Grillad lök i foliepaket
Ingredienser:
- ca 200 g gul lök gärna färsk i knippe
- eller ca 200 g röd lök gärna färsk i knippe
- ca 15 g smör
- salt
- ev. 1 klyfta vitlök
Utrustning:
Gör så här:
-
Använd helst färsk lök i knippe om det är säsong för det. Den blir mild och god i smaken.
Färsk lök: Skär bort det översta av skaftet. Skaftet är också gott så släng inte bort för stor del av det. Om det är väldigt stora lökar kan de delas i halvor, låt annars vara som de är. Skaftet kan skäras av så att bitarna inte blir för långa så att både skaft och lök får plats i foliepaketen.
"Gammal" lök: Skala och skär i klyftor.
-
Lägg löken på mitten av en ugnsfolie.
-
Lägg på en klick smör. Salta. Pressa ev. över vitlöksklyftor.
-
Knyckla ihop ugnsfolien och lägg på grillen ca 20 min på svag värme (lägg i utkanten av grillen). Löken ska bli genomkokt, mjuk och len. Servera tillsammans med grillat.
Tips för att undvika tillsatser:
Hållbarhet och förvaring: