Kommentarer till Hallongrottor

"Recept på hallongrottor. Mycket goda småkakor fyllda med hallonsylt, riktigt spröda mördegskakor som smälter i munnen. Fantastiskt goda och enkla att göra."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Hanna
hej! kag har gjort dessa kakpr förut och dom blev perfeka precis som alla dina andra recept. denna gången gick något dock snett. kakorna "flöt ut" så att säga o blev mer kladdiga inte samma fasta kaka som sist. vad har gott snett? liknar kladdmuffins nu.
besökare Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! Det är ju nästan som ett annat recept: dumlekakor 😊
penna Skrivet av Magnus
Hej!
Ett gammalt härligt recept. Jag brukar byta ut sylten mot en halv dumlekola och sedan lägga en noblessskiva på när jag tar ut kakan. Blir Jätte gott och ser proffsigt ut.
Obs använd gärna en aluminium form istället för papper.
Låt svalna innan du äter. ;-)
besökare Svar till Cec penna Skrivet av Susanne
Varsågod, vad roligt att höra att du tycker så! Tack för att du delar med dig!
penna Skrivet av Cec
Som vanligt är det alltid bra när jag prövar recept här, tack än en gång för din förträffliga sida.
Däremot ville jag inte ha för framträdande kanelsmak så jag tog endast ett halvt kryddmått och det blev perfekt för mig, en aning av ngt gott.Gjorde dem ocskå lite större så det blev 24 st.
besökare Svar till Ulla-Britt penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips, låter gott med hjortronsylt! Man behöver inte blanda bakpulver och mjöl, det var förr i tiden som det var viktigt men bakpulvret har produktutvecklats och är inte lika känsligt längre så därför gör jag inte det - varför krångla i onödan? 😉
penna Skrivet av Ulla-Britt
Har utbytt hallonsylt mot hjortronsylt (IKEA). Kanelsmaken gifter sig förträffligt med hjortron.

Reagerar att du inte blandar bakpulvret med mjölet ex med en gaffel så att bakpulvret fördelas ordentligt. Efter detta smaktillsatserna. Istället för vispar använder jag degknådarna.
Vackra goda grottor som de flesta barn älskar. Glad sommar Susanne
besökare Svar till Joel penna Skrivet av Susanne
Ja det går bra med blåbärssylt, man kan ta vilken sylt som helst bara den är fast i konsistensen.
penna Skrivet av Joel
Kan man ha blåbärssylt istället för hallon? Tack för snabba svar
besökare Svar till Linnea penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man.
penna Skrivet av Linnea
Kan man ta marmelad istället för sylt?
besökare Svar till Hassna penna Skrivet av Susanne
Ja det bör gå bra. Generellt för alla recept gäller att det oftast går bra att byta ut vaniljsocker mot samma mängd vaniljextrakt. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Hassna
Hej
Kan man använda vanilj extrakt istället för vanilj socker för detta recept? Och hur mycket ska man ha i isåfall?
besökare Svar till Mimmi penna Skrivet av Susanne
Varmluft är en funktion på ugnen som du inte behöver använda. Använd inställningen över- och undervärme om inget annat anges i receptet och det gradantal som anges. Vill du använda varmluftsfunktionen kan man ibland behöva justera temperaturen. Men mitt råd är att använda över- och undervärme och följa receptet och det gäller alla recept.
penna Skrivet av Mimmi
Blir det 175 grader i varmluftsugn eller samma?
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Ja man kan göra med jordgubbssylt också, det är en smaksak. Om du läser alla kommentarer så finns det de som provat både jordgubbssylt och andra sorters sylt och gillat det!
penna Skrivet av Sara
Kan man göra med jordgubbssylt, blir det lika gott då?
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Kul att höra att du gillade receptet! :) 
penna Skrivet av Sara
Hade aldrig gjort dessa förut men minnen från mormor fick mig att vilja pröva.
