Kommentarer till Havreflarn - Sida 2

"Ett enkelt recept på goda havreflarn. De snabbaste och enklaste kakorna du kan tänka dig och nästan ingen disk."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av sabina 2011-10-18 19:31
hej jag är 11 år och går i 5 på vallsta skola vi har fåt en lxa av att göra något med bakpulve i och så hittade jag dena juvliga sidan tnker baka de hr havre flarnen också ska mamma pappa och lillebror smaka och betygsta jag hoppas att det blir bra och det låter som ett juvligt recept

mvh sabina hägglund
penna Skrivet av hehe 2011-09-13 18:10
jätte gott om man doppar dom i choklad!!!
Muahahahaha
person Svar till anonym penna Skrivet av Susanne 2011-07-26 00:52

För att få choklad på havreflarn så kan man doppa dem i smält choklad. Dock går det ju åt ganska mycket choklad för att få ett djup av smält choklad så det går att doppa. Man kan hjälpa till med en pensel och pensla på chokladen på havreflarnet.

Lägg sedan på smörpapper och låt ligga tills chokladen stelnat.

penna Skrivet av anonym 2011-07-25 15:35
hej!
jag undrar hur man får choklad på havreflarn!
snälla svara
// anonym
penna Skrivet av Tjena 2011-05-31 18:14
hur många min måste man ha den i ugnen baksform, alltså inte små kakor utan en stor
penna Skrivet av Patrik 2011-05-20 16:33
urgoda, när det gäller recept behöver man ju inet följa dom svaiskt utan byt ut någon ingrediens om du vill, ingenting blir ju "fel"
jag bytte ut mjölet mot Cocos-mjöl,
"ett mjöl från kina som är gjort på cocos, underbart gott! :)
person Svar till Julia penna Skrivet av Susanne 2011-05-13 14:27
Det är nog bättre du gör ett annat recept. Vilka ingredienser man har hemma är kanske lite olika. Själv har jag alltid sirap och ingefära hemma. Det är ju sådana ingredienser som håller sig i flera år.
penna Skrivet av Julia 2011-05-13 13:11
måste man ha i sirap, och ingefära?
Det är inte ett sånt enkelt recept juhh man måste ha sirap och ingefära, det är inte vanligt att man har hemma det hela tiden! :(
person Svar till Thestyle penna Skrivet av Susanne 2011-04-03 16:02
ja. Ingefära är bara en smaksättning.
person Svar till susnet penna Skrivet av Thestyle 2011-03-23 12:04
E du helt säker ? så att inte kakorna blev förstörda ? :O
person Svar till Sophie penna Skrivet av Susanne 2011-03-14 03:16
Nej, men man måste inte ha ingefära.
penna Skrivet av Sophie 2011-03-12 14:13
hej måste man ha ingefära i??
person Svar till Andreas penna Skrivet av Susanne 2011-03-12 00:44
Ingen aning! Testa så får du se! ;)
penna Skrivet av Andreas 2011-03-11 19:22
Jag har Ullareds bakplåtspapper, funkar det eller? ;)
person Svar till .......... penna Skrivet av Susanne 2011-03-01 02:03
Använd bakplåtspapper, ej smörpapper och kanske inte den allra billigaste sortens bakplåtspapper.
penna Skrivet av .......... 2011-02-28 20:05
Hej !! När jag bakar havreflarn så fastnar de alltid och går inte att ta bort , hur ska man göra för att undvika det ?? :)
Tacksam för svar !! =)
penna Skrivet av joru 2010-10-20 13:56
Om jag slog 15:04 skall jag låta vara osagt men långt efter kom jag inte! Maken till snabba kakor med ingredienser man alltid har hemma. Men känsliga för tiden i ugnen. Första plåten åkte ut efter 4:45, den andra efter 5:10. Precis den skillnaden som gjorde första satsen aningen seg och andra knäckiga med svagt bränd kant (så som de ska vara).
penna Skrivet av leo 2010-09-15 19:21
15min 4sek rekord?
penna Skrivet av elmi 2010-08-28 11:00
nu ska jag prova på det har receptet hoppas att de blir mumsigt värre!!!!!!!!!!!! hahahhhaaahahaaah
penna Skrivet av Yakitate!!^^ 2010-08-10 19:48
Jag älskar sådana här kakor!!! Gjort dem nyss. Hoppas att alla andra som har bakat havreflarn lyckades, Ganbatte-ne!!!(betyder "gör ert bästa" på japanska)^^
penna Skrivet av petter 2010-05-08 14:11
jag bakade svinmånga kakor som jag frös in det blev toppen sen åt jag upp de med svartvinbärssaft blev helt fantastiskt rekommenderas varmt. Jag kan även rekommendera att ha de att bjuda på på ett roligt kalas till exempel. OK ha kul! Det tänker jag.
penna Skrivet av Mallisbrallis 2010-04-05 18:34
Kanongott men jag har tagit lite mer smör än det står i receptet.
penna Skrivet av Okejokej! 2010-03-16 19:15
De blev goda, men inte alls många!! Bara en plåt :(
penna Skrivet av Allergisk 2010-03-06 16:40
Måste man ha mjöl i eller går det utan?
penna Skrivet av Ritva 2010-02-04 11:18
gott gott
penna Skrivet av nöjd bakare 2009-11-16 18:38
dom var jättegoda jag fick 12st för jag tog för stora skedar ooops men jätte goda iallafall
penna Skrivet av Bloom 2009-11-06 13:53
Jätte goda!!!!!!
penna Skrivet av Susanne 2009-10-29 17:15
Svar till Help: Jo de går att göra utan ingefära!
penna Skrivet av Help 2009-10-29 15:50
Hej!

