Kommentarer till Frasig Rabarberpaj

"Mycket god rabarberpaj som är glutenfri, rekommenderas även om man tål gluten för den blir så frasig och god med potatismjöl. Enkelt recept med steg-för-steg bilder!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Erika
Första gången jag gjorde den här blandade jag det mesta fel men den blev jättegod i alla fall! Den här gången testar jag att byta ut sockret mot en 1/2 dl sötströ. Spännande att se hur det blir. Hade också på några jordgubbar o lite kardemumma i smeten.
penna Skrivet av Victoria
Denna blev jättegod, tog dock frysta rabarber som jag tinat och tog inte allt men det hade jag kunnat göra och bara tryckt ner de lite mer i smeten.
Tack för ett bra recept.
penna Skrivet av Mia
Alltså, jag har gjort pajen i rund form varje gång - helt enligt recept. Nu använde jag mig av en mindre form istället, men inte alls mycket mindre. Även jag har då fått lägga på 15 minuter i ugnen. Bra att veta för er som provar mindre formar!
penna Skrivet av Dan
Aldrig tyckt om rabarberpajer förr men den här blev väldigt bra. Bjöd på den när jag hade familjen över och de verkade också tycka om den. Blir att jag gör den igen!
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Det är inget jag provat så jag vet tyvärr inte. Mandelmjöl och potatismjöl har ju ganska olika egenskaper så det blir ju inte samma sak men kanske blir det också en god variant! Skriv gärna och berätta om du provar, vore kul att veta! :)
penna Skrivet av Matilda
Hej! Kan man använda mandelmjöl istället för potatismjöl i smeten?
besökare Svar till Kicki penna Skrivet av Susanne
Det borde inte påverka gräddningstiden om du tar en form som är 1.5 ggr större yta. Du får räkna på det. Det är ju höjden på smeten i formen som är den viktigaste parametern för gräddningstiden. Men du kan ju annars se på pajen när den är klar. Så mitt råd är att utgå från samma gräddningstid och sedan kolla och eventuellt ge lite extra tid i ugnen om den ser blek ut.
penna Skrivet av Kicki
Hej!
Jag tänkte göra pajen i en större form och köra alla ingredienser gånger 1.5. Påverkar det längden på gräddningen?
penna Skrivet av Monica Nässlin
Jättegott,för att vara glutenfri.
besökare Svar till Kristina penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat! Skriv gärna om du provar! :)
penna Skrivet av Kristina
Så bra att du justerar receptet, då ska jag prova det nästa gång! Ska testa med mina egna Filippa äpplen senare i sommar, de har också en syrlighet som jag tror kan passa denna goda paj, kanske med kanel/strösocker. Jag meddelar;)!
besökare Svar till Madde penna Skrivet av Susanne
Ja den är verkligen jättegod, se min förra post. :) Jag tror det är svårt att frysa in den i bitar. Det är svårt att skära snygga bitar som hänger ihop, ibland lyckas man men inte på varje försök. :)
besökare Svar till Kristina penna Skrivet av Susanne
Roligt att du gillar receptet! Jag har nu efter att ha gjort den 3 ggr senaste veckan justerat receptet för att få till bästa frasigheten. Man ska vispa äggvitorna till ett hårt skum och sedan vända ner sockret. Jag kommer idag att uppdatera receptet med nya bilder steg för steg. Jag ska även skriva in att smöret måste svalna. Ja det borde väl gå att använda samma recept till äppelkaka också. Skriv gärna om du provar! :)
penna Skrivet av Madde
Låter jättegott!! Går den att frysa in i bitar tror ni? :)
penna Skrivet av Kristina
Så god så god! Har gjort den ett antal ggr nu och den är alltid lika omtyckt. En sak har jag lagt märke till och det är då man rör samman äggulorna o potatismjölet med smöret. Smöret måste vara ordentligt avsvalnat och när man ska röra i äggvitorna så har jag ibland slarvat med vispningen av vitorna tror nu att jag hittat den rätta fastheten på dem. OCH rör snabbt i äggvitorna i själva smeten. Funderar på om man ska kunna göra äppelkaka av grundreceptet? Har som glutenintolerant svårt att hitta ett gott recept på just äppelkaka. Vad tror du? OCH stort tack till dig för detta fantastiska recept!!
penna Skrivet av Jessica
Vill bara tacka för ett kanon recept, då sonen har celiaki och mannen gillar inte smör. I denna kakan känner han inte av det :)
besökare Svar till Ida penna Skrivet av Susanne
Ja kanske det. Plommon är ju också lite syrligt. Vet att någon tidigare skrivet att hon provat med hallon och blåbär och det blev bra. Skriv gärna hur det blev om du provar! Alltid kul med variationstips! :)
penna Skrivet av Ida
Hej!
Funderar på om man kan byta ut rabarber mot plommon eller pecannöt för en höstigare variant. Tror du det funkar?
besökare Svar till Mats Klockljung penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket för att du skrev! Väldigt roligt att höra att det blev så uppskattat och att du skickade länken till de som ville ha receptet! :)
penna Skrivet av Mats Klockljung
Hej, jag heter Mats Klockljung och driver Glommers Hattmuseum (finns på Facebook). Idag hade vi besök av 31 hatt- och fikaglada medlemmar i en husmodersförening och eftersom en var både gluten- och mjökproteinintolerant så gjorde jag din frasiga paj - med egna rabarber och grannens ägg utan att ha provat den först. Det blev en dundersuccé och de bad att få receptet. Jag skickade din länk. Tack för hjälpen!
besökare Svar till Jessica penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra att du gillar receptet! Jag har inte provat att frysa den så jag vet inte hur det blir men skulle gissa på att den blir mindre frasig då.
penna Skrivet av Jessica
Den här bärpajen är den godaste! Helt perfekt med en glutenintolerant i familjen. På lördag ska jag göra en trippelsats i en långpanna med rabarber. Min fråga är om det går att frysa in hela långpannan och tina och värma den på lördag?
besökare Svar till Sandra penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :) Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Sandra
Jag har gjort denna paj flera gånger :) den är supergod och min absoluta favorit. Jag har även testat att gjort den med hallon och blåbär och det funkar lika bra och det blir lika gott :) ett bra tips om man vill ha lite variation
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Jag tror du kan ha i jordgubbar i den utan att den blir vattnig. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Anna
Hej!

