Kommentarer till Ischoklad

"Gör din egen goda ischoklad. Du behöver choklad, kokosfett och ischokladformar. Det går snabbt och enkelt att tillverka detta klassiska julgodis. Även förslag på smaksättningar."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Elina penna Skrivet av Susanne
Den håller sig minst 2 månader. Längre tror jag inte jag sparat den.
penna Skrivet av Elina
Hur länge håller chokladen?
besökare Svar till maria penna Skrivet av Susanne
Kokosfettet gör att chokladen blir lite rinnigare och får lite kokossmak och blir även glansig när den stelnar. Du kan bara smälta chokladen också men blir inte riktigt samma sak. Du kan även ta olja (som bör vara ganska så smaklös) för att få chokladen att blir lite rinnigare och glansigare. Men ischoklad är ett klassiskt recept med just kokosfett i så jag skulle nog inte kalla det ischoklad om jag tar bort kokosfettet. Då är det ju bara chokladen som den är. Då kan du nästan lika gärna bryta den i bitar och äta den direkt?
besökare Svar till anonym penna Skrivet av Susanne
Jag har nu provat med kokosolja och jag kan säga att det blev väldigt gott MEN du måste äta dem kylskåpskalla för om de står framme så de blir rumstempererade så flyter de. Men som sagt riktigt gott och dessutom är ju den kallpressade kokosoljan mycket nyttigare än det billiga härdade kokosfettet man hittar i mejerihyllan.
penna Skrivet av maria
kan man ta det utan cocosfett?
penna Skrivet av anonym
kan man använda kokosolja istället för kokosfett?
besökare Svar till vendela penna Skrivet av Susanne
Nej ischoklad blir inte segt alls. De är ungefär som chokladpraliner.
penna Skrivet av vendela
har aldrig provat dessa.. blir dom lika sega som knäck?
penna Skrivet av Agneta
Tror ni hållbarheten blir mycket sämre om man har i de två äggen? Jag brukar bara ha dom i en burk i kylen tills det är slut.
penna Skrivet av Elyriah
tack så hemskt mycket! jag har letat efter den hära recepten sååååå länge :) ( även om den inte alls verkar var svår..)
Tacktacktack! :D
besökare Svar till kent penna Skrivet av Susanne
Tack för receptet! Det låter gott! Får prova det! :)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av kent
Hej Susanne!
Jo receptet har jag fått på Apoteket för nåra år sen och är följande:
200 g blockchoklad
100 g cocosfett
2 Ägg (Lätt uppvispade, hälls i den avsvalnande choladblandning)
Rivet skal av Apelsin
Håll till godo och God Jul!
besökare Svar till kent pettersson penna Skrivet av Susanne
Ägg i ischoklad har jag aldrig hört talas om. Pulverkaffe däremot låter gott tycker t.o.m. jag som inte dricker kaffe. ;) Kaffe och choklad är en fin smakkombination i godis och bakverk.
penna Skrivet av kent pettersson
Hmmmmm?
Var tog Äggen vägen?
Det ska vara MINST 2 Ägg i is-chokladen, vet ni inte det för då blir den perfekt!
Plus lite pulverkaffe också naturligtvis.
Is-choklad när den är som bäst.
hvergang!
penna Skrivet av Elin
125g mörk choklad
125g ljus choklad
100g nougat
100g kokosfett
Smält, lägg i formar,
stelna, avnjut!
MUMS!! :D
besökare Svar till Weronica penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Jag ska prova med pepparmint nästa gång! :) Jag har även skrivit in det i receptet under variationstips!
penna Skrivet av Weronica
Själv droppade jag några droppar pepparmintsextrakt (som man kan köpa på apoteket och numera även på ICA) i min ischoklad, vilket jag tyckte gav en ännu isigare smak och blev supergott.

TOM min ischokladshatande lillasyster gillade dem! Hon brukar tycka att det smakar kylskåp vanligtvis :P
penna Skrivet av Josefin
Hej
Förr på julebordet fanns min favorit
ischoklad med fint skurna fikon i : FIKONBOLLAR.
WOW !! DET VAR JULBORDETS LÄCKERHET TYCKTE JAG !!
MVH JOSEFIN
penna Skrivet av sonya
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Susanne

Svar till nybörjare: I kylskåp eller sval. Har man matkällare så funkar det också bra.

