter gott!
penna Skrivet av Maria
Spara svålen och gör fläsksvålar! Skär svålen i 1 cm breda remsor och salta. In i ugnen på 220 grader i 25 min. Rör lite under tiden och när de är gyllenbruna är de klara och frasigt goda 😋
penna Skrivet av Tage H
Trevligt med lite högre temperatur. Kör själv ytterligare någon grad då jag tycker skinkan är godast varm och lite "överstekt" så tycker jag den är absolut godast. Blir kanske lite torr när den kallnat men det är smällar man får ta för att få njuta av en god varm skinka.
besökare Svar till Maja penna Skrivet av Susanne
Syftet med att svepa in skinkan i aluminium är att den inte ska få för mycket färg. Det har dock aldrig hänt för min del, är nog större risk om man har en väldigt stor skinka eller om man kör på högre temperatur. Man kan ju alltid lägga på folie senare om man ser att det behövs, d.v.s. den får för mycket färg. Det spelar ingen roll varifrån du sätter in spetsen på termometern, man sätter in den så att spetsen når så nära mitten av köttbiten som möjligt eftersom det är mittpunkten som blir färdiglagad sist (det tar längst tid innan värmen når dit), sedan sätter man in den där det är smidigast helt enkelt och där den får plats så den inte slår i kanten eller taket av ugnen.
penna Skrivet av Maja
Hej Susanne! Detta recept ska jag absolut testa till jul! Jag har ny spis/ugn med tillhörande termometer (har inte testat termometern än). Men jag har ett par frågor; ska man inte svepa in skinkan i aluminium/ugnsfolie först? Det står så i många recept, har jag sett. Sätter man alltid in termometern från kortsidan i skinkan, aldrig uppifrån? Rädd att den ska bli halvrå, sladdrig och slemmig, som jag har ätit ibland på julbord i restaurang...:(
besökare Svar till Daniel Armyr penna Skrivet av Susanne
Det är möjligt att det räcker. Jag har alltid gjort så som står i receptet och det är även det gradantal på innertemperatur som står i många kokböcker.
penna Skrivet av Daniel Armyr
Är inte 75 grader lite väl mycket? Räcker det inte med att den går upp till 70 grader när den är helt klar, dvs att man skall ta ut den vid 68, eller så?
besökare Svar till Sandra penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra att du gillar min sajt! :) Ja du kan ugnsbaka skinkan dagen innan, du kan göra den en vecka innan om du vill det och förvara i kylskåp. Den blir inte torr av det så länge du inte skivar upp den och om du skivar upp den blir den inte heller torr om du förvarar den i plastpåse eller plastburk med lock i kylen. Torr blir skinkan av hög ugnstemperatur och framförallt om man kör den för länge i ugnen så att den får för hög innertemperatur. Lycka till och tack! Jag önskar dig också en riktigt God Jul! /Susanne
penna Skrivet av Sandra
Hej.
Jag är ny i Sverige och tyckte det var en bra idé att bjuda mina grannar till julbord. Här på Din sida hittade jag allt jag behöver att vara väl förberedd. Tack så hemskt mycket för denna stor hjälp!
Jag är lite nervös att det blir för jobbigt med allt matlagning samtidigt. Tycker Du att det är okej att ugnsbaka skinkan dagen innan? Den ska ju svalna ändå. Eller blir den torr när den stå lite längre? Tack, jag önskar Dig en riktig God Jul!
Sandra
besökare Svar till MHulan penna Skrivet av Susanne
Man ställer in skinkan så högt upp som går förstås. Tänk på att ugnar är olika stora liksom julskinkan så jag tror det är bäst att uttrycka sig precis så som jag gjort så förstår nog alla vad jag menar. :)
penna Skrivet av MHulan
Punkt 6: Ställ in skinkan i övre delen av ugnen i 200°C, ca 10-15 minuter. Övre delen låter lite väl trånkt.
Tyrkfels Nisse i farten igen :)
penna Skrivet av rolf lindroth
det blev jätte bra av allt ändå har skinkan varet fryst sedan julen 2012 i 27grader 4,5kg a9,90kr
besökare Svar till Tore penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket! :)
penna Skrivet av Tore
Etta på julskinka! Grattis!
Har följt receptet för att göra en griljering. Mycket bra bilder!
besökare Svar till H.U. penna Skrivet av Susanne
Thank you! :)
penna Skrivet av H.U.
It was tasting sooo suuuper:-))) BIG THANKS to you:-)and... i have see here a lot of nice recepts which i also have to try out:-)So,i wish you&fam.a very relaxed time---so long!
penna Skrivet av Heike
Hi,Susanne:-) I am a german woman and i am living in this wonderful sweden...right now i have the julskinke inside the oven and...it is smelling sooo good,mhhh:-) i think its tasting fantastic...i write you again after dinner! Thanks so much for your nice and easy recept and...lot´s of greetings to you from Södermanland:-)
  1