Kommentarer till Hallongrottor - Sida 1

"Recept på hallongrottor. Mycket goda små spröda kakor fyllda med hallonsylt som smälter i munnen. Fantastiskt goda och enkla att göra."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Ulla-Britt 2017-06-13 10:41
Har utbytt hallonsylt mot hjortronsylt (IKEA). Kanelsmaken gifter sig förträffligt med hjortron.

Reagerar att du inte blandar bakpulvret med mjölet ex med en gaffel så att bakpulvret fördelas ordentligt. Efter detta smaktillsatserna. Istället för vispar använder jag degknådarna.
Vackra goda grottor som de flesta barn älskar. Glad sommar Susanne
person Svar till Joel penna Skrivet av Susanne 2017-05-03 12:59
Ja det går bra med blåbärssylt, man kan ta vilken sylt som helst bara den är fast i konsistensen.
penna Skrivet av Joel 2017-05-03 10:51
Kan man ha blåbärssylt istället för hallon? Tack för snabba svar
person Svar till Linnea penna Skrivet av Susanne 2017-04-22 16:44
Ja det kan man.
penna Skrivet av Linnea 2017-04-22 16:19
Kan man ta marmelad istället för sylt?
person Svar till Hassna penna Skrivet av Susanne 2017-04-07 14:26
Ja det bör gå bra. Generellt för alla recept gäller att det oftast går bra att byta ut vaniljsocker mot samma mängd vaniljextrakt. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Hassna 2017-04-07 14:16
Hej
Kan man använda vanilj extrakt istället för vanilj socker för detta recept? Och hur mycket ska man ha i isåfall?
person Svar till Mimmi penna Skrivet av Susanne 2016-08-23 12:15
Varmluft är en funktion på ugnen som du inte behöver använda. Använd inställningen över- och undervärme om inget annat anges i receptet och det gradantal som anges. Vill du använda varmluftsfunktionen kan man ibland behöva justera temperaturen. Men mitt råd är att använda över- och undervärme och följa receptet och det gäller alla recept.
penna Skrivet av Mimmi 2016-08-23 11:56
Blir det 175 grader i varmluftsugn eller samma?
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2016-05-31 09:15
Ja man kan göra med jordgubbssylt också, det är en smaksak. Om du läser alla kommentarer så finns det de som provat både jordgubbssylt och andra sorters sylt och gillat det!
penna Skrivet av Sara 2016-05-31 09:10
Kan man göra med jordgubbssylt, blir det lika gott då?
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2016-03-10 18:26
Varsågod! Kul att höra att du gillade receptet! :) 
penna Skrivet av Sara 2016-03-06 18:42
Hade aldrig gjort dessa förut men minnen från mormor fick mig att vilja pröva.
Gjorde dem precis med mina skotska styvbarn som hade jättekul med dessa svenska "jam cave cookies"
De blev lite skeva och barnstora sylt hål inte så syltiga. Men vilken succé! Barnen jag och mannen älskar dem och för att det är så lätt kan vi göra det många gånger mer. Tack för receptet!
person Svar till lena penna Skrivet av Susanne 2016-01-18 18:25
Trevligt att du gillade hallongrottorna! :) Varsågod! ;)
penna Skrivet av lena 2016-01-11 15:04
jätte goda å lätta att göra ,
mycket bra förklaring så en som jag som aldrig bakar tycker det var jätte skoj .
tack
person Svar till JB penna Skrivet av Susanne 2016-01-10 18:24
Varsågod! Kul att du tyckte om receptet och tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av JB 2016-01-07 18:00
Det här är dom godaste hallongrottorna någonsin!
Jag gör alltid dubbel sats och dom tar slut direkt!
Även de som inte gillar småkakor har tuggat i sig flera stycken!
Tack för ett toppenrecept! :)
person Svar till Lena penna Skrivet av Susanne 2015-05-02 14:05
Så bra! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Lena 2015-04-28 15:21
De blev jättefina och goda!
person Svar till Joana penna Skrivet av Susanne 2015-04-26 14:04
Det är nog inte nödvändigt men jag brukar göra så.
penna Skrivet av Joana 2015-04-23 18:10
Varför ska dem svalna under bakduk?
person Svar till Susanne Hagelin penna Skrivet av Susanne 2015-02-02 14:04
Ja det låter gott det med! :) Tack för tipset!
penna Skrivet av Susanne Hagelin 2015-01-18 12:02
Hade hjortronsylt i grottor och jag följer enligt recept. Men va god det är ! :-)
person Svar till Linn penna Skrivet av Susanne 2014-07-02 14:02
Tack för bra tips och trevligt att du gillade receptet!
penna Skrivet av Linn 2014-06-29 18:00
Enkla o goda! Hade kanel i och använde jordgubbssylt istället för hallonsylt.
För att få ihop smeten enkelt värme jag smöret något (skuret i kuber) och sen ett par minuter i frysen (vid behov) innan kakorna skall skäras/rullas. Gick toppenbra: lätt att blanda o sedan lätt att skära/rulla.
