Kommentarer till Gräddtårta - Sida 1

"Klassisk gräddtårta. Sockerkaksbotten med 2 fyllningar; vaniljkräm och säsongens frukt eller bär. Enkelt recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Joel 2012-08-04 02:28
Tårtan blev jättefin, jättegod, uppskattad och komplimerad av alla! Kanske lägger upp en bild så småningom (finns det ett forum för det här? :))
person Svar till Joel penna Skrivet av Susanne 2012-08-04 01:51
Tack, trevligt att du tycker det! Det går även att klicka på ingredienserna för ännu mer info!
penna Skrivet av Joel 2012-08-01 14:42
Grym sida!
Snubblade in här för jag ville baka en fin födelsedagstårta till mig.
Gillar skarpt mouseover-instruktionerna på receptingredienserna!
penna Skrivet av David 2011-06-24 23:33
Det blev en fantastisk tårta! Vi firade en lemur som fyllde år och han älskade den med jordgubbar på.
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2011-06-23 10:32

Ja det kan man räkna ut genom att beräkna ytan av långpannan jämfört med ytan av runda formar. Ja man kan dela den i tre lager.

Säg till om du vill ha hjälp med beräkningarna.

penna Skrivet av Emma 2011-06-19 10:57
Hej. tänkte göra en tårta i långpannan, då de räcker till fler =) Undrar om du har några bra mått till det? Hur mycket man ska ta av de olika ingredienserna? och om de e möjligt o dela den i tre? Har du någon erfarenhet i detta skulle jag bli mycket tacksam!
penna Skrivet av Sofia 2010-02-15 16:33
Jag blev jättenöjd med den här bottnen! Den blev hög och fin och var inte alls svår att göra - bara att följa receptet. (Och tänka på vispa ägg och socker riktigt ordentligt, inte vispa mer efter att mjölet blandats i, att grädda i nedre delen av ugnen och att inte vara för ivrig och öppna ugnsluckan för många gånger.)
penna Skrivet av tollan 2010-01-05 14:11
komplicerat recept xD
tårtan blev äcklig :D
penna Skrivet av jimmie 2009-11-18 11:01
om du har fel temperatur i kylen så kan grädden surna men har du gjort som webmastern med lock som de flesta har så är det inte några problem alls.
penna Skrivet av Susanne 2009-08-23 18:18
Svar till bagardotter: Tack för din synpunkt. Jag håller med om att man inte bör servera tårtan efter 2 dygn till gäster men jag tycker att tårtan är helt klart ätbar upp till 5 dygn, så man behöver ju inte slänga tårta som blir över efter 2 dygn, men som du säger blir grädden tråkig, den blir kompakt, däremot har jag aldrig varit med om att den surnat eller smakat dåligt utan tårtan har varit god upp till 5 dygn. Jag förvarar mina tårtor kallt i kylen och med kupa över. Jag ska förtydliga detta i receptet.
penna Skrivet av bagardotter 2009-08-23 17:55
de står att du kan förvara tårtan i kyl i 5 dagar, detta är fel. grädden surnar och svettas efter 2 dagar , efter det kan de blir att en skär sig o förstör hela kakan, båda mina föräldrar är bagare och konditorer, alltså så är de specialister på tårtor och bakverk. så det är helt fel.
penna Skrivet av Susanne 2009-08-05 16:26
Svar till hallååå!: Kontrollera att du gjort rätt inställningar på din ugn (över- och undervärme) och att det inte är något fel på den. Just det du beskriver med att det tar mycket längre tid och att kakan växer tyder på att ugnstemperaturen är lägre än 175°C, kanske snarare 125°C för då händer just detta.
penna Skrivet av hallååååå! 2009-08-05 15:53
det tar mycket mer än 40 minuter att grädda kakan! jag har gjort precis som det står och följt alla råd nedan men ändå så blev den inte klar på 40 minuter. den blev bara större, men har samma färg och konsistens som förut. tacksam för svar!
penna Skrivet av :-) 2009-07-30 18:40
jag tycker att den ser god ut men vi får se!!
penna Skrivet av Susanne 2009-07-16 12:04
