Kommentarer till Havrekakor med russin - Sida 1

"Goda havrekakor med russin. Ett enkelt recept som går snabbt och ger goda kakor!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Ulf penna Skrivet av Susanne 2016-02-02 14:52
Tack för tipset!
penna Skrivet av Ulf 2016-02-02 04:53
Byt med fördel ut russinen mot korinter, blir gott
person Svar till susnet penna Skrivet av veronica 2014-11-04 12:24
Tack för tipset då väljer jag de recepten då.
person Svar till veronica penna Skrivet av Susanne 2014-11-04 00:36
Nej jag tror inte du kan göra det utan att göra andra ändringar i receptet. Det är nog bättre att du väljer recept på äggfria småkakor om du inte vill chansa.
penna Skrivet av veronica 2014-11-03 21:00
Kan man utesluta ägget då min systerson är hyperallergisk mot ägg?
person Svar till Linn penna Skrivet av Susanne 2014-08-02 14:53
Tack för att du delar med dig! Låter gott med stora kakor!
penna Skrivet av Linn 2014-07-02 13:52
oj, jättegoda :)

Jag använde lite mindre socker (2,5dl istf 3dl), och använde ca 1-2msk apelsinmarmelad samt la till ca 2st (stora) rutor mörk choklad (Marabou Premium Dark 86%) skurna i mindre bitar. Klickade ut ca 12st/plåt så dem vart stora när de flöt ut - ungefär som sådana jättekakor som finns på fik.
De tog ca 10min, 200 grader i mitten av min ugn (med över och undervärme).

Gillade att de blev lite mjuka i konsistensen. Gillade också att de var snabbgjorda eftersom man klickar ut dem istället för att forma dem.
person Svar till Tobias penna Skrivet av Susanne 2012-05-21 23:36
Ja kakorna blir saftigare med mindre mjöl. Men man kan ju inte ta hur lite mjöl som helst för då blir degen för kladdig, man får prova sig fram och ta lite mjöl i taget. Tänk dock på vad gäller alla recept med mjöl att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då blir mjölet packat och du tar för mycket mjöl. Häll upp mjölet i ett litermått eller väg det så får du rätt mängd. Faktiskt gör detta betydligt större skillnad än man kan tro. Lycka till och skriv gärna igen och berätta om du kommer fram till något ännu bättre recept eller om du har andra tips! :)
penna Skrivet av Tobias 2012-05-18 11:07
I mitt 1:a försök där jag tog ingredienserna på en höft hade jag i ca 100g smör (fanns inte mer just då), 1dl havre, 1 ägg, ca 2dl mjöl, hanfull russin och 2msk "Önos apelsinmarmelad" och då blev kakorna 5ggr saftigare än när jag följde receptet exakt. Jag önskar nu att jag hade haft mycket mindre mjöl i. Hellre 3dl än 5.
person Svar till Daniela penna Skrivet av Susanne 2012-04-02 11:08
Jag tror inte det blir bra utan socker tyvärr.
penna Skrivet av Daniela 2012-03-31 20:43
Kan man strunta i sockret? Eller blir det bara... smulor? :)
penna Skrivet av tess 2011-02-07 20:10
underbara!!! sambons åt upp nästa hela tallriken!
penna Skrivet av Elin kallas BeBBaN 2010-06-26 23:22
jätte goda,skulle baka don till mamma en sommardag när hon jobbat, hon vart jätte glad , vi satt ute och fikade och drack varm chocklad! MYSIGT!!! :)Det var riktigt kallt ute men med lite filtar så gick det bra
penna Skrivet av Jenny 2010-02-07 14:34
Otroligt goda, gjorde dem med min syster och hennes lilla dotter på två år, otroligt goda, REKOMENDERAR!
penna Skrivet av Jakob 2009-08-25 17:56
Lättbakade, saftiga och riktigt god!
penna Skrivet av maina 2008-12-07 01:00
lätta att baka goda
penna Skrivet av Linda 2007-08-04 11:17
Jag använder inte bakplåts papper :)
Utan jag använder smör, det blir godare så anser jag ;) Så så hade jag i små choladbitar muuums ^^
penna Skrivet av Susanne 2007-07-20 17:19
Svar till Margareta: Ja, det blir ju ganska stora kakor, men vill man göra mindre och därmed flera kakor så kan man naturligtvis göra det. Passa ugnen då för det tar kortare tid att grädda kakorna om de är mindre.
penna Skrivet av Margareta 2007-07-20 10:45
Jättegoda,men blir det bara 35-40 kakor av den stora degen?
penna Skrivet av Chefie 2007-04-27 14:04
Gjorde dessa utan russin och apelsin.. Istallet hade jag i ca 4-5 msk jordnotssmor! Blev smarrigt!
penna Skrivet av Li nda 2007-04-02 21:35
Jättegoda och enkla att göra.
penna Skrivet av Johanna 2007-02-17 19:24
Jag hackade lite choklad och blandade i tillsammans med russinen, det blev riktigt lyckat =)
penna Skrivet av Ellinore 2007-01-20 11:43
De är goda tycker jag, inget extra gott men helt goda! :)
penna Skrivet av Pamela 2007-01-17 22:09
Jag gjorde havrekakorna men jag körde på utan russin för att vissa i familjen gillar inte russin. Det blev jätte gott och lyckad. De såg jätte fina ut och det var jätte lätt.

MUMS MUMS
penna Skrivet av Maina 2006-12-13 14:52
Havrekaorna med russin var jättegoda och lättbakade.
penna Skrivet av Susanne 2006-10-01 16:23
Marie: En anledning till att det är så få kommentarer kan vara att receptet inte funnits på sidan så länge. ;) Annars håller jag med om att det är jättegoda kakor som också är enkla att göra! ;)
penna Skrivet av Marie 2006-09-29 11:17
Här var det kommentartomt. Konstigt. Det är jättegosa kakor. Och enkla att göra.
  1