Gjorde dem precis med mina skotska styvbarn som hade jättekul med dessa svenska "jam cave cookies"
De blev lite skeva och barnstora sylt hål inte så syltiga. Men vilken succé! Barnen jag och mannen älskar dem och för att det är så lätt kan vi göra det många gånger mer. Tack för receptet!
besökare Svar till lena penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillade hallongrottorna! :) Varsågod! ;)
penna Skrivet av lena
jätte goda å lätta att göra ,
mycket bra förklaring så en som jag som aldrig bakar tycker det var jätte skoj .
tack
besökare Svar till JB penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Kul att du tyckte om receptet och tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av JB
Det här är dom godaste hallongrottorna någonsin!
Jag gör alltid dubbel sats och dom tar slut direkt!
Även de som inte gillar småkakor har tuggat i sig flera stycken!
Tack för ett toppenrecept! :)
besökare Svar till Lena penna Skrivet av Susanne
Så bra! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Lena
De blev jättefina och goda!
besökare Svar till Joana penna Skrivet av Susanne
Det är nog inte nödvändigt men jag brukar göra så.
penna Skrivet av Joana
Varför ska dem svalna under bakduk?
besökare Svar till Susanne Hagelin penna Skrivet av Susanne
Ja det låter gott det med! :) Tack för tipset!
penna Skrivet av Susanne Hagelin
Hade hjortronsylt i grottor och jag följer enligt recept. Men va god det är ! :-)
besökare Svar till Linn penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips och trevligt att du gillade receptet!
penna Skrivet av Linn
Enkla o goda! Hade kanel i och använde jordgubbssylt istället för hallonsylt.
För att få ihop smeten enkelt värme jag smöret något (skuret i kuber) och sen ett par minuter i frysen (vid behov) innan kakorna skall skäras/rullas. Gick toppenbra: lätt att blanda o sedan lätt att skära/rulla.
besökare Svar till Bengt penna Skrivet av Susanne
Ta inte för mycket vetemjöl. Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar oftast alldeles för mycket mjöl. Häll upp mjölet i litermått eller väg det så du inte tar för mycket.
penna Skrivet av Bengt
Alla hallongrottor på bilder är så bulliga och fina men mina grottor sjunker ihop när jag tar ut dem ur ugnen!
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Du kan använda vad du vill för att få ihop det till en jämn smet. Elvisp eller sked är väl kanske det vanligaste, det var därför jag skrev det. :)
penna Skrivet av Sara
jag tror jag kom på det, i tid.. ;)
penna Skrivet av Sara
ännu anar jag bara att det ska bli smarrgott, jag har ingen elvisp och undrar varför det ska vara sked istället? jag har en manuell visp motsvarande elvispen, eller snarare dess föregångare. Alltså inte alls lika effektiv, men snabbare än vanlig såsvisp.
besökare Svar till Mohammed penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket! Roligt att höra! :) Nej jag jobbar inte som kock, det är bara ett intresse. Jag är civilingenjör. Hälften av jobbet med recepten.se är att bygga själva sajten så det är mycket programmering också som jag ägnar mig åt förutom att laga mat, baka, skriva och fotografera! :)
penna Skrivet av Mohammed
Hej! Vilken fantastisk sida, jag är inne ibland 2-3ggr/dag för att leta inspiration. Jag har gjort många av dina recept och det bästa är att dem är enkla att göra och väldigt goda. Tänkte slänga in en privat fråga, jobbar du som kock? Eller är detta ett intresse? Hursomhelst, jag gjorde dessa underbara hallongrottor igår och min man och våra barn älskade dem! Tusen tack för en av dem bästa receptsidor som finns på nätet.
penna Skrivet av Anna
Om du klickat dig hit på första försöket i jakten på hallongrottor - tveka inte! Du har kommit rätt!
