Kommentarer till Grekiska färsspett med tzatziki - Sida 1

"Gör goda grekiska färsspett med tzatziki med detta recept. Gott och billigt! 4 portioner. Tid: 30 minuter."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Danne 2017-09-17 14:35
Det är ju visserligen dyrare men jag tycker det är lite konstigt att ingen nämner lammfärs som färs alternativ...
Ännu mer medelhavs feeling...
person Svar till Lina penna Skrivet av Susanne 2013-12-11 18:22
Vad bra att det blev gott! :)
penna Skrivet av Lina 2013-12-10 19:51
Receptet är helt perfekt men det fattas ost att blanda det men köttfärs , men jag har provade det här spät och det blev jätte gott.
person Svar till Björn penna Skrivet av Susanne 2012-06-26 15:05

:-)

Tack för att du påpekade det, har nu rättat till stavfelet! :)

Hälsa tillbaka & ha det bra!

penna Skrivet av Björn 2012-06-23 19:34
Hej!

Mycket god maträtt men döm om min förvåning när det mesta smakade kokos!!

Jag trodde att det var det grekiska ordet för kokos som du hade skrivit under bilden (coucous).

När jag senare prövade med couscous så blev detta en höjdare.

Lena hälsar såklart! ;)

MVH Björn (ordpolisen)
person Svar till Liselotte penna Skrivet av Susanne 2012-01-04 00:19

Tack, vad bra att du skrev, då vet vi att det fungerar! 

Jo jag håller med om förrätterna, det ska bli fler sådana! :)

person Svar till susnet penna Skrivet av Liselotte 2012-01-02 14:11
Tack för svaret Susanne! I helgen lagade vi 12 spett i varmluftsugn på 2 plåtar samtidigt i 200 grader. Jag tror att vi hade inne dem i 22 minuter och de blev väldigt well done.
Jag tycker recepten.se är en väldigt bra sida, skulle dock vilja ha lite fler recept på förrätter! Mvh
penna Skrivet av Ragnar 2012-01-01 14:59
Grekiskt??? Den här maträtten är lika grekisk som att sten sture hade varit kosovoalban. Maträtten tillhör Bulgarien/Turkiet, likaså det ni kallar för tzatsiki, som ursprungligen kallas för djadzik.
person Svar till Liselotte penna Skrivet av Susanne 2011-12-23 02:47
Jag har inte provat själv men jag tror att 200°C i ca 20 min blir bra.
penna Skrivet av Liselotte 2011-12-21 20:23
Hur lång tid och vilken temperatur behövs om man vill tillaga spetten i ugn istället för att steka i stekpanna?
penna Skrivet av Eva i Aten 2010-12-13 12:03
Ha, va' kul, måste provas!
penna Skrivet av daim 2010-02-21 15:11
vi är från grekland så vi gör lite annat men vi provade det här sätet och det blev skit gott
penna Skrivet av Putrid 2010-01-12 18:45
Väldigt enkelt och jättegott!
penna Skrivet av Annika 2010-01-08 16:42
Mmmm... jättegott! Något salt när jag gick efter receptet så nästa gång saltar jag mindre.
penna Skrivet av Susanne 2009-10-24 02:27
Svar till MyNameIs: I vanliga mataffärer, kanske kan vara kluriga att hitta, fråga i så fall personalen.
penna Skrivet av MyNameIs 2009-10-23 15:21
Hej!

Vart kan man köpa "pinnarna" ? :)
penna Skrivet av Lina 2009-10-14 12:05
Till Cissi: Jag brukar alltid ha i citron när jag gör tzatziki.. Testa det och skippa vinägern om du tyckte det blev surt.. å ta lagom med citron.. dela citronen å sen ha i några droppar.. Lycka till..
penna Skrivet av Susanne 2009-10-04 23:56
Svar till Cissi: Kanske ska du prova att ha i lite olivolja som Fatima tipsade om, då blir smaken lite rundare. Du kan också prova lite mera salt. Sedan blir den godare om den får stå ett tag så att smakerna sätter sig.
penna Skrivet av Cissi 2009-10-04 14:19
Tycker inte tzatizkin var så god. Mest sur.
penna Skrivet av Erik 2009-09-28 10:43
Det kan man göra, det bästa är då att steka på spetten och ge en stekyta sen i i ugnen,
penna Skrivet av Lisa 2009-09-01 18:47
kan man köra spetten i ugnen istället för att steka den??
penna Skrivet av Fatima 2009-07-05 17:16
Ett tips till Tzatzikin om ni tycker den blir lite vattnig. Ha i lite Olivolja! I vårt land har man alltid i Olivolja i den och gröpar ur kärndelen innan man river den och pressar den med lite salt, så sista vattnet kommer ur gurkan.
penna Skrivet av Mia 2009-05-02 19:13
Salta gärna lite på den rivna gurkan och låt stå ett tag, krama sedan ur "gurkvattnet" innan man blandar gurkan i yougurten. Tzatzikin blir inte så lös då.
penna Skrivet av Annaa 2009-01-25 13:45
Det ser finare ut med spett när man lagt upp det på tallriken. Tycker man att det är jobbigt att teka med spettet i så kan man ta i spättet efter de blivit stekta!
penna Skrivet av Susanne 2008-11-25 22:50
Svar till Linda: Du kan ju steka dem utan spett också om du vill. Det kan annars vara lite festligare med spett.
penna Skrivet av Linda Bengtzing 2008-11-23 11:37
Varför göra spett om man steker dem?
penna Skrivet av Emma 2008-09-26 17:16
Väldigt god mat, det var verkligen inte sista gången man åt det här :)
penna Skrivet av Linda Bengtsson //Orust 2008-09-25 18:15
Himla god mat,och lätt att laga :)
Om detta e GI mat så förstår jag varför det pratas om att man blir så himla mät på GI å att man SKA äta allt som står i recepten.
Denna Tzatziki blandning e ju omöjlig att orka äta upp :)
Denna rätt rekomenderar jag verkligen till alla.
Kram Linda
penna Skrivet av Susanne 2007-05-09 23:25
Persillade är en fransk kryddblandning som innehåller torkad persilja, citrongräs, salt, vitlökspulver och lökpulver. Det är en vanlig krydda som finns i de flesta affärer i kryddhyllan. Den sorten jag har är av märket "Kockens".
penna Skrivet av Maria 2007-05-08 18:54
Vad är persillade för krydda?
penna Skrivet av Susanne 2007-03-01 23:34
Det finns fullkorns-couscous också som inte har lika högt GI. Annars kan jag rekommendera fullkornsbulgur som har ännu lägre GI och är väldigt gott!
penna Skrivet av Thomas 2007-03-01 21:00
Harriet, läs på om GI innan du gnäller. Det är inte bara couscous i den här rätten!
penna Skrivet av Harriet 2007-02-27 15:39
Biffarna är säkert goda. Men om man vill hålla sig till GI-mat så begriper jag inte vad couscousen har där att göra. Den har ett GI på 93 på en skala där glukos är 100. Fullkornsris ligger på 50, fullkornspasta på 40!
penna Skrivet av Hanna L 2007-02-13 19:44
Måste säga att de va de godaste biffarna jag ätit någonsin =) tar en tillbaka till Grekland på studs!! Tillsatte även lite citrontimjan, mums!!
penna Skrivet av Gottegrisen 2006-11-21 09:39
Barnsligt enkelt och enormt gott!!!
penna Skrivet av nish 2006-10-06 12:20
lagade maten igår och måste säga att alla som ser det här receptet är galen om dom inte testar.Gud va`gott det var.ett måste bara
  1