Svar till My: Tack för bra tips!

penna Skrivet av My
En del tycker ischoklad inte smakar så gott men då brukar jag rekommendera att byta ut blockchokladen om man nu använder det, mot antingen en mörk fyllig choklad eller tex marabou apelsinchoklad eller vanlig marabou + några droppar mintolja. Blir riktigt gott!! Bara fantasin sätter stopp :).
penna Skrivet av Nyfikenhet
jättegott ;D
penna Skrivet av anonym
Det gick super bra ! fin fint !
penna Skrivet av nybörjare
hur ska man förvara dessa på bästa sätt?
penna Skrivet av celine
jag gjorde dom :) tog 85% choklad. personligen tycker jag att lite ljusare e godare. de smälter fint i munnen
penna Skrivet av Lina
Det blir MYCKET godare med marabou choklad! Jag brukar ta marabou daim och marabou dukat (den med nougat i), supergott!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till chokladälskare: Ja det tror jag.
penna Skrivet av chokladälskare
tror ni man kan använda marabouchoklad istället för vanlig blockchoklad?
penna Skrivet av Josefine
Köp polka stänger och så finhackar man de. Så lägger man i de i formarna. Blir n sådan perfekt mint smak till chokladen.
penna Skrivet av Godistjejen
Det ska jag testa att lägga i till mamma. Hon verkligen älskar lakrits och choklad! Det var väldigt bra tips!!!!=D
penna Skrivet av Hej
Goda, men man kan sätta i lakrits bitar och vit choklad. Det blir en succé!!!:P
penna Skrivet av Lisa
Ja, alltså man byter bara ut den "vanliga" choklade till vitchoklad och sätter i en lakritsbit i knäckformen å häller över vitchokladen&koksfettet!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lisa: En fråga: Vit choklad och lakrits, du menar då att smälter vit choklad och blandar med kokosfett och häller detta i ischokladformar där du lagt en lakritsbit? Tack för alla dina bra tips! Jag skriver in det i receptet!
penna Skrivet av Lisa
Ett tips är att sätta i olika "saker" i formarna. T.ex lakritsbitar,marshmallows,nötter.Låt fantasin flöda! P.s vitchoklad och lakrits är en succé!
penna Skrivet av Chennour
Det blev faktiskt jätte gott jag gjorde ca 200 st dem ligger i frysen nu.. det går lika bra med knäckformar bara det att dem inte fryser lika snabbt.. men smaken var suverän
penna Skrivet av Susanne
Svar till mariam: Ja det kan man men det blir inte samma smak. Det blir mest som "utspädd" choklad eftersom matolja brukar vara ganska smaklös.
penna Skrivet av Rokan
Den är jätte god:):):):)
penna Skrivet av mariam
Kan man använda matolja istället för cocosfett?
penna Skrivet av Inger
Välldigt lätt gjort och bra present till barnen.
penna Skrivet av lina petersson
gott o lättgjort
penna Skrivet av Erik Nordin
Jag är lika snygg som chokla´n. Det är roligt att vara så snygg! Ischokla´ är gött, tänk på´rä. Jag är från sverige och bor i Lidköping, min ischokla´ gör också det.
penna Skrivet av Susanne
Ischoklad brukar finnas i de flesta mataffärer den här årstiden på godisavdelningen eller om det finns någon julavdelning med nötter, fikon och choklad och sånt. Dock är den man gör själv mycket godare tycker jag för oftast är den i affären gjord på billig choklad och det märks i smak.
penna Skrivet av var KÖPER man ischoklad!!
Jag behöver ischoklad, KÖPT ischoklad!
Men var kan man köpa det?
penna Skrivet av Forulf
Ett nice tips jag kan dela med mig av är att lägga i en skopa kaffe (pulver alltså, inte bryggt) per sats 100g cocosfett/ 200g choklad.