Tror du man kan lägga jordgubbar i den här i tillägg till rabarber? Eller blir den för vattning då?

Tack på förhand!
penna Skrivet av Malin
Hej alla bakare!
Jag hade precis hällt i smeten i formen och doppat i rabarberna, och insåg att jag glömt ha i smöret...tyckte ju att äggulesmeten va lite väl smulig och torr....hm.
Men vips va kakan klar, superluftig, maräng på toppen och helt fantastisk, lätt i smak och lätt att baka. Så helt utan smör, mycket god och lite mer nyttig! Dock hade jag bara i hälften av rabarberna för det såg så mycket ut när jag började lägga i, men hade gott kunnat ta allt som står i receptet. Lycka till!
penna Skrivet av Moa
Verkligen skit god! uppskattades av alla i familjen. Kommer göra den här flera gånger :)
penna Skrivet av jna
Jäkla vad god den blev, fast:

- jag använde dinkelmjöl istället
- jag glömde skala rabarbern
- jag hade ingen vaniljsocker
- jag hade inget bakpulver
- jag använde enbart råsocker
- jag använde 70g smör och 30g mjölkfri margarin
- jag bakade den säkert i 35 min

Ni ser, jag är definitivt ingen bakexpert, men ibland löner det sig att chansa.
besökare Svar till jna penna Skrivet av Susanne
Ja det går säkert bra.
penna Skrivet av jna
Går det att använda dinkelmjöl istället?
penna Skrivet av Helena
Min syster gjorde den glutenfria varianten till hela familjen, bl.a en glutenallergiker och alla tyckte att den var jättegod! Nu skall jag också göra den och bjuda på =)
besökare Svar till Fi penna Skrivet av Susanne

Det låter väldigt konstigt att du fick lägga på så mycket tid! Jag har gjort den här pajen flera gånger och min mamma har gjort den minst 20 ggr så ugnstiden bör stämma.

Hade du verkligen pajen i mitten av ugnen och ugnen inställd på rätt temperatur och standarinställning med över- och undervärme?

Det är klart att en mindre form ger lite längre gräddningstid men som du säger låter 20 min mycket.

Kul att pajen uppskattades! Jag gillar också den här pajen, jag tycker den glutenfria är godare än varianten med vetemjöl.

penna Skrivet av Fi
Jag följde receptet och den blev jättegod. Glutenfria gästen ville t.o.m. ha receptet!

Däremot upplever jag att gräddningstiden var längre än vad som angivits. Kanske att jag hade en lite mindre form men inte mycket och det borde inte ha påverkat gräddningstiden så mycket: tror jag fick lägga till 20 min!
penna Skrivet av mj
Jag använde potatismjöl! Pajen blev helt okej i smaken, ska testa göra den någon mer gång tänkte jag!

Annars jättebra recept här, verkligen. Har använt jättemånga och det här är nog det första som det blev något konstigt med! :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till mj: Smeten på bilderna är gjord med potatismjöl. Det är svårt att veta om du gjort något fel. Hoppas att kakan blev god!
penna Skrivet av mj
Har länge tänkt baka den här och nu när jag hade rabarber hemma så blev det äntligen av! Tyvärr blev det inte alls som jag tänkt mig.. Vet inte om jag gjorde något fel eller något! Smetarna blev inte alls som dom ser ut på dina bilder.. Men god kan den ju vara ändå, är fortfarande i ugnen! :p
penna Skrivet av Ann
Jag är allergisk mot ägg. Den här pajen bygger ju verkligen på ägg men det låter så jättesmarrigt! Är det någon som vet om det överhuvudtaget går att göra utan ägg och få samma frasighet? Jag vore överlycklig om så vore fallet...
penna Skrivet av soft music
Överraskade ett par i 95-års åldern med denna superba rabarberpaj. De njöt av den i 3 dagar, gott gott gott!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av nora älska tokiohotel !
åhh, det var as gott! men alltså mina vitor vart lite vattniga liksom, men det gick ändå!
det går bra med vetemjöl, faktist! TEESTA :) ÄT ÄT! <33
  1