Jag har ingen malen ingefära hemma!
Går det bra om jag skippar det?
penna Skrivet av Horse4ever <3 2009-10-04 19:03
Ja skit goda!Två kompisar bakade och bjöd klassen!Fick receptet av dom!
penna Skrivet av x a n d r a <3 2009-09-14 14:48
jävlar vad dom är goda har gort dom 2 gånger med en kompis jag har fot receptet av henne ska kanske göra dom idag om jag får för min mamma ska låta mina 3 syskon hjälpa till. Men jag har inte allt i som man ska ha
penna Skrivet av Bea 2009-06-24 08:07
Jag var sugen på lite kakbak och hittade då hit (sambon hade varit här och kollat på köttfärslimpa, så det blir väl det till middag kan jag tro) och hittade detta lätta recept! Annars brukar jag sno ihop kolakakor m. ingefära när jag behöver nåt snabbt, men detta funkade alldeles utmärkt! 16 st stora kakor blev det, smakar toppen! Tror jag ska ha i lite vaniljsocker nästa gång för lite tryck i grejerna.

Jag minns att mormor alltid brukade ha rullade havreflarn när jag var liten att ha i glass och till kaffet. Det ska jag göra nästa gång.
Ha en bra dag!
penna Skrivet av Jeanette 2009-06-19 10:37
Havreflarn är jätte gott i rabarberpaj..
skala ock haka rabarber i ungefär lika stora bitar (på längden) sen tar ni och blandar detta med lite socker..
Sen över rabarberna så häller man på havre flarns smeten skaka lite i formen så de åker ner i springorna ock in i ugnen med samma tempratur som havre flarns receptet
Titta till pajen då och då för att se på ytan som ska vara som ett havreflarns täcke stick även ner en prov sticka för att titta till innehållet
Ser allt bra ut ock de inte är så himla kladdigt så serverar man pajen med KALL vaniljsås (ej kokt eller hemma gjord) Ekströms helst det är godast så

