Kommentarer till Havreflarn - Sida 1

"Ett enkelt recept på goda havreflarn. De snabbaste och enklaste kakorna du kan tänka dig och nästan ingen disk."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   nästa sida
penna Skrivet av Hanna 2017-07-17 15:22
Strunta i ingefäran, då blir dom godare. ((:
penna Skrivet av Jonas 2017-07-11 16:35
Jag körde med brödsirap och fiberhavregryn, blev jättesnygga och goda, alla gillade dem =)
penna Skrivet av Cicci 2017-05-30 14:40
Testade 2 gånger men de blev bara hårda vita kakor som aldrig flöt ut!
penna Skrivet av Susanne 2017-05-13 14:14
Det var de värsta flan jag ätit. Håller med att de blir mjuka på mitten. Sedan förstår jag inte varför det ska vara ingefära i. Man känner smaken av den.
person Svar till Lite svåra penna Skrivet av Susanne 2017-01-23 02:37
Funderar på om det kan bero på att ditt smör varit för varmt och att havregrynen då blivit "kokta" och därmed sugit upp vätska och gjort smeten för tjock. Prova nästa gång att smälta smöret, räcker att ungefär hälften smälter, värm inte på mera sen utan rör om tills smöret smälter av befintlig värme. Kontrollera att smöret är ljummet innan du tillsätter övriga ingredienser och följ receptet i övrigt. Skriv gärna igen och berätta hur det gick om du provar! Är väldigt bra att veta så kan jag förtydliga receptet!
penna Skrivet av Lite svåra 2017-01-19 19:30
Jag lagade en sats igår och smeten blev så tjock, så vi kunde ha rullat små kulor av smeten. Jag smälte smöret i mikrovågsugn och mätte noga upp alla ingredienser. Så jag lade till ett ägg till sist. De havreflarnen blev väldigt goda.
Jag gjorde ett nytt försök igen idag, både med ägg och utan, men ingendera blev riktigt bra. Kanske ugnen var för fuktig efter matlagning?
Verkar vara ett lite känsligt recept, de kan bli jätteglada, eller misslyckas utan att man förstår vad som gick snett.
person Svar till siv penna Skrivet av Susanne 2016-11-29 22:15
Konstigt, kan du ha gräddat dem för kort tid? Flöt de inte ut ordentligt så de blev för tjocka i mitten? Har du tagit rätt mängd av alla ingredienser? Hade ugnen rätt inställningar (över- och undervärme) och hade den rätt temperatur när du stoppade in plåten i ugnen?
penna Skrivet av siv 2016-11-24 07:16
Hej!
Följde ditt recept men mina ville ej torka dom blev bara sega
person Svar till Micke penna Skrivet av Susanne 2016-11-16 22:15
Så trevligt! :)
penna Skrivet av Micke 2016-11-12 22:55
Otroligt goda flarn. Uppskattade av alla som fick smaka. :)
person Svar till Christina penna Skrivet av Susanne 2016-04-03 14:26
Menar du receptet här på recepten.se eller det som Linus skrev om? Om det är receptet här så har något gått fel ifall de inte flöt ut. De ska flyta ut väldigt mycket, se bilderna.
penna Skrivet av Christina 2016-04-02 13:40
Inte de havreflarn som jag minns. Flöt ej ut. Skulle hellre kalla dessa havrekakor. Smidiga att göra. Vänligen...
person Svar till Linus penna Skrivet av Susanne 2015-12-23 14:21
Tack, kul att se och bra att veta!
penna Skrivet av Linus 2015-12-22 21:33
Påminner lite om havrekakor fast lite mer sega. Här är en bild: imgur.com/4TiUmrO
person Svar till Linus penna Skrivet av Susanne 2015-12-22 17:32
Intressant, hur blev konsistensen? Kul att du tycker om receptet! :)
penna Skrivet av Linus 2015-12-21 14:51
Brukar bjuda på dessa ofta och dom är alltid lika uppskattade! Den här gången hade jag inget strösocker eller ingefära hemma och tog därför mörkt muscovadosocker istället för strösocker och resultatet var riktigt gott. Kakorna fick dock en helt annan konsistens.
person Svar till Rhodeina penna Skrivet av Susanne 2015-03-22 17:33
Roligt att du gillar receptet! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Rhodeina 2015-03-05 21:39
Riktigt toppenrecept och det går fort också. Tycker inte heller att de blev för söta med både strösocker och sirap. De blev också perfekt krispiga och inte för mjuka som många andra recept jag provat (några med ägg i). Tack så hemskt mycket för ett toppenrecept! :)
person Svar till Calle penna Skrivet av Susanne 2015-02-20 18:35
Tack för tipset!
penna Skrivet av Calle 2015-02-19 01:25
Blanda i några matskedar oboy och halvera sockret så blir det chokladflarn
person Svar till Bodhild penna Skrivet av Susanne 2014-11-11 17:42
Sirap ger en kolasmak som är god. Jag skulle nog hellre minska på strösockret i så fall. Men det är inget som jag provat.
penna Skrivet av Bodhild 2014-11-11 15:52
Hej,,,kan man vara utan sirap i havreflanen,,tycker det var nog socker.
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2014-10-21 21:43
Varsågod! :)
penna Skrivet av Anna 2014-10-21 20:26
Supergoda Havreflarn!
Tack Susanne!
person Svar till Sassa penna Skrivet av Susanne 2014-09-05 23:58
Nej man måste inte ha ingefära, det går bra att utesluta.
person Svar till Simone penna Skrivet av Susanne 2014-09-05 23:56
