Kommentarer till Gratinerad fläskfilé paprika & chili

"Recept på gratinerad fläskfilé med paprika och chili! Ett riktigt fest-recept som går bra att förbereda! Bilder steg för steg!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Chilli penna Skrivet av Susanne
Ja smaken är olika och även en vanesak. Själv gillar jag inte när det blir starkt. Sedan om man odlar chili eller köper färsk så finns det ju väldigt många olika sorter som är olika starka som också inverkar väldigt mycket på mängden som är lagom.
penna Skrivet av Chilli
Ta matskedar istället! Mer krydda i vardagen!
besökare Svar till Christina penna Skrivet av Susanne
Se svar nedan!
penna Skrivet av Christina
Tänkte prova denna rätt men vill bara veta svaret på Camilles fråga angående måttet på chilin, tsk eller kryddmått av chilin??
besökare Svar till Camill penna Skrivet av Susanne
Ja det står rätt i receptet. Men blanda inte ihop chilipulver med chilipeppar, chilipeppar är ungefär dubbelt så starkt. Så ta mindre mängd om du använder chilipeppar.
penna Skrivet av Camill
Ska det verkligen vara 1,5 tsk och inte kryddmått? Jag tog bara 1 tsk och det va så starkt att jag knappt kunde äta, fick späda ut med cream fraiche...
besökare Svar till Liselott penna Skrivet av Susanne
Jag har gjort om receptet eftersom jag tycker det är bättre att använda icke smaksatta produkter utan en massa tillsatser, det är också mer troligt man har vanlig crème fraiche hemma. Men, du kan köpa den smaksatta om du vill, det är bara du tar bort paprikapulver och chilipulver. Kanske också ta halva mängden salt.
penna Skrivet av Liselott
Hej varför har receptet gjorts om? Det ska vara smaksatt creme fraiche paprika och chili i det recept jag har.
besökare Svar till Merja penna Skrivet av Susanne
Vad roligt att höra att du tyckte om det! :) Bra tips med purjolök!
penna Skrivet av Merja
Det här var sååååå gott. Kommer att lagas många gånger. Tog purjolök istället för gräslök för de hade så ful gräslök i affären. Tusen tack för receptet.
besökare Svar till Antonia penna Skrivet av Susanne
Antonia: Du har fått ett jättebra svar från Christina!
Christina: Tack för att du svarade! Det är enbart uppskattat från min sida om fler än jag svarar på frågor! Ditt svar är jättebra! Intressant att höra om dina erfarenheter av receptet och kul att du gillar mina recept! :)
penna Skrivet av Christina
Svar till Antonia. Nu är det väl inte jag som ska svara här men gör ofta den här maträtten. Jag jobbar med barn och förbereder ofta maten dagen innan. I det här receptet gör jag allt klart, häller i formen och ställer in i kylskåpet tills det ska gratineras dvs till dagen därpå. Det fungerar jättebra.Testa detta. Du blir inte besviken. Det är jättegott som så många andra recept här. Med vänlig hälsning Christina
penna Skrivet av Antonia
Hej:) såg att du skrev att man kan förbereda allt och gratinera sedan. Lägger du alltihop i formen då och ställer in i kylen fram tills det ska in i ugnen då?
besökare Svar till Anne penna Skrivet av Susanne
Kul att höra! :) Tack för att du skrev!
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Det var lika mycket crème fraiche, dock har jag dubblat allt i det här receptet så det blir dubbelt så mycket mat! Min tanke var att undvika smaksatta produkter i mina recept, dels för att spara pengar då dessa produkter är dyrare, dels för att naturella produkterna är lättare att hitta och man har dem ofta hemma men även för att de smaksatta produkterna innehåller diverse tillsatser, jag vill helst inte promota den typen av produkter, särskilt när det är så enkelt att krydda själv som i det här fallet med paprikapulver, chili och salt. Men annars hade jag ju kunnat ha båda alternativen. Roligt att höra att du gillar min receptsajt! :)
penna Skrivet av Anna
Hej!
Jag har gjort detta tidigare och det är supergott! Jag vet dock att då innehöll receptet creme fraiche med smak av paprika och chili. Minns nu inte om det var 4 dl av den fraichen eller bara två och två naturell? Kan du inte ändra i receptet så att båda alternativen finns?
Tack för en bra sida!
