Kommentarer till Jordgubbssylt

"Recept på jordgubbssylt. Du gör enkelt din egen jordgubbssylt på 20 minuter. Snabbt och lätt och mycket godare än köpt!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Birgitta
När jag kokar sylt har jag alltid rört i sockret när bären kokat klart. Fungerar det även med syltsocker eller måste det koka med ? Bären behöver inte koka så länge som receptet säger!
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne
Så roligt att du och barnen tyckte det! Håller med om att hemgjord jordgubbssylt är så mycket godare än köpt sylt! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Maria
Supergod jordgubbssylt, barnen gav den 10 av 10 möjliga poäng, smakade bättre än köpe-sylten. Tack!
besökare Svar till Christian penna Skrivet av Susanne
Lingon har bättre hållbarhet i sig självt än jordgubbar. I syltsocker ingår även konserveringsmedel. Så hållbarheten blir sämre om du bara tar strösocker. Konsistensen blir också lite rinnigare då syltsockret innehåller pektin. Du skulle ju kunna frysa jordgubbssylten för att få längre hållbarhet om du inte använder syltsocker. Kul att du gillar min hemsida! :)
penna Skrivet av Christian
Hej! Jag gjorde ditt recept på lingonsylt nyligen med vanligt strösocker och det blev jättebra. Kan jag använda strösocker även i detta receptet? Jag vill inte använda syltsocker då det innehåller citronsyra (E330).

Du har en väldigt bra hemsida!

Vänliga hälsningar Christian
besökare Svar till Magdalena penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :) Låter gott med vanilj!
penna Skrivet av Magdalena
Bra recept! Gjorde sylt av 4 liter jordgubbar igår, lyx! Kan tipsa om att ha i lite vaniljpulver i sylten, gott tycker jag!
besökare Svar till Ann-Lis penna Skrivet av Susanne
Men tack snälla du!! Vad glad jag blir! :)
penna Skrivet av Ann-Lis
Kanonenkelt och jättelyckat recept. Mina gubbar var ganska syrliga så jag tänkte ½ kg syltsocker kanske inte räcker, tog först i lite mindre och sedan resten. Det blev i min smak en helt perfekt sylt lagom syrlig.
Jag har prövat flera av dina recept och är jättenöjd med dem. Du är otroligt duktig i utformning, beskrivning och ja hela ditt väl genomtänkta koncept. Har aldrig hört av mig förut, men ja...GRATULERAR till en fin sajt!
besökare Svar till Cicci penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra att den blev bra och det blev bra med citronsaft! Men kan ju ta mindre socker dock har ju socker även en konserverande effekt så sylten håller sig sämre om man tar mindre socker. Annars håller jag med dig om att sylten skulle kunna vara lite mindre söt!
penna Skrivet av Cicci
Har provat receptet på jordgubbssylten, tyckte den blev bra (dock lite för söt för min smak) så jag satte i citronsaft i slutet. Blev riktigt bra! Tack för en bra sida.
besökare Svar till Kerstin penna Skrivet av Susanne
Det är rinnande när det är varmt i kastrullen. Det är först efter att det svalnat i burkarna som det blir fast konsistens. Så jag tror inte att något gått fel alls!
Roligt att höra att du gillar min receptsida! :)
penna Skrivet av Kerstin
Hej! Tack för en jättebra receptsida! Jag har bakat många av dina recept och aldrig blivit besviken :) men denna sylten blev alldeles för rinnig? Jag plockade jordgubbar för nån vecka sen och frös in dem färska. Igår tog jag ut dem så de fick tina och idag gjorde jag sylten helt enligt receptet, men sylten stelnade aldrig i kastrullen. Det blev mer som jordgubbssoppa... Vad kan ha gått snett? Jag hällde ner hela påsarnas innehåll i kastrullen, men man kanske skulle låtit vätskan rinna av? Tänkte att det är ju inte något vatten tillsatt i de tinade bären, så det borde ju inte spela någon roll..?
besökare Svar till Mia Tjäder penna Skrivet av Susanne
Min sylt har hållt sig bra 1 år i kylen. Generellt håller sig sylten bra men om man minskar sockermängden så får man tänka på att hållbarheten försämras. Men visst går det bra att frysa jordgubbssylt. Inga problem med det.
penna Skrivet av Mia Tjäder
Känner att jag bara måste testa receptet, men undrar om man kan frysa in sylten? Är det kanske bättre att frysa in jordgubbar och koka varefter man behöver? Funkar det? Det är ju så gott på vintern att unna sig lite hemkokt sylt.
penna Skrivet av Sara
Tveklöst den godaste jordgubbssylt jag smakat! Att den var så enkel att göra var ju bara bonus. Första gången jag kokat egen sylt och så blev den så lyckad. Det här är en bana jag kommer fortsätta på =)
penna Skrivet av Gunlög
Jag brukar sätta på locket när sylten är varm och sedan vända burken upp och ner,då sugs locket fast och sylten håller bättre
besökare Svar till Karin penna Skrivet av Susanne
Det spelar ingen roll.
penna Skrivet av Karin
Ska locket på när sylten svalnat eller när den fortfarande är varm, är det någon som vet?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Veronica: Tack för bra tips! Jag äter av min jordgubbssylt nu och den är helt perfekt även nu och det var 6 månader sedan jag gjorde den.
penna Skrivet av Veronica
Den här sylten är verkligen god! Har gjort ungefär detsamma när det gäller björnbär,blåbär,hallonsylt i många år nu. Häromdagen gjorde jag även morots och apelsinmarmelad på samma grundrecept. Syltsockrret är verkligen bra och gör det så enkelt: ca 1 liter tex björnbär. 2dl syltsocker, varva socker och bär i en kastrull med lock och låt stå och "safta" sig till morgonen efter.Koka upp massan i några minuter bara. 4-5 min och krossa bär mot kastrullkanten med en gaffel under tiden. Jag kokar burkar samtidigt i annan kastrull och häller gensast upp massan i varma burkar och på med lock. Håller flera månader i kylen.
penna Skrivet av Sofie
Den här jordgubbssylten smakar verkligen jordgubbar! Det är stor skillnad mot den man köper i affären.
  1