Flöt inte smeten ihop då?
penna Skrivet av Simone 2014-09-04 19:54
2-3 plåtar? 1 för min portion med 11 små runda bollar!
person Svar till Agnetha penna Skrivet av Susanne 2014-04-21 03:24
Du kan ju byta ut mjölken till laktosfri mjölk och smöret till laktosfritt smör. Jag har inte provat det så jag kan inte säga om det blir någon skillnad. Dock är det ju väldigt lite laktos i även om du använder vanlig mjölk och smör för det är ju väldigt lite mjölk i receptet och smör innehåller så pass lite laktos att de flesta laktosintoleranta tål det. Så det beror lite på hur känslig din väninna är.
penna Skrivet av Agnetha 2014-04-18 12:54
Hej! Ska baka till min lilla dotters dop och min bästa väninna som ska bli gudmor e laktosintolerant. Så jag undrar om dessa går att göra laktosfria?? Undrade mest om de blir lika bra laktosfria som med?
Tack på förhand =)
penna Skrivet av Sassa 2014-02-05 09:11
Hej där, ,måste man ha ingefära i eller har ni annat tips på vad man kan ha i stället?
person Svar till Simon penna Skrivet av Susanne 2013-12-21 02:16
Jag tror inte det beror på en aning för mycket smör eller att du ska ändra mängderna. Tänk på att ta bort kastrullen från plattan när smöret är smält, innan du rör i övriga ingredienser. Klicka ut smeten direkt på plåtar, låt den inte stå i kastrullen. Gjorde du det? Se också till att ugnen är varm så att du kan få in kakorna där så fort som möjligt. Jag har alltid använt vanliga havregryn, ej fiberhavregryn, vad använde du? Skriv gärna och berätta hur det går och om du tror/vet dessa tips hjälper! Tack på förhand och Lycka till! :) /Susanne
penna Skrivet av Simon 2013-12-20 23:45
Mina blev alldeles för lösa på plåten, de rann isär så pass mycket att de knappt höll ihop efter att jag tog ut dem ur ugnen. Kanske hade i en aning mycket smör?
Smaken var det dock absolut inget fel på. Ska testa igen med lite andra mängder havregryn/mjöl.
person Svar till Emelie penna Skrivet av Susanne 2013-12-16 01:47
Tack så mycket! :)
penna Skrivet av Emelie 2013-12-12 18:10
Dem är helt underbara. Du lägger upp dem mest fantastiska recept! I LOVE IT!
person Svar till Vicky penna Skrivet av Susanne 2013-12-02 02:13
Du ska bör inte ta mer mjöl. Däremot bör du följa receptet noga, det är viktigt att du tar bort kastrullen från plattan när smöret smält så att du inte kokar smeten.
penna Skrivet av Vicky 2013-11-30 19:14
Mina havreflarn Var alldeles För vätska :'( smak var underbart men nästa gång jag ta mera mjöl.. Kanske 2dl :o
person Svar till Nils Helgesson penna Skrivet av S.B 2013-06-11 19:06
Din kommentar fick mig att göra't och det var nog dagens bästa beslut - GALET GOTT!
penna Skrivet av Sofie 2013-06-11 18:54
Såååå enkelt och supergott recept! Gick att röra ihop på bra några sekunder. Jag skippade ingefäran och funkar lika bra det, rekomenderas starkt! :)
penna Skrivet av yvonne pira 2013-05-18 20:44
mamma fyllde havreflarnen med smörkräm blandade florsocker smör och hade ihop 2 och 2
penna Skrivet av Nils Helgesson 2012-11-13 17:04
Utmärkt goda! Fundera inte ens BÖRJA BAKA!
person Svar till Caroline Wasenius penna Skrivet av Nicklas Wasenius 2012-10-16 21:01
Håller med!
person Svar till Jasmine Wasenius penna Skrivet av Caroline Wasenius 2012-10-16 21:00
Känslan när min syster kommer med serveringsfaten och allt ser helt perfekt ut!
penna Skrivet av Jasmine Wasenius 2012-10-16 20:42
Mummsigt värre!!!!!!
penna Skrivet av Henrik 2012-07-13 19:44
Jättegott recept, men nästa gång skippar jag ingefäran.. Jag är ingen ingefära-person bara :)
person Svar till Patrik penna Skrivet av Carin 2012-02-15 18:15
Bra att veta att det går att använda kokosmjöl eftersom jag undviker vete och andra sädesslag.
Köper ekologiskt kokosmjöl ifrån Tropical Traditions.
person Svar till Micke penna Skrivet av Susanne 2012-02-01 22:28
Rör inte för länge i smeten och du ska inte heller låta den stå kvar på plattan så det börjar koka. Ta bort kastrullen så fort det blivit tillräckligt varmt för att smöret ska smälta. Rör sedan inte längre tid än att det är blandat. Klicka sedan ut smeten.
penna Skrivet av Micke 2012-01-28 16:24
Hej, de blev fantastiskt goda. Dock blev de lite sega, för mycket av något?
person Svar till emelie penna Skrivet av Susanne 2011-11-14 15:49

Ja dessa kakor flyter verkligen ut! :) Hoppas de blev goda!

 

penna Skrivet av emelie 2011-11-10 00:41
Mina havreflarn står i ugnen nu! Dock tyckte jag det verkade bli så små kakor med så lite så gjorde lite extra stora klickar och tror jag ångrar det.. 2 minuter senare i ugnen är dem GIGANTISKA.. höhöhhö aja extra gott kanske? ;)

Bilder kommer strax upp på min hemsida för er som vill se mina GIGATISKA havreflarn sen - www.LivetSomMirakel.se

Kramisar Emelie
person Svar till hehe penna Skrivet av sabina 2011-10-18 19:33
:) ska ta och göra det nr jag bakat de :P
  1   2   3   nästa sida