Mvh
Anna
penna Skrivet av Anne
Detta är så himmelsk gott. Har gjort detta några gånger. Har ris till .Det går jättebra att förbereda dagen innan . Gillar recept som går bra att förbereda. Vi fixar lunch på jobbet på Tisdagar. När det är min tur gör jag dina recept. Då vet jag att det verkligen blir gott. Hälsningar Anne
penna Skrivet av Kicki
Supergott, kommer garanterat att laga det igen
penna Skrivet av Ragdoll
Blev bjuden på detta på nyårsafton och det var så gott! Kommer absolut att göra denna rätt själv någon gång.
besökare Svar till Annika penna Skrivet av Susanne
Tack för mycket bra tips!
penna Skrivet av Sara
Supergott!
penna Skrivet av Annika
Gjorde denna underbara rätt igår kväll. Helt fantastiskt gott. Kan varmt rekommendera den till alla. Går enkelt att byta ut mjölet till potatismjöl för de glutenintoleranta och de som är mjölk allergiker som jag själv kan enkelt göra egen paprika-chili creme fraiche. Med paprikapulver, och chilipulver i creme fraiche som är mjölkfri. Bara att röra i och låta dra en liten stund.
besökare Svar till Bibbi penna Skrivet av Susanne
Det går vilket som.
penna Skrivet av Bibbi
Ska man genomsteka eller bara bryna fläskfilen innan den åker in i ugen?
penna Skrivet av HR
Gjorde denna t min bjudning på Nyårsdag. Alla gäster tyckte det var kanongott!! 10 poängare. Vi hade hasselbackspotatis till.Säkert återkommande rätt hos oss.
penna Skrivet av Emil
Helt ok att kombinera med hasselbackspotatisreceptet!
penna Skrivet av Anne-Lie
Supergott!
Även min kräsna dotter gillade detta. trots att hon varken tycker om svamp eller broccoli:-)
penna Skrivet av Otto
Detta var verkligen en höjdare, jag använde ris istället för potatis.
penna Skrivet av Anki
Det här var verkligen gott, toppen bjudmat.
penna Skrivet av therese
riktigt gott var detta!!! måste verkligen rekommendera receptet!!!! sååå smarrigt det var (mums)
penna Skrivet av Lena
Supergott,bjöd på detta igår, blev mycket uppskattat. Hittade inte creme fraiche med paprika och chili i affären, tog creme fraiche med soltorkade tomater och fetaost istället, blev jättegott. Bra rätt att förbereda dagen innan.
penna Skrivet av Marie
Vi åt detta på nyår det var jättegott. Vi serverade detta med bandspaghetti och alla var jättenöjda.Vi lagade till 14pers. Vi tog lite naturell cremefraiche också för att få det lite mildare. Jag tror även killarna följde traditionen att ha en starköl i såsen:P Det kanske var den som gjorde det:)
penna Skrivet av Sumpa
Lite ont om sås om man följer receptet tyckte vi! Men det e bara till att öka på med vätska så blir det kanon gott =)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mari: Den crème fraichen brukar finnas i de flesta affärer. Men annars så tror jag du kan ta vanlig crème fraiche, chilipulver, paprikapulver och soltorkade tomater hackade i små bitar och salt och röra ihop det. Det blir nog gott!
penna Skrivet av Mari
Hittar ingen creme fraiche med paprika/chili! Vad gör jag då? Går det med grillade soltorkade tomater i olja?
penna Skrivet av weronica
super gott!
penna Skrivet av Gabbe
Tillsatte lite färsk chili och dijonsenap i såsen och bytte ut klyften mot ris istället blev jätte gott. Mycket enkelt och bra recept..
penna Skrivet av Linda
Super gott!
Det här lagar vi ofta hemma
fast vi skippar svampen och den rostade löken!
penna Skrivet av Pia
Blev bjuden på detta av min dotter när vi hälsade på henne i Linköping. Mmmmmm så gott det var
penna Skrivet av Anki
Bland de godaste rätter jag ätit! MUMS
penna Skrivet av Linda
Lätt att göra och bara supergott!!
penna Skrivet av Fam.på Persbergsbacken
Denna härliga Middag blev vi bjudna på Nyåret -07 av fred och Emilia, tusen tack för receptet.:-)
Superduper
penna Skrivet av Veronica
Vi åt detta på nyår, det var fantastiskt gott och uppskattat av alla! Rekommenderas!
penna Skrivet av Jossan
Riktigt succé här hemma!!
penna Skrivet av Donna
Usch, det här var inte alls gott. Blev jättebesviken!
penna Skrivet av Sussi
HEj! Jag bytte ut fläskfile mot ytterfile som är halva priset jätte gott.
penna Skrivet av A-K
Jag bytte ut fläskfilé mot kycklingfilé och kalvfond mot kyklingfond.
Det blev också jättegott!
penna Skrivet av Ghada
har lagat den ett par gånger nu. det är extremt gott och festligt. fast jag föredrar ris istället för potatis till det :)
penna Skrivet av Johanna
Det här var en höjdare. Har just bjudit släkten på det här och skriver nu ut receptet till alla. Kanongott!!
penna Skrivet av Micke
Otroligt gott +lättlagat. Föredrar dock jasminris framför klyftpotatis...
penna Skrivet av Berri
Den är jätte god. muums, den e festlig och väldigt enkel och göra, fast jag bytte ut fläskfilen till oxfilen. Verkligen gott!!
penna Skrivet av Åsa
Kanongott alla var jättenöjda
penna Skrivet av sofia
mycket gott! jag har gjort den flera gånger. Ett tips: stek champinjonerna i 1 dl rött torrt vin. mmmmm.....
penna Skrivet av Carola
Jättegott, passar bra med ris eller mos oxå. En 10-poängare, festlig men ändå lätt att göra:)
penna Skrivet av Izabelle
Mycket gott!!!
penna Skrivet av Maria
Väldigt god gratäng, rekommenderas.
penna Skrivet av Monica
Detta var något av det godaste jag ätit. Passar lika bra till fest som till vardags.
penna Skrivet av Sandra
Min och sambons absoluta favoriträtt, finns ingenting som slår detta! Det är lagom starkt och såsen är såååå god! Vi brukar inte alltid ha klyftpotatis, det funkar lika bra med jasminris till. MUMS!
penna Skrivet av ingrid persson
Vi satt ett helt gäng och åt denna rätt.Vi kan varmt rekommender den.Kan bara säga en femetta.
penna Skrivet av Elin
Jag provade på det här och kan verkligen rekommendera det starkt! ruskigt gott, man behövde dock inte ha lkyftpotatis, går lika bra med jasminris!
penna Skrivet av lisa
tycker den här e riiiiktigt goood.. mums mums... men jag har tagit bort mjöl mm i såsen använder istället matlgrädde och ingen rostadlök ovanpå..
penna Skrivet av Susanne
Jag skulle tro att du kan göra allt utom gratineringen. Ställ kallt så att det svalnar fort. Sedan kan det nog vara bra att ställa fram det i rumstemperatur lite innan gratineringen eftersom det är kylskåpskallt annars. Men jag har inte provat detta själv så jag kan inte garantera att det blir bra.
penna Skrivet av Veronica
Jag funderar på att göra denna rätt till min 25 årsfest, men undrar om man kan förbereda rätten dagen innan och hur mycket i sådant fall?
penna Skrivet av Sanna
En festmåltid som är otroligt god och lätt att göra!
penna Skrivet av Malin A
Verkligen jättemums och lätt att göra, toppen att bjuda gästerna på!!
penna Skrivet av Sofie
Det var väldigt gott, såsen var verkligen jätte god och annorlunda.
penna Skrivet av Maggan
Verkligen jättegott! Äntligen ett recept som är lätt att följa och som blir hur bra som helst. Såsen är verkligen god! En ny favorit!
penna Skrivet av Malin
Helt klart en ny favorit!
penna Skrivet av Susanne
Jättegott kommer göra den fler gånger..Blev uppskattad av mina gäster..Laga den ni oxå..Mums=)
penna Skrivet av Marie-Louise
Helt suveränt gott!! kul med en maträtt som hela familjen tyckte om. Den här rätten var det inte sista gången som jag gjorde i alla fall
penna Skrivet av Marie-Louise
Den där pollykakan låter väldigt spännande. jag älskar polly. skriv gärna in det receptet. Tack Marie-Louise
penna Skrivet av Johanna
KANON! REKOMENDERAR VERKLIGEN DETTA ! TACK FÖR EN TOPPEN SIDA...
penna Skrivet av Fredrik
Vi gjorde denna maträtt och bjöd på idag.
Och samtliga 4 gav den betyget 9/10.
Bland det godaste vi ätit, men laxsida på saltbädd är bättre =)

Prova även Polly Kaka som efterätt, ska försöka skriva in receptet här om det inte redan finns.
penna Skrivet av Åsa
Den gjorde succe hos alla gästerna,stora som små.
penna Skrivet av Monica
Jättegott! Bjöd det idag då jag hade middag för 16 personer. Såväl barn och vuxna tyckte att det var väldigt gott. Fick även höra att det var det godaste den människan hade ätit ;-). Lättlagat och gott! Mums! Recceptet ska jag spara till något fler tillfälle.
penna Skrivet av Malin och Johannes
Två hungriga och griniga personer orkade laga ihop det här relativt snabbt..Det var JÄTTE gott!!! Nu är vi mätta och glada igen =)
penna Skrivet av Ann
Blev bjuden på denna fantastiska rätt. Laga den! Det ska jag göra många ggr.
penna Skrivet av Milla
Asgott!
penna Skrivet av Monika
Lagade denna rätten till ett kalas - mycket gott och uppskattat.Lättlagat och man kunde förbereda dagen innan. Nu har receptet delats ut till flera av mina arbetskompisar.
penna Skrivet av annica
ja det låter verkligen göör gått...måste prova!
penna Skrivet av Karin
Detta recept måste jag bara prova någon gång. Det låter supergott!
  1