Grillad kycklingfilé
Grillad kycklingfilé är både gott och enkelt att göra. Använd helst färsk kycklingfilé om du vill ha gott och saftigt kött.
Tid: 15 minuter + tid för marinering
6 portioner
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Ingredienser:
Marinad:
- ca 0,75 sats (ca 0,5 dl) marinad till grillat kött eller färdigköpt
Kött att grilla:
- 1 kg kycklingfilé
-
ev.
ca 0,25 tsk salt
och
ca 1 krm svartpeppar
- eller ca 0,5 tsk grillkrydda
Ev: Serveringsförslag:
Utrustning:
Gör så här:
Serveringstips:
Servera med t.ex. fetaost, sallad, tomater eller andra grönsaker, kokt bulgur och någon god sås.
GI Tips:
Servera kycklingfilén med tillbehör med lågt. Undvik marinad och kryddor med socker eller honung i.
LCHF Tips:
Grillad kycklingfilé är perfekt LCHF-mat om du serverar med tillbehör som också har väldigt lågt GI t.ex. fetaost och zucchini.
Tips för att undvika tillsatser:
Gör din egen marinad och slipp alla tillsatser.
Planeringstips:
Tänk på att marinera köttet i god tid så tar det mera smak.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även att frysa.