Lycka till!! :)
penna Skrivet av fanny och alexandra 2009-06-14 16:09
dom vart inte så goda för vi råkade ta 1/4 MATSKEDAR bakpulver istället för teskedar xD Haha så det blev väl inte så gott men det hade säkert blivit det om vi inte gjort fel.. Pappa känner ingen skillnad iallafall. Haha! :) hehe hälsningar 2 besvikna bagare =)hej dp
penna Skrivet av Therese 2009-05-11 15:44
Svar till Julia. Gör aldrig dubbelsats av dessa! Om du gör två enkla satser så ska du se att det blir bättre. Lycka till.
penna Skrivet av Maja Och Lisa 2009-04-19 16:55
Jag och Lisa ska göra Havreflarn och chokladbolllar och sälja till vårat lag för vi ska få nya jackor och träningsbyxor med intialer.
Så om det kommer två tjejer och säljer havreflarn och chokladbollar för Brommapojkarna så är det vi eller några andra i vårat lag.
penna Skrivet av Susanne 2009-04-04 00:17
Svar till Julia: Om det klibbar ihop kan du behöva värma på lite, var dock försiktig och värm på svag värme annars kan det bli bränt. Annars, ju snabbare du rör ihop det desto mindre hinner det kallna och klibba ihop.
penna Skrivet av Julia 2009-04-03 17:55
Vet inte vad jag gör för fel! Bakade dessa igår, dubbel sats och hade i fullkornsvetemjöl. Blev supergoda och såg ut som havreflarn ska. Jättelätt att diska kastrullen med då ingenting alls klibbade fast i den. Idag gjorde jag exakt likadant, dubbel sats och samma mjöl. Men när alla ingredienserna var blandade var smeten klibbig och fastnade i kastrullen. Nu ser de ut som små mjuka kakor, inte alls som havreflarn! Gjorde ett nytt försök, min pojkvän dubbelkollade när jag rörde ihop allt men resultatet blev detsamma - misslyckat! Har jag fått en förbannelse över mig eller vad är det frågan om?!
penna Skrivet av Mumrick 2009-03-27 22:39
Enkla, snabba och goda! Helt suveränt med ingefära i!!! Tack!
penna Skrivet av Lillin 2009-03-26 22:03
Sugergoda!!
penna Skrivet av martina 2009-03-15 18:02
det går fint att blanda i ett par matskedar sesam eller linfrön. då blir de lite fiberberikade.
penna Skrivet av Mikael 2009-02-17 22:25
Frun klagade på att vi inte hann till affären innan de stängde, hon var så sugen på kakor då det var den tiden i månaden. Akut så googlade jag på kakor. Här är jag och havreflarnen i ugnen. Hoppas det smakar :)
penna Skrivet av Fannie 2009-02-05 20:32
Hej!
Vi köpte våra ingredienser på "våmmelivs" fast de hade blivit ännu godare om de va köpta på kungsmässan! WE LOVE KUNGSMÄSSAN!!!
penna Skrivet av Gunnsan 2009-01-10 13:44
Försvinnande goda, skall göra en sats till i dag :)
penna Skrivet av lyra stillman 2009-01-03 18:42
Jag älskar havreflarn, och dom här var jätte goda!
penna Skrivet av Anna 2008-12-07 18:11
I stort sett det enda jag kan baka utan ann ställa till det...hehe

Grymt gott och enkelt, perfekt för oss nybörjare!
penna Skrivet av malin lindholtz 2008-11-23 18:42
jag älskar havreflarn.
Dom är så goda.
jag bakar dom varje basket match.
penna Skrivet av Henke 2008-11-06 21:42
Jädrans va gött de blev! Funkade jättebra med kanel!
penna Skrivet av Karin 2008-07-19 20:13
Mums, jättegoda, snabba och enkla! Hade ingen ingefära men kanel fungerade riktigt bra.
penna Skrivet av Susanne 2008-07-16 01:41
Svar till alda: Du kan ta flytande margarin, fullkornsvetemjöl istället för vanligt vetemjöl och råsocker istället för strösocker. Då blir det lite nyttigare.