Kommentarer till Grekiska färsspett med tzatziki

"Gör goda grekiska färsspett med tzatziki med detta recept. Gott och billigt! 4 portioner. Tid: 30 minuter."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Danne
Det är ju visserligen dyrare men jag tycker det är lite konstigt att ingen nämner lammfärs som färs alternativ...
Ännu mer medelhavs feeling...
besökare Svar till Lina penna Skrivet av Susanne
Vad bra att det blev gott! :)
penna Skrivet av Lina
Receptet är helt perfekt men det fattas ost att blanda det men köttfärs , men jag har provade det här spät och det blev jätte gott.
besökare Svar till Björn penna Skrivet av Susanne

:-)

Tack för att du påpekade det, har nu rättat till stavfelet! :)

Hälsa tillbaka & ha det bra!

penna Skrivet av Björn
Hej!

Mycket god maträtt men döm om min förvåning när det mesta smakade kokos!!

Jag trodde att det var det grekiska ordet för kokos som du hade skrivit under bilden (coucous).

När jag senare prövade med couscous så blev detta en höjdare.

Lena hälsar såklart! ;)

MVH Björn (ordpolisen)
besökare Svar till Liselotte penna Skrivet av Susanne

Tack, vad bra att du skrev, då vet vi att det fungerar! 

Jo jag håller med om förrätterna, det ska bli fler sådana! :)

besökare Svar till susnet penna Skrivet av Liselotte
Tack för svaret Susanne! I helgen lagade vi 12 spett i varmluftsugn på 2 plåtar samtidigt i 200 grader. Jag tror att vi hade inne dem i 22 minuter och de blev väldigt well done.
Jag tycker recepten.se är en väldigt bra sida, skulle dock vilja ha lite fler recept på förrätter! Mvh
penna Skrivet av Ragnar
Grekiskt??? Den här maträtten är lika grekisk som att sten sture hade varit kosovoalban. Maträtten tillhör Bulgarien/Turkiet, likaså det ni kallar för tzatsiki, som ursprungligen kallas för djadzik.
besökare Svar till Liselotte penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat själv men jag tror att 200°C i ca 20 min blir bra.
penna Skrivet av Liselotte
Hur lång tid och vilken temperatur behövs om man vill tillaga spetten i ugn istället för att steka i stekpanna?
penna Skrivet av Eva i Aten
Ha, va' kul, måste provas!
penna Skrivet av daim
vi är från grekland så vi gör lite annat men vi provade det här sätet och det blev skit gott
penna Skrivet av Putrid
Väldigt enkelt och jättegott!
penna Skrivet av Annika
Mmmm... jättegott! Något salt när jag gick efter receptet så nästa gång saltar jag mindre.
penna Skrivet av Susanne
Svar till MyNameIs: I vanliga mataffärer, kanske kan vara kluriga att hitta, fråga i så fall personalen.
penna Skrivet av MyNameIs
Hej!

Vart kan man köpa "pinnarna" ? :)
penna Skrivet av Lina
Till Cissi: Jag brukar alltid ha i citron när jag gör tzatziki.. Testa det och skippa vinägern om du tyckte det blev surt.. å ta lagom med citron.. dela citronen å sen ha i några droppar.. Lycka till..
penna Skrivet av Susanne
Svar till Cissi: Kanske ska du prova att ha i lite olivolja som Fatima tipsade om, då blir smaken lite rundare. Du kan också prova lite mera salt. Sedan blir den godare om den får stå ett tag så att smakerna sätter sig.
penna Skrivet av Cissi
Tycker inte tzatizkin var så god. Mest sur.
penna Skrivet av Erik
Det kan man göra, det bästa är då att steka på spetten och ge en stekyta sen i i ugnen,
penna Skrivet av Lisa
kan man köra spetten i ugnen istället för att steka den??
penna Skrivet av Fatima
Ett tips till Tzatzikin om ni tycker den blir lite vattnig. Ha i lite Olivolja! I vårt land har man alltid i Olivolja i den och gröpar ur kärndelen innan man river den och pressar den med lite salt, så sista vattnet kommer ur gurkan.
penna Skrivet av Mia
Salta gärna lite på den rivna gurkan och låt stå ett tag, krama sedan ur "gurkvattnet" innan man blandar gurkan i yougurten. Tzatzikin blir inte så lös då.
penna Skrivet av Annaa
Det ser finare ut med spett när man lagt upp det på tallriken. Tycker man att det är jobbigt att teka med spettet i så kan man ta i spättet efter de blivit stekta!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Linda: Du kan ju steka dem utan spett också om du vill. Det kan annars vara lite festligare med spett.
penna Skrivet av Linda Bengtzing
Varför göra spett om man steker dem?
penna Skrivet av Emma
Väldigt god mat, det var verkligen inte sista gången man åt det här :)
penna Skrivet av Linda Bengtsson //Orust
Himla god mat,och lätt att laga :)
Om detta e GI mat så förstår jag varför det pratas om att man blir så himla mät på GI å att man SKA äta allt som står i recepten.
Denna Tzatziki blandning e ju omöjlig att orka äta upp :)
Denna rätt rekomenderar jag verkligen till alla.
Kram Linda
penna Skrivet av Susanne
Persillade är en fransk kryddblandning som innehåller torkad persilja, citrongräs, salt, vitlökspulver och lökpulver. Det är en vanlig krydda som finns i de flesta affärer i kryddhyllan. Den sorten jag har är av märket "Kockens".
penna Skrivet av Maria
Vad är persillade för krydda?
penna Skrivet av Susanne
Det finns fullkorns-couscous också som inte har lika högt GI. Annars kan jag rekommendera fullkornsbulgur som har ännu lägre GI och är väldigt gott!
penna Skrivet av Thomas
Harriet, läs på om GI innan du gnäller. Det är inte bara couscous i den här rätten!
penna Skrivet av Harriet
Biffarna är säkert goda. Men om man vill hålla sig till GI-mat så begriper jag inte vad couscousen har där att göra. Den har ett GI på 93 på en skala där glukos är 100. Fullkornsris ligger på 50, fullkornspasta på 40!
penna Skrivet av Hanna L
Måste säga att de va de godaste biffarna jag ätit någonsin =) tar en tillbaka till Grekland på studs!! Tillsatte även lite citrontimjan, mums!!
penna Skrivet av Gottegrisen
Barnsligt enkelt och enormt gott!!!
penna Skrivet av nish
lagade maten igår och måste säga att alla som ser det här receptet är galen om dom inte testar.Gud va`gott det var.ett måste bara
  1