Svar till Nattis: Tyvärr så har du nog gjort något fel. Bottnen ska bli åtminstone 5 cm hög. Tänk på att vispa ägg och socker ordentligt till en nästan vit fluffig smet men därefter så ska man inte vispa eller röra mer än att smeten är blandad. Det vanligaste felet är att man vispar smeten för länge på slutet efter att man tillsatt mjölet.
penna Skrivet av Nattis 2009-07-15 23:03
Asså jag vet inte om jag gjort fel eller ngt men min bottnen blev högst 2 cm hög. ska man göra 3 st eller, jag trodde att den skulle bli typ 5-7 cm hög?! Tacksam för svar! :))))
penna Skrivet av Birgitta 2009-06-19 17:41
En jättegod tårta och tårtbotten blev jättehög och fin.Bakar sällan nästan aldrig men denna var lätt att göra
penna Skrivet av jon 2009-05-15 22:08
Som alltid det vanligaste problemet med att kakor o sufflers inte lyfter .. för långsamt in i ugnan och öppna inte för att titta ... lita på klockan
penna Skrivet av Susanne 2009-01-09 00:57
Svar till Britta: Det vanligaste felet är att man vispar för länge. Efter att du vispat ägg och socker till en vit pösig smet och sedan blandar i övriga ingredienser - blanda inte mer än att det blir blandat. Förbered också så ugnen är varm och formen smord så du kan hälla upp smeten i formen direkt och grädda den direkt. Detta är särskilt viktigt om man har bakpulver i smeten samtidigt som något varmt t.ex. smält smör, då måste smeten in i ugnen snabbt.
penna Skrivet av Britta 2008-12-30 20:14
Gud vad goood den blir =). Men har inte lyckats med sockerkakan, tyvärr... Jag följer receptet, men ändå blir kakan inte hög, den är knappt några centimeter hög. Hur undrviker jag dtta?
penna Skrivet av Susanne 2008-12-09 22:48
Svar till Victoria: Klart att man kan göra det. Annars är det ju inte särskilt svårt att göra en själv och framförallt så vet man ju vad det är i den. Inget konserveringsmedel eller andra konstiga tillsatser som tyvärr finns i det mesta man köper färdigt.
penna Skrivet av Victoria 2008-12-09 09:32
Kan man inte köpa en bott och sen så bara lägga på grädde och allt annat??
penna Skrivet av evelina & angelica 2008-08-08 13:05
den var jättegod ! fast vi gjorde inte med jordgubbar ovanpå elr några bär för att vi tål inte bär. men det funka med frukt ocskå ! :)
penna Skrivet av hanna 2008-08-01 14:37
jag ska göra den nu och jag hoppas den blir good eller jag vet att den kommer att bli good!:D love hanna
penna Skrivet av gulsoom 2008-05-25 17:51
jag gjorde den förra månaden & imorgon på måndag
fyller min lillasyster år så jag ska baka den ! <3
=))
penna Skrivet av Madelene 2008-04-02 14:06
Mmmm, den blev riktigt god.
penna Skrivet av Nina 2007-08-23 13:53
jag fyller år på sommaren den är goood!
penna Skrivet av trh 2007-08-09 13:16
den ser as god ut. om man kunde fylla år på sommaren så man kunde få en sådan tårta det vill iallafal jag ha fast jag fyller år i november
penna Skrivet av Papola =) 2007-08-02 18:57
Mums! =)
penna Skrivet av anna 2007-07-21 15:17
den var jätte gooooooooooooood
penna Skrivet av kamilla 2007-07-15 18:08
mmmm. riktig god mums istälät för gräde kan man ta glass
penna Skrivet av Camilla 2007-05-22 03:28
Kan man använda majsmjöl instället för potatismjöl? Hur många cc/gram är en deciliter?
penna Skrivet av :D 2007-05-20 12:24
Tårtan var jätte gott:)
penna Skrivet av jenny!, fin. 2007-05-05 11:26
håller på laga den nu! verkar riktigt mumsig...iallafall smeten!! :D:D
penna Skrivet av finlandssvenska 2007-04-18 08:42
Utan tvekan den godaste tårtbotten jag någonsin smakat! rekomenderas varmt :)
penna Skrivet av kari pelo 2007-02-13 12:46
tårta är gott
penna Skrivet av tårt-älskare 2006-11-22 20:19
jag ska testa denna !
penna Skrivet av Rebbeca 2006-06-22 18:01
goooot
  1