Kommentarer till Ischoklad - Sida 1

"Gör din egen goda ischoklad. Du behöver choklad, kokosfett och ischokladformar. Det går snabbt och enkelt att tillverka detta klassiska julgodis. Även förslag på smaksättningar."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
person Svar till Elina penna Skrivet av Susanne 2014-12-22 23:25
Den håller sig minst 2 månader. Längre tror jag inte jag sparat den.
penna Skrivet av Elina 2014-12-22 17:34
Hur länge håller chokladen?
person Svar till maria penna Skrivet av Susanne 2013-12-11 18:06
Kokosfettet gör att chokladen blir lite rinnigare och får lite kokossmak och blir även glansig när den stelnar. Du kan bara smälta chokladen också men blir inte riktigt samma sak. Du kan även ta olja (som bör vara ganska så smaklös) för att få chokladen att blir lite rinnigare och glansigare. Men ischoklad är ett klassiskt recept med just kokosfett i så jag skulle nog inte kalla det ischoklad om jag tar bort kokosfettet. Då är det ju bara chokladen som den är. Då kan du nästan lika gärna bryta den i bitar och äta den direkt?
person Svar till anonym penna Skrivet av Susanne 2013-12-11 17:55
Jag har nu provat med kokosolja och jag kan säga att det blev väldigt gott MEN du måste äta dem kylskåpskalla för om de står framme så de blir rumstempererade så flyter de. Men som sagt riktigt gott och dessutom är ju den kallpressade kokosoljan mycket nyttigare än det billiga härdade kokosfettet man hittar i mejerihyllan.
penna Skrivet av maria 2013-12-10 20:19
kan man ta det utan cocosfett?
penna Skrivet av anonym 2013-11-30 15:54
kan man använda kokosolja istället för kokosfett?
person Svar till vendela penna Skrivet av Susanne 2012-08-01 03:04
Nej ischoklad blir inte segt alls. De är ungefär som chokladpraliner.
penna Skrivet av vendela 2012-07-26 16:31
har aldrig provat dessa.. blir dom lika sega som knäck?
penna Skrivet av Agneta 2011-02-18 08:05
Tror ni hållbarheten blir mycket sämre om man har i de två äggen? Jag brukar bara ha dom i en burk i kylen tills det är slut.
penna Skrivet av Elyriah 2011-01-02 23:53
tack så hemskt mycket! jag har letat efter den hära recepten sååååå länge :) ( även om den inte alls verkar var svår..)
Tacktacktack! :D
person Svar till kent penna Skrivet av Susanne 2010-12-27 21:30
Tack för receptet! Det låter gott! Får prova det! :)
person Svar till susnet penna Skrivet av kent 2010-12-23 07:23
Hej Susanne!
Jo receptet har jag fått på Apoteket för nåra år sen och är följande:
200 g blockchoklad
100 g cocosfett
2 Ägg (Lätt uppvispade, hälls i den avsvalnande choladblandning)
Rivet skal av Apelsin
Håll till godo och God Jul!
person Svar till kent pettersson penna Skrivet av Susanne 2010-12-23 03:35
Ägg i ischoklad har jag aldrig hört talas om. Pulverkaffe däremot låter gott tycker t.o.m. jag som inte dricker kaffe. ;) Kaffe och choklad är en fin smakkombination i godis och bakverk.
penna Skrivet av kent pettersson 2010-12-22 18:39
Hmmmmm?
Var tog Äggen vägen?
Det ska vara MINST 2 Ägg i is-chokladen, vet ni inte det för då blir den perfekt!
Plus lite pulverkaffe också naturligtvis.
Is-choklad när den är som bäst.
hvergang!
penna Skrivet av Elin 2010-12-16 14:20
125g mörk choklad
125g ljus choklad
100g nougat
100g kokosfett
Smält, lägg i formar,
stelna, avnjut!
MUMS!! :D
person Svar till Weronica penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 03:25
Tack för bra tips! Jag ska prova med pepparmint nästa gång! :) Jag har även skrivit in det i receptet under variationstips!
penna Skrivet av Weronica 2010-12-08 00:12
Själv droppade jag några droppar pepparmintsextrakt (som man kan köpa på apoteket och numera även på ICA) i min ischoklad, vilket jag tyckte gav en ännu isigare smak och blev supergott.

TOM min ischokladshatande lillasyster gillade dem! Hon brukar tycka att det smakar kylskåp vanligtvis :P
penna Skrivet av Josefin 2010-10-07 00:04
Hej
Förr på julebordet fanns min favorit
ischoklad med fint skurna fikon i : FIKONBOLLAR.
WOW !! DET VAR JULBORDETS LÄCKERHET TYCKTE JAG !!
MVH JOSEFIN
penna Skrivet av sonya 2010-02-19 18:10
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Susanne 2009-12-23 04:20

Svar till nybörjare: I kylskåp eller sval. Har man matkällare så funkar det också bra.

