Kommentarer till Hamburgare

"Recept på hur man gör sina egna hamburgare med nötfärs. Även recept på chilidressing och gurkdressing som är gott till hamburgarna."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till pierre penna Skrivet av Susanne
Tack för input! Intressant!
besökare Svar till Sara penna Skrivet av pierre
Om man måste tillsätta ägg i färsen så har man inte korrekt färs. En riktig hamburgerfärs ska ligga på 20% fetthalt. Då behövs inga ägg eller fläsk. Köp shortribs så är problemet löst.
besökare Svar till Börje penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
besökare Svar till Tobbe penna Skrivet av Börje
Om du fryser in burgarna och sedan steker de frysta sà sväller de inte. De ska vara max 1 cm tjocka.
penna Skrivet av Sara
Om man blandar i endast äggula, så kommer dina hamburgare vara lätta att äta och inte svälla. Alltså strunta i äggvitan!
besökare Svar till Tobbe penna Skrivet av Susanne

Mycket intressant fråga! Det är mycket stärkelse i form av potatisflingor m.m. i köpta hamburgare och jag gissar att detta påverkar eftersom det binder fett och vätska och håller ihop. Dock vill jag själv inte tillsätta potatismjöl i mina biffar eftersom det är onyttigt - det är snabba kolhydrater nästan som socker. Den största anledningen till att dessa ingredienser finns i köpta hamburgare är nog för att det är billiga ingredienser att blanda ut köttet med snarare än de kemiska egenskaperna (om nu min gissning stämmer).

Om någon vet eller tror något annat, skriv gärna! :)

penna Skrivet av Tobbe
Om man även blandar i ett ägg i "hamburgersmeten" så håller de ihop mycket bättre efter stekning och smular inte sönder när man äter.

Någon som vet hur man får dem att inte "svälla" när man steker dem. Jag brukar göra 150-200g burgare av älgfärs men de har en väldigt förmåga att bukta upp så de blir halvrunda biffar istället...
Hur är köpesburgare gjorda? Finmalent och tillsatser av annat?
penna Skrivet av GIs
Note to self (and others): Läs en extra gång om att hamburgarna ska vara _tunna_! :)

Nedrans svåra att äta blev dem - men väldigt goda, och så enkelt!
penna Skrivet av ...
tack så mkt smaka skit gott tack
penna Skrivet av lwjaen
fan var gott
penna Skrivet av elias
det var väligt gott,tack för recepten mwh Elias!
penna Skrivet av elias
4/5 det var gott!
penna Skrivet av tant fraülein
Jag gjorde hamburgaren fast hade i lite lime och koriander, använde också rosen bröd(?) istället för vanligt hamburgerbröd, hamburgaren blev jättegod. Chilisåsen var jättegod.
penna Skrivet av Madelene
Hej hej arbetar som kock och här är ett recept som jag kompat i hop på hamburgare: Köttfärs ca 500g 1gul lök, ströbröd, en skvätt mjölk, 1 ägg,1msk potatismjöl,salt, peppar, socker,grillkrydda, ketchup senap och en skvätt worcestershire sauce. hoppas det smakar
penna Skrivet av Susanne
Svar till "ej nöjd": Jag håller med om att det finns ganska stora likheter mellan hamburgare och köttfärsbiffar. Vad är ett recept på hamburgare enligt dig då?
penna Skrivet av ej nöjd
Detta är inget recept på hamburgare, denna rätt serveras bäst till kokt potatis, ärtor och brun sås
penna Skrivet av Susanne
Svar till c \& v: Receptet är nu uppdaterat med länk till recept på hamburgerbröd.
penna Skrivet av c & v
Hejs svejs :)
vi vill ha hamburger bröd recept, bara på brödet inte på köttet, vart kan vi finna det nånstans?
penna Skrivet av jb
Alltså.. det som görs här är pannbiff... inte hamburgare
penna Skrivet av Caner
Jag älskar hamburgare och tack för receptet
  1