person Svar till Bengt penna Skrivet av Susanne 2014-04-21 08:19
Ta inte för mycket vetemjöl. Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar oftast alldeles för mycket mjöl. Häll upp mjölet i litermått eller väg det så du inte tar för mycket.
penna Skrivet av Bengt 2014-04-13 13:39
Alla hallongrottor på bilder är så bulliga och fina men mina grottor sjunker ihop när jag tar ut dem ur ugnen!
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2014-03-24 17:09
Du kan använda vad du vill för att få ihop det till en jämn smet. Elvisp eller sked är väl kanske det vanligaste, det var därför jag skrev det. :)
penna Skrivet av Sara 2014-03-22 14:53
jag tror jag kom på det, i tid.. ;)
penna Skrivet av Sara 2014-03-22 14:50
ännu anar jag bara att det ska bli smarrgott, jag har ingen elvisp och undrar varför det ska vara sked istället? jag har en manuell visp motsvarande elvispen, eller snarare dess föregångare. Alltså inte alls lika effektiv, men snabbare än vanlig såsvisp.
person Svar till Mohammed penna Skrivet av Susanne 2014-03-01 01:34
Tack så mycket! Roligt att höra! :) Nej jag jobbar inte som kock, det är bara ett intresse. Jag är civilingenjör. Hälften av jobbet med recepten.se är att bygga själva sajten så det är mycket programmering också som jag ägnar mig åt förutom att laga mat, baka, skriva och fotografera! :)
penna Skrivet av Mohammed 2014-02-28 22:32
Hej! Vilken fantastisk sida, jag är inne ibland 2-3ggr/dag för att leta inspiration. Jag har gjort många av dina recept och det bästa är att dem är enkla att göra och väldigt goda. Tänkte slänga in en privat fråga, jobbar du som kock? Eller är detta ett intresse? Hursomhelst, jag gjorde dessa underbara hallongrottor igår och min man och våra barn älskade dem! Tusen tack för en av dem bästa receptsidor som finns på nätet.
penna Skrivet av Anna 2014-02-20 10:46
Om du klickat dig hit på första försöket i jakten på hallongrottor - tveka inte! Du har kommit rätt!
Jätteenkelt recept och det blir sjukt goda kakor!:)10/10!
penna Skrivet av sara 2013-12-27 10:59
jag tyckte att det var godare med jordgubbsylt
person Svar till monica penna Skrivet av Susanne 2013-10-05 18:50
Tack, roligt att höra! :)
penna Skrivet av monica 2013-10-03 19:30
mmmmm va mycket goa recept mums
person Svar till cookieaddict penna Skrivet av Susanne 2013-08-29 11:26
Vad bra! Tack för att du delar med dig! :)
penna Skrivet av cookieaddict 2013-08-27 15:40
Det funka hur bra som helst med frysta hallon :)
person Svar till cookieaddict penna Skrivet av Susanne 2013-08-26 10:58
Jag tror det blir bäst med hallonsylt men du kan ju testa att mosa hallon, men troligtvis blir det lite för vattnigt och kokar över i ugnen. I sylt är det ju olika ämnen som gör att vätskan i bären tjocknar och sylten får en fast konsistens istället för rinnande. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av cookieaddict 2013-08-24 18:19
Kan man använda frysta hallon istället för hallonsylt? Jw
person Svar till Mostafa penna Skrivet av Susanne 2013-07-20 12:58
Ja de är goda! :)
penna Skrivet av Mostafa 2013-07-20 10:43
Jag är ingen kaka-person, men de här gör mig galen! Kan äta hur många som helst! Enkelt recept! Tack! :)
person Svar till Sverda penna Skrivet av Susanne 2013-04-12 01:37
Välkommen! :) Hoppas de blir goda! :)
penna Skrivet av Sverda 2013-04-03 19:40
Hej,

Kommer från Holland och upptäckte saiten idag. Ska baka grottor imorgon :-)
person Svar till Lisa penna Skrivet av Susanne 2013-03-15 22:57
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Lisa 2013-03-15 07:51
Super goda =) Min dotter, 9år, bakade dom själv. Lätt att följa receptet, bra anvisnngar. Och det gick även bra utan formar.
person Svar till Anna Johansson penna Skrivet av Susanne 2013-01-29 00:44
Kul att höra och bra att veta att det fungerar utan formar också!
penna Skrivet av Anna Johansson 2013-01-23 10:21
Åh gud vad goa dom blev! kanelen gjorde pricken över i:et. Funkade jättebra utan formar med, då satte dom sig riktigt bra. Tack för bra recept!
penna Skrivet av jessica 2013-01-04 21:13
Jag gjorde dessa idag och kanelen gjorde dem mycket godare! Tycker annars hallongrottor har en tendens att smaka bakpulver.. Tog bort vanlijsockret då det var slut här hemma dock ;)

Riktigt bra recept, precis som alla recepten här, använder dem jämt :)
penna Skrivet av Frida 2012-03-30 21:42
Tack! Blev kanonbra!
  1   2   nästa sida