Svar till My: Tack för bra tips!

penna Skrivet av My 2009-12-22 22:07
En del tycker ischoklad inte smakar så gott men då brukar jag rekommendera att byta ut blockchokladen om man nu använder det, mot antingen en mörk fyllig choklad eller tex marabou apelsinchoklad eller vanlig marabou + några droppar mintolja. Blir riktigt gott!! Bara fantasin sätter stopp :).
penna Skrivet av Nyfikenhet 2009-12-21 19:53
jättegott ;D
penna Skrivet av anonym 2009-12-21 15:20
Det gick super bra ! fin fint !
penna Skrivet av nybörjare 2009-12-21 12:11
hur ska man förvara dessa på bästa sätt?
penna Skrivet av celine 2009-12-20 12:31
jag gjorde dom :) tog 85% choklad. personligen tycker jag att lite ljusare e godare. de smälter fint i munnen
penna Skrivet av Lina 2009-12-19 13:38
Det blir MYCKET godare med marabou choklad! Jag brukar ta marabou daim och marabou dukat (den med nougat i), supergott!!
penna Skrivet av Susanne 2009-12-16 18:42
Svar till chokladälskare: Ja det tror jag.
penna Skrivet av chokladälskare 2009-12-16 13:39
tror ni man kan använda marabouchoklad istället för vanlig blockchoklad?
penna Skrivet av Josefine 2009-12-14 13:31
Köp polka stänger och så finhackar man de. Så lägger man i de i formarna. Blir n sådan perfekt mint smak till chokladen.
penna Skrivet av Godistjejen 2009-12-10 19:41
Det ska jag testa att lägga i till mamma. Hon verkligen älskar lakrits och choklad! Det var väldigt bra tips!!!!=D
penna Skrivet av Hej 2009-12-06 20:04
Goda, men man kan sätta i lakrits bitar och vit choklad. Det blir en succé!!!:P
penna Skrivet av Lisa 2009-11-18 23:39
Ja, alltså man byter bara ut den "vanliga" choklade till vitchoklad och sätter i en lakritsbit i knäckformen å häller över vitchokladen&koksfettet!
penna Skrivet av Susanne 2009-11-18 15:58
Svar till Lisa: En fråga: Vit choklad och lakrits, du menar då att smälter vit choklad och blandar med kokosfett och häller detta i ischokladformar där du lagt en lakritsbit? Tack för alla dina bra tips! Jag skriver in det i receptet!
penna Skrivet av Lisa 2009-11-16 22:47
Ett tips är att sätta i olika "saker" i formarna. T.ex lakritsbitar,marshmallows,nötter.Låt fantasin flöda! P.s vitchoklad och lakrits är en succé!
penna Skrivet av Chennour 2009-11-07 18:21
Det blev faktiskt jätte gott jag gjorde ca 200 st dem ligger i frysen nu.. det går lika bra med knäckformar bara det att dem inte fryser lika snabbt.. men smaken var suverän
penna Skrivet av Susanne 2008-12-27 18:32
Svar till mariam: Ja det kan man men det blir inte samma smak. Det blir mest som "utspädd" choklad eftersom matolja brukar vara ganska smaklös.
penna Skrivet av Rokan 2008-12-26 20:22
Den är jätte god:):):):)
penna Skrivet av mariam 2008-12-25 16:37
Kan man använda matolja istället för cocosfett?
penna Skrivet av Inger 2008-12-23 14:37
Välldigt lätt gjort och bra present till barnen.
penna Skrivet av lina petersson 2008-12-22 14:10
gott o lättgjort
penna Skrivet av Erik Nordin 2008-12-21 20:10
Jag är lika snygg som chokla´n. Det är roligt att vara så snygg! Ischokla´ är gött, tänk på´rä. Jag är från sverige och bor i Lidköping, min ischokla´ gör också det.
penna Skrivet av Susanne 2008-12-20 19:44
Ischoklad brukar finnas i de flesta mataffärer den här årstiden på godisavdelningen eller om det finns någon julavdelning med nötter, fikon och choklad och sånt. Dock är den man gör själv mycket godare tycker jag för oftast är den i affären gjord på billig choklad och det märks i smak.
penna Skrivet av var KÖPER man ischoklad!! 2008-12-20 18:48
Jag behöver ischoklad, KÖPT ischoklad!
Men var kan man köpa det?
penna Skrivet av Forulf 2008-12-19 16:59
Ett nice tips jag kan dela med mig av är att lägga i en skopa kaffe (pulver alltså, inte bryggt) per sats 100g cocosfett/ 200g choklad.

Och en sak till, inför julen: Snåla inte med någon budgetvarianat, riktigt finchoklad ska det vara!
penna Skrivet av Tezzie 2008-12-16 00:54
Så enkelt och superbra att det är på en blockchoklad. I kokboken var det på 300g och blockchokladen var bara 200g. Skönt att jag slapp åka till affären och köpa en till! :)
Och verkligen dundergott! Det var gott med lite smulor av digestivekex i. :D
penna Skrivet av nanni 2008-12-12 14:52
mm det var dö gott<3<3<3<3<3<
penna Skrivet av Emma 2008-12-10 12:04
Superbra baka det i skolan för klassen alla gilla det, superb <33333
penna Skrivet av Mathias 2008-12-06 13:11
Super bra<3<3
penna Skrivet av malin 2008-11-26 21:54
deta var suveränt toppén var ute och bjöd på damerna dom gillade det värkligen trodde att jag köpt dom
penna Skrivet av anita 2008-11-06 14:21
Mm gud såå smarrigt<33
  1   2   nästa sida