Och en sak till, inför julen: Snåla inte med någon budgetvarianat, riktigt finchoklad ska det vara!
penna Skrivet av Tezzie
Så enkelt och superbra att det är på en blockchoklad. I kokboken var det på 300g och blockchokladen var bara 200g. Skönt att jag slapp åka till affären och köpa en till! :)
Och verkligen dundergott! Det var gott med lite smulor av digestivekex i. :D
penna Skrivet av nanni
mm det var dö gott<3<3<3<3<3<
penna Skrivet av Emma
Superbra baka det i skolan för klassen alla gilla det, superb <33333
penna Skrivet av Mathias
Super bra<3<3
penna Skrivet av malin
deta var suveränt toppén var ute och bjöd på damerna dom gillade det värkligen trodde att jag köpt dom
penna Skrivet av anita
Mm gud såå smarrigt<33
penna Skrivet av Erica
Mums! gillar verkligen detta <3:)
penna Skrivet av Ischoklad fään xD
Haha den var supergod den godaste som finns jag måste ju baka till jul en massa.
penna Skrivet av mums
Det är faktist jäääätteee gått ju !! :D
penna Skrivet av godis älskaren
super gottt (:
penna Skrivet av Susanne
Svar till Elin: Kokosfett heter coconut butter på engelska.
penna Skrivet av godis älskaren
japp, super gott=) och funkar perfekt med knäckformarna:)
penna Skrivet av godisråtta
kanon gott men svårt att misslyckas
penna Skrivet av Pam
Jättegott :) Tack för receptet och denna sida! Gjorde dem med både mörk å ljus choklad blandat, så får de perfekt "mörkhetsgrad", tycker jag. Några droppas mintolja åxå, om man gillar mintchoklad. Till dig som undrade om det finns andra formar man kan använda, vill jag tipsa om att knäckformar funkar jättebra! Tur, för iaf. här i Finland e ischokladformar hemskt mycket dyrare än knäckformar...
penna Skrivet av markasit
Jag tycker att det är enklare att smälta chokladen och kokosfettet i mikron på halv effekt.
penna Skrivet av Elin
E det nagon som vet vad kokosfett ar pa engelska, forsoker hitta det i affaren?
penna Skrivet av FlizisBruden
Jag har alldrig varit med om en sån god ischoklad, den är ju till och med godare än den som jag köper i affären, den är lätt att göra också:) <3
penna Skrivet av yoghurt
den var faktist jättttteeeeee goooddd:)jag har gjort den jätteee många gånger och den blir lika god varenda gång jag gör den ...den är mystisk:):):)
penna Skrivet av Rebecca
Ett annat tips är att ta vit choklad istället och krydda med lite kanel, men var försiktig när du smälter den vita chokladen, den är mycke känsligare än annan choklad. Den kan bränna sig lätt. Mumma!
penna Skrivet av carroe
ischokladen blev verkligen jättegod och den var lätt att göra så den får 5 <3 av 5 möjliga
penna Skrivet av b1
fett gott godis!! fest godis typ!! as goá asså!! =)
penna Skrivet av Susanne
Svar till rw: Att man använder särskilda formar är för att ischokladen släpper lätt från aluminium och och de är rätt storlek. Jag kan inte komma på några andra formar som skulle passa. Möjligtvis skulle man kunna tillverka sina egna små formar med aluminiumfolie eller göra en större form och sedan skära med kniv till mindre bitar.
penna Skrivet av rw
Kan man lägga de i annat än isformar?
penna Skrivet av Susanne
Klicka på kokosfett i ingredienslistan så ser du hur det ser ut. Det blir inte riktigt samma sak med smör. Ischokladformar finns att köpa i de flesta affärer och de brukar finnas där plastpåsar, bakplåtspapper och sådant finns.
penna Skrivet av ....
Asså vet ej vad kokosfett är , vad är det?
kan man inte använa smör? Kan man använda nåt annat ischockladformar vet ej vart det finns sånna
Så?
penna Skrivet av Susanne
Kerstin: Nja, jag vet inte. Har inte provat det.
penna Skrivet av Kerstin
Kan man använda smör istället för kokosfett i ischokladen?
penna Skrivet av Susanne
Anita: Du måste ställa ischokladen svalt, helst i kylskåp så stelnar den.
penna Skrivet av Anita
Min ischoklad stelnade inte. Smälte chokladen i mikro - kan det vara orsaken? Vad annars kan ha blivit fel?
penna Skrivet av julle
jag tycker inte om ischoklad.
penna Skrivet av chocklad älskaren
Denna godisbit är riktigt god. släng i lite vanlijsocker också så får man en ljuvlig smak
penna Skrivet av Bagarn
Mmmmmmmmmmmm ischoklad
  1