Jätteenkelt recept och det blir sjukt goda kakor!:)10/10!
penna Skrivet av sara
jag tyckte att det var godare med jordgubbsylt
besökare Svar till monica penna Skrivet av Susanne
Tack, roligt att höra! :)
penna Skrivet av monica
mmmmm va mycket goa recept mums
besökare Svar till cookieaddict penna Skrivet av Susanne
Vad bra! Tack för att du delar med dig! :)
penna Skrivet av cookieaddict
Det funka hur bra som helst med frysta hallon :)
besökare Svar till cookieaddict penna Skrivet av Susanne
Jag tror det blir bäst med hallonsylt men du kan ju testa att mosa hallon, men troligtvis blir det lite för vattnigt och kokar över i ugnen. I sylt är det ju olika ämnen som gör att vätskan i bären tjocknar och sylten får en fast konsistens istället för rinnande. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av cookieaddict
Kan man använda frysta hallon istället för hallonsylt? Jw
besökare Svar till Mostafa penna Skrivet av Susanne
Ja de är goda! :)
penna Skrivet av Mostafa
Jag är ingen kaka-person, men de här gör mig galen! Kan äta hur många som helst! Enkelt recept! Tack! :)
besökare Svar till Sverda penna Skrivet av Susanne
Välkommen! :) Hoppas de blir goda! :)
penna Skrivet av Sverda
Hej,

Kommer från Holland och upptäckte saiten idag. Ska baka grottor imorgon :-)
besökare Svar till Lisa penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Lisa
Super goda =) Min dotter, 9år, bakade dom själv. Lätt att följa receptet, bra anvisnngar. Och det gick även bra utan formar.
besökare Svar till Anna Johansson penna Skrivet av Susanne
Kul att höra och bra att veta att det fungerar utan formar också!
penna Skrivet av Anna Johansson
Åh gud vad goa dom blev! kanelen gjorde pricken över i:et. Funkade jättebra utan formar med, då satte dom sig riktigt bra. Tack för bra recept!
penna Skrivet av jessica
Jag gjorde dessa idag och kanelen gjorde dem mycket godare! Tycker annars hallongrottor har en tendens att smaka bakpulver.. Tog bort vanlijsockret då det var slut här hemma dock ;)

Riktigt bra recept, precis som alla recepten här, använder dem jämt :)
penna Skrivet av Frida
Tack! Blev kanonbra!
besökare Svar till Lollo penna Skrivet av Anonym
Jag hade inte det men då flöt dom ut och blev platta och stora :s men om man har små muffins formar kan dom inte flyta ut :) (jag vet det för min kompis gjorde lika dant fast med muffins formar)
penna Skrivet av Lollo
Måste man ha dom i smä muffins formar? :)
besökare Svar till Lou penna Skrivet av Susanne
Jag brukar alltid frysa in mina kakor direkt och sedan bara ta fram och tina samma dag som jag äter upp dem. Du får kanske prova att förvara dem på lite olika sätt och se vad som blir bäst. Att inte förvara dem helt lufttätt kanske är bra om man vill ha dem lite mer knapriga. Kan tänka mig att förvaring i plastpåse kan göra dem mjuka. Men tror även att deg utan ägg ger mindre mjuka och mer frasiga kakor så testa gärna detta recept! Skriv gärna igen och berätta hur det blev!
penna Skrivet av Lou
Har provat en likadan recept (men har en ägg i smeten). Kakor blev mjuka dagen efter. Tänkte att prova din recept men vill veta om man behover fövarar i speciala burk? blir dem mjuka eller knapriga dagen efter? tack!
penna Skrivet av Pernilla
Blev riktigt lyckat. Fick så mycket beröm för hallongrottorna jag gjorde förra veckan så jag kan varmt rekommendera detta recept!
penna Skrivet av Alice
Jag misslyckades helt klart. Hade inte läst ordentligt så jag la in "kakorna" utan sylten och jaa, det blev gott, fult och inte som man hade tänkt säg så jag tipsar er: LÄS ORDENTLIGT!!!
penna Skrivet av jasmine
hej jag tyckte receptet du skrev var jätte bra och väldigt bra att lägga upp bilder så där :) jag har nyss gjort kakorna ligger i ugnen nu hoppas dem blir bra och framför allt Goda. jag tyckte det var ganska enkelt att göra dem. tack för det fina receptet. :)
besökare Svar till Zahra penna Skrivet av Susanne
Läs gärna receptet och följ det noggrant. Grädde ingår inte ens i receptet.
penna Skrivet av Zahra
Jag gjorde kakan men misslyckades , själva degen blev bra men sen när jag hällde hallonsylt rann de ner över kakan.
Jag hällde hallonsylt på och grädde i ugnen
penna Skrivet av Lindus
Bakar dessa nu :) två olika satser, en med drottningsylt och den andra med jordgubbsylt! Funkar lika bra som med hallonsylt, kul att variera då & då
besökare Svar till sofie penna Skrivet av sofie
oj, såg att det fanns svar längre ner!
penna Skrivet av sofie
hm, blandsylt är det enda jag har. någon som vet om det går lika bra?
penna Skrivet av lena
Mycket goda!
besökare Svar till Ullis penna Skrivet av Susanne
Japp, degen ska bli så! Du har gjort helt rätt! :)
penna Skrivet av Ullis
Hejsan :) ! Jag har en liten fråga, när jag gjorde dom hära hallongrottorna vart dom supergoda! men, degen vart lite konstig men ändå god. Asså den vart så att när man börjar tugga så smälter den liksom sand eller nåt i munnen. Asså de vart inte som vanlig muffins deg ellr kak deg... är de så de ska vara eller är de bara jag som slarvat med något ? ( för de vart super gott å '' sand '' degen vart jätte passande )
penna Skrivet av Anna
Mycket bra recept! Jag gjorde receptet med jordgubbsylt och blåbärssylt istället för hallonsylt och det funkade utmärkt :)
besökare Svar till Jennifer penna Skrivet av Susanne
Ja man kan nog ta vilken sylt man vill, bara sylten är fast och man inte tar för mycket så det "kokar över" när man gräddar kakorna.
penna Skrivet av Jennifer
Kan man ha jordgubbssylt istället för hallonsylt ??
penna Skrivet av Susanne
Svar till Åsa: Samma svar till dig som jag skrev precis innan. Antagligen packar du mjölet för hårt när du mäter upp det. Det är det vanligaste felet och det gäller vid all kakbakning och brödbakning. Det blir stora mätfel om man använder decilitermått om man ska mäta upp mycket mjöl, särskilt om man packar mjölet vilket man lätt gör när man gräver ur mjölpaketet.
penna Skrivet av Åsa
Snälla någon hjälp mig, jag har säkert nu provat att baka dom hära kakorna minst 5 gånger, och degen blir alltid torr, jag har slösar jätte mycket matrial, och den blir fortfarande torr, vad ska jag gjöra ???
penna Skrivet av Susanne
Svar till mimmi och Emma: Tänk på att inte packa mjölet i decilitermåttet när ni mäter upp det. Det ska vara "fluffigt" och utan råge. För att undvika att ta för mycket mjöl kan man mäta upp i litermått eller väga mjölet. Blir det för torrt kan man tillsätta vatten. Emma: Om sylten rann ut kanske du lade i för mycket sylt? Om det var svårt att göra hål om degen var för kladdig så kanske du tog för mycket vatten? Prova annars doppa fingret i mjöl innan du trycker. Du kan också haft en för vattnig sylt, det ska vara en fast sylt. Jag hade Bobs lättsockrade hallonsylt.
penna Skrivet av Emma
Degen blev för torr, provade att häll i lite vatten. Gjorde för stora bollar, gjorde om, men det var svårt att göra hål så all sylt rann ut. Jag fick kasta alltihop... :-(
penna Skrivet av mimmi
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Kicki
I varmluftsugn tog jag 180 grader och de fick stå i ca 15 min. Otroligt goda!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anonym: Var verkligen din ugn 200°C varm när du ställde in kakorna?
penna Skrivet av Annonym
Jag bakade hallongrottor men det blev deg inuti och de stod 20 minuter all sylt blev huller om buller vad kan det bero på?
penna Skrivet av simsim
jag har också bakat dom dom bliv riktig goda
penna Skrivet av karin
jag har bakat hallongrottor och de blev goda
penna Skrivet av Anna
De blev verkligen jättegoda! Gott med kanel!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Erika: Jag tror inte tiden i ugnen har med torrheten att göra utan snarare för mycket mjöl. Tänk på att inte packa mjölet i decilitermåttet och ta jämnt strukna mått utan råge eller använd litermått .
penna Skrivet av Erika
JAg har precis gjort hallongrottorna. Tyvärr blev de väldigt torra... HAde inne de i 12 minuter som det stod i receptet...
  1